- Konu Sahibi doktoradayi
-
gülü seven dikenine katlanır demişler.. Ama benimki diken değil de yalı kazığı zannedersem.. Azıcık daha sabır.. Dün gece eşimle tartıştıkdan sonra buralara baktım.. Herkes muzdarip.. Biri de ben eşimin ailesiyle oturuyorum ve mutluyum desin.. Kimse yok.. Ben hala evi ayırma fikrini düşünmemeliymişim mevzusunu açmamalıymışım.. Daha çok kalbim kırılırmışşşşşş.. Tavuk gibi yolunmayı çok sewer benim kocam..
suan durumum dah ada karisik aslinda ben yabanci uyrukluyum turk adetlerini pek biliyorum sayilmaz.onun ailesin emisafir gittim bi hafta gibi bi sure kaldim onlarda sorun su ki oturup kalkmaya bil edikkat eden bi aile gelin en giymeli nasil oturmali hepsi sorun oluyor diyelim ben rahat oturdum ayak ayak ustune attim bu sorun oluyor bi defa farketemeden yaptin erkek arakadsim uyardi beni ailesine cok bagli ben onu fazla seviyorum vazgecmek mi mantiklidir yoksa o aciyi cekmek mi kafam cok karisik onun guel huylari var kaybetmek istemiyorum.ucreti ayri yasamamiz icin uygun degil.benim calsima durumumsa uc sene sonra olabilir suan ogrenciyim
olay tam olarak soyle oldu
ben bi senelik bi ilsiki yasadim ve erkek arkadasim ara verelim bi sure dedi bu sure hic bitmedi iki ay sonra tamamen bitirdi
kisa bi sure sonra suan nisanli oldugum adamla tanistim mantigima yatti ve onunla nisanlandim bunu ogrenen eski erkek arkadasim 4 aydir ona donmem icin cesitli yollarla kafami karistirip duruyor onunla konusmuyorum ama bi sekilde bana ulasip ona donmemi hala onu bekledigimi ieltiyor bu beni yoruyor iste nisanlimla mi devam etsem yoksa oan mi geri donsem nisnalim mantigima uygun tek sevmedigim yonu kufr kullanmasi buna siddetle karsi cikiyorum duzelir diyor inanmak istiyorum ama aliskanliklar duzelmesi zordur biliyorum .eski erkek arkadasim asla kufr etmezdi ve saygiliydi
Arkadasim uc konunuda takip ettim sen bu adamla evlenmek istemiyorsun ama nasil ayrilabilecegini bilmiyorsun diye dusunuyorum artik acaba ailevi bir baski mi var uzerinde bilmiyorum :44:
aynisini eski erkek arkadsimda demisti bi kere ben ayri yasamak icin cozum sundugumda bana kizmisti .sanki ben istemez miyim ayri yasamayi diyordu zaman zaman fakat ne kadar dogruydu bu artik suphe ediyorum sanirim ailesine bagimliydi bagli degil.birlikte yasiyorsunuz ya gunluk hayatta insani o durumda neler rahatsiz ediyor mesela
canım eski arkadaşını unut gitsin.. Nişanlının zaten ayrı evi varmış.. Çok duyduk seninle olduktan sonra samanlık seyran bana diyenleri.. Aşk karın doyurmaz.. Devir artık mantık devri.. Sana bişey daha ben de eşimle defalarca flörtte ayrıldım. Sonra ne yaptım biliyor musun.. Kaçarak evlendim.. Ve ben şuan 22 yaşında bile değilim daha.. 21.5.. Gençliğimi yediler diyebilirimmmm.. Mantığını kullan.. Nişanlını sewmesen bile saygı duy o seni zaten sewer..
sakın ama sakın yaşama evliliğinizin bir de ilk yılında ben o hatayı yaptım sakın sen yapma evliliğimden hiçbirşey anlamadm aç kaldım yalanlarına maruz kaldım vıcık vıcık ilişkiler yumağı sen onu dedin ben bunu dedim çok para harcıyorsunuz dışarı çıkıyorsunuz daha neler neler sakın yapma canım ayrı eve çıktık ama evlilik nasıl birşey onu bilemedim hoş ayrıldık daha da rahat bırakmıyorlar onlarn yüzünden çocuğumu düşürdüm sinir hastası oldum depresyondayım tek odan olsun ama sadece ikiniz olun o her koşulda kendi çocugunu haklı görecek ona annelik babalık yapacak sen dşlanmş hissedeceksin o senle evli olduğunu idrak edemeyecek benden abla tavsiyesi düşmanıma bile tavsiye etmem hepsi evlendikten sonra değişiyor sonra biz bişey yapmadık ki
illa evlenmen mi gerekiyor.yazdıklarına göre ikisini de sevmiyorsun[/QUOT
evet bu da bi secenek tabi zorunlu degilim ben sadece ilerde neden onu secmedim dememek icin tartiyorum.
icimde bi yerlerde iyi birisi gelmez korkusu da var tabi. ama bunu yeniyorum .cunki hayat bana hep yeni guzelliklerin bi yerlerde bekledigini ogretti . dedim ya sadece tartiyorum.
