- 21 Nisan 2021
- 600
- 1.738
- 63
- 38
- Konu Sahibi mahinursem
Tamam size açık olacağım o kadının da ikinci evliliği eşim ilk evliliğinde çocuğu olmamış boşanmışlar sonra eşimle böyle şartlı evlenmiş işte
Konu sahibi iyi misin? Gerçekten soruyorum duygu durumun iyi mi?Kadın kötü biri olmayabilir ama çocuk hasretini bizim üzerimizden gidermesine karşıyım artık o da bir anne sonuçta
Karşıdaki kadının ikinci evliliği. Çocuk istediği için çocuk şartlıyla evlenmiş. Evet, tabi ki olabilir. Olamaz mı? Kadınlar çocuk istediği için evlenebilir. Bundan doğal ne var?
Bakın bende boşanıyorum. Yaş 38. Evliliğim bitiyor. Çocuğum olsun çok istedim ama maalesef çocuğum olmadı. Bir daha evlenecek olursam buna şaşıracaksınız (!) ama 2.evliliğim olursa bende çocuk şartlı evleneceğim. Niye mi? Çünkü çocuğum yok. Ve çocuk sahibi olmak istiyorum. Karşıma gelecek kişiye hemen çocuk istediğimi söyleyeceğim. Bunu kabul ederse evleneceğim.
Eşinizin eski eşine de aynısı olmuş. Eşinizin ilk evliliğinden çocuğu varmış. Kadının çocuğu yokmuş. İkinci eş adayı demiş ki bak benim çocuğum yok, çocuk istiyorum. Çocuk istiyorsan evlenirim yoksa evlenmem. Bundan dogal ne var? Karşıma ileride biri gelse adamın çocuğu/ çocukları olsa bir daha çocuk sahibi olmak istemese isterse tüm özellikleri hayallerimin ötesinde olsun evlenmem, evlenmek de istemem. Çünkü ben çocuk sahibi olmak istiyorum. Günün sonunda adam dünya iyisi de olsa ben o adamla evlenirsem çocuk sahibi olamayacağım. Neden evleneyim? Bunda utanılacak bir şey yok. Eminim benim gibi düşünen nice kadın var.
Eşinizin eski eşi de anne olmak istemiş. En doğal hakkı. Siz de o yaşta anne olmamış olsaydınız siz de ikinci evliliğinizi eminim çocuk şartıyla yapardınız. Empati yapın lütfen.
Anne olmak sizin tekelinizde değil. Kadın anne olmak istemiş eşiniz de tamam demiş çocukları olmuş olay bu. Çok dramatize ediyorsunuz.
Siz bence eşinizi sevmiyorsunuz. Hırs ve ego için evlenmişsiniz. Adam günün sonunda tekrar pişman olup size döndü ya egonuzu tamir ettiniz bunu sevgiyle karıştırıyorsunuz. Eşinizi azıcık sevseydiniz onun başkasından bile olsa çocuğunu da az çok severdiniz. Sizinki sevgi değil, sizinki sahiplenme hırsı, kazanma, elde etme hırsı. Ama günün sonunda bu hırs da sizi mutlu etmemiş.
Son düzenleme: