- 31 Ağustos 2018
- 8.602
- 20.334
- 298
- Konu Sahibi alonedark18
-
Zeytinyağlı taze fasulyeyi ocağa koyar sınavlara çalışırdı. Çorba karıştırırken bile ders çalıştığını biliyorum.
Dediğiniz gibi azim. Onu gördükten sonra hiçbir şeyin imkansız olmadığını anladım. Zor ama asla imkansız değil.
10 yıldır emekli. Yazlığının tadını çıkarıyor şimdi.
Size iyi davrandığı zamanlarda her şeyi mükemmel yapıp,sizi kırdığında bunlardan onu mahrum bırakarak cezalandirabikirsinizflortteki gibi olmuyor malum ..hosumuza gitmeyen durumlar olduğunda bekarken hemen ayrılık kararı alırdık trib atardık ulaşılmaz olurduk ..daha da kiymetliydik sanki...şimdi evlendik iki çocuk ve maddi özgürlükde yok...hayatımın en büyük hatssiydi meslek sahibi olmadan evlenmek..şimdi aşağılık bir şekilde tripte de olsam hoşuma gitmeyen davranışlar nedeniyle , yine yemek yapıyorum temizlik yapıyorum boynu eğik bir şekilde evde duruyorum..birikmiş milyon tane ihtiyaç , geliri olmayan bir kadın eşine kızgın olsada evde hizmetçi modunda mutsuz bir kadın...siz eşiniz sizi mutsuz ettiğinde kendinizi nasıl ozletirsiniz ? nasıl cezalandırır siniz ? nasıl güçlü kadın imajı verirsiniz bu şartlarda ? ..kendimi okadar çaresiz hissediyorum ki , ortada ihanet falan yok şimdilik ama ben bu ezik çaresiz halimden dolayı çok mutusuzm ..yenidoğan bebek online eğitimle okuma yazma öğrenmeye çalışan bana muhtaç olan iki yawrumu en güzel şekilde tek başıma büyütüyorum çok şükür , bu şartlarda ise girmem de mümkün değil ( en büyük hayalim çalışan anne olmaktı cocukalr elimi kolumu bağladı). ..neyse daha fazla uzatmayayım..eskisi gibi esijn gözünde nasıl ulaşılmaz olabilirim? siz bunu nasıl başarıyorsunuz. kavgadan sonra bile robot gibi yine rutin hizmetleri etmek aynı evde çaresizce durmak ...kendimi çok ezik hissediyorum...
Elbette. :)Selamlarımı iletin olur mu :)
Smm olmak cidden emek ama YMM daha da zor.
Ben cidden saygı duydum helal olsun.
İnsan istedi mi her şeyi başarır.
Elbette. :)
Onu görene kadar ben de bilmiyordum bu kadar zor olduğunu.
Tekrar tekrar pes etmeden girmek zorunda kaldı sınavlara. Kadınlar sızlanmayı ve bahane bulmayı bıraktıklarında gerçekten yapamayacakları şey yok.
ama eskiden yaptığınızı söylediğiniz davranışlar da aslinda çok saglikli degil. birisiyle fikir ayrılığı yaşadığınız da, sorun yaşadığınızda çözüm iletişimi kesmek degil, iletişim kurarak sorunu çözmek. çok sinirli olunca, sakinleşmek için biraz ara vermeyi kastetmiyorum.evlendik çocuk yaptık anne moduna girdik diye biselerle kızınca veya bir çok şeye boyun eğmek zorundamiyiz? ama malesefki zorundayız şuanistemiyorum mesela biseye kızınca çekip gitmek istiyorum ulaşılmak olmak istiyorum evin rutin işlerini yapmak değil ama çocuklarım işte en büyük etken onlar ,bazen onları da alıp gitmek istiyorum sadece üçümüz..
