• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşinden soğuyanlar nasıl davranıyorsunuz?

evet aynen böyle dersiniz ama "oğlum eşin huzursuz olacaksa gelme" demezsiniz.. tek gel ama seni göreyim dersiniz.. kız annesi olmakla, erkek annesi olmak arasında uçurumlar var emin olun.. erkek anneleri, daha çocukları olur olmaz mutasyona uğruyorlar.. aynı kendi k.valideleri gibi oluyorlar hatta.. "el kızı" mantığı giriyor devreye.. inanmıyorsanız bebek topiclerine bir girin, okuyun.. şimdiden "ben oğlumu alt katıma evlendiririm" diyen yeni anneler kaynıyor ortalıkta.. sizin durmunuza çok üzüldüm, boşanmak değil belki ama bir süre ayrı kalsanız iyi gelir mi acaba?

:)

şu yazını görünce kendimden korktum..iki oğlum var valla böyle düşünmüyorum..hatta bence biraz uzakta yaşayalım ki özleyelim birbirimizi diyorum.yok bugün gelmediler yok şu gün surat yaptılar olayı olmasın diye düşünüyorum..aynı binada oturalım yapışık yaşayalım gibi düşüncelerim yok.

ideal bir k.valide adayıyım aslında :37:

ALLAH'ım öyle günleri asla ama asla göstermesn eşimle bna ben eşime deli gbi aşığm oda beni çok seviyr bu hep böyle gider inşallah.
ben eşime eşmde bna çok sayglı sempatk bir çiftz 3 yıldır beraberz 1,5 yıldır evliyz çok mutluym sizde mutlu olursunz inşallah Allah herşeyi gönlnze göre versin hanımlar
:nazar:

ya kadıncağız evliliğindeki dertten sıkıntıdan konuşuyor, resmen bir çıkmazın içinde acı çekiyor. siz gelmiş eşinizle olan aşkınızı gözlere sokuyorsunuz. sizce konu sahibi bunları duymak için mi açtı bu konuyu? duanızı gidin içinizde yapın. insanlara nispet yapar gibi.. ayıp yani.

evet aynen böyle dersiniz ama "oğlum eşin huzursuz olacaksa gelme" demezsiniz.. tek gel ama seni göreyim dersiniz.. kız annesi olmakla, erkek annesi olmak arasında uçurumlar var emin olun.. erkek anneleri, daha çocukları olur olmaz mutasyona uğruyorlar.. aynı kendi k.valideleri gibi oluyorlar hatta.. "el kızı" mantığı giriyor devreye.. inanmıyorsanız bebek topiclerine bir girin, okuyun.. şimdiden "ben oğlumu alt katıma evlendiririm" diyen yeni anneler kaynıyor ortalıkta.. sizin durmunuza çok üzüldüm, boşanmak değil belki ama bir süre ayrı kalsanız iyi gelir mi acaba?

Neyin hırsıyla böyle söylüyorlar acaba,madem böyle sorunlar yaşıyorlar niye el kızı diye bahsettiklerine de aynı revayı layık görüyorlar ki..

ya kadıncağız evliliğindeki dertten sıkıntıdan konuşuyor, resmen bir çıkmazın içinde acı çekiyor. siz gelmiş eşinizle olan aşkınızı gözlere sokuyorsunuz. sizce konu sahibi bunları duymak için mi açtı bu konuyu? duanızı gidin içinizde yapın. insanlara nispet yapar gibi.. ayıp yani.

ben yazacaktım ama ya sabır deyip farklı birşey yazdım.. bu da bir kk klişesidir.. nispet!! çok merak ediyorum hangi amaçla yazıldığını!!

şu yazını görünce kendimden korktum..iki oğlum var valla böyle düşünmüyorum..hatta bence biraz uzakta yaşayalım ki özleyelim birbirimizi diyorum.yok bugün gelmediler yok şu gün surat yaptılar olayı olmasın diye düşünüyorum..aynı binada oturalım yapışık yaşayalım gibi düşüncelerim yok.

