- 5 Aralık 2015
- 2.269
- 1.653
- 53
- 43
- Konu Sahibi setenaysetenay
-
sonuçta kredimiz var o kadar da etkilemiyor degil.e vet uğraşısı diye karışmayım dedim hep ama o da çaba göstersin birazEv geçiminde sıkıntı yaşamıyorsanız yapsın sevdiği şeyi, neden bu kadar kızıyorsunuz ki? Adamın sevdiği bir uğraşı varmış, anladığım kadarıyla mesleğini de severek yapmıyor. Mutlu oluyor demek ki. Benim eşim bu kadar karışsa asıl huzursuzluğu ben çıkartırdım galibaKazanıyorum, aç değiliz, açıkta değiliz, bu da benim lüksüm derdim.
evet işte ya insan aciyim diyor pişman ediyorBu kadar takıntılı adamlada uğraşmak zor. Iyi yolunu bulmuş yalnız eşiniz, elinden alınınca depresyona gir, tamam yap diyince birton masraf et ama uğraşma... delirmelik
evet işte bir sure susuyorum.ben istediğim kadar masraf yapayım umursamaz ki hiç öyle biri değil.ben almasam al aşkım diye tutturur.hic birikim yapalım demez ben de bundan biktimSiz usteledikce daha da geri teper, bir sure sesinizi cikarmayin. Siz de bu arada kendinize masrafli bir mesgale bulun belki akli basina gelir biraz. Çok sinir oluyorum böyle adamlara ayrani yok ismeye, atla gider...
aslinda yaptığı çok guzel bir şey keşke ilerletip para kazanmanın yollarına baksa ama hırs yok gibiEşim öğretmen ama fotoğrafla uğraşıyor yıllardır.bunun icin çok masraf etti biliyorsunuz masraflı bir iş.fotograf makinesi lensler falan.ben de her aldığında kizdim.bastan aslında kizmiyordum aliyordu ama işi fazla abartinca engel olmaya başladım.bir yandan da dağınıklık beni bunaltti.sonucta ikimiz de öğretmeniz gelirimiz belli.bir de ışıkla boyama fotoğrafı diye birşey var ona taktı.bir çubuk mu ne varmış Amerika da satılan onu almak istedi ben izin vermedim sonra da bir sürü uydurma malzemeyle ayni işi yapmaya çalıştı.kucuk küçük derken o da baya masraf oldu.hem de bir sürü ıvır zıvır doldu eve.simdi başarılı mı derseniz evet başarılı.fotograf dergilerine fotoğraf yolluyor fotoğrafları kapak oluyor.internet üzerinde bazı fotoğrafçıların ilgisini çekti hep yazıyorlar arkadas falan oldu yabancı fotoğrafçılarla falan.ama sorumsuz bir yandan.madem bir para kazan değil mi öyle iş yapmaya da uğraşacak biri değil.neyse birgün ben baya kizdim anca boş boş uğraşıyorsun masraftan başka birşey yapmiyorsun diye .o da sinirlendi tamam bırakıyorum diye bütün alet edevat ne varsa attı.sadece fotoğraf makinesiyle lensler kaldı.bu bir sure böyle gitti ama ciddi bunalıma girdi.birgun beni aldı karşısına ben dayanamıyorum setenay,haklisin masraf ediyorum ama bu benim işim.ben öğretmenliği öylesine yapıyorum ama sen engel oldun ne olur yapma fotoğrafçılığı birakamam ben diye.o ışık çubuğunu aldırmadin ama uydurma şeylerle ugrastim yıllarca olmadı benim işlerimi herkes beğeniyor ama böyle olmuyor.bir projem var ışıklı araba fotolari cekicem araba meraklılarının ilgisini çekecek bence bunla epey para kazanicam.arastirdim araba fotolari çekenler var ama bu tarz hiç yapılmamış.o çubuğu alalım.birkac malzemeye ihtiyaç var onları da alalım.bir yandan shutterstock a üye olayım (stok