• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşin ailesi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Ay30
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kayınvalidesi ile aynı şehirde olanlar Kayınvalidesi şehir dışına çıktığında kayınpederinize yemek yollayıp evlerini temizliyormusunuz?kayınvalideniz bunun kıymetini bilmese bile sırf kayınperiniz için yapıyor musunuz bunu
hapse girdi benım kv ozaman kayınpederimin evıne gıttım. yemek yaptım bızde yedık sonra evıme geldım .
Çok zor gelmeı bana . Severım kayınlarımı çunku .

Ama kv gezmek için gitse gitmeyebılırım .
Çünkkü evde kedılerım var ve akşam geç saatte kadar aç kalıyorlar.
Bize gelmesını söylerdım .
Temızlık falan yapmam.

Aynen öle görevim görüyor mecburmuşum benden başka yapabilecek eltim var ama yapmıyor kızı aynı şehirde değil.eltime bişe demez kayınvalidem çünkü desede yapmaz.inanın iyilik bilmez kayınvalidem için asla yapmak istemiyorum ama kayınpederim için kararsızım
Belki temizlik yapmak ıstemıyorsunuz ama yemek götürüp bir süpürge geçmek toz almak cok dert değil diye düşünüyorum.Yaslı adam sonucta onune sıcak yemek koyup muhabbet etmek cok zor olmasa gerek.Sonucta onu kayınvalideniz için değil Allah rızası için yaparsanız,bence zor gelmez.Ama temizlik zor geliyorsa istemiyorsanız,yemek götürün bence.

Yakın olsa yapılır ya.bir tabak fazla yemek pişirilecek altı üstü.

ben kayınpederimi çok severim, kayınvalidem de birkaç haftadır şehir dışında. aklıma hiç gelmedi yemek götürmek açıkçası :) temizlik vs yapmam zaten de ne biliyim kendi babam da olsa açlıktan ölmez sanırım kimse istesin dışarıdan...

Ben yapmıyorum ama kayınpederim kocaman insan parası var gidiyor dışardan yiyor ve eşim gönderiyor yeri geliyor. Evini de temizlemiyorum açıkçası çünkü dediğim gibi kayınpederim kendi işini çok rahat yapıyor. 70 yaşında çok da yaşlı değil.
Ha ben yapmıyorum demek yapmam anlamına gelmiyor. Severim çok da saygı duyarım ama kayınpederim kendi işini başkasının yapmasını sevmez. Evime bile şimdiye kadar 2 kere geldi :)

Ben gelinimizin babama yemek getirmesinden çok memnun olacağım için kayinpederime de seve seve götürürüm.. Kimse görmese Rabbim görür.

Kayınvalidesi ile aynı şehirde olanlar Kayınvalidesi şehir dışına çıktığında kayınpederinize yemek yollayıp evlerini temizliyormusunuz?kayınvalideniz bunun kıymetini bilmese bile sırf kayınperiniz için yapıyor musunuz bunu

Mesela kv Umreye gitti.
Aramızda 2 dolmuşluk mesafede vardı.
Ben enazından birşeye ihtiyacın varmı diye soruyordum.
45 günde zorla 2 defa geldi yemeğe.Belk, diğer eltim üstlerinde oturuyor ondan da gereksinim duymamış olabilir.
Ha EV TEMİZLEME OLAYINA gelince hiç yapmadım.Ama yapılacak birşey varsa akşamları geleyim dedim.Yok dedi.
Size güvenerek mi gidiyorlarmış gidecekleri yere.
Eğer öyle bir intibia bıraktıysanız normal.
Kızları yoksa ve gerçekten zor bir durumda ise gücüm yeterse temizlikçi yetmezse kendi isteğim doğrultısunda kendim Allah için giderim.

