eşine boyun eğen ev hanimlari

hayır ama maddi özgürlüğü olmayan kocasının vereceği üç kuruşa muhtaç olan kadınlar gerçekten çalışanlara göre biraz daha boynu eğik kalıyor kelimelerle tarif edemiyorum sanirim

Bende iyi cocuk yetistiriyorum. Su anda calismiyorum onun icin. Calismadigim icin esimin yaninda kendimi ezik hissetmiyorum, cünkü biz cocuklar olmadan bunu konusmustuk. Belli bir yasa gelene kadar evde kalacagimi.
Para bir kenara: Acaba sizi asil üzen kendi hayallerinizi hayata gecirememenizden mi kaynaklaniyor? Yani aslinda yapmak istediginiz birseyler var mi?

Çalışmıyorum diye kendimi ezik hissetmediğim için eşim de beni ezik göremez. Bu bir.
İkincisi eşiniz zor bir insan olabilir belki.
Bunu anlarım ama yine sonuç değişmemeli yani ezik hissetmemelisiniz.
Üçüncü de sıkıysa o çocuklara baksın ben çalışayım kolay mı çocuk büyütmek?
Eşim getiriyor ben de hep birlikte yemek, içmek, giymek, temizlemek için dönüştürüyorum.
Bu hiç kolay birşey değil.
Her ihtiyacımi da sormadan alıyorum.
Çalışmasa bile her kadının banka hesabı, kredi kartı olmalı bence.
Sizin var mı?

hayır ama maddi özgürlüğü olmayan kocasının vereceği üç kuruşa muhtaç olan kadınlar gerçekten çalışanlara göre biraz daha boynu eğik kalıyor kelimelerle tarif edemiyorum sanirim
Bu sizin çalışmanızla değil eşinizle ilgili bir durum. Çalışan bir arakadaşım var bir şey alacağı zaman elli kere düşünür çünkü kocası hesap sorar ama benim hiç öyle bir derdim olmadı

Bence her kadın çalışmalı. Nasıl ki erkeklerin böyle bir tercih hakkı yok, "bana göre" kadınların da yok.
Ama herkes benim fikirlerime göre yaşamıyor tabii ki :)

Sizin ezik hissetmeniz için de bir sebep yok. Böyle hissediyorsanız sorun ya sizde ya da eşiniz size böyle hissettiriyor.
Çalışan kadınların hepsi el üstünde tutulmuyor ve çalışmayan kadınların da hepsi kendilerini güçsüz hissetmiyorlar.
Maddi güç kötü bir durumda anında kapıyı çarpıp çıkabilmek için önemli ama geriye kalan tüm ilişki bunun üzerine oturmuyor ki. Eşiniz saygısızsa çalışsanız da saygısız bir adam olacak. Ya da siz boyun eğecek bir yapıdaysanız çalışsanız da boyun eğersiniz.

Neden tripleriniz çekilsin istiyorsunuz, ulaşılmaz olmak istiyorsunuz onu da anlamadım. İlişki bir tarafın diğerini süründürüp kendisini tatmin ettiği bir şey değil.
Sorunlar konuşarak çözülür. Konuşamayacak kadar büyük sorunlar varsa onlar da triple düzelmez zaten. Birbirinizi yıprattığınızla kalırsınız.

calisiyorum,
ama esime triplenip ev islerini aksatmiyorum, zira evde 2 cocuk var.
Calistigim icin esimle ortak paylasiyoruz ev islerini, o da bana kizdiginda kendi islerini aksatmiyor.
birbirimize kizdigimizda triplenmiyoruz da, birakip gitmiyoruz da, ne bileyim ne varsa aklinizda onu yapmiyoruz iste.
Zira evlilik o sekilde 1 yil yurur, 2 yil yurur, dahasi olmaz ki.
10 yili deviricez kismetse bu yil, bu surenin belirli donemlerinde ben, belirli donemlerinde esim calismayan kisi idi. Hayatimiza etkisi illa ki oldu bu calismama donemlerinin, ama birbirimize karsi tavirlarimiza degil. Dusman degiliz ki biz, hayati paylasan iki kisiyiz.
Siz de esinize hayat arkadasiniz olarak bakarsaniz belki iciniz biraz sogur, onu dusman gibi gormekten vazgecin, takim arkadasisiniz siz. O para kazaniyorsa siz de ev islerini ustlenmissiniz.

Kendim yazmış gibi okudum biliyor musunuz? Tamamen öyle hisettim 11 sene boyunca... Üni sornası çalışmadan evlendim,2 çocuk annesi oldum, 2 yıllık evliyken hasta oldum üzüntüden,ağır depresyon anksiyete ilaçları kullandım,ben benden geçtim yani... Hikayem uzundur. Sonra bir an geldi ağır ataklar sonrası toparlanmam lazım dedim. Kararımı verdim, Evde kokulutaş,kapı süsü vs yapıp satmaya başladım. Az az kazandım biriktirdim,sonraki sene 2 çocuğumu anneme bırakıp kpss ye hazırlanmak üzere dershaneye yazıldım. Negatif sesler yükseldi tabi,2 çocuk annesisin otur evinde yapamazsın bu saatten sonra diye..yaş 33 idi bu arada! Ve kazandım. Geçen yıl devlete kadrolu olarak atandım. Allah emek veren herkese nasip etsin. Kararlı ol arkadaşım,güçlü ol,emek ver,nasibinde de varsa neden olmasın. Allah yar ve yardımcın olsun.

