Eşin bir şeyleri dayatması

Arkadaşımın en büyük hatası maddi özgğrlğğ olmadan evlenmeseydi ailesi de çok katı asla kabul etmezler boşanmasını
Hata ki ne büyük bir hata, o zaman ömür boyu bu dingili çekecek ya da bir aydınlanma yaşayıp, maddi özgürlüğünü eline alacak. Yani bu herif dövse de sövse de, aldatsa da sesini çıkaramaz.

çok iyi biriymiş cidden.pet sahibi gibi iyi bakıyor, besliyor,büyütüyor ama kurallar çerçevesinde. yemeğine kadar düşünüyor. tasmasını çıkarıp gezmesine de izin veriyor arada ama çok coşarsa takıyor.cidden herkesin hayalindeki hayvansever pardon erkek.

ahıra mal mı bağlamış yediği öğünleri takip ediyor ne demek , böyle olunca iyi mi oluyor ?
Arkadaşınıza söyleyin kocası dengesiz düşüncesiz biri

Arkadaşımın eşi çok iyi

her şeyi alttan alttan dayatıp benle sen bir değiliz benim yaptığımı sen yapamazsın

İyi eş tanımınıza uymayan bir eş anlatıyorsunuz.
Adam iyi bir eş değil, asabi, dayatmacı, kadını eve kapatıp kontrol altında tutan biriyle iyi biri tanımı yan yana kullanılmamalı.

Ben sadece maddi özgürlüğünü eline almasını istiyorum. hayatını bir erkeğin vicdanına iki lafına bırakmamalı hiçbir kadın.

İyi eş tanımınıza uymayan bir eş anlatıyorsunuz.
Adam iyi bir eş değil, asabi, dayatmacı, kadını eve kapatıp kontrol altında tutan biriyle iyi biri tanımı yan yana kullanılmamalı.
Benim tanımıma bakış açıma pek uymuyor bu kadar kısıtlamak çocuk gibi konrtol altında tutmak arkadaşım sorduğu için onun dediklerini yazdım :)

Benim tanımıma bakış açıma pek uymuyor bu kadar kısıtlamak çocuk gibi konrtol altında tutmak arkadaşım sorduğu için onun dediklerini yazdım :)
Ben de arkadaşınızın iyi eş tanımına istinaden yazdım, eşi iyi bir eş değil.
Benim yaptıklarımı yapamazsın deyip kendisi bildiğini okurken karısının evden çıkmasına bile izin vermeyen bir adamla iyi bir eş deyip devam edilemez.
Arkadaşınız iyi eş sandığı kocası tarafından kısıtlanıyor, çocuğu bile bu kadar kontrol altında tutamıyorsunuz isyan ediyor.

Arkadaşınız okuyunca ne olacak??
-Puuuu! Kıskanç karılar gül gibi kocamı kıskandılar
- Ayrılamam çekmek zorundayım, hatta hamileyim ( Bu tür iğrenç adamlar baba yapılmazsa olmaz)
-İşe girip kendimi kurtarmam lazım

Hayat Onun hayatı kararları kendi verir ama maddi özgürlüğü olunca çocuğu bile olsa aklı başına 10 sene sonra da gelse çekip gidebilir.

Çok basit karısını malı olarak görüyor. Arkadaşın bosansın ve malın kim olduğunu ona göstersin

eşi çok iyi onu ailesini çok seven biraz asabiliği var.

Bunu hangi mantıkla yazdınız anlayamadım? Çünkü ortada iyi bir eş yok aksine kadınını benliğini, birey olma özgürlüğünü yok etmeye çalışan iğrenç biri var. Şuan aldatma yokmuş ama istediği kıvamda tamamen sindirdiğinde aldatmada olacak.

Son düzenleme:
Hayat Onun hayatı kararları kendi verir ama maddi özgürlüğü olunca çocuğu bile olsa aklı başına 10 sene sonra da gelse çekip gidebilir.
Elbette karar verecek olan kendisi ama arkadaşlarıyla dahi dışarı çıkmasını istemeyen adam çalışmasını isteyecek mi? Hadi karısının çalışmasına sesini çıkarmadı diyelim, kadının maaşını elinden almayacak mı?

