kızkardeşimde affetmedi aslında sadece bir şans verdi ,çünkü eşi çok pişman ve gerçekten çok çaba gösterdi ,biz pek karışmadık kararı ne olursa olsun destegiydik..çocukları var ve kocasınıda çok seviyordu ,sadece bir şans için denemek istedi ,eskisi gibi değil ama mutlu olmaya çalışıyor ve evlilik danışmanındanda destek alıyor ..rabbim hakkında hayırlısını versin inş..kız kardeşinize yorum dahi yapamadım
Bikere kadının kadına desteği diye bişey yok. Elin kadını düşünmüyor.
Ha suçsuz filan demiyorum tabi ama asıl koca düşünecek evlendiği kadının acı çekmesini üzülmesini.
Evlenirken o söz veriyor diğer kadın değil. Bütün insanlar iyi değil onlardan beklentimiz olamaz.
Yapmasınlar düşünsünler diyelim ama yok öyle bir dünya.. her zaman böyle insanlar olacak.
Şu mantığı bırakmak gerek artık bence 'kocamı baştan çıkarttı'
Sokakta bir sürü de evli kadınlara ilgi gösteren adamlar var hatta evli kadın istese erkekten
çok daha kolay aldatma ortamına ulaşır. Erkeklerin kadın bulmasından daha kolay bu.
Ama daha çocukluktan başlayıp aslan oğlum, sana hangisini alayım, kadınla erkeğin
aldatması aynı olmaz, erkek yaparsa çapkınlık, kadın yaparsa o....'luk
vs diye bunların kafasına daha 5 yaşından dikte ediyorlar bunları. Yaptıkları takdirde sonunda
kadının ki dayak hatta ölüm korkusu olmadığı gibi üstüne üstlük yapmış bir hata affet dendiği
için çok rahatlar bu konuda..
Önce bunların değişmesi gerek.
Ayrıca farkettiğim bişey var kadınlar evlilikte ne kadar alttan alıp, kendinden ödün verip,
fedakarlık yapıp, her türlü zorluğa sıkıntıya göğüs geriyorsa haliyle aldatılmak çok daha yıpratıcı oluyor bence..
Çünkü o zaman o ayları yılları bir kayıp olarak görmeye başlıyor.
Ama evlilik yürüsün diye çabalayıp çırpınmayan, yürürse yürür mantığıyla hareket eden ve
her zaman kendi istediği gibi yaşayan kadın daha az yıpranıp üzülüyor bence.
Yani kafasında keşke şunu yapsaydım böyle yapsaydım diye bir hayal kırıklığı olmuyor geçmişe dair.
Dilediği hayatı yaşamış çünkü.
Hayatta kimse için fedakarlık yapmamak gerek bence en sevdiklerimiz yakınlarımız için dahi.
Çünkü sonra yaşanacak olumsuz durumlar daha acıtıcı oluyor.
Cnm kimse ders mers çıkarmaz ..bu tip insanlar kendi nefislerinden başka birseyi onmsemiyorlar malesef ..yahu tamam güzel kadın yada erkek ..etkilendin de nerde kaldı vefa ..ah vefa ahh kimsede vefa kalmadı ..Merhaba Arkadaşlar kızkardeşim aldatıldı ama boşanmadı (eşi yaptığı hatanın farkına çabuk vardı ,tövbe etti şuan çok pişman ve iyi bir eş ,inş öylede gider..ama kardeşim biraz kırgın tabiki şans vermiş olsada zamana bıraktı ..inş mutlu olurlar).