Ilk once bilin ki sizin eşinize muhtaçliginizdan çok eşiniz size muhtaç. Yemek temiz giyinmek gibi normal gunluk ihtiyaçlarini bile siz karşiliyorsunuz. Kendinizin farkinda olun. Yoksa kimse farkinda olmaz. Evet meslek edinmeden evlenmek hata olmuş ama bu mesleksiz kalacağiniz anlamina gelmez ki. Kurslar var dikiş, örgü kurslari mesela. Sadece masa başinda mi olmak zorunda iş? Evlilikde bazi şeyleri ilk gunlerden duzene salmak gerek. Ilk size bir şey için emrettigi zaman durdurmaniz gerekirdi. Ya da kavgalarda en azindan naz yapma konuşmama biraz uzak durma gibi tavirlar alinmaliydiki sizi onemsiz, istediğimi derim tarzjnda biri gibi görmesin. Gelelim bu gune. Evet malesef düzeni yalniş kurduğunuz için biraz zorlanacaksiniz. Bu dediklerimi uygulamaya çalişin muhakkak. 1) kendi degerinin farkinda ol. Hizmetçi olmadiğini, tam aksi sana eşinin ihtiyaci olduğunu aklinda tut. 2) kendini asla bakimsjz birakma. Evde de olsan giyimine makyajina parfumune dikkat et. 3) evde ezik bir tonda değil, otoriter bir tarzda konuş. Yutubdan kadinlarin başarilariyla ilgili vidyolar izle. O kadinlarin azimli konuşmalarini sen de uygula. Ayna karşisinda yeni bir sen yarat. Dunkinden ve her zamankinden farkli. Ister saç ister yuz ister ses ister de davraniş. 4) kitaplar al. Her gece okumaya çaliş. Roman olur eser olur. Ya da internetden indirilmiş olur. Tüm işlerini oglen 12ye kadar bitir ve sonraki zamani çocuklarina kendine ayir. Onlarla beraber sen de oku. Eşin geldiğinde hep etrafinda ne getireyim diye hizmet sunan biri gibi değil kendi uğraşlari olan biri gibi ol. Tavsiyem yeni bir dil ogrenmen. Ingilis alman farketmez. Yutubda ders ders var. Guzelce çaliş. 5) diplomasiz da çalişa bileceğin iş yerleri araşdir. Şimdi virus zamani zaten bu sureç karar vermede kendini toparlamada yardimci olacakdir. 6) seni kirdigindan sonraki senle onceki sen tamamen farkli olmali. Benim ablami eşi kirmişdi. Ona dedimki kavga yapma sadece konuşma. Gun içinde sadece hosgeldin falan dedi. Yemeğini koydu eskisi gibi konuşmadi. Tamamen farkli davrandi. Kaba saba bir adam eljnde gulle geldi iki gun sonra. Sana kaba soz soylediğinde ' bir daha benimle boyle konusma, benimle boyle konuşmaya hakkin yok' gibi sozlerle sert çik. 7) diger gunlerde, kavga kirginlik olmadiysa eşini hep guleryuzle karşila. Isten falan konuşmasini iste. Arada beraber çikip dolaşin.flortteki gibi olmuyor malum ..hosumuza gitmeyen durumlar olduğunda bekarken hemen ayrılık kararı alırdık trib atardık ulaşılmaz olurduk ..daha da kiymetliydik sanki...şimdi evlendik iki çocuk ve maddi özgürlükde yok...hayatımın en büyük hatssiydi meslek sahibi olmadan evlenmek..şimdi aşağılık bir şekilde tripte de olsam hoşuma gitmeyen davranışlar nedeniyle , yine yemek yapıyorum temizlik yapıyorum boynu eğik bir şekilde evde duruyorum..birikmiş milyon tane ihtiyaç , geliri olmayan bir kadın eşine kızgın olsada evde hizmetçi modunda mutsuz bir kadın...siz eşiniz sizi mutsuz ettiğinde kendinizi nasıl ozletirsiniz ? nasıl cezalandırır siniz ? nasıl güçlü kadın imajı verirsiniz bu şartlarda ? ..kendimi okadar çaresiz hissediyorum ki , ortada ihanet falan yok şimdilik ama ben bu ezik çaresiz halimden dolayı çok mutusuzm ..yenidoğan bebek online eğitimle okuma yazma öğrenmeye çalışan bana muhtaç olan iki yawrumu en güzel şekilde tek başıma büyütüyorum çok şükür , bu şartlarda ise girmem de mümkün değil ( en büyük hayalim çalışan anne olmaktı cocukalr elimi kolumu bağladı). ..neyse daha fazla uzatmayayım..eskisi gibi esijn gözünde nasıl ulaşılmaz olabilirim? siz bunu nasıl başarıyorsunuz. kavgadan sonra bile robot gibi yine rutin hizmetleri etmek aynı evde çaresizce durmak ...kendimi çok ezik hissediyorum...