fotoğraflar satilan,fotograflar begenilirse üye olunan pasaportla üye olunan bir site)ordan da foto satarim belki.izin ver böyle yapayım dedi.ben de hem engel olmak istemedim üzüldüm hem de para kazanacağına da inandim tamam dedim.bunlari almak yapmak falan 4 bine falan mal oldu.neyse 2-3 ay oldu hala ortada birşey yok.deli gibi evi dağıtıp durmadan foto çekiyor.bir arkadaşı var fotoğrafçı onun yanına gitti bu projesini söyledi o da çubuğu da çok beğendi projeyi de .lüks bir arabası var cekelim deneyelim dedi,o sırada eşinden bosanmis bu ara kafam iyi değil bir ara yapalım demiş.1 ay oldu git diyorum gidicem diyor hala gitmedi.aslinda sorumsuzluk yapıyor.o siteye de foto yolladı begenildi üye oldu ama satış yok hala.kolay da değil baktım bir sürü ünlü fotoğrafçı var onlarınki satılıyor sonucta.ha bir de sürekli oraya fotoğraf da yuklemiyor resmen ihmal ediyor.ben yine sinirlenmeye başladım ama soylesem çok kotu olacak biliyorum çünkü beni ikna etti zar zor.yani cok ugrasmadigini biliyorum.cubuk ortada duruyor bana sinir geliyor.cubukla başka fotolari cekip fotoğraf sitelerine gönderip durma pesinde.ne yapsam bu adama ne desem ki bilmiyorum.Geçen yine bir fotoğraf dergisine kapak olmuş onu anlatıyor herkese baya mutlu oluyor ama para kazanma desen yok.ben de masraftan biktim açıkçası.yarismalara katil diyorum hicmi katılmaz bir insan yarışmaya.gecen birine zar zor ikna ettim katıldı ilk katilisiydi ilk üçe girememiş ama ilk 10 a girmiş mansiyon kazandı yine de.bak ilk girdim nasıl kazandın gir işte diyorum tamam diyor umursamiyor.zaten hiç gözü yoktur para pulda.bir cins adam.ama bu isi savsaklarsa bizi iyi bir huzursuzluk bekliyor su an sabırla beklemedeyim resmen
herkesin hobisi vardır..bence çokta takılma ve engelleme..bu şekilde mutlu oluyor eşin..kötü bir alışkanlığı yok..olsa daha zor bence..
Evli bile olsalar insanların hobileri zevkleri uğraşları olmalıdır.. yoksa 3 günlük dünyada niye yaşıyoruz..Siz resmen adama hobisini para kazanma yoluna zorlamaya çalışıyorsunuz... Gördüğüm kadarıyla siz paraya önem veriyosunuz o vermiyor..Özel bi zevk için 4000 tl gitti demişsiniz..çok da büyük para değilki yani..bir telefon zaten bu kadar ediyor şimdi..Birde adam evde oturup sizin maaşınızla yapmıyorki bunları kendide çalışıyor sonuçta... Bende kitap okumayı çok seviyorum mesela deli gibi kitap alırım..eşimin kalkıp bu hobim için laf etmesine asla izin vermezdim doğrusu...
Hobi demiştiniz ya hepiniz bir kere hobi lafı çıktı ağzından çıkmaz olaydı nasıl bozuldu bu hobi değil benim mesleğim diyor meslekle para kazanilmazmi yani.paraya önem vermek derken paraya önem veriyorum belki de.yani hep masraf ama karsiligi yok.Sorumsuzluğun kızıyorum.annem de diyor kötü aliskanligi yok keske hep bunla uğraşsın ama anneler de kv ler de masraf yaptığına kizmaya başladı.bir 4 bin değil zaten kaç 4 bin gitti.ona neler yapardikAdamın hobisine ne kadar karışmışsınız, hayret ettim. Geçiminizi sıkıntıya sokmuyorsa bu kadar bunaltmayın. Hobisinden illa para mı kazanması gerekiyor, kabullenmeniz için.
