eşine boyun eğen ev hanimlari

Selamlarımı iletin olur mu :)
Smm olmak cidden emek ama YMM daha da zor.
Ben cidden saygı duydum helal olsun.
İnsan istedi mi her şeyi başarır.

Size iyi davrandığı zamanlarda her şeyi mükemmel yapıp,sizi kırdığında bunlardan onu mahrum bırakarak cezalandirabikirsiniz

Sizin çalışıp çalışmamanızla alakalı bir durum degil, eşinizin karakteriyle alakalı bir durum bu. Çalışan kadınlardan eline para kalmayan zar zor geçinenler oluyor, eşi kıymet bilmeyenler oluyor. Aynı şekilde çalışmasa da el üstünde tutulanlar oluyor. Bu eşin size deger vermesi ana öncelikle sizin kendinize deger vermenizle alakalı.

Fedakarlık yapınca erkekler kıymet bilmiyor. Kendinizi önemserseniz, kendinize saygı duyarsanız o zaman birşeylerden çekinip kırmaya korkuyorlar.

Selamlarımı iletin olur mu :)
Smm olmak cidden emek ama YMM daha da zor.
Ben cidden saygı duydum helal olsun.
İnsan istedi mi her şeyi başarır.
Elbette. :)
Onu görene kadar ben de bilmiyordum bu kadar zor olduğunu.
Tekrar tekrar pes etmeden girmek zorunda kaldı sınavlara. Kadınlar sızlanmayı ve bahane bulmayı bıraktıklarında gerçekten yapamayacakları şey yok.

Nereden baksan 15 yıl muhasebe tecrübesi var o meslekte.
Ben de stajyer mali müşavirim dedim ya SMM olmak bu kadar emek ve zorsa YMM kısmı daha da zor.
Can-ı gönülden tebrik ediyorum.
Böyle kadınlar bana her zaman ilham vermiştir.

Saygi gormek istiyordunuz sanirim. Bunun icin once kendinizi ezik gormemeniz lazim. Siz kendinizi ezik gorurseniz onun sizi pıstırmasina, ezmesine de musade edersiniz.
Insanin saygi duymadigi biriyle ayni catida yasamasi zamanla iliskiyi de yipratir, onun her hareketi batar. Saygi gormek icin kendinize saygi duymaniz lazim. Calismamak eziklik degil. O disarida calisirken siz de cocuk buyutuyorsunuz. Esinizin ustelik istifa hakki varken sizin yok, annelikten istifa edilmiyor cunku. Rolleri degisseniz eminim ki o iki gunde bıkar. Dolayisiyla isin en zor kismini yapiyorsunuz. Sanirim ona bazi sorumluluklar vererek bunu anlamasini saglamaniz lazim. Herseyi dort dortluk yapmak zorunda degilsiniz. Cocuklar okul cagina geldiklerinde siz de kendi ayaklariniz uzerinde durmak icin calismaya baslayin, bunu kendiniz icin yapin. Ama lutfen esinize muhtacmis gibi gorunmeyin. Bunu hissederse daha cok ezer.

Çalışan bir bayan olarak karı koca arasındaki ilişkinin çalısıp çalışmamayla alakası olmadığını düsünüyorum.

Güçlü kadın her daim güçlüdür. 6 yıllık evliyimm ilk bir yıl calişmadım sonra atandım 5 yıldır çalışıyorum. simdi 2. cocugum doğunca tekrardan 2 yıl ucretsiz izin kullanıp çalışmayacağım.

Çalışmayan kadına saygı duymuyan erkek çalısıyor diye saygı duymaya başlamaz.

Ayrıca çalısınca temizlik yemek ve cocuk sorumlulugunuz üzerinizden kalkmıyor. Eşim evi supurur oğlumu yıkar tırnaklarinı keser mutfak toplar market pazar alışverisi ondadır ama yine camasir yemek oğlanın okula birakılıp alinması bendedir.

Esimi simdiye kadar cezalandirmaya kalkmadım. cunku cezalandirmak çozum değil. yani calısan olsun ev hanimi olsun kimse evlenince triplerden trip begenmiyor. hoş ben evlenmeden once de trip atan telefon kapatan ayrılmakla tehtit eden bir insan degildim. Sorunların cozumleri iletisimden gecer. iki tarafında amacı sorun cozmek olmalı birbirinin burnunu surtmeye calışmak değil.

ama eskiden yaptığınızı söylediğiniz davranışlar da aslinda çok saglikli degil. birisiyle fikir ayrılığı yaşadığınız da, sorun yaşadığınızda çözüm iletişimi kesmek degil, iletişim kurarak sorunu çözmek. çok sinirli olunca, sakinleşmek için biraz ara vermeyi kastetmiyorum.

yaşadıklarınız cok ağır şeylerse bilemiyorum ama çalışan biri olarak sorun olunca gitmiyorum.