gelelim asıl konuya çok sevdiğim ve abla dediğim aile dostumuz vardı ,kocası aldatmıştı ve abla dediğim insan şans vermedi ,çocuklarıda yetişkindi istemedi . (aldatan koca ve metres evliydi).duyulunca iki tarafta rezillikten kurtulmak adına boşanıp evlenmişler ve birde çocukları olmuş bu insanlar 45_50 yaşlarındalar..şu an tövbe edip kendilerini iç dünyalarına adamışlar (konu kapanmasın diye yazamadım parantezde yazıyorum dine adamışlar ,bu kısma yorum yapmayalım kapanmasın konu)..ve çok mutlularmış..benim takıldığım nokta abla dediğim insan 30 yıllık evliydi ,ev hanımı hiç bir güvencesi yok öylece kalakaldı ortada çocuklarının desteği olmasa çok perişan ,yaşıda var iş bulamaz kolay kolay ve çökmüş tabii kadıncagız..öyle mutsuzdu ki ..içim acıdı ..ben böyle hisler içindeyken bir kadının kocasıyla ilişkiye giren diğer kadının mutluluğunu hiç anlayamıyorum (eşine konuşacak kelime bulamıyorum )kadının kadına destegi nerede ? ne kadar kötü olmuşuz biz ? insanlık nerede ?değerler nerede ? ...ayrıca başka insanların mutsuzluğu üstüne mutluluk olmaz diye düşünüyorum ,elbet bir gün çıkar bir yerlerden ..Rabbim kötü insanlarla sınamasın hiçbirimizi ..çevrenizde örnekler varsa sizde yazın belki bu işlere bulaşan insanlar okurda bir ders çıkarırlar belki ..kimbilir...
yorumunuzda haklısınız zaten erkeklere yorum dahi yapamıyorum derken gerçekten yapamıyorum .insan eşine ,çolugunun çocuğunun annesine ,kötü gününde yanında olan insana bunu yaparsa yatacak yeri yok.. o kısma girmek istemedim ,çünkü burası k.k ve kadınlar ve hemcins ilişkilerimize göz atmak istedim ..Bikere kadının kadına desteği diye bişey yok. Elin kadını düşünmüyor.
Ha suçsuz filan demiyorum tabi ama asıl koca düşünecek evlendiği kadının acı çekmesini üzülmesini.
Evlenirken o söz veriyor diğer kadın değil. Bütün insanlar iyi değil onlardan beklentimiz olamaz.
Yapmasınlar düşünsünler diyelim ama yok öyle bir dünya.. her zaman böyle insanlar olacak.
Şu mantığı bırakmak gerek artık bence 'kocamı baştan çıkarttı'
Sokakta bir sürü de evli kadınlara ilgi gösteren adamlar var hatta evli kadın istese erkekten
çok daha kolay aldatma ortamına ulaşır. Erkeklerin kadın bulmasından daha kolay bu.
Ama daha çocukluktan başlayıp aslan oğlum, sana hangisini alayım, kadınla erkeğin
aldatması aynı olmaz, erkek yaparsa çapkınlık, kadın yaparsa o....'luk
vs diye bunların kafasına daha 5 yaşından dikte ediyorlar bunları. Yaptıkları takdirde sonunda
kadının ki dayak hatta ölüm korkusu olmadığı gibi üstüne üstlük yapmış bir hata affet dendiği
için çok rahatlar bu konuda..
Önce bunların değişmesi gerek.
Ayrıca farkettiğim bişey var kadınlar evlilikte ne kadar alttan alıp, kendinden ödün verip,
fedakarlık yapıp, her türlü zorluğa sıkıntıya göğüs geriyorsa haliyle aldatılmak çok daha yıpratıcı oluyor bence..
Çünkü o zaman o ayları yılları bir kayıp olarak görmeye başlıyor.
Ama evlilik yürüsün diye çabalayıp çırpınmayan, yürürse yürür mantığıyla hareket eden ve
her zaman kendi istediği gibi yaşayan kadın daha az yıpranıp üzülüyor bence.
Yani kafasında keşke şunu yapsaydım böyle yapsaydım diye bir hayal kırıklığı olmuyor geçmişe dair.
Dilediği hayatı yaşamış çünkü.
Hayatta kimse için fedakarlık yapmamak gerek bence en sevdiklerimiz yakınlarımız için dahi.