Bizim akrabalarda öyle. Biri 16 yasında evlendi, digeri 19 yasında. Hemen dogurdular ve hayatlarında hiç çalışmadılar.Ben üniversite okudum sınava hazırlanıyorum. Part işler geldıkce gıdıyorum. Onlar hemen cocuk yap, bak 30 u gecerse karnından igne vururlar falan bi ton şey söylüyorlar. Tabiki onları dinlemiyorumIlk once sen kendine deger vermelisin sen kendini ezik gorur o sekilde tabir edersen baskasi ne dusunmez
Genel birsey yazmak istedim birde bazen cevre icin yasiyor gibi erkenden evlenip hemencik cocuklar yapiliveriyor ve yas daha oturdukca hayatta daha yapilacak seyler de oldgnun farkina variliyor hele es te degersizlik hissettiren biriyse vs durum daha zorlasiyor . Ben 22 yasmda evlendim ama okdr lafa soze ragmen hemen cocuk yapmadim birlikte calistik esimle bazi hedeflerimizi gerceklesirdik aadim attik en azndan , o surecte evde de brbrmzle vakit gecirdik istedgmz yerleri imkan dahilinde gezdik vs kendimiz artik zamani oldgnu dusundgmzde bebek istedk Rabbimm aratmadi cok sukur o dogana kadar da calistim hedefim burdaki bazi arkadaslarin da yazdgi gbi kendim buyutmek icin isten ayrildim. Smdi herkes ikinci cocuk icin laf soyluyor yakin ailemn dsindaki kisiler ...kardes olmaliymis kardessiz olmazmis vs yahu ben belki cocugm okula baslasin is hayatina donecegm belki gezip tozacagm cekirdek ailemle ne bileyim insanlar surekli kadin dogursun baska biseye vakti olmasin diye mi cabaliyor anlamyorum boyle diyince de insaja bencilmis gbi davraniyorlar ve anlamiyor kimse ... durup ben ne istiyorum djye dusunmeden kimse icin yasanmamali valla genel itibariyle konusuyorum evlen hemen cock yap sonra ben sunu da yapacaktm cocklardan yapamadim dememeli kimse boyle dendgnde o kadina da cocuklara da ayri uzuluyrum.
Kendine onem ver sen degerlisin senden 1 tane var . Bnu unutma
Sende de kayinvalide var sorun değil mi?Bizim akrabalarda öyle. Biri 16 yasında evlendi, digeri 19 yasında. Hemen dogurdular ve hayatlarında hiç çalışmadılar.Ben üniversite okudum sınava hazırlanıyorum. Part işler geldıkce gıdıyorum. Onlar hemen cocuk yap, bak 30 u gecerse karnından igne vururlar falan bi ton şey söylüyorlar. Tabiki onları dinlemiyorum
Aslında sorun degil. Ben kafama takıyordum.Şükür bu aralar takmıyorumSende de kayinvalide var sorun değil mi?
Ne kadar cahilce konusmalar ya nasip kismet kadere inanan insanlarin su savsatalara inanmamasi lazim zatenBizim akrabalarda öyle. Biri 16 yasında evlendi, digeri 19 yasında. Hemen dogurdular ve hayatlarında hiç çalışmadılar.Ben üniversite okudum sınava hazırlanıyorum. Part işler geldıkce gıdıyorum. Onlar hemen cocuk yap, bak 30 u gecerse karnından igne vururlar falan bi ton şey söylüyorlar. Tabiki onları dinlemiyorum
Kesinlikle önce. Benım öncelıgım ıs. Ve birilerine güvenerekte yapmam. Yanı krese mı verecegim herseyı dusunmem lazım. Maddiyatta önemlı. Insanlar cocugu olmayanlara yazık dıyorlar. Ama kendılerı paso cocugunu dövuyor. Görüyorum cevremde. Sosyal medyada canım bunlar dıyor ama dövuyor.Ne kadar cahilce konusmalar ya nasip kismet kadere inanan insanlarin su savsatalara inanmamasi lazim zaten
Ben 4 yillik evliyken cocuk sahbi oldum ilk istedgmz ay hamile kaldim . Bana da bu kadar zamandir korunuyosun bak isteynce olmayacak diyenler bile oldu kalbimi hic bisey e bozmadim bunu Allah tan baska kimse bilemez. Simdi de 2. Icin konu komsu soyledgnde yanls anlasilmasin ama zihniyetleri cok degisik geliyor bir kadin icin dogurmak meziyetmis gbi yahut hic cocuk istemeyeni yadirgiyorlar baska hedeflerim var diyeni yahut cocuk bana gore degil diyenleri cok yadirgiyor toplumumuz . Kadinin insan olarak kendine deger vermesi hayatnda baska plan olmasini bile anlayamiyorlar elbet cocuk ile de hayat bitmiyor o da cok guzel birsey ama bak konu sahibi 2 cocklu ve elim kolum bagli diyor ilk cocuktan sonra bari bir es verse idi belki daha baska planlar yapabilirdi bilemiyorum.