Ilk once bilin ki sizin eşinize muhtaçliginizdan çok eşiniz size muhtaç. Yemek temiz giyinmek gibi normal gunluk ihtiyaçlarini bile siz karşiliyorsunuz. Kendinizin farkinda olun. Yoksa kimse farkinda olmaz. Evet meslek edinmeden evlenmek hata olmuş ama bu mesleksiz kalacağiniz anlamina gelmez ki. Kurslar var dikiş, örgü kurslari mesela. Sadece masa başinda mi olmak zorunda iş? Evlilikde bazi şeyleri ilk gunlerden duzene salmak gerek. Ilk size bir şey için emrettigi zaman durdurmaniz gerekirdi. Ya da kavgalarda en azindan naz yapma konuşmama biraz uzak durma gibi tavirlar alinmaliydiki sizi onemsiz, istediğimi derim tarzjnda biri gibi görmesin. Gelelim bu gune. Evet malesef düzeni yalniş kurduğunuz için biraz zorlanacaksiniz. Bu dediklerimi uygulamaya çalişin muhakkak. 1) kendi degerinin farkinda ol. Hizmetçi olmadiğini, tam aksi sana eşinin ihtiyaci olduğunu aklinda tut. 2) kendini asla bakimsjz birakma. Evde de olsan giyimine makyajina parfumune dikkat et. 3) evde ezik bir tonda değil, otoriter bir tarzda konuş. Yutubdan kadinlarin başarilariyla ilgili vidyolar izle. O kadinlarin azimli konuşmalarini sen de uygula. Ayna karşisinda yeni bir sen yarat. Dunkinden ve her zamankinden farkli. Ister saç ister yuz ister ses ister de davraniş. 4) kitaplar al. Her gece okumaya çaliş. Roman olur eser olur. Ya da internetden indirilmiş olur. Tüm işlerini oglen 12ye kadar bitir ve sonraki zamani çocuklarina kendine ayir. Onlarla beraber sen de oku. Eşin geldiğinde hep etrafinda ne getireyim diye hizmet sunan biri gibi değil kendi uğraşlari olan biri gibi ol. Tavsiyem yeni bir dil ogrenmen. Ingilis alman farketmez. Yutubda ders ders var. Guzelce çaliş. 5) diplomasiz da çalişa bileceğin iş yerleri araşdir. Şimdi virus zamani zaten bu sureç karar vermede kendini toparlamada yardimci olacakdir. 6) seni kirdigindan sonraki senle onceki sen tamamen farkli olmali. Benim ablami eşi kirmişdi. Ona dedimki kavga yapma sadece konuşma. Gun içinde sadece hosgeldin falan dedi. Yemeğini koydu eskisi gibi konuşmadi. Tamamen farkli davrandi. Kaba saba bir adam eljnde gulle geldi iki gun sonra. Sana kaba soz soylediğinde ' bir daha benimle boyle konusma, benimle boyle konuşmaya hakkin yok' gibi sozlerle sert çik. 7) diger gunlerde, kavga kirginlik olmadiysa eşini hep guleryuzle karşila. Isten falan konuşmasini iste. Arada beraber çikip dolaşin.
Unutma bu sıkıntılarin sen değişmezsen malesef değişmiycek. Bundan sonra tavir al. Mevcut duzeni değiştir. Kirildiginda af dileyene kadar eski sen olma. Yazdiklarimi harfiyle uygula bir ay sonrayla bu gunu mukayese et

Yine kızanlar olacak ama türkiye gibi bir yerde işte böyle öküzlere denk gelme olasılığı çok yüksek olduğundan kadın çalışmalı arkadaş. Benzinim yok bilmem ne senin tribini mi çekecem koyar benzini giderim. Bu saatten sonra yapacağınız çok bişey yok ama üniversite mezunu musunuz merak ettim?

