- 22 Ocak 2019
- 2.921
- 1.694
- 63
- Konu Sahibi alonedark18
-
evlendik çocuk yaptık anne moduna girdik diye biselerle kızınca veya bir çok şeye boyun eğmek zorundamiyiz? ama malesefki zorundayız şuantekrar o doneme donmek mumkun degil. evlisiniz iki cocuk var.. o doneme ozleminizi anliyorum ama cezalandirmak vs hicbir ise yaramaz.
en iyisi cocuklari buyutup acik ogretim vs okuyup is bulmak.. nereden donerseniz kâr.
hayır ama maddi özgürlüğü olmayan kocasının vereceği üç kuruşa muhtaç olan kadınlar gerçekten çalışanlara göre biraz daha boynu eğik kalıyorNiye kendinizi calismiyorsunuz diye ezik cikarttiniz anlamiyorum.
Kadin cocuguna bakmak, buyutmek isteyebilir bu en doğal hakki diye dusunuyorum. Cocuklariniza bakiyorsunuz diye sizi asagilik goren adam, eve para getirince size saygi duysa ne olur? Size değil paraniza saygi duyar. Kadin calismiyor diye eziyet eden adam çok mu iyi bir karakterdedir? Gecinemiyorsa calismani istiyorsa insan gibi soyleyesin.
Kaldi ki calişan maaşini esinin eline sayan, dayak yiyen meslek sahibi kadinlar da var.
Calismayinca değersiz olunmuyor, ben gayet degerli oldugumu dusunuyorum. Ama yine de calisin en azindan kendinize guveniniz olur belki degisir kocanizin davranislari.
zaten beni bu durumlarda güçlü tutan tek şey onlar ...onlara karşı vicdanım rahat olsun bakımları tam olsun yeter ..ama eşle olan aradaki bu çaresiz görünüm bilmiyorum.gerfejten anlatamıyorumYemegi temizligi cocuklariniz icin yapiyorsunuz oyle dusunun. Annelik gercekten cok buyuk fedakarlik. Insan cocuklar huzursuzlugu sezmesin diye bazen tartismiyor bile.
Evde el isi falan yapip kendi harcliginizi cikarabilirsiniz.
mesaji guncelledim. kavga etmeme noktasinda dirayetli durmak lazim. sonraki kisim bence boyun egmek degil.. hayat devam ediyor ve yapmamiz gereken seyler var. ona bakarsaniz adam da sizle kavga edip yine gidip sizin icin para kazaniyor. o da para kazanmayi mi biraksin? bir de yanlis dusunuyorsunuz ulasilmaz olmak, adami tehdit etmek, yoklugunla korkutmak vs bir halt degil aslinda. mesele gecinebilmek.. mesele orta yolu bulmak.. iletisim kurmayi becermek. siz bence evlilikte mutlu musunuz onu sorgulayin.evlendik çocuk yaptık anne moduna girdik diye biselerle kızınca veya bir çok şeye boyun eğmek zorundamiyiz? ama malesefki zorundayız şuanistemiyorum mesela biseye kızınca çekip gitmek istiyorum ulaşılmak olmak istiyorum evin rutin işlerini yapmak değil ama çocuklarım işte en büyük etken onlar ,bazen onları da alıp gitmek istiyorum sadece üçümüz..
hayır ama maddi özgürlüğü olmayan kocasının vereceği üç kuruşa muhtaç olan kadınlar gerçekten çalışanlara göre biraz daha boynu eğik kalıyorkelimelerle tarif edemiyorum sanirim
o noktada da adam yuvam yikilmasin diye caba gostermeye basliyor aslinda. olayin ozunde kadina deger veren basten veriyor vermeyen ayrilma korkusuyla cocuklar var diye iste biraz kadini anlarmis gibi oluyor. cabalarmis gibi oluyor..Çalışıyoruz ama birçoğumuzun durumu yine de sizle ayni, maddiyat degil, çocukların hep ilk planda gelmesi gitmeye engel.. o sebeple ev hanimiyim da ondan gidemiyorum diye düsünmeyin ve de bu sebepten ezik hissetmeyin yanilirsiniz..
Dogal olarak sorunuza yanit ben yapmıyorum yapamadim, verecek takdigim yok ama ne zamanki bir kadinda artik bitme noktasina geliyor ve istemsizce artik bunu gosterip adam bile anlamaya başlıyor o noktada bir kiymet verme kiymet görme durumu oluyor..
Bunu zaten biliyor olmak gerek.hayır ama maddi özgürlüğü olmayan kocasının vereceği üç kuruşa muhtaç olan kadınlar gerçekten çalışanlara göre biraz daha boynu eğik kalıyorkelimelerle tarif edemiyorum sanirim
Yani tabiiki adamlarin da biraz cabasi oluyor cocuklar ama baya da kendileri icin :) malum evlilik erkeklere rahatlik sonucta ulkemizde bunu kimse inkar edemez . Ama iste o noktadan sonra aslinda adam da kadin da biliyor mecburi gibi devam ettigini, duygularin eskisi gibi olmadigini ve hic bir zaman da olamayacagini.. bu duygusuzlukta bile bir denge kuruluyor ki devam ediyor düzen iste... napalim sağlık olsun diyip devam ediyoruz hayat...o noktada da adam yuvam yikilmasin diye caba gostermeye basliyor aslinda. olayin ozunde kadina deger veren basten veriyor vermeyen ayrilma korkusuyla cocuklar var diye iste biraz kadini anlarmis gibi oluyor. cabalarmis gibi oluyor..
Doğru tespitTrip üstüne trip atıp ayrılıkla tehdit edip evlendiyseniz bunlar normal değil mi? Acısını mı çıkarıyor acaba? Şahsen ben tribe falan gelemem çok yorucu. Kendini düzgünce ifade etmek yerine sürat aşmak, laf sokmak, bir şeyi söylerken tersini ima etmek, bak ayrılırım ha demek. Pff yorucu cidden..kotayi çok doldurmasaymışsınız iyiymiş aslında. Bence susun ve iş falan da yapmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?