eşine boyun eğen ev hanimlari

Aynı mantıkla çalışan kadın olsaydınız, adam eve getirdiğiniz paradan dolayı size saygı duyacaktı.
Çalışmıyorsunuz diye bu kadar ezik hissetmenizi anlayamıyorum. Anlayamamam.

Çalışmıyorum, mesleğim var kendi isteğim eşimin tercihi ile çalışmıyorum.
Çocuklarımı büyütmekle meşgulüm.
Hiç de ezik hissetmiyorum. Bu eşimin tavırları ile de alakalıdır belki. Beni çalışmamla mesleğimle değerlendirmiyordur.
Eşimin aldığı maaş "maaşımızdır".O dışarda çalışıyorsa ben de tüm gün evde çalışıyorum. Yaptığım yemek çocuklarımın da benim de kursağımızdan geçiyor. Sadece adama değilki.
Küsüşsek, tavırlı olsam aklıma hemen maddi özgürlüğüm gelmez. Çalışmıyoruz diye küsmeye hakkımız yok mu allahaşşkına :)
O eve ekmek getirmekten vazgeçmezki ben bir çorba kaynatmaktan vazgeçeyim.
Ayrıca çocuklarım var. Çocukları yemeksiz bırakmam iki tavır yapacam diye.

Birşeye kızınca masadan kalk, evi terket, telefonlara çıkma gibi davranışlara olan hevesinizi unutun evlilikte böyle şeyler olmaz. Olmamalı diyeyim daha doğrusu.
Sevgililik tripleri, o ulaşılmazlık falan güzel şeyler, insan özler ama evlilikteki güzelliği bu davranışlarla yakalayamayız. Onlar sevgililik döneminin yakışanıydı.
Belki biraz bunalmışsınızdır
Eşinizle konuşmayı deneyin, sizi üzen şeyleri anlatın, beklentilerinizi...
İletişim daha güzel trip yapmaktan.

*çok uzun yazdım ama

Cok guzel bir konu bence.Bu konuda yorumum; turk toplumu olarak kadina bakis acimizda gizli.Ben ozgur bir kadinim diyorum buna gore davraniyorum diyelim.Maalesef annemin ozgur kadin olmasini düşünemiyorum bile.Istemiyorum zaten..Asil sorun " anne kutsaldir" sozunden ciktigini düşünüyorum..Erkeklerin evlilikte degismesi, kadin dogurunca basliyor cogu zaman..Annelik kutsaldir diye diye, biz kadinlari bir labirente hapsediyorlar..Annelik kutsal falan degil ki eger kutsal ise, benim kedim tum annelerden daha kutsal zira ucer beser dogurdu yavrum....Anne olunca, evlenince, kadinin yükü agirlasiyor..Agirlasan yük yemek yapmak, temizlik vs degil aslinda..Sen annesin soyle davran, sen annesin sunu şunu yapma vs..Ozgur kadin gidiyor ve yerine hapsolmus kadin geliyor.Bu kadin da artik kocaya cekici gelmiyor.Erkek baska yumurtalar dollemek icin bir istek duyuyor.Kimi erkegin parasi yetmiyor yeni yumurtalara, kimi de fiziki gücüne güvenmiyor..Kisir bir döngü yani..Çözümü bulan bana da soylesin..

Sanki içimi gördün küsünce bile o yemeği yapmalıymışım gibi hissediyorum ve bu durumdan çok rahatsızım... bazen çok daralıyorum.

hayır ama maddi özgürlüğü olmayan kocasının vereceği üç kuruşa muhtaç olan kadınlar gerçekten çalışanlara göre biraz daha boynu eğik kalıyor kelimelerle tarif edemiyorum sanirim
Cok yanlis dusunuyorsunuz.fark calismak degil fark kocadadir.ben calismadim asla kendimi ezik gormedim evlenince bilakis daha rahat hissediyorum baba evimden.ne istiyorsam aliyorum butcemize gore beraber hesap kitap yapiyoruz.hatta esimin istekleri oldugunda ben aldirmiyorum bazen butceyi sarsacaksa.sanki kendi parammis gibi sefasini suruyorum elhamdulillah.calissam belki boyle rahat harcayamazdim.ne calisan kadinlar goruyoruz harcayamayan.onemli olan esinizdir iste harcamaniza ses ediyorsa ondandir.yoksa calisip calismamayla ilgisi yok.calismayan kadinlari ezikleyip durmayin.iste canli ornegiyim.herseyde oldugu gibi bundada farkliliklar oluyor

Neden ceza, neden kendinizi ezik diye tanımlıyorsunuz, neden ulaşılmaz olmak

Bence evliliğin güzel yani bi arada olmak. En önemli noktanız şu bence: sen kendine saygı duymuyorsun bunun çalışmakla ilgisi yok, sende evde çalışıyorsun kanunlar bile bunu diyor. Adam çalışmış evliyken Zengin olmuş boşanıyorsun yarısını veriyor adam o çalışmadı dese bile geçersiz. Senin desteğin olmadan olamazdı. Senin kendine saygın olsun önce ki sonra eşin saygılı olsun. En önemlisi saygılı olmak. Eşlerimiz bizim çocuklarımız değil neden ceza, ödül sistemi verelim ki. Sen onun annesi değilsin kendini hizmet etmek zorunda hissetme. Yapmak istemiyorsan eğer yapma.

