Eşimle Uyku Problemimiz

kesenmakas

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2014
1.518
1.380
158
Allah başka dert vermesin ama eşim bir süredir uyku problemi yaşıyor dolayısıyla ben de. Artık sinirlerim iyice gerildi. 2 mizde çalışıyoruz eşim saat 7:30 da işe gidiyor dolayısıyla 7 de uyanıyor. Bense 8 de kalkıyorum, 8:30 da işe gidiyorum. Eşim benden 2, 2.5 saat önce geliyor eve. Uyumasabile dinleniyor benim dinlenecek zamanım bile kalmıyor o kadar geç gelince. Son 1 aydır uyku problemi var. Uyuyamıyor, bölük pörçük uyuyor. Yatakta döndükçe ben uyanıyorum, sonra başlıyor sinir harbi. Gecenin ilerleyen saatinde birimiz yatağı terk ediyoruz. Bugün kanepeye taşınan ben oldum. Artık yorgunluktan,uykusuzluktan kafayı yiyeceğim. Sabahları o gidince 1 saat uyurum diyorum ama sabahları da çok gürültücü. Zor ve yoğun bir işteyim. Böyle olunca iş de çok zor geçiyor. Nasıl çözüm bulacağız bu uyku problemine bir fikir verin lütfen. Uyumaması neyse de o yatakta pat pat dönerken cinnet geçireceğim bir gün.

Ne zamandir var bu durum? Doktora gittiniz mi? Bir hastalik belirtisi olabilir...

Bizde de vardi o durum, ben uyurken surekli donerim, esimde en ufak seyde uyanirdi ama alıştı şimdi uyanmiyor, uyansa bile aninda tekrar dalıyor.

Aksamlari çay kahve yerine dayayin adama ayrani, bitki caylarini.. Yatmadan da ılık bi dus alsin daha rahat dalar uykuya bence.
Çayımız kahvemiz yok. Bitki çayları ise kar etmedi. Kekik, ıhlamur falan denedik. Ayran gelmedi hiç aklıma. Bitki çaylarından ne önerebilirsiniz?

Bizde de vardi o durum, ben uyurken surekli donerim, esimde en ufak seyde uyanirdi ama alıştı şimdi uyanmiyor, uyansa bile aninda tekrar dalıyor.
Ben öyle değilim uyandığımda dalamıyorum maalesef

Ilık bir bardak süt iyi gelir diye düşünüyorum. Bir de melisa çayını çok duydum ama denemedim. Uykuyla aramız çok iyidir maşallah :)

Canım uyumadan önce ayran etki etmez pek. Ayranı gun içinde aksam ustu fln bol alırsa bi de akşam yemeğinde ne yerseniz yiyin yanında eşine ayran verirsen anca gece etki eder. Ayranın içindeki bi maddenin kas yorucu etkisi var o yuzden uyku yapıyor, ama bol içmesi lazım.
Uyumadan ballı ılık süt de verirsin, bi de cinsellik de erkekte uyku yapar. :)

Canim Ayran ic benimde uyku problemim
vardi likir likir ayran iciyorm hop yatyrm ..sende dene yatarsin ...

Heheh bende de vardi o problem. 12 - 1 de yatip sabah 6 kalkiyordum. Alkolle aram deildir cabuk carpar beni icinde %8 alkol olan portaklli icecek iciyorum anin da etki yapip uyutuyor surekli deil ama haftada bir iki kez ac karnina deniyin.

huzursuz bacak sendromu olmasın? bende bu belirtiler oluyor ara ara onu araştırırken bulmuştum.

Huzursuz bacak sendromu (HBS), uyku ya da istirahat esnasında (otururken veya yatarken) bacaklarda hissedilen rahatsızlık, huzursuzluk, hareket ettirme ihtiyacı, uyuşma, karıncalanma bazen de tam olarak tanımlanamayan bir histir.
Bu his kişiyi özellikle geceleri rahatsız eder. Ağrının tarifinde de çeşitlilik olur ve kişi "bacaklarım kıpraşıyor", "gıdıklanıyor", "yanıyor", "karıncalar geziyor" gibi cümlelerle yaşadığı sıkıntıyı anlatmaya çalışır.

Bacaklardaki rahatsız edici his nedeniyle bacakların hareket ettirilmesi isteği
Oturma ya da uzanma gibi inaktif durumlarda ortaya çıkar veya daha da kötüleşir.
Yürüme, germe gibi hareketlerle kısmen ya da tamamen düzelir.
Gündüz saatlerine göre akşam daha fazladır ya da sadece akşam saatlerinde ortaya çıkar.

Ben de yaşıyorum aynı şeyi. Eşimin kolu, bacağı, enteresan yatış şekilleri yüzünden 2 saatte bir uyanıyorum. Saatleri bile belli; 11,01,03 ve 5...Zaten 6 da kalkıyorum. Ayrıca dinleniyor demeyin, hiç bir şey o sabah uykusunun yerini tutmuyor. Gündüz uyuyunca da sersem oluyorum.

Sarikantaron cayini deneyin. Uykusuzlugu ben de cekiyorum, uyusam da devamli uyanirim. Sarikantaronu denedim. Ilk gunden bile kesintisiz uyudum. Ayrica almanya'da prozac adli ilac yerine sarikantaron cayi 20 kat daha fazla oneriliyormus doktorlar tarafindan. Yani depresyona da cok ciddi bir cozummus.

Bu ne kadar uyuduğunuzla bağlantılı bir durum bence. Çok kavramı herkese göre değişir. Mesela ben 6,45 te evden çıkıyorum. Kargalar bile uyanmamış oluyor, eşim 7,45 te çıkıyor.
Sen benden 1,15 saat daha fazla uyuyorsun. Bence iyi bir rakam. Gece kaçta yattığınız da önemli tabi.
Gerçi deliksiz olsun 5-6 saat olsun yeter.
Eşin işten gelince kendine uğraş bulsun. Yattığına göre tuzunuz kuru. Hiç yardım etmiyor mu sana?

gün içinde yorulmuyor demekki
işten gelince spor yapsın
anason rezene çayı deneyin
ılık duş bazılarının uykusunu getirir bazılarının uykusunu kaçırır

Bizde ilk evlendigimizde cok sikinti cektim esim surekli uykusunda sicriyodu ama o uyanmiyodu ben uyaniyodum deprem oldu gibi hissediyodum kalbim gum gum atiyodu her gece defalrca hemde.. 5 6 ay sonra alistim cok sukur. Simdi top atsalar uyanmam oglumun sesi disinda. O gik dese kalkiyorum baska hic bi sey icin uyanmiyorum gece. Acaba sizde kosullanmis olabilir misiniz esinize taktikca batiyo olmasin? Ayrica esinizinde gece uyuyamamasi bi problem kesinlikle doktora gitmeli

bir ara ben de öyleydim eşim kaçacağına sımsıkı sarılıyodu sonuç hareket edemiyodum tabi mecbur uyuyodum denesene sen de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…