Madem hayat görüşleriniz farklı, nasıl rahat edeceksiniz ki yanlarında?
Ben çok merak ediyorum evlenmek demek sorumluluk demek zaten, ayrı eve çıkamayacaksanız ne mantığı kalıyor ki bu işin?
1 sene deniyor, 2 sene deniyor ama yılların geçtiği oluyor alışılmış rahatlıktan, ailesi size alışacak, eşin olacak kişi sorumluluğu tek başına almamaya alışacak belki?
Benim yengemle dayım severek değil aileleri istediği, uygun gördüğü için evlenmişler. Babası yengeme çok düşkün olduğundan (komşuyuz bu arada yengemin ailesiyle) üst katı tadilat yapın birlikte oturun demiş babası, ev dubleks ama yemekler bir yeniyor mesela, ki bizim anne tarafı kalabalık 9 kardeşler birbirlerine, anne ve babalarına çok düşkünler, hemen hemen yakın oturuyoruz hepsiyle, e bir gidiyoruz hurra çoluk çocuk bilmem kaç kişi, yengem bunaldı ayrı eve çıkmak istedi kaç kez evi terketti, bir ton sorun yaşandı ama her seferinde geri gelmek zorunda kaldı, neden mi? Çünkü dayım sorumsuzluğa alıştı, hadi maaşı az ama sonuna kadar elini taşın altına koyabilirdi, yengem de çalışırdı geçinebilirlerdi bence, iki çocuğu var biri lise, biri ortaokul öğrencisi dedemlerle birlikte yaşıyorlar ekmek elden su gölden, aldığı paranın çoğunu kendisi yiyor, bir de çocuklarının masrafını karşılarsa işte, elektirik, su, yakıt düşündüğü yok, mutfak masrafı aylık sadece 700-800 civarında onun da dedem karşılıyor. Bazen cebinde çay parasının kalmadığı oluyor. Dayımın umurunda mı sanki? Senin eşin olacak kişi böyle sorumsuz olmayabilir, ama kesinlikle evliliğin ne demek olduğunu anlayamayacaksınız orası ortada, çok iyi düşün derim..[/QUOTE
guya anne babasi da istemezmis birlikte oturmayi .bunlari kendilerinden de duydum .biz evlenirsek eger onlar koyde ev yapip gitmeyi dusunuyorlar .yani o kadar kucuk ayrinti var ki isin icinde.yazinizin su kalabalik olma tarafi ilgimi cekti .sureklu kuzenlerle ic iceler ..zaten ayni apartmanda kaliyor iki amcasi ve kendi ablasi evlendi o da ayni apartmanda. yan tarftaysa dayisi gil.biraz ileride halasi.
yani surekli misafir gelir eve biri gider biri gelir.sorumluluk hic almadi yazimin basinda sordum zaten ailesiyle yasayan erkekler sorumluluk alabilir mi diye ama cvplar olumsuz sanirim.
merhaba .durumum cok karisik suan ama bu konuda sormak istedigim su.rekegin ailesiyle uc seneligine birlikte yasamak sorun olur mu ?bu evliligi nasil etkiler ?sevdigim kisiyle evlendigim takdirde uc sene gibi bi sure ailesiyle birlikte yasama durumumuz var.ailesi kafa yapima cokta uygun kisiler degil daha cok kapali bi aile annesi babasiyla yasiyor suan.bir de hep ailesyle yasayan erkekler evlilige ne kadar hazir oluyor?ilerde ne gibi sorunlarla karsilasabilirim?simdiden tesekkur ederim.
merhaba .durumum cok karisik suan ama bu konuda sormak istedigim su.rekegin ailesiyle uc seneligine birlikte yasamak sorun olur mu ?bu evliligi nasil etkiler ?sevdigim kisiyle evlendigim takdirde uc sene gibi bi sure ailesiyle birlikte yasama durumumuz var.ailesi kafa yapima cokta uygun kisiler degil daha cok kapali bi aile annesi babasiyla yasiyor suan.bir de hep ailesyle yasayan erkekler evlilige ne kadar hazir oluyor?ilerde ne gibi sorunlarla karsilasabilirim?simdiden tesekkur ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?