eşine boyun eğen ev hanimlari

alonedark18

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2019
2.921
1.694
63
flortteki gibi olmuyor malum ..hosumuza gitmeyen durumlar olduğunda bekarken hemen ayrılık kararı alırdık trib atardık ulaşılmaz olurduk ..daha da kiymetliydik sanki...şimdi evlendik iki çocuk ve maddi özgürlükde yok...hayatımın en büyük hatssiydi meslek sahibi olmadan evlenmek..şimdi aşağılık bir şekilde tripte de olsam hoşuma gitmeyen davranışlar nedeniyle , yine yemek yapıyorum temizlik yapıyorum boynu eğik bir şekilde evde duruyorum..birikmiş milyon tane ihtiyaç , geliri olmayan bir kadın eşine kızgın olsada evde hizmetçi modunda mutsuz bir kadın...siz eşiniz sizi mutsuz ettiğinde kendinizi nasıl ozletirsiniz ? nasıl cezalandırır siniz ? nasıl güçlü kadın imajı verirsiniz bu şartlarda ? ..kendimi okadar çaresiz hissediyorum ki , ortada ihanet falan yok şimdilik ama ben bu ezik çaresiz halimden dolayı çok mutusuzm ..yenidoğan bebek online eğitimle okuma yazma öğrenmeye çalışan bana muhtaç olan iki yawrumu en güzel şekilde tek başıma büyütüyorum çok şükür , bu şartlarda ise girmem de mümkün değil ( en büyük hayalim çalışan anne olmaktı cocukalr elimi kolumu bağladı). ..neyse daha fazla uzatmayayım..eskisi gibi esijn gözünde nasıl ulaşılmaz olabilirim? siz bunu nasıl başarıyorsunuz. kavgadan sonra bile robot gibi yine rutin hizmetleri etmek aynı evde çaresizce durmak ...kendimi çok ezik hissediyorum...

tekrar o doneme donmek mumkun degil. evlisiniz iki cocuk var.. o doneme ozleminizi anliyorum ama cezalandirmak vs hicbir ise yaramaz.

kavgadan sonra ayrilmak, tehdit etmek, ayri durmak mesele degil ki.. artik evlisiniz bunu yapamazsiniz. bahsettiginiz seyler hayatin kendisi.. hayat devam ediyor. yemek yapilacak, temizlik yapilacak.. mesele kavga edip o noktaya gelmemek olmali.

en iyisi cocuklari buyutup acik ogretim vs okuyup is bulmak.. nereden donerseniz kârdir hayallerinize.

tekrar o doneme donmek mumkun degil. evlisiniz iki cocuk var.. o doneme ozleminizi anliyorum ama cezalandirmak vs hicbir ise yaramaz.

en iyisi cocuklari buyutup acik ogretim vs okuyup is bulmak.. nereden donerseniz kâr.
evlendik çocuk yaptık anne moduna girdik diye biselerle kızınca veya bir çok şeye boyun eğmek zorundamiyiz? ama malesefki zorundayız şuan istemiyorum mesela biseye kızınca çekip gitmek istiyorum ulaşılmak olmak istiyorum evin rutin işlerini yapmak değil ama çocuklarım işte en büyük etken onlar ,bazen onları da alıp gitmek istiyorum sadece üçümüz..

Niye kendinizi calismiyorsunuz diye ezik cikarttiniz anlamiyorum.
Kadin cocuguna bakmak, buyutmek isteyebilir bu en doğal hakki diye dusunuyorum. Cocuklariniza bakiyorsunuz diye sizi asagilik goren adam, sirf eve para getiriyorsunuz diye size saygi duysa ne olur? Size değil paraniza saygi duyar.

Kadin calismiyor diye eziyet eden adam çok mu iyi bir karakterdedir? Evi tek basina gecindiremiyorsa, calismani istiyorsa insan gibi soyleyebilir bunu.
Kaldi ki calişan maaşini esinin eline sayan, dayak yiyen meslek sahibi kadinlar da var.

Calismayinca değersiz olunmuyor, ben gayet degerli oldugumu dusunuyorum. Ama yine de calisin en azindan kendinize guveniniz olur belki degisir kocanizin davranislari.

