- 25 Eylül 2019
- 762
- 2.925
- 63
- 30
- Konu Sahibi alonedark18
-
Aynen öyle.Bence her kadın çalışmalı. Nasıl ki erkeklerin böyle bir tercih hakkı yok, "bana göre" kadınların da yok.
Ama herkes benim fikirlerime göre yaşamıyor tabii ki :)
Sizin ezik hissetmeniz için de bir sebep yok. Böyle hissediyorsanız sorun ya sizde ya da eşiniz size böyle hissettiriyor.
Çalışan kadınların hepsi el üstünde tutulmuyor ve çalışmayan kadınların da hepsi kendilerini güçsüz hissetmiyorlar.
Maddi güç kötü bir durumda anında kapıyı çarpıp çıkabilmek için önemli ama geriye kalan tüm ilişki bunun üzerine oturmuyor ki. Eşiniz saygısızsa çalışsanız da saygısız bir adam olacak. Ya da siz boyun eğecek bir yapıdaysanız çalışsanız da boyun eğersiniz.
Neden tripleriniz çekilsin istiyorsunuz, ulaşılmaz olmak istiyorsunuz onu da anlamadım. İlişki bir tarafın diğerini süründürüp kendisini tatmin ettiği bir şey değil.
Sorunlar konuşarak çözülür. Konuşamayacak kadar büyük sorunlar varsa onlar da triple düzelmez zaten. Birbirinizi yıprattığınızla kalırsınız.
Peki kişisel ihtiyaçlarınızı nasıl karşılıyorsunuz? Herşeyi geçtim en elzemi pedi var ağdası var. 1 paket ped bile olmuş 30 lira neredeyse. 100 lira verip idareli harca ne demek. Merhametsizin teki eşiniz. Siz çalışsanız da bu adamın tavrı size değişmez.evin gelirinden arta kalan bir para yok aslında bizim ...benim maaştan hiç haberim yok evin bütün gelir gider tamamen onda ..arada gecikmelidir olsa hesabıma 100 TL yatırır peşine hemen msj gelir idareli harca , büyük cocugumiz için aniden bişe ihtiyaç olursa alırsın diye ...
Aynen öyle.
Erkek için çalışmamak bir tercih olamıyor. Hatta yetişkin yaşa gelip çalışmayan erkeği gerek bu forumda gerek toplumda tabiri caiz ise taşlarlar. Ama kadına gelince çalışmamak gibi bir lüksümüz olabiliyor, tercih etmiyoruz falan. Hatta daha fenası eşim öyle istiyoru. Assla anlamıyorum asla
Benim söylemek istediğim eşlerin çalışıp çalışmaması ve onların bu durum hakkında ne düşündükleri değil. Ben kişisel bazda söylüyorum. Tekil durumda yani.Erkegin de çalişmama lüksü var. Geçen bir konuda bazi kadinlar eşlerinin calismadigini ve cocuga baktigi, bazi durumlarda çok işe yaradigini ve rahat ettiklerini yazmişlardi.
Tamamen iki kişinin durumdan memnun olup olmadigiyla alakali herşey.
Kadin, eşimin calişmamasi ve evde cocuga bakmasi işime geliyor dedikten sonra kim niye taşlasin adami.
Erkeklerin hepsi de eşlerinin calismamasini dert edinmiyor kendine, zorla olan bir durum değil. Cok isteyen özellikle calisan eş secebilir zaten.
Konu sahibi sonradan yazdiklarini okudum. Adam evi gecindirmekte zorlanan bir adammiş. Herseyi ödedikten sonra eline para kalmadigini kendiniz yazmissiniz.
Hoş madem ev gecindirmekte zorlaniliyor iki cocuk niye yapilir gelir belli, gider belli. Neyse, adam eve zar zor yetiyorken kombiyi 60 yap demesini, elinize daha fazla para vermesini beklemeniz garip zaten. Adamin parasi olsa da vermese dediginizi anlarim ama eşinizin parasi yok zaten.