Bizim akrabalarda öyle. Biri 16 yasında evlendi, digeri 19 yasında. Hemen dogurdular ve hayatlarında hiç çalışmadılar.Ben üniversite okudum sınava hazırlanıyorum. Part işler geldıkce gıdıyorum. Onlar hemen cocuk yap, bak 30 u gecerse karnından igne vururlar falan bi ton şey söylüyorlar. Tabiki onları dinlemiyorum

Sende de kayinvalide var sorun değil mi?

Sende de kayinvalide var sorun değil mi?
Aslında sorun degil. Ben kafama takıyordum.Şükür bu aralar takmıyorumBen cok takıntılıyım. Sınavıma odaklandım. Haftada 2gün işe gıdıyorum. Kafam dagılıyor falan. Evde kalınca sanırım bırseyler sarıyorum

Ne kadar cahilce konusmalar ya nasip kismet kadere inanan insanlarin su savsatalara inanmamasi lazim zaten
Ben 4 yillik evliyken cocuk sahbi oldum ilk istedgmz ay hamile kaldim . Bana da bu kadar zamandir korunuyosun bak isteynce olmayacak diyenler bile oldu kalbimi hic bisey e bozmadim bunu Allah tan baska kimse bilemez. Simdi de 2. Icin konu komsu soyledgnde yanls anlasilmasin ama zihniyetleri cok degisik geliyor bir kadin icin dogurmak meziyetmis gbi yahut hic cocuk istemeyeni yadirgiyorlar baska hedeflerim var diyeni yahut cocuk bana gore degil diyenleri cok yadirgiyor toplumumuz . Kadinin insan olarak kendine deger vermesi hayatnda baska plan olmasini bile anlayamiyorlar elbet cocuk ile de hayat bitmiyor o da cok guzel birsey ama bak konu sahibi 2 cocklu ve elim kolum bagli diyor ilk cocuktan sonra bari bir es verse idi belki daha baska planlar yapabilirdi bilemiyorum.

Ayrica hayatlarinda hic calismayabilir insanlar fakat evlenip hemen cocuk yapmayi asla dogru bulmuyorum 2 aylik evli Allah im nolur hamile kalayim nolurr yahu afedersnz ama insan esi ile olan ozel hayatina evine alisamaz o kdr surede bi evlilige alis esinle rahat rahat istedgni yap et bi gercek anlamda iste bebegi ki ondan sonra hayat hicbir zaman anne olmadgn zamana donemeyecek o sorumluluk bambaska birsey hazir oldgnu bi hisset ki diger yapamadiklarinda akljn kalmasin

Kesinlikle önce. Benım öncelıgım ıs. Ve birilerine güvenerekte yapmam. Yanı krese mı verecegim herseyı dusunmem lazım. Maddiyatta önemlı. Insanlar cocugu olmayanlara yazık dıyorlar. Ama kendılerı paso cocugunu dövuyor. Görüyorum cevremde. Sosyal medyada canım bunlar dıyor ama dövuyor.

konu sahibinin tam bu noktadan başlaması gerek bence de.. ilişkide kendine saygı duyulmasını, sevgi gösterilmesini yalnız bırakmakla, ayrılıkla elde edebileceğini düşünüyor sanırım. ki bekarlığında böyle hareket etmiş.
belki adam bilinçaltında o zamanların intikamını bile alıyor olabilir böyle davranarak..
haklı bulmuyorum adamı ancak bu dediğim de bir ihtimal bana göre.

arkadaşın ilişkide iletişim yolunu çözümlemesi lazım, bunu öğrenmeli. konusunu bile nasıl cezalandırmak lazım diye yazarak tamamlamış.

Maddi özgürlüğüm yok eşime rest çekince neyine guvesiyosun diyor asıl güvendiğim bişey olursa kork benden diyorum sürati aşık birini kimse çekmek istemez sürat asarım ben ya biraz isyan eder ama hep adım atan eşim olur bu bence kişiden kişiye değişir ya bende haksız dahi olsam yanasmam buda iyi bişey değil ama huy iste

Öncelikle çalışmadığım için bu muameleyi görüyorum kafasından kurtul. Çünkü çalıştığı halde mesleği olduğu halde kocası tarafından değer görmeyen o kadar çok kadın var ki tam tersi ilk okul mezunu olup da kocasının kraliçeler gibi davrandığı kadınlar daha çok. Bu senin değerinle alakalı değil kocanın insaniyetiyle alakalı.
Bir de ben düşünce yoluyla telepatiye çok inanıyorum. Sen kendini nasıl hissedersen karşıdaki de seni öyle görür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…