Son düzenleme:
Trip üstüne trip atıp ayrılıkla tehdit edip evlendiyseniz bunlar normal değil mi? Acısını mı çıkarıyor acaba? Şahsen ben tribe falan gelemem çok yorucu. Kendini düzgünce ifade etmek yerine sürat aşmak, laf sokmak, bir şeyi söylerken tersini ima etmek, bak ayrılırım ha demek. Pff yorucu cidden..kotayi çok doldurmasaymışsınız iyiymiş aslında. Bence susun ve iş falan da yapmayın.

hayır ama maddi özgürlüğü olmayan kocasının vereceği üç kuruşa muhtaç olan kadınlar gerçekten çalışanlara göre biraz daha boynu eğik kalıyor kelimelerle tarif edemiyorum sanirim

Yemegi temizligi cocuklariniz icin yapiyorsunuz oyle dusunun. Annelik gercekten cok buyuk fedakarlik. Insan cocuklar huzursuzlugu sezmesin diye bazen tartismiyor bile.
Evde el isi falan yapip kendi harcliginizi cikarabilirsiniz.
zaten beni bu durumlarda güçlü tutan tek şey onlar ...onlara karşı vicdanım rahat olsun bakımları tam olsun yeter ..ama eşle olan aradaki bu çaresiz görünüm bilmiyorum.gerfejten anlatamıyorum

mesaji guncelledim. kavga etmeme noktasinda dirayetli durmak lazim. sonraki kisim bence boyun egmek degil.. hayat devam ediyor ve yapmamiz gereken seyler var. ona bakarsaniz adam da sizle kavga edip yine gidip sizin icin para kazaniyor. o da para kazanmayi mi biraksin? bir de yanlis dusunuyorsunuz ulasilmaz olmak, adami tehdit etmek, yoklugunla korkutmak vs bir halt degil aslinda. mesele gecinebilmek.. mesele orta yolu bulmak.. iletisim kurmayi becermek. siz bence evlilikte mutlu musunuz onu sorgulayin.

Bende çalışmıyorum hatta okuyorum. 1 seneyi yeni geçti daha evleneli ama en başından beri istediklerimi nasil bir evlilik istediğimi hep konuşuruz. Zaten birbirmizin isteklerini onaylayip evlendik. Ama eşim hiç bir zaman beni birakmaz diyemedi. Bende beni birakmaz diyemem. Ilk kendimi düşünürüm ben yok adam işte yoruluyor diye her aksam tatliya kadar yapmalar falan hiç benlik değil zaten bende yoruluyorum evde. Ev işlerini de zaman zaman ortak yapariz. Hayatim boyunca hep istersen böyle istemezsen daha iyisini bul ben gidiyorumdur tavrım çünkü insanları degistiremezsin. Daha iyi eş bulacagini düşünüyorsa bulabilir kafasina göre kimseyi hayatinizin merkezine koymayin. Ilk olarak kendinizi sevin düşünün ilgi gösterin. Bir tek çocuğunuz sizin önünüze geçebilsin

hayır ama maddi özgürlüğü olmayan kocasının vereceği üç kuruşa muhtaç olan kadınlar gerçekten çalışanlara göre biraz daha boynu eğik kalıyor kelimelerle tarif edemiyorum sanirim

Calismiyorum. Hiç boynum eğik olmadi, üç kuruşa muhtaçta degilim. Harclik almadim hiç, butce dahilinde kendi hesabimi kendim yapip istedigimi aldim, harcadim. Eşimin herşeyi ayni zamanda benimdir.

Kendimi sizin anlattiginiz kadar ezik görsem cikar calişirim colugum cocugum yok engel olacak.
Sorun iş degil kendinizi bu kadar ezik gormeyin deger vermeyecek adam calisirken de vermez ama en azindan elinizde paraniz olur o ayri.

