Esinden ayri yatanlar

ssercecik

Basarmaliyimmmmmmmmmmmmmm
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2012
2.257
24
88
Almanya
Merhaba bayanlar,

cevrenizde kayinvalidesi ve kayinpederi ayni evde farkli odalarda yatan var mi?
Neden ayri yatiyorlar?

Yaslaninca insan esinden ayri yatinca daha cok mu rahat ediyor?
Veya ayri yatmalarinin sebebi ne olabilir?

benim annem ve babam ayrı yatarlar kp olmadığı için bilmiyorum ne yaparlardı babmın eklem romatizması var ağrılıdır herzaman annemin dizlerinin ikiside protezli çok dikkat etmesi lazım yaşılar 75 yaşındalar inan hatırlayamadım ne zaman ayrıldılar ama ikisi de çok rahatlar memnunlar hayatlaından o yaştan sonra uyku daha önem kazanınyor galiba bizim çevrede çok olduğu için ben normal karşılıyorum hiç garip gelmemişti......

Benim kayınvalide ve kayınpederde aynı odada ayrı yatanlardan. Onların sebebi ise kayınvalidenin kilosu.. Ben çok önem veririm bir yatmaya ilerdede özel sebep olmadığı sürece keyfi yatmamaktan korkarımm.

tercih meselesi
hem o yaştan sonra beraber yatmanın bir cazibesi kalmamış demek ki

Babam cok kipirdanir, doner her. Annemin de uykusu hafif. Misafir gelince yatili, yatacak musait yer olmadigindan beraber yatarlar :)

benim kv ve kb ayrı yatıyolar...
tek sebebi ise kayınvalidemin hastalığından dolayı aşırı horlaması...

Yaşlı insanların tahammülü azalıyor; sağlık sorunları, kilo, horlama, geçmişten gelen alışkanlıkları, rahat yatma istekleri vb. çok sebep olabilir. Önemli olan mutlu olup olmadıkları. Sabah uyandıklarında birazda olsa huzurlularsa sorun yoktur bence..

Annemle babam da 15 senedir falan ayrı uyuyor. Babam geceleri çok uyanır ve horlar. Herhalde o yüzden ayırmışlardı yatakları. Anneannem ve dedem de öyleydi.

Cok ilginc ben ilk defa gecenlerde duymustum cok sasirmistim,
ama yillardir ayri yatanlar bile varmis
Bizim ailede yatak ayirmak demek cok asiri derecede kötü biseyle esdeger..
Yani dedem bile rahmetli nenemden cok cok hast aolmasina ragmen yatagini ayirmamisti taa ki yatalak olup evde hastane yataginda yatmak zorunda kalana kadar.

Sonra kader ayirdi zaten..

Bence insan yasadigi sürece esinle birlikte yatmali, horlasin ne olursa olsun alismasi gerekir.
Ayni yatakda yatmak esler icin cok önemli, hangi yasta olurlarsa olsunlar.

Ben kendimi bildim bileli anneannemle dedem ayrı yatarlar hatta odaları bile ayrıdır.Sanırım bi yaştan sonra rahatlık daha ağır basıyor.

benim kayınvalide ve kayınpederde aynı evdeler,odaları ayrı..hiç merak etmedim sebebini,istedikleri gibi yatsınlar

Bilmem biri horluyodur biri yatakta tepiniyodur cinsel bi münasebet yok zaten napsınlar yıllar geçmiş torun torbaya karışmışlar yeni evliler gibi sarmaş dolaş uyumazlar herhalde

canım dediğinde haklısın ben de senin gibi düsünürdüm ama horlama konusunda pek katılamayacagım öyle horlayanlar var ki yan odadan bile dyulur rahat etttirmez.
insan verimli uyk alamayıp,sersem gibi dolanınca gün icinde beraber yatsa ne olur.. uyku önemli birsey bence.

Valla çocuk olunca uyku çok kıymetli oluyor. Bir çocuk yanlız yatmıyorsa mecbur ayırıyorsun odayı.biz nöbetleşe yatıyoruz çocuğumuzun odasında .gerçi genelde beni istiyor. Ama şöyle sabaha kadar film izlediğim bir gecenin sonunda kulak pamuklarım.uyku gözlüğümle büyük yatağa uzanmışken brad pitt gelse kovalarım herhalde odadan.:)

o horlamayi cok iyi biliyorum dayim bizde kaldiginda bazen ayni odada yatardik.
dayanilmaz olsada en nihayetinde uyuyordum, ki ilerde evlensem esimde horlasa sanirim yatagimi ayirmazdim.

bende kücükken yalniz yatmiyormsum. bu durumda annem babamin yataginda birlikte yatardik, ben uyuyunca beni yatagima birakirlardi. zaten belli yasa kadar da besigim anne babamin odasindaymis. onlar yataklari ayirmamislarsa 3 cocuk olsada, demek ki ayirmadanda oluyor.
ben bu konuda ailemi örnek alacagim insallah

benim kv ve kp ayrı odalarda yatıyorlardı neredeyse 10 yıldır biliyorum
artık aynı odada 2 tane tek kişilk yatak koydular öyle yatıyorlar
benim annem ve babam beraber yatıyorlar
anladığım kadarıyla yazanların geneli kv ve kp ayrı yatmasından bahsetmişler anne babalar birlikte yatıyor kv ve kp ayrı yatıyor

yaşlanınca ayrı yatmak mı ...
anneannem ve dedem normalde hiç anlaşamazlar ama her zaman beraber ve aynı saatte yatarlar.
babaannem ve dedemde öyleydi.hatta bir keresinde dedem babaannemi hadi kalk diye öpmüştü:) onlarda dedem rahmeti olana kadar beraber yattılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…