Çalışmadığıniz için kendinizi neden bu kadar ezik hissediyorsunuz?

Evliliğimizin ilk dört yılında çalıştim, doğumla beraber işten ayrıldım, 5 yıldır çalışmıyorum eşimin bana olan yaklaşımında en ufak bir kadar değişiklik olmadı.

Ortada bir muhtaclik falan da yok, eşiniz bunu size hissettiriyorsa eğer çalışsanız da farklı yönlerden canınızı sıkar muhtemelen.

Çalışmayan kadınlar da eşlerine küsebilir, trip atabilir (bunu yazmak bile saçma geldi şuan) ama bu ev işi üzerinden olmak zorunda değil ki. Çocuklarınız varken belli şeyleri onlar için yapmak zorundasınız zaten. Evlilikte ulaşılmaz olmak nasıl olabilir bilmiyorum, en iyi yol iletişimdir.

Siz kendinizi sadece çalışmadığınız için bu kadar değersiz görürseniz eşinize bu yolu açmış olursunuz.

Son düzenleme:
Takmamak çok zor bence
Takmıyorum diyenler de hep ruhsagligi bozuluyor

Oda dönemez sende. Eminimki kıymetlisindir eşinde ama rutin oluyor işte. Ya birde trip hoş değil ya neyse o olmalı bence

Canım çok küçük bı örnek vereyim kendimden.buzlukta peynir i eşim iki gün önce çıkarmış bende yeni mi aldın dedim hayır dedi ve evden haberin yokki iyi bı ev hanımı ol artık diye cümle kurdu. Öylemi dedim.peki sende daha iyi koca ol daha iyi şartlar sun bana daha kaliteli eşyalar daha freah ve konforlu bir eve tasinalim dedim istiyorum hadi dedim yap iki gündür eşya bakiyo yaza da başka bir ev bakalım diyor

Siz kendinize deger vermiyorsunuz, esinizde size vermiyor.once kendinizi sevin.
Esinize kizsanizda ev islerini vs yapmaniz da normal . Çocuklarınız var, çünkü.
Basta cözüm trip atmak degil , konusmak olmali.
Ben orta yolu bulamazsak ve hakli oldugumu düşünüyorsam konusmam sadece.
Calismiyorum ve cocuklarimiza bakiyorum bende bu arada

Siz ezik değilsiniz. Çocuğunu büyüten bir emekçiniz. Para getiremeseniz de o evde emeğiniz çok. Bunun değerini kimse bilmese bile siz bilin. Kendinize yüklenmeyin. Kırgınsanız mesela istemeden bir şey yapmayın. Çamaşırlar kalsın, yemek kalsın. Yada kalmasın yapın ama evde onu görmezden gelin. Kendi hayatınıza o yokmuş gibi devam edin. Ama kendinizi yıpratmayın

Evlenmeden önce neden trip atıp ayrılıyordunuz ki sürekli? Ya da neden ulaşılmaz olmaya ihtiyaç duyuyordunuz bilmiyorum ama sanki baştan iletişimde bir hata var gibi.

Çalışmadığınız para kazanmadığınız kendinizi eziklemeyin. Bu kafayla gidersek çalışan daha da eziliyor. Hem dışarı koştur hem eve hem çocuklara yetişmeye çalış. Çalışan kadının da parası kendine mi kalıyor sanki. Evine çocuklarına üst başa uçuyor gidiyor işte. Çalışıyor olsanız ne yapardınız mesela ulaşılmaz hissettirmek için. Çocukları alıp paranızla bir gece otelde mi kalırdınız mesela? Böyle lüksleriniz mi olurdu?

Esas sorun kendinizi ulaşılmaz hissetme ihtiyacınız. Anlayamıyorum bu hissinizi. Belki bir özgüven sorunu var bilmiyorum belki de çok bunaldınız ama talep ettiğiniz şey mantıklı değil.

Ezik falan da değilsiniz ayrıca 3 çocuk ve bir evin tüm idaresiyle uğraşıyorsunuz. Siz önce kendinizi sevin. Değer verin. Kimseden bir şey beklemeyin.

Merhaba sizin böyle düşünmeniz bence tamamen eşinizin size olan davranışlarından ve kendi özguveninixin eksikliğinden kaynaklanıyor.
Bende ev hanımıyım ve eşime hep diyordum ki keşke bende calişsaydim bir meslek sahibi olsaydım .eşimde bana dediki sen bir meslek sahibi olmayabilirsin ama işini en güzel şekilde yapan çocuklarına enguzel şekilde bakan bir ev hanımısın dedi ve bu beni çok mutlu etti.

Çalışmayan bir kadınım ama hiç de ezik falan değilim. Evliliğimin en başından beri hatta hayatımın her evresinde kendine saygısı olan bir kadındım. O çalışıp kazanıyorsa ben de evi çekip çeviriyorum kazanıp eve getirdiği şeyleri idare ediyorum.
Kendinizi ezik görürseniz herkes sizi öyle görür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…