Benim söylemek istediğim eşlerin çalışıp çalışmaması ve onların bu durum hakkında ne düşündükleri değil. Ben kişisel bazda söylüyorum. Tekil durumda yani.
Geçinmek için çalışmaya ihtiyacımız var. Bu durum bazılarına elzem olurken bazılarına neden tercih oluyor benim anlamadığım ve asla savunamayacağım şey bu. Sonuçta hepimizin bir gideri var değil mi?
Herşeyi geçtim üretmeyen bir insan neyle motive oluyor onu da merak etmiyor değilim.
Şahsen benim kocam çalışmıyor.Erkegin de çalişmama lüksü var. Geçen bir konuda bazi kadinlar eşlerinin calismadigini ve cocuga baktigi, bazi durumlarda çok işe yaradigini ve rahat ettiklerini yazmişlardi.
Tamamen iki kişinin durumdan memnun olup olmadigiyla alakali herşey.
Kadin, eşimin calişmamasi ve evde cocuga bakmasi işime geliyor dedikten sonra kim niye taşlasin adami.
Erkeklerin hepsi de eşlerinin calismamasini dert edinmiyor kendine, zorla olan bir durum değil. Cok isteyen özellikle calisan eş secebilir zaten.
Konu sahibi sonradan yazdiklarini okudum. Adam evi gecindirmekte zorlanan bir adammiş. Herseyi ödedikten sonra eline para kalmadigini kendiniz yazmissiniz.
Hoş madem ev gecindirmekte zorlaniliyor iki cocuk niye yapilir gelir belli, gider belli. Neyse, adam eve zar zor yetiyorken kombiyi 60 yap demesini, elinize daha fazla para vermesini beklemeniz garip zaten. Adamin parasi olsa da vermese dediginizi anlarim ama eşinizin parasi yok zaten.
Yahu tutumu değişmezdi diyorum kaç mesajdir.. adam bu cunku mesleğin olda dahi değişmezdi bu sefer seni baska konular da üzerdi. Sende rest çekip boşanmak istediğinde değişmiş gibi yapardı sadecezaten benimde kendimi sucladiigim nokta bu ya ...mesleğim.olsaydi en başından konsurudim veya mesleğim var diye beni çaresiz görmezdi kreşe razı gelebilirdi . meslek olsaydı tutumu degosebilirdi belki benim konumun içeriği kocam.bana maaşını yetiremiyor degilki ...benim senelerdir idare etmisligime artık iyice alışması , kırgın olduğumda hala bana ne yemek yaptın açım diyebilmesi yeyip uyuması tarzı carresizligime öneriler aramak...idarenin alasını yaptım ben yoksa..ev işine gelecek olursak yedisinde neyse yetmisindede o olmuyormu insanlar ..lakin benim dilimde tüy bitti tabağı kaldır diye.
Meslek sahibi olmayan kadınlarda pek ala çalışıyor .Bir işyerine yemek çay kahve işi yapabilirsiniz .Veya bir temizlik şirketinde temizlik işi yapabilirsiniz .Bir sürü alternatif var .Çocuklara gelince ,keşke bir tane dışında çocuk yapmasaydınız .Veya hedeflerinize ulaşmadan çocuk sahibi olmasaydınız .Kocanız size kişiliğini en başta belli etmiş .Çocuklarınıza bakacak bir aile büyüğü yokmu ?bir işe girip çalışsanız .Ekonomik özgürlüğü olmayan kadın ,şayet eşinin maddi anlamda gücü zayıfsa .İster istemez çoğu şeyden fedakarlık gösterip .Onun verdiğinle yetinmek zorunda kalıp .Kendini aciz hisseder .Bazı üyelerin ifade ettiği gibi ,bir takım erkeklerin eşlerine bu anlamda destek olduğu istisnai durumlar haricinde .Genel anlamda bu böyledir .Nitekim istisnalar kaideyi bozmaz .peki ne yapayım bu saatten sonra ? yorumlara çok yazdım sartlarimi caresizligimi şuan da bana yol gösterin mesela ben ne yapayım çocuklara bakan yokki kims zorunda değil....kreşe eşim çocukları asla bırakmaya razı değil senelerdir bunun için mücadele ettim ...bari evdeyken okul okuyayaim diyorum evet maaş yetmiyor bunu da kwrsialamk zorunda değil ...tamam hata yaotim meslek olmadan evlendim ama şua. ben ne yapayım ?