Kadiş olması gerkende bu zaten uzak olsun tatlı olsun..Yakında olsalar zırp pırt kimse kimseyi rahatsız etmesin..Artık bu devirdeyiz,özel hayat denen şeyler var

Neyin hırsıyla böyle söylüyorlar acaba,madem böyle sorunlar yaşıyorlar niye el kızı diye bahsettiklerine de aynı revayı layık görüyorlar ki..

benim görüşüme göre, erkek annesi olunca "gelin" sıfatından "k.valide" sıfatına terfi ediyorlar.. amanın burada bundan birkaç hafta önce "başka bir kızla birlikte olacağı düşüncesi bile beni çıldırtıyor" yorumu okudum ya.. muhtemelen kendisine yapılanı başkasından çıkartma hırsı o..

ayy ayol o kadar salak mıyım ben hiç öyle der miyim :))))))))

lafın gelişi

Benim kızım 24 yaşında ilerde evlendiği zaman eğer yakınımda olursa,bende istemem haftanın 4-5 günü kocasını alsın gelsin ne işi var o kadar..Otursunlar evinde birbirleriyle vakit geçirsinler..Oğlumda olsaydı inanın aynı şeyleri düşünürdüm,istemezdim bu kadar sık gelmelerini,herkes kendi evinde mesut mutlu olsun oda bana yeter zaten ..

Ayy keşke herkez sizin gibi düşünse ne güzel olurdu..
Hem o zaman baskı hissedilmediği için daha rahat olurdu herkez..
:55:

al benden de o kadar :) allah bağışlasın mininklerini.. eğer anne iken çocuklarını sağdan- soldan kıskanmıyorsan, k.valide olduğunda da sağlıklı bir şekilde devam ediyorsun ilişkine.. ama babasından bile çocuğunu kıskananlar var, işte onlar problem oluyor ilerideki yaşantıda da..

Kadiş olması gerkende bu zaten uzak olsun tatlı olsun..Yakında olsalar zırp pırt kimse kimseyi rahatsız etmesin..Artık bu devirdeyiz,özel hayat denen şeyler var

ev ablacım en güzeli bu aslında..

hep şunu söylerim;Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin..ne gelinlerim benim evimde yaşasın isterim ne de ben onların evinde yaşamak isterim..arada mesafeler olursa en güzeli budur..bazen evladını bile özlemek gerekir.

benim görüşüme göre, erkek annesi olunca "gelin" sıfatından "k.valide" sıfatına terfi ediyorlar.. amanın burada bundan birkaç hafta önce "başka bir kızla birlikte olacağı düşüncesi bile beni çıldırtıyor" yorumu okudum ya.. muhtemelen kendisine yapılanı başkasından çıkartma hırsı o..

Bizde k.valide olacaz biz hangi sıfatı taşıyacaz acaba,o lafı edenin ruh halinden şüphe etmek lazım ..
Korkulur böyle düşünen bir kadından :30:

Diyorum ki bazı konuları okuyunca, keşke bir de adamların ağzından dinlesek söz konusu evlilikleri.

Kadın diyor ki hep ailesiyle ilgileniyor vs ben eşimden soğudum boşanamıyorum da n'apayım?

Belki de adam kadından çok daha evvel soğumuştur ve kendince haklı sebepleri vardır da kadından uzaklaşıyodur.

Konu sahibinin evliliği için; şiddet vb yaklaşımlara maruz kalmadığı sürece, 'aaa o ne biçim kocaymış öyle bence şöyle şöyle yap!' yorumunda bulunmak bol kepçeden sallamak gibi geliyor bana.

Soğudum benle ilgilenmiyor diye yakınmadan önce oturup etrafıca düşünmek lazım, bu adam benden neden soğudu?

