eşine boyun eğen ev hanimlari

Aynen öyle.
Erkek için çalışmamak bir tercih olamıyor. Hatta yetişkin yaşa gelip çalışmayan erkeği gerek bu forumda gerek toplumda tabiri caiz ise taşlarlar. Ama kadına gelince çalışmamak gibi bir lüksümüz olabiliyor, tercih etmiyoruz falan. Hatta daha fenası eşim öyle istiyoru. Assla anlamıyorum asla

Peki kişisel ihtiyaçlarınızı nasıl karşılıyorsunuz? Herşeyi geçtim en elzemi pedi var ağdası var. 1 paket ped bile olmuş 30 lira neredeyse. 100 lira verip idareli harca ne demek. Merhametsizin teki eşiniz. Siz çalışsanız da bu adamın tavrı size değişmez.

çalışmama ile ilgisi yok
Birçok kadın Doğum yapınca hemen çalışmıyor zaten
1-2 sene sonra başlarsınız işe
O arada online eğitimlere vs katılın ya da meslek sahibi olmak için gereken şeylerde kendinizi geliştirin.
Nihayetinde çocuğunuzu büyütüyor evinizin temizliğini yapıyorsunuz , kendi evimizi temizliyorsunuz diye kimsenin hizmetçisi olmadınız

Bir insan kendi çocuğuna bakmayı, evini temizlemeyi , yemek yapmayı eziklik olarak görürse calişsanda , maddi özgürlügün elinde de olsa mutlu olamazsınız.

Erkegin de çalişmama lüksü var. Geçen bir konuda bazi kadinlar eşlerinin calismadigini ve cocuga baktigi, bazi durumlarda çok işe yaradigini ve rahat ettiklerini yazmişlardi.
Tamamen iki kişinin durumdan memnun olup olmadigiyla alakali herşey.
Kadin, eşimin calişmamasi ve evde cocuga bakmasi işime geliyor dedikten sonra kim niye taşlasin adami.

Erkeklerin hepsi de eşlerinin calismamasini dert edinmiyor kendine, zorla olan bir durum değil. Cok isteyen özellikle calisan eş secebilir zaten.

Konu sahibi sonradan yazdiklarini okudum. Adam evi gecindirmekte zorlanan bir adammiş. Herseyi ödedikten sonra eline para kalmadigini kendiniz yazmissiniz.
Hoş madem ev gecindirmekte zorlaniliyor iki cocuk niye yapilir gelir belli, gider belli. Neyse, adam eve zar zor yetiyorken kombiyi 60 yap demesini, elinize daha fazla para vermesini beklemeniz garip zaten. Adamin parasi olsa da vermese dediginizi anlarim ama eşinizin parasi yok zaten.

Sizin sıkıntınız eşiniz çalışıp çalışmamaniz değil. Çalıssanizda maaş kartınıza el koyarmis öyle görünüyor. Çalışmayan her kadın da ezik değil.

Benim söylemek istediğim eşlerin çalışıp çalışmaması ve onların bu durum hakkında ne düşündükleri değil. Ben kişisel bazda söylüyorum. Tekil durumda yani.
Geçinmek için çalışmaya ihtiyacımız var. Bu durum bazılarına elzem olurken bazılarına neden tercih oluyor benim anlamadığım ve asla savunamayacağım şey bu. Sonuçta hepimizin bir gideri var değil mi?
Herşeyi geçtim üretmeyen bir insan neyle motive oluyor onu da merak etmiyor değilim.

Sırf bir işte çalışmıyorsun diye o adamla evli kalıyorsan en büyük kötülüğü kendine yapıyorsundur. Bir mesleğin olmasa bile en kötü vasıfsız bile çalışabilirsiniz. Mesleğin yok diye kendini ezik görmek psikolojin için iyi değil. Çocukların da varken trip yapmak için yemek yapmamak çok saçma sonuçta kendin ve çocukların için yapıyorsun ayrıca eşin senle kavga etti diye trip olarak işe gitmiyor mu? Bence evlilikte liseli ergen gibi trip yapıp engellemeye çalışmak yerine bir süre yalnız kalıp iki tarafında yaptığı yanlışı düşünüp hatasını anlayıp karşılıklı konuşarak çözüm üretmesi gerekiyor.

Bizim bir akrabamız aynı sizin gibi düşünüyordu.
Çocukları büyüttü, işe girdi şuan emekli olmak üzere.
Kocası ne dese duymuyor bile
Ayrıca bunun işle alakası yok.
Duruşunuzla alakası var.
Dik durursan kimse seni ezemez.
Ev kadınlığı da hiç öyle azımsanacak bir meslek değil zaten.

Herkes ayni seyden motive olacak degil ya. Kimisi var ömür boyu yetecek parasi olsa da calismak ister kendi param olsun der işini sever mutlu olur, kimisi gecinebilmek icin mecburen calisir, kimisi de calismak istemez. Bu asiri normal geliyor bana. Bir dönem sirf para için calistigim da oldu ihtiyacimiz vardi calistim, iş hayatini hiç gormemis biri degilim yani.

Şuan ki kendim için konusayim bikac yildir artik calismasam da bana gelen ufak bir gelir var. Gün gelir boşanirsam da maddi olarak buyuk sikintilar yaşamam ortalarda kalmam+ ailemin tek cocuguyum. Şuan evliligimizde de maddi bir sikintimiz yok.

Benim de ugrastigim, yapmaktan mutlu oldugum doğaya, hayvanlara ve kendime faydamin olduğu şeyler var. Bunlar benim motivasyonum, tek fark ucretli şekilde yapmiyorum bunlari. Para etmiyor diye yaptigim şeyler degersiz ve yararsiz şeyler degiller aksine herkes yapsa dunya harika olurdu. Hersey para degil.