Çalışıyoruz ama birçoğumuzun durumu yine de sizle ayni, maddiyat degil, çocukların hep ilk planda gelmesi gitmeye engel.. o sebeple ev hanimiyim da ondan gidemiyorum diye düsünmeyin ve de bu sebepten ezik hissetmeyin yanilirsiniz..
Dogal olarak sorunuza yanit ben yapmıyorum yapamadim, verecek takdigim yok ama ne zamanki bir kadinda artik bitme noktasina geliyor ve istemsizce artik bunu gosterip adam bile anlamaya başlıyor o noktada bir kiymet verme kiymet görme durumu oluyor..

o noktada da adam yuvam yikilmasin diye caba gostermeye basliyor aslinda. olayin ozunde kadina deger veren basten veriyor vermeyen ayrilma korkusuyla cocuklar var diye iste biraz kadini anlarmis gibi oluyor. cabalarmis gibi oluyor..

Geçmişe takılıp takılırsanız hep üzülürsünüz. Önünüze bakın gelecek hala sizin. Çok dokunuyorsa eşinizin eline bakmak internetten bi arastırın bakalım kadınlarımızın evden yürüttüğü harçlıklarını çıkarttıkları atılımlar var. Onları deneyebilirsiniz pekala. Eğer yeteneğiniz olan bir alan varsa intgramda bi sayfa kurabilirsiniz ordan yürüyebilirsiniz.

Bunu zaten biliyor olmak gerek.
Kendi hayatını idame edememek çorabından pedine kadar bir ömür kocan da olsa başkasına el açmak bence de güçlü kadın duruşu değil. Nasıl belli bir yaştan sonra anne babadan para almak koyuyor ise bu da aynı şey.
Bir erkek de sırf evlendi diye bir ömür hem karısının, hem 2 3 çocuğuyla birlikte toplam 5 kişinin, bütün evin, bütün hayatın maddi yükünü tek başına çekmek zorunda değil. Maddiyat da ev işi de çocuk bakımı da eşit olmalı, o eşitlik olmayınca huzur bozuluyor işte.

Ama tabi meslek ve maaş kadar karakter ve duruş da gerekli güçlü kadın olmak için. Bir insan vardır herkes istediğini söyler, bir insan vardır çekinilir aman neyse susayım söylemeyeyim denilir, bu kişilikle de ilgili yani.

Bana sorarsan bir insanda, bir kadın da her ikisi de olmalı. Özgüven, özdeğer, maddi ve manevi yetkinlik, entelektüel vizyon, kişisel bakım ve biraz egolu tavır. Bakmayın mütevazılık alçakgonulluluk denildiğine. Bu ulkede oylesine vur başını al ekmegini deniliyor, mutevazilikten anlayacak olgunlukta degil malesef herkes. Biraz o burnu havadalık iyidir. Bunlar olursa çok değerli olursun, zaten sen kendine verdiğin degeri hep hissettirirsen başkasi da sana verir, sen kendini nasıl pazarlarsan o sekilde kıymetli olursun.

o noktada da adam yuvam yikilmasin diye caba gostermeye basliyor aslinda. olayin ozunde kadina deger veren basten veriyor vermeyen ayrilma korkusuyla cocuklar var diye iste biraz kadini anlarmis gibi oluyor. cabalarmis gibi oluyor..
Yani tabiiki adamlarin da biraz cabasi oluyor cocuklar ama baya da kendileri icin :) malum evlilik erkeklere rahatlik sonucta ulkemizde bunu kimse inkar edemez . Ama iste o noktadan sonra aslinda adam da kadin da biliyor mecburi gibi devam ettigini, duygularin eskisi gibi olmadigini ve hic bir zaman da olamayacagini.. bu duygusuzlukta bile bir denge kuruluyor ki devam ediyor düzen iste... napalim sağlık olsun diyip devam ediyoruz hayat...
Faaliyete aksiyona gecip bir sey yapamayacak durumdaysan her sey icin söylüyorum- takmayip devam edeceksin bu hayatta.

Çalışan kadının sesi daha gür çıkıyor. Ben bekarim ama çalışmadigim dönemde sesimi çok çıkaramazdim maddi katki sağlamiyorum eve diye yorum bile yapamazdim kendi kendime ezikledim belki de şimdi çalışıyorum sesim daha çok çıkıyor bu farki çok net anladım. Meslek cok önemli özgür olmak belki de en güzel duygu. Çocuklarinizin biraz buyumesi gerek,kurslara da gidebilirsiniz bir egitim almak için

Doğru tespit

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…