Eşimle tatil fikri :(

Neden arabasını bile senden daha çok seven adam ne derse onu yapmak zorunda hissediyorsun kendini? Çocuk gibisin gerçekten. Ailen de sen de nasıl anlamadınız bu evlilikteki yanlışlıkları hala?Ailen de gözünü açmıyor senin galiba yazık.

yazdıklarınızdan daraldım resmen. ne bu yaa. daha yeni evlisin ve arkadaslarla tatil. oldu gozlerim doldu! isterse 25 yıllık evli ol, sana sormadan boyle bir sey yapamaz, yapmamalı. belki ben rahat edemiyorum, belki kocamla bas basa kalmak istiyorum... esin cok bencil ve senin dusuncelerine deger vermeyen biri...esim haftasonu avm de arkadaslarıyla goruseceginde bile ki bu 2-3 saati gecmez bana danısır, uygun mu senin icin olur mu diye...dogrusu da budur bence.aynısını sen de ona yap bakalım ne dicek. sen arkadaslarını ayarla bi gun

arkadaşım seni önceki konundanda takip ediyorum eşin baya baya çok bencil bir insan sende okumuş şirket sahibi seviyeli bir insana benziyorsun bence kendini bu kadar ezdirmee hakkını araa kocana sorumluluk ögrett tatil işine gelincee bana ters öle şeyler bir erkek kadınını gözünden kıskanacakk ohoo benim kocamm arkadaşı bırakk kuzenlerden bile kıskanıyoo tek gidelim dioo tatilee o derecee bence başbaaşa gidip kafa dinlerdiniz aşk yaşardınızz ama kocan bunu düşünemicek kadarr gerii

ay cidden bende diğer arkadaşlar gibi diğer konunuzu okurken daraldım bu konuda keza öle.okumuş iş-güç sahibi bir kadının böle kendini bilmez bir erkek tarafından hemde eşin çok acı.sizin gibi tahsil görmemiş çalışmayan kadınlar bile kendilerini eşlerine ezdirmiyorlar.ben cidden hayretler içerisindeyim.hele şu bedelli konusu mecburmu bedelli yapmaya.parası yoksa yapmasın.evet eşler birbirlerine yardımcı olucaklar elbet ama o evde birliktelik varsa bencillik yoksa.oh ya ne ala beyim herşeyin rahatına kaçsın sizde tasasına düşün.ne yani utanmayacakmı beni hanım yolladı buraya derken?bide size tehdit yapıyor bak giderim askere die.çok şey yazmak isterdim ama sinirlerime hakim olamayabilirim doğrusu

tatile gelincede.ya tatil dediğin eşinle olur.arkadaşta neyin nesi.çok şükür benim eşimin böle arkadaş durumları yok.hiç eve arkadaş çağırdığını gittiğinide bilmem.hepsi işte kalır boş vaitlerini bizimle geçirir yalnız gitmez biyere.bence eşiniz size ne değer veriyor nede seviyor.sizi sadece paramatik olarak görüyor ve aileside öle.kendinizi ezdirmiş bastırmış ve özgüveninizi kaybettirmişsiniz.ben çalışmıyorum lise mezunuyum ama eşim bana böle davranamaz.bana değer vermeyen biriyşlede ömrümü harcayamam doğrusu.biraz eşinize diş gösterin bence siz böle zorlanıpı naparım derkken eşiniz keyfi-alem bi hayata devam etmesin.maddi desteğinizi geri çekin ama mantıklı bahanelerle rahata alıştırmayın.

kendi ayaklarının üstünde duran bir kadınsın. ama neden eşinin karşısında dik duramıyorsun. ben çalışıyorum ancak eşimden daha fazla maaş almıyorum. (fazla maaş almakla ilgisi olmadığını belirtmek için yazdım). ancak eşim arkadaşlarıyla buluşacağı zaman bana sorar. bir keresinde il dışında ünv. arkadaşlarıyla buluşmaya çalıştı, izin vermedim ve tartıştık bağrıştık ancak gidemedi. yanlız başına gitmekte ısrar ettiği için çok tepki verdim. sonuç olarak zafer benim oldu.

ama sen vaktinde kızıp bağıramıyorsun. şimdi tepki versen faydası olacak mı?

erkekler çok para vereni, alttan alanı, susan kadını sevmezler. öyleymiş gibi davranırlar çünkü işlerine gelir.

aksine erkekler kişilikli, haklı haksız durumların farkında olan, kendini ezdirmeyen, sınırlarını koyan ve aştırmayan kişilikli kadınları severler ve saygı duyarlar.

eşinin kurduğu cümlelere bakılırsa seni kişiliği oturmamış, saf bir kadın olarak görüyor ve sana saygı duymuyor. belki sevgisi vardır ama saygı olmayan yerde sevgi çok uzun ömürlü olamaz.

tatile gitmek istiyorsan, sen de kendi arkadaşlarını çağır. eşinin arkadaşları da olsa yabancılarla tatil yapmak zorunda değilsin.

tatil dönüşü karşına alıp adam akıllı bir konuşma yapman gerekiyor.

