eşin ailesiyle maddi beraberlik..

overdose49

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2013
65
1
0
Muş
Kizlar fikirlerinizi alabilir miyim? Ciftin yeni bir aile kurmasi degil de (çalisan)bayanin esinin ailesine yeni bir birey gibi katilmasi,maddi acidan bir ortaklik... bu konudaki dusunceleriniz? Ben mi abartiyorum, hakli oldugumun onaylanmasi belki istedigim..

Biraz daha açabilir misin konuyu ?

Esimin ailesi bizden boyle bir sey bekliyor. Her seyi birlikte yapalim, araba alindi birlikte odensin.kime oldugu farketmez.ev alincaksa birlikte odensin.biz meslegimiz icabi baska bi sehirde yasiyoruz ama esim ve ailesinin plani tayin zamani onlarin memlekete yerlesmek.orda onlarla bi hayat kurmam bekleniyo.esimin ailesi mutlu olcak sıkinti cekmicek evlatlari yaninda olcak ama ben? Kendi aileme uzakta onlarla bi aile mi olcam? Bu beni vicdanen oyle rahatsiz ediyor ki! Bu aralar kayinpederim yeni bi mulk alcak ve birlik olmamizi istedi.ve bu onlar icin ekstra bir sey.ihtiyaclari yok tamamen ek is icin bi ihtiyac.normalde kari koca maaslari var.ben esimle tartismadan nasil konusabilirim.kendimi omur boyu mutsuz hissedecgim bi evliligim olcak.ben b oyle yasamyi kaldiramam.onlara evlat olmak icin okuyup meslek sahibi olmadim ben.biz yeni bi aile kurduk bunu kabullenmesi lazim esimin.

hayır alınganlık yapmak konusunda kesinlikle abartmıyorsun. bu tür şeyler evliliğin ruhuna ters.
ben olsam eşimi kırmadan nasıl açıklama yaparım düşüncesine girmezdim bile, direkt cırlardım. eşine benzer bir taleple git bakalım , senin ailenle (yani kız tarafıyla) maddi ortaklık yapmak istediğini söyle. nasıl tepki alacağını çok net canlandırabiliyorum gözümde.

yok valla bence hiç hoş bi durum değil...
ikna etmeye çalış eşini..
herkesin evi ayrı keseside ayrı olmalı tabiki...

Ben oyle bir sey demem gerekirken demiyorum.eger yardim yapilcaksa benim babam daha muhtac.onun babasi isi gucu olmasina ragmen ek olarak yaptigi is ici destek istiyo.benim ailem hic bi sekilde benden tek kurus istemedi..

Ben oyle bir sey demem gerekirken demiyorum.eger yardim yapilcaksa benim babam daha muhtac.onun babasi isi gucu olmasina ragmen ek olarak yaptigi is ici destek istiyo.benim ailem hic bi sekilde benden tek kurus istemedi..

bence ölç tart, olası sonuçları ve onlara katlanıp katlanamayacağını düşün. bazen bazı şeylerin inceldiği yerden kopması gerekir. ikna edemiyorsan, tavır koyman ve savaşman gerekir. ama diyorum ya hayat senin, artıları ve eksileri iyice değerlendirmen gerekiyor.

Şahsen ben eşimin ailesiyle böyle birliğe adım atmazdım sebepleri ise keyfiyen çalışmayan kyınpederim yaşı çok genç. . Geleceğini düşünmeyen elindekini hemen harcayan kayınvalidem ve çocukları . . Bense garanticiyimdir. . Kenarda param olsun geleceğim çocuğumn geleceği maddi olarak sağlam temeller üzerine kurulsun isterim . .

Ama dediğiniz gibi yapan çok yakın tanıdığım var. Hepsi tutumlu insanlar şuanda herkesin bir dairesi var. . herkes rahata erince paralarıda ayrıldı elbette. . İyi yanları olduğu gibi zor yanlarıda elbette var. . Mesela bir aile çok kazanır diğer aile az. . sizin emeğiniz daha çok olur ama aynı hisseye sahip olursunuz . .Eşiniz için mesele olmayabilir ama siz kaldıramayabilirsiniz haklı olarak . . Ayrıca dediğiniz gibi sizin aileniz zor durumda iken yardım etmiyor eşinizin ailesinin durumu iyi olduğu halde üzerine ekleme yaparsınız zorunuza gider. .

İyi düşünüp tartmak lazım. Onlar olmadan da belli bir birikim yapıp hayallerinize ulaşabilirseniz bu işe kalkışmaya gerek yok .