Kayınvalidem memlekete düğüne gitti 1 kere. Altlı üstlü oturuyoruz biz. Annem gittiğinde kızçeyi yukarı aldık. Eşimin kız kardeşi var 18 yaşında. Onu yemeksiz bırakmadım evine bir tek uyumaya indi. Hep bizdeydi. Kayınpederim asla gelmez, asla. Ayağına halı sersek de gelmez. Beni bırakın kendi halime der. Dışarda yemeğini yer, çayını içer gelir yatar uyur. Ona yemek yapmıyorum haliyle. Ama babam evde yemek yeseydi yapar yollardım ya da buyururdum.
Temizlik olayına zaten hiç girmem. En büyük yapabileceğim kıyak çok uzun kalırsa gelmesine yakın kadın tutup temizletmek olurdu.

Evli degilim de karsındaki insanlara baglı ya eski sevgilimin ailesi olsa kendi babamdan ayırt etmezdim simdikinin ailesi olsa afedersiniz ama n*h yaparım! Yani o sizin bilebikeceginiz mesele
Ayyy çok güldüm çok tatlısın :KK49:

bence derin düşünülecek bir şey yok.
zaten hergün yemek pişiyor. bir tabak fazladan yapacaksınız.
yani bir tabak yemeği dert edecekseniz kendinizi de sorgulayın.

Evi temizlemiyorum hem de hiçbir zaman ne münasebet,herkes kendi evini kendisi temizlesin lütfen. Fakat ya yemeğe çağırırız ya da evine yemek götürürüz,eşim de yemek kısmını sorar zaten,benim kayınpeder yüzde elli görmüyor,parkinson hastası filan,kendi halledecek durumda olsa belki yemek de götürmezdim.

Çalışmama rağmen kayınvalidem köye gittiğinde yıllarca yaptım. Kimse yap demedi. Allah rızası için yaptım hiç görev bilmedim bildirilmedide. Elime yapışmadı. Kimseden takdir de beklemedim.
Ben tokken babam aç olmamalı mantığıyla baktım hep. Sizde yapın :) güzel gönlünüzden geliyorsa tabi

Kendi annem bile şehir dısına cıkınca, babam çalışıyorsun kızım ben gecıstırırım dıyerek benden bırsey beklemez
dısarıdan pide soyler yumurta kırar
idare eder
ben bize yemege davet etsem de gelmez

kp için yapmazdım sanırım
belkı bır ıkı gun yemege alırdım sadece(bu senın kp için geçerli, kendi kp ime onu da yapmam)

Çalışmama rağmen kayınvalidem köye gittiğinde yıllarca yaptım. Kimse yap demedi. Allah rızası için yaptım hiç görev bilmedim bildirilmedide. Elime yapışmadı. Kimseden takdir de beklemedim.
Ben tokken babam aç olmamalı mantığıyla baktım hep. Sizde yapın :) güzel gönlünüzden geliyorsa tabi

Bu arada ben daha çok yemek yaptım. Temizlik olayında sadece bulaşık yıkadım. Hoş titiz adam veselam onu bile bırakmazdı ortada.

Yaramı deştin ben kaynanamın bu konuda beni kıskandığını düşünüyorum.
Kocasına yemek, çay yapmamdan memnun olmuyor açıkca birşey söylemiyor ama ben kıskandığına eminim.

Kocasını bırakıp size güvenip gitmesin ,zaten kıymette bilmiyorsa .Yapma ....

yemeğe davet ederim. gel kal derim.
temizlik yapmam.
ziyaret eder, yemek yaparım birlikte yeriz.

yapmıyorum yapmam da ne mnasebet karısı geszsın ben adama mı bakayım hıc gerek yok , benım kv vefat ettı kp yaslı ve tek yasıyor ona bıle bırsey yapmıyorum ortalama ayda bır gıder elını operım bır iş yapayım desemde yaptırmaz zaten bende hıc bulasmam mısafır gıbı gıder gelırım.

Ben eğer çok yaşlı kişiler değilse temizlik yapmam.
Kim giderse gitsin, diğerini yemeğe davet ederim. Yanlızlığa alışkın olmayan biri için üzücü olabilir tek başına yemek yemek.
Yemek göndermek de faklı bir tercih, çok yapacağımı sanmıyorum.

Back
X