Çalışan bir bayan olarak karı koca arasındaki ilişkinin çalısıp çalışmamayla alakası olmadığını düsünüyorum.
Güçlü kadın her daim güçlüdür. 6 yıllık evliyimm ilk bir yıl calişmadım sonra atandım 5 yıldır çalışıyorum. simdi 2. cocugum doğunca tekrardan 2 yıl ucretsiz izin kullanıp çalışmayacağım.
Çalışmayan kadına saygı duymuyan erkek çalısıyor diye saygı duymaya başlamaz.
Ayrıca çalısınca temizlik yemek ve cocuk sorumlulugunuz üzerinizden kalkmıyor. Eşim evi supurur oğlumu yıkar tırnaklarinı keser mutfak toplar market pazar alışverisi ondadır ama yine camasir yemek oğlanın okula birakılıp alinması bendedir.
Esimi simdiye kadar cezalandirmaya kalkmadım. cunku cezalandirmak çozum değil. yani calısan olsun ev hanimi olsun kimse evlenince triplerden trip begenmiyor. hoş ben evlenmeden once de trip atan telefon kapatan ayrılmakla tehtit eden bir insan degildim. Sorunların cozumleri iletisimden gecer. iki tarafında amacı sorun cozmek olmalı birbirinin burnunu surtmeye calışmak değil.
Maddi özgürlüğüm yok eşime rest çekince neyine guvesiyosun diyor asıl güvendiğim bişey olursa kork benden diyorumflortteki gibi olmuyor malum ..hosumuza gitmeyen durumlar olduğunda bekarken hemen ayrılık kararı alırdık trib atardık ulaşılmaz olurduk ..daha da kiymetliydik sanki...şimdi evlendik iki çocuk ve maddi özgürlükde yok...hayatımın en büyük hatssiydi meslek sahibi olmadan evlenmek..şimdi aşağılık bir şekilde tripte de olsam hoşuma gitmeyen davranışlar nedeniyle , yine yemek yapıyorum temizlik yapıyorum boynu eğik bir şekilde evde duruyorum..birikmiş milyon tane ihtiyaç , geliri olmayan bir kadın eşine kızgın olsada evde hizmetçi modunda mutsuz bir kadın...siz eşiniz sizi mutsuz ettiğinde kendinizi nasıl ozletirsiniz ? nasıl cezalandırır siniz ? nasıl güçlü kadın imajı verirsiniz bu şartlarda ? ..kendimi okadar çaresiz hissediyorum ki , ortada ihanet falan yok şimdilik ama ben bu ezik çaresiz halimden dolayı çok mutusuzm ..yenidoğan bebek online eğitimle okuma yazma öğrenmeye çalışan bana muhtaç olan iki yawrumu en güzel şekilde tek başıma büyütüyorum çok şükür , bu şartlarda ise girmem de mümkün değil ( en büyük hayalim çalışan anne olmaktı cocukalr elimi kolumu bağladı). ..neyse daha fazla uzatmayayım..eskisi gibi esijn gözünde nasıl ulaşılmaz olabilirim? siz bunu nasıl başarıyorsunuz. kavgadan sonra bile robot gibi yine rutin hizmetleri etmek aynı evde çaresizce durmak ...kendimi çok ezik hissediyorum...
Keske bastan boyle olsalar yok iste akillari..Aynen bu durumu yasadim elimde olmadan degismisim hala farkinda degilim
Eskisi gibi kavga edeyim istiyo adam
Bende susuyorum yoruldum cunku
Ben sustukca daha cok konusur daha istedigimi yapar oldu
Kaybetme korkusu sanirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?