Son düzenleme:

hemen geciktirici alırsan adetini ertelersin canım benim yaa bu kadar karamsar olma bende aksine 2 kişi tatile gitmeyi sevmem :)
özelden istersen hapın adını verebilir sabah akşam içersinn sıkıntı yapma arkadaşım bu kadar pozitif ol keyfin gelsin birazzz

Genel görüşün aksine bende hep buna inanırım.
Lafımı sözümü koşulsuz dinlesin ,saf olsun ,ne desem inansın denilen kadından bile kadının bu kadar yumuşak başlı olmasından bile sıkılıyor erkekler.
Gerçi erkeklerle alakası yok,hepimiz sorun çıkaran zor olan karakteri olan insanları seviyoruz.
Diğerleriyle arkadaş olarak veya sevgili olarak bir süre ilgilenip sonra sıkılıyoruz.
Kadının karakterli olması ,düşünmesi,lafınının arkasında durması evliliğin ömrünü uzatıyor.

Konu gereği kocasından bahsettim ancak ben cinsiyet farkı gözetmeksizin herkesin (kişi sorunlu değilse) kişilikli, karakterli insanlara saygı-sevgi duyduklarına inanırım.

Ayrıca hayatta en büyük yanlışın, haklıyken susmak olduğunu düşünüyorum. Haklıysan konuşacaksın ki (kavga, tartışma değil kastettiğim) hata yapan kişi farkında değilse farkedecek, ilerde aynı hatalara düşmemek için daha dikkatli olacak.

İyi niyetli olmakla ezik olmak sürekli karıştırılır ama ikisi de çok farklı davranışlardır. Bunu ayırt etmek gerekiyor.

valla benimde başıma geldi bi yaz gideceğimiz otele yakın arkadaşları ev tutmuş topluca tatil yapıyorlardı.bizde arada tatil sıasında gidip görüştük.4-5 erkek arkadaş eşleri çocuklar.tanımadığım için tabi sıkıldım ama süre kısıtlı olduğundan öyle böyle idare ettim bişey de demedim.ertesi sene aynı grup ve diğer ünv arkadaşlarıyla tatil planı yapmaya başladılar.yani eşler çocuklar toplamda 16 kişilik bir tatil grubu.bana ikide bir işte ahmet mehmet haber bekliyor filanca otelden yer ayırtacaklar dedi,dedi-bir iki üççç anlasın isteksizlikliğimi dedim kalp kırmayayım dedim ama olmadı.delirtti beni dedim mecburmuyum ben toplu tatil yapmaya.tanımıyorum sıkılıyorum dedim.bide böyle grup olunca beni resmen unutuyor bi başlıyolar sohbete ben napıyorum iyiyimiyim umrunda olmuyor.bende çalışıyorum senede 1 hafta kafamı dinleyeceğim çocuk çombalak o der bunu yapalım ötekine uymaz kimseyle uğraşamam dedim.son oldu bi daha teklifi bile gelmedi.ay ne meraklılar koloni gibi olmaya.asla tarzım değildir tatile topluca gitmek.hani pikniğe akşam yemeğine gidersin ama tatil bu ayolll

O kadar doğru bir noktaya getirdin ki..
Bazen insanları bununla sınarım yani haklıyken sinip susuyor mu ?
Eşimi de böyle değerlendirmiştim yıllar önce sinip susacak mı yoksa bana hoooop yanlışın var diyecek mi diye?
Huyuma gitseydi haklıyken de beni pohpohlasaydı evlenmezdim.
Bu bütün ilişkiler için geçerli kayınvalide-gelin mesela buranın en büyük sorunu.
Çıkış noktası gelinlerin haklıyken şirin görünmek için susması,sonra arkasından bedduaların lanet okumaların kinlenmenin sonunun gelmemesi.
Sahtekarlıkla götürüyoruz bütün ilişkilerimizi,içimiz ayrı dışımız ayrı.