Şahsen benim kocam çalışmıyor.
Ve işsiz olduğu ilk 1 senede birbirimizi yedik.
O işsizken evin ergen oğlu olabileceğini, bir şekilde çalışmasa bile geçimi sağladığı için yan gelip yatabileceğini zannetti.
Ben dikenlerimi çıkardım derken boşanmanın kaçınılmaz olduğu dönemler yaşadık.
Ne zaman bunu sindirip kendine çeki düzen verdi, her şey yoluna girdi.
Çevremde herkes zannediyor ki ‘ay ne kadar şanslısın, kocan her işi yapıyor bir de adama laf söylüyorsun’.
Yok arkadaşım o mesele öyle değil, şanslı falan değilim, tam da bu zihniyette para kaynağı isem düdüğü çalarım zihniyetine savaş açıp evliliğimi bozuyordum ben, iki çalışmayan insan isek kim elinden ne gelirse zaten yapacak.
Yapmak zorunda, ben nasıl zorundaysam o da zorunda.
Bunu anlaması uzun sürdü ama öyle.

Benim çoluk çocuğa rağmen acikogretimden universite okumuş onca tanıdığım var. Ozguveniniz diplomayla gelicekse bunu basarabilirsiniz. Ama okul okumadan da girebiliceginiz birçok iş sahası var. Kocasının parasını savurup yine de özgüvenli onca geç hanimi var. Kocanız size hakaret ettiğinde yemek yapmayın madem öyle bosar diye mi korkuyosunuz hizmet ediyosunuz anlamadim. Ama böyle bı durumda da devlet size sahip cikabilir

Yahu tutumu değişmezdi diyorum kaç mesajdir.. adam bu cunku mesleğin olda dahi değişmezdi bu sefer seni baska konular da üzerdi. Sende rest çekip boşanmak istediğinde değişmiş gibi yapardı sadece

Meslek sahibi olmayan kadınlarda pek ala çalışıyor .Bir işyerine yemek çay kahve işi yapabilirsiniz .Veya bir temizlik şirketinde temizlik işi yapabilirsiniz .Bir sürü alternatif var .Çocuklara gelince ,keşke bir tane dışında çocuk yapmasaydınız .Veya hedeflerinize ulaşmadan çocuk sahibi olmasaydınız .Kocanız size kişiliğini en başta belli etmiş .Çocuklarınıza bakacak bir aile büyüğü yokmu ?bir işe girip çalışsanız .Ekonomik özgürlüğü olmayan kadın ,şayet eşinin maddi anlamda gücü zayıfsa .İster istemez çoğu şeyden fedakarlık gösterip .Onun verdiğinle yetinmek zorunda kalıp .Kendini aciz hisseder .Bazı üyelerin ifade ettiği gibi ,bir takım erkeklerin eşlerine bu anlamda destek olduğu istisnai durumlar haricinde .Genel anlamda bu böyledir .Nitekim istisnalar kaideyi bozmaz .

3 çocuğum yok ki iki tane var ikinci kaza eseri oldu yawrum

Bir uzaktan akrabam var. evlendiginin ilk yılı (kari koca üst düzey memur ve çalisiyorlar) . aynen şunu anlatmiş kuzenime. ilk günler eşine evde yardim ediyormus ama bunu aileme anlatma diyormus. Sonra ufak tefek sakarlık yapmaya baslamis evde ve bir günde elindeki salata tabaği salondaki halıya dökülüvermiş. kadıncağiz 1 saat halı silmiş.tabi kadincagızda ondan is beklememeye baslamis.Ve anlattigina göre bunu sırf karısı ondan is beklemesin diye yapiyormuş . Yani ev hanimi olmak veya calisan kadin olmak arasinda hicbir fark yok. Eğer kocan adam değilse !!!.
Ben hem çalısıyorum hemde bir ev haniminin yaptigi bütün işleri geceleri yapiyorum, çocuğumada bakiyorum. Madalya veren olmadı. Elbette çalismak kendi parani kazanmak çok cok keyifli. Bunu kendin icin yapmalisin

İlk çocuğunu 18 yaşında kucağına alan, 20 yaşında tuvalet temizliği ve çay servisiyle çalışma hayatına atılan lise mezunu kayınvalidem, üniversite mezunu yeminli mali müşavir olarak emekli oldu.
Yokluk mu? Çok çekmiş, boşanmanın eşiğinden de dönmüş. Kayınpederim biraz huysuzdur, gençliğinde daha fenaymış. İki çocuk büyütüp okutmuş.
Ben eşimle tanıştığımda üniversite okuyordu ve bir şirkette muhasebe tutuyordu.
Bu örneği gördükten sonra ötesi bahane, hikaye geliyor bana kusura bakmayın.

Helal olsun YMM olmuş bir de valla tebrik ederim azmini.

Bazen çalışan anne olmak da ise yaramıyor emin olun,örnek ben.Cikip gidiyorum,özür diliyor çocuk için dönüyorum,tekrar aşağılanma hakaret ve evden kovmalara maruz kalıyorum.Sevgi yoksa ya da adam odunsa ister çalış ister çalışma

Helal olsun YMM olmuş bir de valla tebrik ederim azmini.
Zeytinyağlı taze fasulyeyi ocağa koyar sınavlara çalışırdı. Çorba karıştırırken bile ders çalıştığını biliyorum.
Dediğiniz gibi azim. Onu gördükten sonra hiçbir şeyin imkansız olmadığını anladım. Zor ama asla imkansız değil.
10 yıldır emekli. Yazlığının tadını çıkarıyor şimdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…