Eşin yanında çalışma düşüncesi? zorlukları...

kucukpisi

Hayata inat gülümse...
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2011
7.563
4.577
448
Herkeze merhaba. işyerimdeki sıkıntılardan bahsetmiştim. rahatsızlığım sonrası bölümdekiler beni göndermek istemişlerdi.. şimdi iyiyim şükür. maskeyle oturuyorum. bölümdekilerde göndermekten vazgeçtiler. hiçbirşey olmamış, hiçbirşey söylenmemiş gibi eskiye döndüler. iyiyimya şimdi...

neyse ben buradan gitmek istiyorum. eşim küçük bir ilçede müdür oldu. aklıma onun yanına gitmek geldi. o benim müdürüm olacak ...

bu düşüncenin benden götüreceği birşey var mı? eşle çalışmak zor olur mu? sizlerde böle olan var mı? ne zorlukları var.

SON DURUMLAR;

herkeze tekrar merhaba.. iş ile ilgili birçok konu açmıştım... canım acıdı defalarca.. alerjik astım olmamdan kaynaklanan sorunlarım oldu... şükür ilaçlarımın artması ve maskeyle iyiyim şimdi. tabi güçlü kimyasallar kullandıklarında gene sıkıntım oluyor... ama daha iyiyim. en azından acillik olmuyorum...

eşimin yanına gitme konusunda tereddütlerimi belirtmiştim. ama başka şansımız kalmamıştı.

dilekçemi yazdım. ve iş yerimi bilgilendirdim. ben gitmek istiyorum. aynı şeyleri yaşıyamam dedim. ayrıca doktorumda işi değiştirirsem ilaçlarımı düzenliyecek dedim(gerçekte). diğer içimde ne varsa anlattım... eski olaylara bile girdim tutamadım kendimi. beni istemediğinizi duydum dedim. daha birçok şey. bunların gerçek olmadığını söylediler. ama eminim. sadece dedikodu değildi. yanımdaki bayan bile farklı davranıyordu.. gitmemi ister gibi... tamamen iletişimi kesmiş ve gelen bayanla konuşmaya başlamıştı. tüm bunlar beni üzdü... hepsini anlattım. o öle biri onu öle kabul et dediler vs. kararımın kesin olduğunu söyledim. engelliyeceklerini söylediler...

şimdi sanırım gidiyorum. engelleyememişler. yada engellemek istemediler. artık neyse... evimden 40 km uzaktaki eşimin yanına gideceğim inş. Allah utandırmasın. ne diyeyim.

helen tereddütlerim var. eş ile çalışmak nasıl olur. yeni bilmediğim bir iş... aslında hem heyecan hem korku var... arkadaşlar ahh ahh.. içim bir tuhaf oldu...

Son düzenleme:
Varsayımları yazsanızda olur, göremediğim zorlukları vardır belki...

Son düzenleme:
sonucu çok iyi de olabilir sizin için çok yıpratıcı da olabilir
bu eşinizle aranızdaki uyum ve eşinizin karakterine bağlı...
kıskanç ve sürekli kontrol altında tutmayı seviyorsa örneğin sizin için yorucu olabilir...

Eğer eşin dengeyi kurabilirse ve sen de onun sert tavırları karşısında alınganlık gösterebilirsen gayet güzel yürür işler. Ama işi işte evi evde bırakmanız şart.

kıskanç olan aslında benim. eşim kıskanacağı birşey olacağını sanmıyorum. diğer bayan memurlarıyla çalışacağım. tabi olursa...

onun kıskançlığımdan şüphesi var... erkek arkadaşlarıyla oturmasına laf edebileceğimi söylüyor. ama ben ortamı bilmiyorum. çevrem olursa takmam onu ..

Eğer eşin dengeyi kurabilirse ve sen de onun sert tavırları karşısında alınganlık gösterebilirsen gayet güzel yürür işler. Ama işi işte evi evde bırakmanız şart.

babamla da çalışmıştım, sorun olmamıştı.

eşim dengeyi sağlar... asıl korkum ben sağlayabilirmiyim... kadınların sağları solları belli olmaz bilirsiniz ...

eşinizin size iş yerinde ilgili ve yakın davranmayacağını
zaman zaman sizi emir ve komuta edebileceğini
başka bayanlarla gayet yakın iletişimlerinin olabileceğini,
sizin sürekli onu izlememeniz sürekli eleştirmemeniz gerektiğini
bilerek çalışırsanız o zaman olur güzel de olur bence

babamla da çalışmıştım, sorun olmamıştı.

eşim dengeyi sağlar... asıl korkum ben sağlayabilirmiyim... kadınların sağları solları belli olmaz bilirsiniz ...