3 çocuğum yok ki iki tane var ikinci kaza eseri oldu yawrumbu şekilde hissederken neden 3 çocuk yaptınız ?
evlendikten sonra çocuk doğurmadan bir işe girip maddi özgürlüğünüzü elinize aldıktan sonra yapsaydınız çocuk..
3 çocuk değil hemde..
ben bu kısımda erkeklere suç bulmuyorum maalesef..
bu şekilde hissetmeyi kendiniz tercih etmişsiniz..
İlk çocuğunu 18 yaşında kucağına alan, 20 yaşında tuvalet temizliği ve çay servisiyle çalışma hayatına atılan lise mezunu kayınvalidem, üniversite mezunu yeminli mali müşavir olarak emekli oldu.
Yokluk mu? Çok çekmiş, boşanmanın eşiğinden de dönmüş. Kayınpederim biraz huysuzdur, gençliğinde daha fenaymış. İki çocuk büyütüp okutmuş.
Ben eşimle tanıştığımda üniversite okuyordu ve bir şirkette muhasebe tutuyordu.
Bu örneği gördükten sonra ötesi bahane, hikaye geliyor bana kusura bakmayın.
Bazen çalışan anne olmak da ise yaramıyor emin olun,örnek ben.Cikip gidiyorum,özür diliyor çocuk için dönüyorum,tekrar aşağılanma hakaret ve evden kovmalara maruz kalıyorum.Sevgi yoksa ya da adam odunsa ister çalış ister çalışmaflortteki gibi olmuyor malum ..hosumuza gitmeyen durumlar olduğunda bekarken hemen ayrılık kararı alırdık trib atardık ulaşılmaz olurduk ..daha da kiymetliydik sanki...şimdi evlendik iki çocuk ve maddi özgürlükde yok...hayatımın en büyük hatssiydi meslek sahibi olmadan evlenmek..şimdi aşağılık bir şekilde tripte de olsam hoşuma gitmeyen davranışlar nedeniyle , yine yemek yapıyorum temizlik yapıyorum boynu eğik bir şekilde evde duruyorum..birikmiş milyon tane ihtiyaç , geliri olmayan bir kadın eşine kızgın olsada evde hizmetçi modunda mutsuz bir kadın...siz eşiniz sizi mutsuz ettiğinde kendinizi nasıl ozletirsiniz ? nasıl cezalandırır siniz ? nasıl güçlü kadın imajı verirsiniz bu şartlarda ? ..kendimi okadar çaresiz hissediyorum ki , ortada ihanet falan yok şimdilik ama ben bu ezik çaresiz halimden dolayı çok mutusuzm ..yenidoğan bebek online eğitimle okuma yazma öğrenmeye çalışan bana muhtaç olan iki yawrumu en güzel şekilde tek başıma büyütüyorum çok şükür , bu şartlarda ise girmem de mümkün değil ( en büyük hayalim çalışan anne olmaktı cocukalr elimi kolumu bağladı). ..neyse daha fazla uzatmayayım..eskisi gibi esijn gözünde nasıl ulaşılmaz olabilirim? siz bunu nasıl başarıyorsunuz. kavgadan sonra bile robot gibi yine rutin hizmetleri etmek aynı evde çaresizce durmak ...kendimi çok ezik hissediyorum...
Zeytinyağlı taze fasulyeyi ocağa koyar sınavlara çalışırdı. Çorba karıştırırken bile ders çalıştığını biliyorum.Helal olsun YMM olmuş bir de valla tebrik ederim azmini.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?