eşin destekçisi olmak yahut düzeni bozmamak

eşiniz sınıf ögretmeni mi yoksa..eger öyleyse hemen gitsin..biz ögretmenlerın ne olacagı belli değil..hergün birşeyler değişiyor..öünümüz kapanıyor..haklarımız elımızden alınıyor..ben bir ögretmen olarak daha iyi anlarım..kesınlıkle elindeki fırsatı degerlendırmelii..norm fazlası ise kesınlıkle gitmeli...

branş öğretmeni ama, şimdi çalıştığı okul ilkokul oldu, o yüzden norm fazlası durumuna düştü buraya eş durumundan geldiği için hizmet puanı çok az... ve burada görevli öğretmenlerin hepsi çok yaşlı, hizmet seneleri çok 400, 450 puanlar içinde eşim 60 puanda.. bu sene idare etse de gelecek sene kesin bir yere görevlendirilecek gibi... çünkü bu puanla şehir içinde bir yere norm kadrosundan gidemez.. 27 kişi içinde 27. oluyor.. gerisini siz düşünün...

onun için çok büyük fırsat.. bilinmezliğe giden benim aslında... belki orada ben ücra bir köşede çalışmak zorunda kalacağım... çalıştığım alanda kadrolar fena halde dolu... sonra tekrar taşınmak, yollara düzülmek... çook sıkıldım dört senede, dört taşınma.. yoruldum galiba...

Yorumlara da genel anlamda bakarsan gitmen daha doğru deniliyor, bence de gelecek planlaması için gidilmesi daha uygun gözüküyor. Denildiği gibi Ege de yaşanılası harika bir bölge bence.

gittiğiniz yere de alışırsınız. hem ege güzeldir. var mı ege gibisi

ayrıca öğretmenlerin ne olacağı belli değil. ben de öğretmenim ve norm fazlasıyım.

fırsat varken kaçırmasın eşiniz.

kendimle ilgili endişelerim var ama bunlar yüzünden eşimi engellemek doğru olmaz... oraya gidersek belki onun yerine ben bir köye giderim ama o hedeflerine yaklaşır , burada kalırsak o bir köye gider, ama ben olduğumm yerde kalırım.. onun tarafından bakınca engellenmek haksızlık gibi gözüküyor....

bence seçiminizi yaparken şöyle de bakabilirsiniz..

egede yeni bir şehre alışmak mı daha çok canınızı sıkar yoksa gitmediğiniz takdirde idealine ulaşamayan eşinizin her sabah işe giderken ki mutsuzluğu mu canınızı çok sıkar?

şuanda alıştığınız ortamdan ayrılacak olmak sıkıntılı bir süreçtir eminim ama kalırsanız da evinizde eski huzurunuz olmayabilir.. o yüzden bu yaşanacak olan iki türlü sıkıntının hangisi ağır gelecek size siz karar verin ..

kolay gelsin

öyp öyle güzel bir fırsat ki. kaç arkadaşım deliler gibi orayı istiyordu ve gerçekten büyük fırsat.
sadece 1 şehirde kalmak uğruna elinin tersiyle itmek körlük olur.

Ben olsam giderdim , eşime destek olurdum.. Zaten onun mesleğinde ilerlemesi her açıdan işimize yarar diye düşünürdüm.. Yıllık izinlerimde ailemle görüşürdüm, diğer zamanlarda mümkünse onlarda gelirdi..

Çocuğunuz için bakış açınıza şaşırdım.. Bende anneanne ve babaanne ile büyümedim ama bi sorunum olmadı bu konuda.. Ama babamın daha iyi mesleği olsun isterdim.. Yaşam standartlarımız buna bağlı sonuçta..

Son düzenleme:
öyp öyle güzel bir fırsat ki. kaç arkadaşım deliler gibi orayı istiyordu ve gerçekten büyük fırsat.
sadece 1 şehirde kalmak uğruna elinin tersiyle itmek körlük olur.

aslında sadece bir şehirde kalmak değil, benim çalışma şartlarım şu anda çok iyi, şehir merkezindeyim... bu imkanı orada bulamayabilirim... bu zihnimi çok kurcalıyor... eşim de şu ankinden daha çok çalışacak bu çocuğumuz için de bir dezavantaja dönebilir... gün boyu ya annesiyle ya babasıyla kalan çocuk bir anda gün boyu kreşe gitmek zorunda kalabilir.. nasıl etkilenir bilmiyorum...

cevap için teşekkürler... iyi bir meslek mi ister yoksa babasıyla daha fazla vakit geçirmek mi? işte bu soruya da cevap bulamıyorum

teşekkürler, aslında eşim eğer gidemese bu durumu oldukça takar ve her seferinde dile de getirir...

benim için ikiside zor olur ama hangisi daha zor..

ya da gittiğim şehirde iyi bir yere de tayinim çıkabilir... bu durumda fazla dert etmem... en zor olan ne biliyor musunuz belirsizlik.. sanki çekilişe katılmak gibi... eşim mutlu olacak ama ben kendimi riske atacağım...

bence insanın sevdiğinin mutluluğu, kendi mutluluğundan önce gelmeli..

konuya gelirsek,
elbette ki bir kere yakalacanak güzel bir kariyer fırsatında eşimi yalnız bırakmazdım
yeni şehirde de yeni çevre edinirsiniz, birşey olmaz
herkes ailesinden uzak yaşıyor
ilk ve son olmayacaksınız o noktada

Gitmelisin her türlü imkanlarınız artar güzel olur

eşinden bundan vazgeçmesini beklemek gibi bir hakkın olduğunu düşünmüyorum ben.

bir başka konuda da bir kız arkadaşımız eğitimini erkek arkadaşına endekslemiş ona da eğitiminden vazgeçme dedi herkes...

eğitim birileri için vazgeçilecek birşey değil.

egeyi daha çok seveceksın emın ol sonucta 1 yıldır ordaymışsınız,bencillce düşünmeyin bence eşiniz için iyi bir fırsat ve destek olmanız gerektıgını dusunuyorum

Ben olsam eşimin ayağına böyle bi fırsat gelse hiç düşünmez giderdim size de önerim gitmeniz yönünde... hakkınızda hayırlısı olsun:)

Eşinizin ideali buysa, başka fırsatı olmayacaksa, kaldığında daha mutsuz olacaksa gitmeniz elbetteki daha hak olur.

Eşinizle hiç konuştunuz mu kaygılarınızı, ne diyor ?

Eşine egeye gidebileceğini söyle,olumsuz ve onu üzecek şekilde kararsız konuşmalar yapma bence....Ve sonra herşeyi oluruna bırak...Siz seçiminizi yapın,Allah yardımcınız olur nasılsa...

Eşinizin ideali buysa, başka fırsatı olmayacaksa, kaldığında daha mutsuz olacaksa gitmeniz elbetteki daha hak olur.

Eşinizle hiç konuştunuz mu kaygılarınızı, ne diyor ?

başka şansı olabilir de olmayabilir de bilemiyor insan...
aslında o da kaygılı benim durumla ilgili, işte bir karar lazım...

kesinlikle gidin derin. eşiniz ve çocuğunuz yanınızda olduktan sonra bence her yere alışabilirsiniz.
ailelere de gitmenin bir yolu bulunur elbette.

eşinizin hayallerini gerçekleştirmesine destek olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…