Bu nasıl oluyor, ikiletiyor hatta üçletiyor? Beğendiği parfümü bile sıkamıyor. Ben yaparım sen yapamazsın diyen erkekle bile isteye niye evlenmiş? Arkadaşınız bu kadar ezilmeyi bir erkeğin kölesi olmayı niye bu kadar çok istiyor? Selam verilmeyecek mağara barzolarını adam yerine koyup evlenip bir de gen aktarımı yapıyorlar. Bence siz arkadaşınız için fazla üzülmeyin uğraşmayın. Her şey para pul maddiyat değil. İnsanın onuru gururu haysiyeti de önemli. Beyim bilir kafasındakiler için yazdıklarınız önemli değil. Beş kuruş geliri olmadığı için kocası ne verirse onu yiyecek ne verirse onu içecek. Hatta çocuğum için katlanıyorum diyip adamdan ayrılmamak için bir de çocuk yapar. En çok böyleleri aldatıyor biliyor musunuz? Çünkü evdekine saygı duymuyorlar, ben bunu bu kadar aşağılıyorum hala gık demiyor, susup oturuyor diyip ezik görüyorlar.

Arkadaşınıza mesajlarımızı gösterin de kocam beni çok seviyor sanmaya devam etmesin. Çalışıp çalışmaması değil sorun, adam kendini efendi arkadaşınızı da kölesi görüyor. Yakında siz de görüşülmemesi gerekenler listesine girersiniz arkadaşınız da kocam istemiyor der keser sizinle görüşmeyi.

En çok böyleleri aldatıyor biliyor musunuz?

Yakında siz de görüşülmemesi gerekenler listesine girersiniz arkadaşınız da kocam istemiyor der keser sizinle görüşmeyi.
Maalesef katılıyorum, yıllar evvel eşiyle eşim arkadaş olduğu için tanıştığım ve arkadaş olduğum bir kadın vardı, kocası aldatıyormuş aslında o da ayrı bir konu ya neyse, biz kadınla görüşmeye başladık, kadının bana bile gelirken hem eşinden hem kayınvalidesinden izin alması, kadını ezmeleri eziyet etmeleri sinirime dokunuyordu, şiddet de görüyordu anlıyordum ama gözünde vücudunda morluklar görüp ne oldu dediğimde başımı kapıya çarptım, düştüm gibi bahanelere sığındığından o konuya girmiyordum, çocuk musun niye izin alıyorsun taviz vermemelisin gibi tavsiyelerde bulunuyordum dert yandığı zamanlar, hay tavsiyeme ne karışıyorsun o dert yanıp ağlayınca vah vah tüh tüh de geç tut çeneni değil mi ?

Bir süre sonra hatun görüşmeyelim kayınvalidem seni istemiyor dedi, benim dilim uzunmuş çok bilmişlik yapıyormuşum, bana dert yanıp ağlarken verdiğim tavsiyeleri kayınvalidesine anlatıyormuş, böyle de eş kayınvalide sevdalısı oluyor bazıları

Hiç şaşmaz, zaten öyle olmasalar adamlara kapıyı gösterirler. Benim için bir hayat tecrübesi bu, kadın şikayet ediyorsa he he diyip geçeceksin. Yok çıkış yolu arıyorsa cesaretlendirilmek istiyorsa, kararlı olup hayatını değiştirmek istiyorsa o zaman arkasında duruyorum. Kocam, erim, beyim en iyisini o bilir diyenler umurumda bile olmuyor. Benim eşimle farkım sadece mesleki bilgilerimizdir. Onun dışında eşimin benden daha iyi fazla üstün olduğu hiç bir konu olamaz. Adı üstünde eşiz eşitiz. Okumuş eğitim görmüş iş hayatı tecrübesi olan biriyim. Köle efendi moduna bayılıyor bazı kadınlar, işim olmaz.

Kendisi nasıl istediyse öyle yazıp sordum soruyu :)

Evlenmeden önce böyle değildi eşi en azından biz öyle biliyoruz. Arkadaşımda çok güzel efendi hayat dolu öğrenmeyi seven araştırmayı seven bıcır bıcır herkesin çok sevdiği hayatında olmak için sıraya girilen bir kızdı. Neden böyle birini seçti hiçbir fikrimiz yok. Kızın gözlerindeki ışık söndü resmen. Çok müdahil olmamaya çalışıyorum ama paylaşabildiği tek kişinib ben olduğumu söylüyor. Yazdığını her şey o kadar doğru ki hepsinin kendisine iletiyorum umarım doğru yolu bulur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…