Ama olmaz, yani sonucta profesyonel bir ortam, kimse kendi cizdiği sınırların ihlal edilmesini istemez. Kendine mukayyet olamayacaksan adamcağızı huzursuz etme

dış kurumlarda bayan öle çok değil zaten... oturup kalkması olacağını sanmıyorum. iş için sorun olmaz. sonuçta benim odama gelecek baylar da olacak..

emir versin de yapacaksın demesin tabi , ozaman tepem atar... ha şuanda da biri emir kipli konuşsa gene tepem atar... ona özel bir durum değil...

Ama olmaz, yani sonucta profesyonel bir ortam, kimse kendi cizdiği sınırların ihlal edilmesini istemez. Kendine mukayyet olamayacaksan adamcağızı huzursuz etme

tamam, işin şakası o... babamla gayet uyumluyduk inş. eşimlede öle olur. tabi gidersem...

arkadaşım ben 5 yıldır konuştuğum kişiyle aynı iş yerindeyim şuan nişanlıyız. 2 ay sonra düğünüm var. özel hayat diye birşey kalmıyor. her ne kadar iyi anlaşsanızda diğer etkenler sizin ilişkinizi etkiliyor. aranız iyi diyelim sorun yok. ama başka canınızı sıkan bişey olunca insan en yakınından çıkarıyo çünkü en çok ona nazı geçiyor bence beraber çalışmayın derim ama hakkınızda hayırlısı tabi

Bundan 2-3 yıl öncesine kadar aynı binada farkli kurumlardaydik. Ozamanlar sıkıntı olmamışti. Hatta eşim benden kıdemli olduğu için tecrübelerini paylasirdi

Sizin nasıl sorunlarıniz oldu. Bana örnek olması için yazar mısın..

Staj yaptığım uluslararası bi'şirkette patron ve benim bölümün müdürü evliydi. Karı-koca işletiyolardı ama kadın sonradan dahil olmuş tabii.

Kadını 1 senelik iş sürecimde nerdeyse iki günde bi'ağlamamak için kendini sıkarken gördüm, bazen ağlıyodu da. Eşi ona diğer personellerle eşit davranırken kadın işyerinde de patrona kocası gibi davranıyodu evdeki gibi yani nazlanmak istiyodu. Eşi bi'kaç kez yanımda uyardı hatta adını söylediğinde düzeltti "X bey!" diye. Ya da nebiliyim bi'işi yanlış yaptığında nasıl beni sert bi'dille uyaracaksa onu da uyarıyodu, sesini yükseltiyodu sonuç gözleri doluyodu kadının. Kadına bi'gün sohbet açılınca sormak istedim "aynı işyerinde zor mu" gibi kadın "eve gidince de ister istemez iş konuşuyoruz, ben evli olduğumuz için ister istemez işte de öyle davranıyorum ama eşim daha disiplinli" demişti.

Aynı yerde çalış, eve beraber git konuşacak bi'şey de bulamıyolardır eminim. Hani farklı yerler olsa günün nasıl geçti dersin aynı işyerindeki adama ne diyeceksin. Hiç özel kalmıyo bence, özlemek desen oda minimuma iniyo. Gündüz aramaları 0. Adamın işte canını sıkan bi'şey olsa eve gidiyim eşimle konuşur havam değişir derken, muhabbet yine aynı olacak falan. Nerden baksan ı-ıh.

Biz erkek arkadaşımla bile son stajımda aynı yerdeydik ve resmen pişman olduk. "onla samimi olma sevmedim"leri geç yıprandık çünkü iş ortamı ikimizde aynı işi yapıyoruz resmen 1 ay bitsin diye gün saydım.

Ben eşlerin, sevgililerin fırsat buldukça birbirlerini özlemeleri taraftarıyım. Sürekli dipdibe olmuyo, fazla yakınlık iyi değil cidden.

Son düzenleme:
arkadaşım yaklaşık bir yıl gibi bir süre boyunca bende eşimle çalıştım bu nedenden dolayı
konuya cevap verme gereği duydum
1-gün içerisinde hep beraber olduğunuz için birbirinizi özlemiyorsunuz
2-insanların gözü hep sizin üzerinizde oluyor (toplum olarak magazini seviyoruz)
3-akşama konuşacak işyeri dedikosu haricinde pek bir şey bulamıyorsunuz
4-kıskançlık oluyor
5-belli bir süre sonra iş ile ilgili birbirinizi eleştirmeye başlıyorsunuz
arkadaşım bunlar benim yaşadıklarım ben eşimden çok memmun olmama rağmen
bu sorunları yaşadım herkes aynı sorunları yaşayacak diye bir şey yok arkadaşların
dediği gibi belki siz çok profesyonel davranacaksınız daha farklı olacak ama yinede
ben eşlerin sürekli dibdibe olmasına karşıyım inşallah hakkında hayırlısı olur.

Eşim disiplinli. Herşey kızacak adam değil. Hatta iş yerinde ki sorunlarını anlatır. Memurlarına çok teloransli bile davranıyor diyebilirim. Benim şimdi ki müdürüm öle değildir.

Şu anki iş yerimden sorunum olmasa. Düşünmem de. Başka bir yerede başvurum kabul edilmedi.