evet resmi de süper.adam bir at resimleri yapıyor.bir kere bir sergide galerisi olan biri at resmine bayıldı.herkes onun galerisinde sergi açmak için uğraşıyormuş.adam teklif etti esime at resimleri yap 30-40 tane benim galeride sergi açalım diye bir heveslendi sonra yapmadı.arkadaslari var heykeltıraş sen manyak mısın adam sana resmen teklif yaptı yapmadin diye fırsat yok ki diyor beni sucluyorMaymun iştahlı daldan dala atlayan sorumsuz birine benzemiyor..Demek ki öğretmenliği severek yapmıyor maddiyat için devam ediyor ama bu iş onu mutlu ediyor.
Dergi kapağına çıkmış mansiyon falan almış yetenekli adam .Şikayet etmek yerine onunla gurur duyduğunuzu söyleyip motive edebilirsin.Herkes sanatçı olamaz .Eşimin böyle yetenekleri olsa hoşuma giderdi.
evet tam da bu hırs yokaslinda yaptığı çok guzel bir şey keşke ilerletip para kazanmanın yollarına baksa ama hırs yok gibi
Hobi demiştiniz ya hepiniz bir kere hobi lafı çıktı ağzından çıkmaz olaydı nasıl bozuldu bu hobi değil benim mesleğim diyor meslekle para kazanilmazmi yani.paraya önem vermek derken paraya önem veriyorum belki de.yani hep masraf ama karsiligi yok.Sorumsuzluğun kızıyorum.annem de diyor kötü aliskanligi yok keske hep bunla uğraşsın ama anneler de kv ler de masraf yaptığına kizmaya başladı.bir 4 bin değil zaten kaç 4 bin gitti.ona neler yapardik
Biraz öyle oglum çok yaramaz yani evde birşey yapmaya zaman olmuyor.beni bırakıp da gidemiyor da.aslinda ben de hep gitse bozulurum tamam bırak git diyorum sen evde mahvolursun çocuklarla o zaman diyor ev işleri hiçbir şey yetismiyorki.bizim son 3-4 aya kadar oglum hiçbir gece uyumazdi perişandım ben.yani gerçekten bırakılıp gidilecek bir durum yoktu baya sorun yaşadık.s imdi biraz daha rahatız ama eşim de sorumsuz biraz resim de çok iyiydi onu birakti fotoğrafa geçti ee bunda da ne yapıyor belli değil.resmi de evde yapmaya çalışırdı benim ev perişan oluyordu atölye tutmak istedi kiraları çok fazla oldu ben de istemedim açıkçası.ama tam olarak ugrasacagina kirayi karşılayacağını inansam isterdim ama gerçekten sorumsuzluk yapıyor biraz.o bitti fotoğraf başladı.bazen diyorum sen niye milletin kocası gibi ise git eve gel normal biri olamıyorsun diye :)Gerçekten zamanı yokmu?
diyor ki birgün ciddi para kazanmaya başlasam istifa edicemtamam mesleğim diyor ama öğretmenliği bırakıp bunu yapmıyor ki..
Yok canım para vermiyorlar ismi yayımlanıyor ya o bile birsey heraldeKapak olan fotolardanda mı para almadı? Dergi kullanıyor onu sonuçta.