Oldu ki sütten çıkmış ak kaşıksın harikasın idealsin, hep 'burda cevap hakkı olmayan kendini ifade edemeyen adam' hatalı.

Derler ki sütten çıkınca bütün kaşıklar aktır, önemli olan içinden çıktığın sütü ak bırakmaktır.

O sütü senden başkası bulandıramaz bazen.

Bizde k.valide olacaz biz hangi sıfatı taşıyacaz acaba,o lafı edenin ruh halinden şüphe etmek lazım ..
Korkulur böyle düşünen bir kadından :30:

kardeşimin bir kız ile ciddi düşündüğünü ilk öğrendiğim gün aynen şu cümleyi kurmuşum; hayatında benden başka bir kız daha var,olamaz :27:

eşim söyledi bunu ben hiç farkında bile değildim..sonra kadiş napıyosun bu nasıl düşünce böyle dedim kendi kendime ve o gün anladım işte saçmaladığımı :)..hastalıklı düşünceler bunlar ya.

Ayy keşke herkez sizin gibi düşünse ne güzel olurdu..
Hem o zaman baskı hissedilmediği için daha rahat olurdu herkez..
:55:

Tabiki herkes daha rahat eder gönül rahatlığı ile gider gelirsin..
Bilirisinki kafan rahat,karşı taraf daha rahat,daha ne olsun yani..
Ama saygıyla sevgiyle birleşecekki herşey yoluna girsin ..

ev ablacım en güzeli bu aslında..

hep şunu söylerim;Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin..ne gelinlerim benim evimde yaşasın isterim ne de ben onların evinde yaşamak isterim..arada mesafeler olursa en güzeli budur..bazen evladını bile özlemek gerekir.

Doğru dediklerin kadişcim,dip dibe olmakta çözüm değil hiç bir zaman.
Arada biraz mesafe olacak ki tadından yenmesin..
Sınırlı ve ölçülü olması lazım herşeyin

kardeşimin bir kız ile ciddi düşündüğünü ilk öğrendiğim gün aynen şu cümleyi kurmuşum; hayatında benden başka bir kız daha var,olamaz :27:

eşim söyledi bunu ben hiç farkında bile değildim..sonra kadiş napıyosun bu nasıl düşünce böyle dedim kendi kendime ve o gün anladım işte saçmaladığımı :)..hastalıklı düşünceler bunlar ya.

Aslında bu birazda sevgiden paylaşmamadan vede koruma içgüdüsünden kaynaklanıyor,sonra fark ediyorsun gerçi..

Aynını erkek kardeşim evlenirken oldu,benim cadı kızım dayıya çok düşkündür,o zmanlar ortaokula gidiyor ama ,yengesiyle tanışacak daha yedi bitirid kendini dayımı ben vermem ona diye..Elimizden alır bizle görüştürmez düşğncesi vardı,deli oluyyorum ben tabi konuşuyorum srekli böyle olmaz diye..Gelinimize dedim böyle böyle sakın yanlış anlama diye.Şimdi varya araları okadar iyiki anlatamam ..

O düşkünlüğü var eden biz kadınlarız aslında, hatta kesin öyle,
adamlar her anneye gittiğinde söylenen, surat asan, huzursuzluk çıkaran hatunları gördükçe daha bir düşüyor, ee sonra anne baba istenmeyen mağdur taraf olunca oğluşlarda daha çok inat ediyor haliyle..

ben de buna inanıyoırum.gelinler gitmemek için direttikçe,huzursuzluk çıkardıkça kocalar ailesine daha çok yaklaşıyor.benim kocam da ailesine düşkündü.hatta bir süre iş nedeniyle birlikte yaşadık.allaha şükür ki sorun yaşamadık.var olan ufak tefekleri de büyütmedik.