Eşim normal zamanda aramaz zaten.. (işi dusmezse tabi). Önceden çok güzeldi. İşe birlikte gelir giderdik. Öğlen başbaşa yemek yerdik. Ama aynı is yerinde bikarmiyiz acaba... gerçi aynı odadq olmiyacagiz da. Kafam karışık..

Bu iştende kurtulmak istiyorum. Başka yere gidemedim... (((

Önceden aynı binadaykende sürekli gorusebiliyorduk.. acillik olduğumda eşim acile goturuyordu... birlikte yiyip iciyorduk.. sıkılınca yanına gidiyordum... rahatti.. simdi amir memur durumunda olacağız. Benim korkum o yönde. .

Aslında bende dipdibe olmaya karsiydim. Şu aşamadayim; ya iş bırakacak yada baska yere gidecektim. Çıkmazdayim aslında...

Hakkınızda hayırlısı olsun ama bence sıkıcı ya işte beraber, eve git beraber, haftasonu beraber. Ne kadar evli de olsanız, aşık da olsanız nefes almanız gerekir ki birbirinize patlamayın. Böyle olunca bi'şeylerin suyu çıkıyo sanki. Valla ben daha sevgiliyken bir ayda bunaldım ama farklı yerlerde çalışıyo olsaydık buluştuğumuzda oturur günümüzü, işimizi anlatırdık. Hangi ara özleyip, eve özlemekli geliceksiniz Uzun vadede güzel olmaz sanki:26:

belki siz daha profesyonel yaşıyacaksınız bilemiyorum. herkes farklıdır yapı ve kişilik olarak. ben uzun saat çalışıyorum yazın, kışın daha kısa. ve yazın çok yoğunuz. ne kendime ne aileme nede nişanlıma (çıkarkende) vakit ayıramıyordum. oda aynı şekilde. işin stresinden en ufak şeyde birbirimizi kırıyorduk. çünkü şartlardan rahatsızdık en başta. sonra konuşacak bişi kalmıyor zamanla 2 kişi çalışıyoruz zaten. aynı şeyi görüp duyup yaşayıp bide üzerine konuşmak olmuyor. kolu komşu gerçekten çok meraklı oluyor. ama siz dahaz önce yaptıysanız sorunsuz bir şekilde bu işi tekrar yapabilirsiniz belki. benim demek istediğim işiniz rahat olabilir birbirinizi yıpratmayabilirsiniz, anlaşabiliyor da olabilirsiniz eşinizle hiç sorun olmasa bile monotonluk ilerde sorun olabilir.

Arkadaşım bence eşinin yanında çalışmak hata olur.Ben eşimle aynı okulda çalışıyorum.Belki ikimiz aynı zamanda başlamış olsaydık farklı olurdu ama ben sonradan aralarına katıldım ve alışmam çok zor oldu.Eski okulumdaki arkadaşlarımı ve ortamı çok arıyorum.En büyük pişmanlıklarımdan biridir onun yanına tayin istemem.Çok şeyler yaşadık ve bir sene oldu ben geçeli.Bir senedir mücadele ediyorum evliliğimi kurtarmak için. Kendine bu kötülüğü yapma arkadaşım.

Eşinle evinizde özelinizde yuvanızda konuşacak bişiler kalmayabilir. mesela eşlerin gününü anlatması evlilikte güncel bi konudur. bu oldu şu oldu bu gitti o geldi vs. özlem aşkı ve sevgiyi arttırır. o yüzden tüm gün eşinle birlikte olma özlem ortamını silecektir. buda sevginizi etkileyebilir. eşle buluşma yeri olarak evde buluşmak gerek. tüm gün beraber olduktan sonra evde buluşmak çok etkileyici olmayacaktır. ayrıca bilemem tabi ama birini sana yan bakması yada senin karşı cinslerle muhabbettin eşini tetikleyebilir. niye konuştun ne konuştun niye uzattın gibi gibi.. ayrıca eşine gün içerisinde telefon etmek mesaj atmak olmazsa olmaz şeylerdir bunlarda itecektir zamanla.. kısaca eşinle birlikte çalışmanız muhabbetinizi azaltacaktır.. bu da zamanla ALLAH korusun farklı yollara itebilir eşleri...

evet monotonluk sıkıntı olabilir haklısınız...

sizin sorunlarınız nasıl merak ettim... evliliği kurtaracak kadar.... açıklarsanız sevinirim....

eşimin kıskanacağını sanmıyorum. gün içindede mesajlaşmamız konuşmamız yok... eşimin işleri yoğun. kafasını kaldıracak fırsatı bulamıyor.. yanına gitmemin bir nedeni de bu aslında. iş yükünü hafifletebilirim belki.. tabi kötüde olabilir bilmiyorum... daha önceden de yazdığım gibi aynı binada çalışırken güzeldi.. ama aynı bölümde ast üst olarak? korkmuyor değilim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…