Ben yerinde olsam sirf esine inat primolut-n ilacini kullanir adetimi geciktiririm!! İlaci birakinca adet olursun ama biraz duzenin sasar( netten arastir istersen arkadasim)) anlayissizlik ediyor esin( ama alttan almak gerek napalim...

Bence adet geciktirici kullanın.Tatilde adetli olmak da çekilmez.Arkadaşları konusu da yeni evliyken bizde de öyleydi.4.yıldayız.Arkadaşlarıyla görüşmüyor bile:) .Zamana bırakın.Alışma dönemindesiniz şuan

Yorumların hepsini okuyamadım ama carpediem tatili de mi sen ödüyorsun canım?Bir de konuları açıyorsun herkes sana bi faydası dokunsun diye yorum yapıyor ama sen yanıtsız ortada bırakıyorsun konuyu.Genel yapın çekingen, kararsız sanırım.Ama güçlü bir kadın olmasan o şirketi çekip çeviremezdin.Kafam karıştı açıkçası.Dünden beri aldığın yorumlardan sonra hiç mi değişen bişey olmadı.Hiç mi evet şunu yapıcam, evet bunu yapmıycam bundan sonra diyemiyorsun.:26:

Hanımını bu kadar çok arkadaşlarıyla bir arada tutan, her fırsatta birlikte buluşan bir adam bana garip geldi.

En başta buradan bana ters geliyor. Çift mi arkadaşları merak ediyorum ?

Bence siz eşinize yanlış taraftan yaklaşmışsınız.. Bir sürü felaket haberi verir gibi derdinizi anlatmışsınız.

Oysa arkadaşlarınıda bu tatile kattığı anda, geçip karşısına kararlı ve anlaşılır bir şekilde başbaşa tatile ihtiyacınız olduğunu söyleyecektiniz.

Anmaladıysa bir daha ve bir daha..

İnşaallah büyümeden halledersiniz.

Benim eşimin de 3 tane bekar erkek arkadaşı vardı.Ama biz çok uzun süredir birlikte olduğumuz için hepsi benim de arkadaşlarımdı.Kızımız doğana kadar yani ilk 2 yıl gece 12 ye 1 e kadar biz hep birlikte dışardaydık.Çocuğa kadar aile olamıyorsun.Şimdi ben kendim teklif ediyorum çık arkadaşlarınla buluş diye muhabbetleri sarmıyo artık diyo senede 2-3 kere görüyoruz diyebilirim.O durum düzelir ama yalnızken de konuşabilen, eğlenebilen bir çiftseniz daha kolay atlatırsınız bu süreci

sen hem para kazan, adam rahat etsin diye arabayı o kullansın... adamın bedellisini öde... tatil iste, tüm arkadaşlarıyla beraber gidilsin... adam seninle gezmek yerine arkadaşlarıyla gezsin tozsun... herşeye tamam deme artık. birde yorumları oku...

Arkadaşım aşağıdaki makale sana göre...

Not: Makale alıntıdır.

Mükemmel Kadın Olmayın!
“Mükemmel kadın” denildiğinde aklınıza ne gelir? Toplumun ve yaşamın üstüne yapıştırdığı tüm sıfatları eksiksiz yerine getiren kadın!

Mükemmel Kadın Olmayın!

İyi bir eş, anne, dişi, seksi, ev hanımı, iş kadını, dost, evlat, sevgili ve daha birçok şey olan mükemmel kadın, neden mutsuz olur? Çünkü bu kadınlar başkaları için yaşarlar!

Bir ilişkide kadın, eşinin hayatını gereğinden fazla kolaylaştırdığında, iyi bir iş yapmış olmaz. Her sorunu çözebilen, sorumlulukları üstünde taşıyan, düzeni koruyan ve bunun için insanüstü çaba gösteren kadın, karşısındaki erkeğin genetiğini bozar.

İnsan doğası almaya, tüketmeye eğilimlidir ve rahata çabuk alışır. Mükemmel kadın, her konuda başarılı olduğundan, karşısındakine yapacak bir şey bırakmaz. Armut piş, ağzıma düş! İlişkiler, paylaşım olmadan büyümez. Kadın ve erkeğin gelişimi, yaşamın getirdiği sorumluluklar, dersler ve çaba ile doğru orantılıdır. Çocuğunun okul ödevlerini kendisi yapan bir anne, evladının öğrenmesini ve yeteneklerini geliştirmesini engellediğinin farkında değildir. Aynı durum ilişkilerde de geçerlidir. Eşinin işlerini üstlenen, yapması gerekenleri onun yerine yapan, beceremediklerini bir şekilde halleden mükemmel kadın, mutsuz olmaya mahkumdur.