evimiz ayrı olduğunda da ne zaman gidilmesi gerektiyse ben gittim.eşim istemese bile ben gidelim dedim.arayı sıcak tuttum.eşim benden ters bir durum görmediği için o da benim aileme aynı tutumu sergiledi.biz aileler arası dengeyi güzel sağladık.hatta 2 aile de çok güzel anlaşırdı.biz 2 aile bir bütün olduk.hiç bir zaman senin ailen,benim ailem tartışması yaşamadık.

bu arada ben de gelinlerim gelmek istemese zorla gelmelerini asla istemem.ama gelinler gelmiyor diye de oğullarımdan uzak duramam.gelinler gelmese de oğullarımla görüşürüm:34:

Burada suçu birazda aile büyüklerinde aramak lazım,onlar biraz anlayışlı davransalar bunlar genç insanlar sürekli bizim evde ne işleri var deseler onuda demiyorlar..

Sonra ne oluyor karı koca evde birbirini yiyorlar işte..

Özellikle erkek anneleri lütfen evladınızı yetiştirirken bunlarıda düşünün,sizler bu sıkıntıyı çektiyseniz zamanında başkasıda çekmesin bunu..

Hep bana olmaz sonuçta...

Ahhh öyle olsaydı...:19:
Bir zamanlar kayın validesinden çekmiş olan şimdiki zamanın kayın valideleri hiç böyle düşünmüyor, kısır döngü gibi herkes çektiğini unutuyor, ben çektim o da çeksin gibi mi düşünüyor anlamadım ki?

Kayın validesine 1 sene dayanabilmiş, şimdi kendi annesine oğlu bile gitmez, kadın bir başına yaşıyor ama kendi oğlu dibinde olacak, gelininden önce onun fikrini alacak, oğlu olmadan yaşayamaz o, gelini kızıymış gibi herşeyile ilgilenecek, artık onun evi o ev, evlendi bir kere, ailesi 2. plan da kalacak, böylesine işte hep banacılık derler.. :ssz:

Avrupada da kadınlar çocuk doğuruyo büyütüyo, onlarda 9 aylık doğuruyolar annelik hormonu onlarda da var üniversite başladığı andan itibaren ayrı bi hayat olduğunu kabul ediyo adamlar, uğraşacak başka işleri var, sosyal sorumluluk projeleri olur turistik geziler olur ne biliyim evlat değil yani tek dertleri, kim ne derse desin öylesi daha sağlıklı, hastalıklı her ilişki sorun yaratır bu sevgililik de olsa bu böyle aile ilişkisi de olsa öyle

Avrupada da kadınlar çocuk doğuruyo büyütüyo, onlarda 9 aylık doğuruyolar annelik hormonu onlarda da var üniversite başladığı andan itibaren ayrı bi hayat olduğunu kabul ediyo adamlar, uğraşacak başka işleri var, sosyal sorumluluk projeleri olur turistik geziler olur ne biliyim evlat değil yani tek dertleri, kim ne derse desin öylesi daha sağlıklı, hastalıklı her ilişki sorun yaratır bu sevgililik de olsa bu böyle aile ilişkisi de olsa öyle

kesinlikle katılıyorum.. ben yurtdışında gelin-k.valide çekişmesine hiç tanık olmadım.. ha illa ki vardır, ama forumlarda çarşaf çarşaf gösterecek kadar değil.. biz çocuklarımızın büyüdüklerini kabullenemiyoruz.. 40 yaşına da gelse hala ayağına çorap giy diyebiliyoruz.. böylece çocuklar kendi kararlarını alamıyorlar, evlenince de her şeyi ailelerine soruyorlar..burada sorsan kimse beğenmez yurtdışındaki yaşamı, ama bence en sağlıklısı..

Bizimkilerin işleri güçleri biricik kuzuları, sadece oğulları var onlar için, gelinler oğullarını onlardan ayıran, koparan potansiyel tehlike!
Sanki oğulcanlar tek kişi yuva kuruyorlar, gelin kızın da bir ailesi yok!
Onun ailesi de elin adamı kızımı benden kopardı diye yansın o zaman.. :ssz:

Back
X