Eşim öğretmen ama fotoğrafla uğraşıyor yıllardır.bunun icin çok masraf etti biliyorsunuz masraflı bir iş.fotograf makinesi lensler falan.ben de her aldığında kizdim.bastan aslında kizmiyordum aliyordu ama işi fazla abartinca engel olmaya başladım.bir yandan da dağınıklık beni bunaltti.sonucta ikimiz de öğretmeniz gelirimiz belli.bir de ışıkla boyama fotoğrafı diye birşey var ona taktı.bir çubuk mu ne varmış Amerika da satılan onu almak istedi ben izin vermedim sonra da bir sürü uydurma malzemeyle ayni işi yapmaya çalıştı.kucuk küçük derken o da baya masraf oldu.hem de bir sürü ıvır zıvır doldu eve.simdi başarılı mı derseniz evet başarılı.fotograf dergilerine fotoğraf yolluyor fotoğrafları kapak oluyor.internet üzerinde bazı fotoğrafçıların ilgisini çekti hep yazıyorlar arkadas falan oldu yabancı fotoğrafçılarla falan.ama sorumsuz bir yandan.madem bir para kazan değil mi öyle iş yapmaya da uğraşacak biri değil.neyse birgün ben baya kizdim anca boş boş uğraşıyorsun masraftan başka birşey yapmiyorsun diye .o da sinirlendi tamam bırakıyorum diye bütün alet edevat ne varsa attı.sadece fotoğraf makinesiyle lensler kaldı.bu bir sure böyle gitti ama ciddi bunalıma girdi.birgun beni aldı karşısına ben dayanamıyorum setenay,haklisin masraf ediyorum ama bu benim işim.ben öğretmenliği öylesine yapıyorum ama sen engel oldun ne olur yapma fotoğrafçılığı birakamam ben diye.o ışık çubuğunu aldırmadin ama uydurma şeylerle ugrastim yıllarca olmadı benim işlerimi herkes beğeniyor ama böyle olmuyor.bir projem var ışıklı araba fotolari cekicem araba meraklılarının ilgisini çekecek bence bunla epey para kazanicam.arastirdim araba fotolari çekenler var ama bu tarz hiç yapılmamış.o çubuğu alalım.birkac malzemeye ihtiyaç var onları da alalım.bir yandan shutterstock a üye olayım (stok fotoğraflar satilan,fotograflar begenilirse üye olunan pasaportla üye olunan bir site)ordan da foto satarim belki.izin ver böyle yapayım dedi.ben de hem engel olmak istemedim üzüldüm hem de para kazanacağına da inandim tamam dedim.bunlari almak yapmak falan 4 bine falan mal oldu.neyse 2-3 ay oldu hala ortada birşey yok.deli gibi evi dağıtıp durmadan foto çekiyor.bir arkadaşı var fotoğrafçı onun yanına gitti bu projesini söyledi o da çubuğu da çok beğendi projeyi de .lüks bir arabası var cekelim deneyelim dedi,o sırada eşinden bosanmis bu ara kafam iyi değil bir ara yapalım demiş.1 ay oldu git diyorum gidicem diyor hala gitmedi.aslinda sorumsuzluk yapıyor.o siteye de foto yolladı begenildi üye oldu ama satış yok hala.kolay da değil baktım bir sürü ünlü fotoğrafçı var onlarınki satılıyor sonucta.ha bir de sürekli oraya fotoğraf da yuklemiyor resmen ihmal ediyor.ben yine sinirlenmeye başladım ama soylesem çok kotu olacak biliyorum çünkü beni ikna etti zar zor.yani cok ugrasmadigini biliyorum.cubuk ortada duruyor bana sinir geliyor.cubukla başka fotolari cekip fotoğraf sitelerine gönderip durma pesinde.ne yapsam bu adama ne desem ki bilmiyorum.Geçen yine bir fotoğraf dergisine kapak olmuş onu anlatıyor herkese baya mutlu oluyor ama para kazanma desen yok.ben de masraftan biktim açıkçası.yarismalara katil diyorum hicmi katılmaz bir insan yarışmaya.gecen birine zar zor ikna ettim katıldı ilk katilisiydi ilk üçe girememiş ama ilk 10 a girmiş mansiyon kazandı yine de.bak ilk girdim nasıl kazandın gir işte diyorum tamam diyor umursamiyor.zaten hiç gözü yoktur para pulda.bir cins adam.ama bu isi savsaklarsa bizi iyi bir huzursuzluk bekliyor su an sabırla beklemedeyim resmen
Yok canım para vermiyorlar ismi yayımlanıyor ya o bile birsey heralde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?