İşin garip tarafı, bu yapıdaki kadınların ilişkileri genellikle hayal kırıklığı ile biter. En çok aldatılan, terk edilen kadınlar, kusursuz kadınlardır. Neden aldatıldıklarını anlayamazlar. Üstelik, eşlerinin seçtikleri kadınlar, kendilerinden çok daha vasıfsız olanlardır. “Benim neyim eksikti?” Bu cümlenin cevabı havada kalacaktır, hatta şok etkisi bile yaratabilir ama eksik olan kusurdur.

İlişkiler paylaşım üzerine kuruludur. Mükemmel kadın, eşinin yapacaklarını üstüne aldığında, zaferlerini de elinden almış olur. Çaba göstermek, uğraşmak için ortada sebep bırakmaz. Heyecanı, hevesi kalmayan bir eş, doğal olarak gidip, kendini göstereceği, yaratacağı başka ortamlar arar.

Çevrenizdeki insanları bir düşünün. İçlerinde, mükemmel olduğuna inandığınız ama hala neden evlenemediğini ya da mutsuz bir ilişkisi olduğunu anlayamadığınız kişiler yok mu? Dışarıdan bakıp, dört dörtlük kadın dediklerinizle birlikte yaşadığınızı hayal edin. Hazır bir hayat. İlk başlarda çok keyifli gelse de, zaman içinde son derece sıkıcı, tek düze ve boş bir yaşam şeklini alır. İnsani egonuz zarar görür.

Mükemmellik, kendinden vazgeçmek demektir. Sürekli başkaları için yaşamak, onların ihtiyaçlarını gidermek, onların sevdiklerini seçmek ve hazırlamak, hep başkalarını düşünmek, mükemmel kadını kişiliksiz kılar. Kendi hayatından vazgeçmek, saçının her telini süpürge etmek, gereksiz özveri ve fedakarlık göstermek, karşı taraftan alkış ve takdir almaz. Düzenli olarak bunlar yapıldığı için, görevmiş gibi algılanır ve kıymet bilinmez.

Kusursuz ve mükemmel olmak, sadece zarar verir. Eşini, çocuğunu, kendini hatta dostlarını bile zor bir psikolojik sürece sokar. İlişkiler paylaştıkça değer kazanır ve keyif verir. Mükemmel kadın mutlu olamaz. Başkalarının hayatını düzenlerken, kendine ait bir yaşamı unutur.

İnsan dediğin kusurlu olur. Hataları, yanlışları ile var olur. Mükemmellik, insana ait değildir. Kusursuz veya mükemmel kadın olmayın. Bu sizi ancak, ruhsal köle ve yaşam hizmetçisi yapar.

tatlım bir süre idare etmek zorundasın. zorundasın derken bana göre biraz emek vermelisin. tabi bu kendini ezdirmek değil. ona anlayışla ve sabırla yaklaşmak, örenğin sende kendi arkadaş gurubunla birşeyler yap, bırak senin kapıldığın endişelere o kapılsın. o kadar anlayışlı ol ki bu işte bi gariplik olduğunu o anlasın. tatile gitmek istemiyormusun? gitme. o senin dediğini anlamıyormu yada ters mi anlıyor. ozaman sende başka yolla hallet işini. o tatile gidip sinir olacağına eşine önemli bir işinin çıktığını söyle bırak o kendi gitsin nasılsa senin para kazanman için işine saygı duyacaktır. sende al en yakın arkadaşını git başka bi yere tatile bak keyfine kafanı toparla, inan ozaman bize sormana bile gerek kalmayacak. daha sağlıklı kararları kendin alacaksın. onun umrundamı tüm bu sorunlar sen niye kendini üzüyorsun. özdemir asafın bir şiiri var geçen bu forumda okudum bayıldım. belki sana yol gösterir.

Dün sabaha karşı kendimle konuştum.
Ben hep kendime çıkan bir yokuştum.
Yokuşun başında bir düşman vardı,
Onu vurmaya gittim kendimle vuruştum...

anam deniz sahil havası gelmiş biz burda bebiş bekliyoruss:) canm bence geciktiricini al bir güzel regl olmadan 3 gün önce kullanıyordun sanırım....sonra git bi 10 dk solaryuma gir bembeyaz gezme...sonra hazırlan git bir güzel tatilini yapppp...bu kadarcık şey için üzme kendini...başbaşa kalmak istersen bir haftasonu süpriz bişeyler ayarlayabilirsin imkanın varsaa tatilde kalabalık daha eğlenceli oluyor eğlenmene bak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…