Şimdi eşiniz size daha mı çok değer veriyor

Valla sağolsun kızlar içimden geçen herşeyi yazmışlar. Bende ev hanımıyım ilklerde para konusundan çok çektim evet boyun egiyosun ne dese tamam diyosun cahillik işte. Şimdi gözüm açıldı . sıkıyorsa eski yaptıklarını yapsın bana . Bence bu boyun eğme işi tamamen cahillikten oluyor. Bende öyleydi en azından başkasini bilemem de

Calisan kadınım
Ama kavga etmiyorum
Kocamin ulasilmaz olmasını istemem bende ulaşılmaz degilim. Konuşuyoruz çözüyoruz

Konularınızın tamamını baz alarak yazıyorum ki, ezik falan değilsiniz ama kendinizi eziklemeyi ya da birtakım şeyleri dramatize etmeyi seviyorsunuz. Bunun sebebini bulup düzeltmelisiniz ya da yardım almalısınız, bu şekilde kendinize zarar veriyorsunuz ki çoğu konunuza yazdım bunu. Böyle hissetmenizin sebebi de eşiniz değil, tamamen siz kendinizsiniz. Başka bir konunuzda da eşinizi ezikliyordunuz mesela. Duygu durumunuz sürekli değişiyor. “Eşinizi nasıl cezalandırıyorsunuz” sorusu ise bir hayli ilginç. Sağlıklı bir ilişkide “cezalandırmak” diye bir kelime olmaz, gerek çift olsun, gerek ebeveyn olsun.

Şimdi eşiniz size daha mı çok değer veriyor
Ben kendime daha çok değer veriyorum artık.Ev hanımlığı kadar değerli bir meslek yok bence.. Evlat büyütmek,hakkıyla yetiştirmek başlı başına meziyet. Ama bunu önemsemeyen,kıymetsizleştiren eşler var,Allah düşürmesin. Bir kadının kendini değersiz hissetmesi kadar berbat bir duygu yok bence!

şuan para kazanan bir kadın olsaydım çocuklarımın isteklerini kocama söylemeden alırdım..kendisi biraz cimri balon bile almak istemez ne gerek var der çocuk ruhundan anlamaz ...aslında bunu anlamanız olmanız lazım hangi birini yazayım ki ben şimdi ...para biriktirip ufak bı araba alırdım evde kocam bize bı tür attirsada kafamız rahatlasa diye minnet etmezdim haydi çocuklarım sizi şöyle bı hava aldirayim derdim..ki şimdi tek yapabildigim bebek arabasıyla evin önüne inmek...özgürlüğüm kısıtlı...tripten kastimi da anlamniz lazım ..ilişkilerde kavgalar olabilir kırgınlık olabilir ..konuşarak da bazen bitmez..bekarsan kapatirsin telefonu yatar uyursun sen istediğin zaman sana ulaşabilir . ama şimdi kırgın olsan da ne yemek var acım deyip yeyip uyuyon bir erkeğin başını beklersin...maddi özgürlük olsaydı bu kadarda aşağılayıcı olamazdı ya ..çalışan kadının yeri ayrı ...çalışmayın maddi durumu iyi olanlar baska

Anlamadığım kocanıza niye arabayla bize bir tur attırsa diye minnet etmek zorunda olasınız? Eşinizin arabası sizin arabanız, atlayın kendiniz turunuzu atın, çocukları da ister eşinize bırakın, ister yanınıza alın. Anlamıyorum bunun çalışıyor olmakla ne ilgisi var? Ev hanımı diye kadınlar kocasından arabayı alamıyor mu yani, minnet mi etmiş oluyor? Aile olmak bu değil kesinlikle.
Ayrıyeten “çalışmıyorsunuz” diye kırgın olduğunuzda eşinizin başını beklemek zorunda değilsiniz. Aşağılamayın kendinizi bu kadar.

Allah'ım nekadar güzel bir son ...bende bu kurtuluşa erebilsem ama kpss bilgim hiç yok gerçekten bu konuda kendine guvenim yok...bende evde biseler yapıp sattım ama sonu gelmiyor ki ..düzenli bir maaş gibi mi değil ..gerçekten sizin sonunuz çok güzel oomus peki atandıktan sonra hayatınızda neler değişti

calisan maddi durumu olan kadinlar her kizdiginda cekip gitse evlilik kalmazdi. dunya guzeli maddi olarak da cok guclu kadinlar asla terkedilmezdi dusuncenize gore. once kendinizi sevin saygi duyun sonra karsindakinden beklersin. ozsevkatle ilgili kitaplar okuyabilirsiniz

hemen örnek vereyim yemekten sonra haydi gezelim çok. bunaliyoruz biz evde dedim yorgunum dedi tamam anahtarı verirmisin ben çocuklarla bir tür atsam bize iyi gelir dedim (bunun için ehliyet de aldım yeni) benzinim yok ise gidip geliyorum harcama dedi vermedi...bu tarz assagilik şeylerden bahsediyorum ama nedense kimse anlamak istemiyor ..maddi özgürlüğüm olsaydı tamam ben benzin alırım da derdim o da yok ..bu işte boyun eğip oturmaktir..

Maddi olarak zorda mısınız? O yüzden mi böyle söylüyor? Belki işe giderken yolda kalırım diye korkmuştur?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…