Çünkü sonra yaşanacak olumsuz durumlar daha acıtıcı oluyor.
Evlenseler nolcak ki karsilikli boynuzluyolardir birbirlerini.Amaaan iki karaktersiz birbirini bulmuş oluyor bu evliliklerde. Boşanan kadın bu vasıfsız kocadan kurtulduğu için şükretsin.
Son olarak : alem resmen motor olmuş
Allah büyuktür....Merhaba Arkadaşlar kızkardeşim aldatıldı ama boşanmadı (eşi yaptığı hatanın farkına çabuk vardı ,tövbe etti şuan çok pişman ve iyi bir eş ,inş öylede gider..ama kardeşim biraz kırgın tabiki şans vermiş olsada zamana bıraktı ..inş mutlu olurlar).
gelelim asıl konuya çok sevdiğim ve abla dediğim aile dostumuz vardı ,kocası aldatmıştı ve abla dediğim insan şans vermedi ,çocuklarıda yetişkindi istemedi . (aldatan koca ve metres evliydi).duyulunca iki tarafta rezillikten kurtulmak adına boşanıp evlenmişler ve birde çocukları olmuş bu insanlar 45_50 yaşlarındalar..şu an tövbe edip kendilerini iç dünyalarına adamışlar (konu kapanmasın diye yazamadım parantezde yazıyorum dine adamışlar ,bu kısma yorum yapmayalım kapanmasın konu)..ve çok mutlularmış..benim takıldığım nokta abla dediğim insan 30 yıllık evliydi ,ev hanımı hiç bir güvencesi yok öylece kalakaldı ortada çocuklarının desteği olmasa çok perişan ,yaşıda var iş bulamaz kolay kolay ve çökmüş tabii kadıncagız..öyle mutsuzdu ki ..içim acıdı ..ben böyle hisler içindeyken bir kadının kocasıyla ilişkiye giren diğer kadının mutluluğunu hiç anlayamıyorum (eşine konuşacak kelime bulamıyorum )kadının kadına destegi nerede ? ne kadar kötü olmuşuz biz ? insanlık nerede ?değerler nerede ? ...ayrıca başka insanların mutsuzluğu üstüne mutluluk olmaz diye düşünüyorum ,elbet bir gün çıkar bir yerlerden ..Rabbim kötü insanlarla sınamasın hiçbirimizi ..çevrenizde örnekler varsa sizde yazın belki bu işlere bulaşan insanlar okurda bir ders çıkarırlar belki ..kimbilir...
Tövbeleri biz kabul etmiyoruz ancak Allah kabul eder isterse...kocam beni aldatiyorsa bişeyleri kaybetmeyi göze almıştır. Biz bir kere aldatsak hangi koca kabul eder...Ben sadece kocam değil arkadasim, kardesim, dostum bile ihanet etse affetmem ve affetmedim. Bazi hataların geri dönüşümü yoktur malesef. Affedenede saygi duyarim orasida ayri...Şu erkeklere çok üzülüyorum bu adi metresler nasıl da bu evli erkekleri kandırıyor. Erkeklerimize sahip çıkalım lütfen aldatsa da tövbe ederse affedelim ne olmuş bi kere aldattıysa kadın aklını çelmiş sonuçta.
Bu arada kız kardeşinizin eşinin tövbesine tamam diyorsunuz da aldatan kocayla diğer kadının tövbesini mi kabul edemiyorsunuz.
Kelaynak kuşlarını koruyalım kollayalım gibi olmuş buŞu erkeklere çok üzülüyorum bu adi metresler nasıl da bu evli erkekleri kandırıyor. Erkeklerimize sahip çıkalım lütfen aldatsa da tövbe ederse affedelim ne olmuş bi kere aldattıysa kadın aklını çelmiş sonuçta.
Bu arada kız kardeşinizin eşinin tövbesine tamam diyorsunuz da aldatan kocayla diğer kadının tövbesini mi kabul edemiyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?