eşine boyun eğen ev hanimlari

para onda derken kısıtlı mı para? Ay sonunu zor mu getiriyor? Geliriniz ne kadar bilmiyorum ama bu hayat şartlarında o da 3 çocuklu ev geçindirmeye çalışıyor biraz onun gözünden de bakmaya çalışsanız?

Evet bir şekilde size değersiz hissettirmiş özgüveninizi zedelemiş ama mesela biz 2 kişi çalışıyoruz. Sizden büyük yaşım. 5 yıldır evliyim. Daha yeni çocuk yapıyorum. Buna karar verebilmek için sürekli hesap kitap yaptık.

yani sizi tanımıyorum eşinizi tanımıyorum objektif yorum yapmaya çalışıyorum. Ama adamın da kombi kısacak kadar psikolojisi bozulduysa ya çok cimridir ya para yoktur.

Sizin durumunuz maddi özgürlüğünüzün olup olmamasindan çok farklı birşey.
Çalışsanız da elinizdeki parayı sahiplenecek bır tip var karşınızda.
Eşiniz sizi eş, hayat arkadaşı gibi görmüyor.
Bir köle gibi davranıyor.
Bu sebepten de başka çözüm yolları bulmanız lazım.
Son verdiğiniz ornekleri en başta verseniz önceki yorumum çok baska olurdu.
Yani ben ortada bir evlilik göremiyorum anlatımlarınizdan.

kesınlıkle katılıyorum değer vermeyen adam 28 senelık devlet memurunada değer vermiyor ,

bu kesınlıkle evliliğin getirmiş oldugu sorumluluk konu sahibi ,

sen çok kıymetlisin çünkü annesin

Ben de calisi
hayır ama maddi özgürlüğü olmayan kocasının vereceği üç kuruşa muhtaç olan kadınlar gerçekten çalışanlara göre biraz daha boynu eğik kalıyor kelimelerle tarif edemiyorum sanirim
Ben de calisiyordum daha sonra tayin sebebiyle işimi bırakmak zorunda kaldım şuan evdeyim ve egikte kalmıyorum bence genel erkek problemi değil bu kişilik meselesi evin içini siz gecindiritorsujuz zaten daha büyük çalışma mi var yemek temizlik çocuk bakımı çamaşır.. Bence çalışmak evde kalmaktan daha kolay ezik hissetmek bu değil eşinizin kişilik ve tavırları farklı böyle bişey varsa git çalışan bı kadınla evlen sonra böyle böyle diyecegine iki unv okudum evet çalışmıyorum ama ezikte degilim beraber alıyoruz kararlari beraber yürüyoruz evliliğin başında giriyor süreç sonradan değil kanımca..

aylık geliriniz ve gideriniz ne kadar ? yani adam gerçekten karşılayamıyor olabilir mi ?

Bence bu şekilde hissetmenizde daha çok eşinizin davranışlarının payı var.
Erişilmezlik şeklinde bakmayın olaya.
İlişkide birbirinin sınırlarını öğrenmek bence önemli olan.
Eşim benim sınırımı geçerse benim hayal kırıklığı yaşayacağımı ve hislerimin değişeceğini bilir.
Ben de keza onun sınırını yine onu üzmemek ve kırmamak adına geçmem.
Ben çalışan bir kadınım.
Henüz çocuğum yok.
Ama mesela ev işlerine yardım etmeyen bir adam ise çocuk yapmam.
Belli çünkü çocuğun sorumluluğunu almayacağını.
Olay erişilmezlik değil olay eşlerin birbirine saygı sevgi ve anlayış göstermesi.
Benim kardeşim çalışır mesela. Misafirliğe gidince ben de yardım ederim sofra vs kurulmasına kaldırmasına. Eşi bırak onlar yapsın biz sohbet edelim der.
Benim eşim ise gelip size yardım edeyim zaten yemek yaptın yoruldun baldız der.
Kimi zihniyete göre bu hanımcılık kılıbıklıktır
Kimine göre ince düşünce nezakettir.
Yani şuan düşündüm de sanırım en önemlisi doğru eş seçmek