Bu tür maddi birliktelikleri sürdürmek kolay değildir.
İnsanoğlu çiğ süt emmiş derler ya.Hiç ummadığın insanların ummadığın tepkileri ile karşılaşabilirsin.
Bana ters bir durum açıkcası.
Bir aile olacaksanız kendi kazanç ve birikimlerinizden de kendiniz mesul olmalısınız.
Ortak ödeme demek her aldığınız ve harcadığınızla ilgili sürekli hesap vermeniz demek.
Ne bileyim her ialenin olur kendine ait harcaması.Yeri gelir sadece siz bilirsiniz.
Bu tür bir ortaklıkla evliliğinize ekstra yük bindirmenin gereği yok.
Ortak ödemeye de kayınpederinizin yatırımıyla başlama teklifleri de oldukca manidar.
hani size ev alsalar beraber ödeyelim deseler öncelikle anlarım iyi niyetlerini.

Cok guzel aciklamalarda bulunmussunuz sagolun hepiniz.haftasonu esimle her seyi konusucam.aslinda askerde olmasi beni dusunduruyo.haftasonu izne cikcak ozman boyle devam ederse hayatimiz ben yokum dicem.bukadar acik ve net. Onun babasi askerde iken bu konulari gundeme getireblyosa benm de konusmam sorun olmasa gerek..ustelik ben o askerdeyken kendi maasimla ev kirasi, kredi ,borclar vs. Ev gecindircem ya tek basima!! Ben bi harcama yapalm dedigimde dur bakalm asker donusu nolcak nekadar borcumuz olcak bilmiyorum diyo ama babasi icin hemen yardmci olurz dedi.babasiyla beraber odeyecgmz borc 40-50bin civariymis! Ben bebek falan getirmicem boyle bi hayata!

Son düzenleme:

Arkana bile bakmadan kaç. Ticari ortaklık mı kuruyorsunuz, evlilik mi yapıyorsunuz.

Ayrıca o alınacak olan evlerin arabaların sırası diğer borçlardan size gelmez. Sinir hastası olup elin borcunu ödediğinizle kalırsınız.

öyle bir şey olmaz, çok saçma. Ohhh ne güzel. size böyle birşey teklif edebilir ama mecbur bırakamaz. bu erkek taraflarıda gelini ağaç kavuğundan çıkma sanmaları beni delirtiyor. hangi akla hizmeten isteyip bekleye biliyorlar hiç anlamış değilim. eşinizin üstüne gitmeyerek hayatım ben öyle birşey istemiyorum. biz ayrı bir aileyiz, evet gerçekten hastalık vs. ciddi birşey olursa yardım ederiz ama birlikte yaşayıp ortak bir aile olmasını istemiyorum, ben rahat edemem. kendini benim yerime koyup bir düşün vs. vs anlatın.

Bir de iş akdi imzalayın eşinizin ailesiyle tam olsun. Çok saçma bir durum kesinlikle kabul etmeyin tavrınızı net ve kati bir şekilde ortaya koyun.

Ikna konusu cok zor.zaten ilerisi icin birlkte cok planlari var.bu isin sonunu gorebiliyorum sanki.

Birlik beraberlik olması, birinin ihtiyacı olunca tüm ailenin maddi manevi destek olması çok güzel, yeter ki bu destek herkese eşit olsun fakaatt siz asker yolu beklerken, üstelik tek başınıza sadece kendi maaşınızla geçinmeye çalışırken eşiniz ve ailesi sizin nasıl geçineceğinizi, kadın başınıza maddi manevi zorlukları nasıl yeneceğinizi düşünmüyor, kayınpederiniz babalık yapıp: kızım, yavrum al şu parayı kenara koy, acil bir ihtiyacın olduğunda lazım olur demiyorsa, ilerisi için plan yapan eş ve ailesi bu planları size sorup danışmıyor, ortak karar alınmıyorsa, eşiniz babasıyla konuşmadan önce size düşüncenizi sormamışsa kusura bakmayın ama bu aile fertlerinin birbirine destek olması, maddi beraberlik olmuyor, kaba tabirle çok özür dilerim maddi sömürü oluyor.

Artık birbirinize eşseniz, aynı yastığa baş koymaya karar vermiş bir çiftseniz eşinize söyleyin çiftler hayatlarını etkileyecek her konuda ortak karar alır, fikir sorar, onay alır.
Ben yaptım oldu, ben ne dersem o olur, ben erkeğim benim sözüm geçer diyorsa o zaman erkek olarak tüm maddi yükümlülüklerini yerine getirmeli, sizden maddi beklentisi olmamalı ama hayat müşterek ben sen yok biz varız diyorsa o zaman biz olmanın hakkını verip babasıyla plan yapmadan önce sizin onayınızı istemeli

yok valla bence hiç hoş bi durum değil...
ikna etmeye çalış eşini..
herkesin evi ayrı keseside ayrı olmalı tabiki...

Az once kayinvalidem aradi acmadim.biliyorum ki tavirli konuscam cunku kizginken uzgunken saklayamam belli ederim.gerginlik istemiyorum.yarin esim evci iznine cikiyo dicem annen aradi acmadim sen ara konus.sonra dokulcem.bakalim nolcak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…