Ha bu arada flört döneminde de ayrılmak kolay değildi bence. Zaten neden ayrılmak kolay olsun?
Karşımda yine biricik sevdiğim adam vardı. Yine kırmaktan üzmekten korkuyordum.
Ne trip atardım ne ayrılığı ağzıma alırdım.
Aynı şekilde eşimde öyleydi.
Soruna takılmak yerine çözüm arardık biz.
Trip vs bunlar yıpratıcı şeyler.
İlişkide yıpranmamak çok önemli.
Birbirimize şifa olmak varken neden yara olalım ki?
Güçlü kadın imajı verilmez
Güçlü kadın zaten güçlü kadındır.
Bu da yaşanmışlıklarla, tecrübelerle gelen bir sıfattır.
Sizi tanıyan insan yaşanmışlıklarınızı da bilir.

Bütün bunlara rağmen gülebildiğinizi de görüyorsa o da zayıf olmadığınızı fark eder

kaç sayfa yorum var, ne ev hanımına laf eden var ne çalışan anneye. sizin dışınızda tabii. ne oluyormuş çalışan annelerin çocukları anlatın da detayını öğreneyim ben de bir çalışan anneyim ?

Burada o zaman ben de işe gireceğim.
Çocuklara ve evin bakımına yardım edeceksin.
Kişisel gelişimime masraf yapma diyorsan bana ev işlerinde ve çocuklar konusunda yardım etmek zorundasın diyecektiniz ağlamak yerine

siz kendinizi ezik görüyorsunuz bence, eşiniz çalışıyor para ne kadar onunsa o kadarda senin yani sen çocukların kendin ve eşin evi temizleyip yemek yapıyorsun çalışmayıp evde oturan o kadar kadın var

Sizin anneniz çalışırken size yeterli olamadıysa bu annenizin eksikliğidir.
Çalışarak çocuklarına yetebilmeyi başaran kadınlar da var.
Mesela benim annem.
Çevremde de çok örneği var.
Çalışan kadınlar pek çok işi aynı anda yapabilme becerisine sahip kadınlardır.
Siz demekki kendinizde o beceriyi görememişsiniz ki çocuklarınıza bakabildiğiniz için minnettar olabiliyorsunuz

kendisi biraz cimri balon bile almak istemez ne gerek var der çocuk ruhundan anlamaz ..
İşte sorun da adamda zaten, sanıyo musunuz ki çalışınca adam burnunuzdan getirmeyecek. Hiç minnet etmezdim demeyin bin türlü baskıyla elinizdeki paraya göz dikerdi.

Herkesin tercihine saygı duymakla birlikte normalde her kadının çalışması ve meslek sahibi olmasını savunurum ama bu kadının kendisi için (mesleğinin olması insana iyi hissettiren bişey çünkü) evlilikte sesi çıksın diye değil. Siz değersiz işe yaramaz biri değilsiniz kendinize bakış açınızı değiştirin bence.

Konu sahibi detayları yeni okudum. Keske asıl konuya maddi durumunuzun olmadığını, 2 3 çocukla tek maaşla ev alıp idare etmeye çalıştığınızı yazsaydınız daha farklı işinize yarar yorumlar gelirdi.
Eşiniz haklı demiyorum hatta bencil biri

bu şekilde hissederken neden 3 çocuk yaptınız ?
evlendikten sonra çocuk doğurmadan bir işe girip maddi özgürlüğünüzü elinize aldıktan sonra yapsaydınız çocuk..
3 çocuk değil hemde..
ben bu kısımda erkeklere suç bulmuyorum maalesef..
bu şekilde hissetmeyi kendiniz tercih etmişsiniz..

En büyük hayaliniz çalışan anne olmak ise keşke önce çalışsaydınız. Çocuk kaçmıyordu ya. Hemen 2 tane yapmışsınız.
İş mevzusuna gelince evden de çalışırsınız isteyince. Benim annem biz küçükken hatırlıyorum el işi yapardı. Baya da zahmetli bir el işiydi. Elinde hep harçlığı olurdu. Hatta babam sıkışınca annemden isterdi. Bizim okul ihtiyaçlarımızı onunla alırdı. Canım anammm
Ben ve kardeşimin arasında da pek bir yaş farkı yoktur. Öyle daha zor oluyor. Sizinkilerde var biraz yaş farkı galiba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…