eşini kırmak istemiyorum ama kizginim

Bir üyeye cevaben yazdıgınız gibi eşinizin bu ugrasından para kazanacagı beklentisi icerisindeyseniz pek ümitlenmemenizi tavsiye ederim.
Yine de destek olun cunku hem eşinizin hem de sizin kazanacagınız şey -bilgi becerinin artmasının yanı sıra- manevi anlamda paradan cok daha degerli şeyler olabilir...

Siz eğer istediginiz gerekli gordugunuz şeylerden, onun ekipmanlarını karşılamak icin vazgecmek durumunda kalıyorsanız; eşiniz geliri dogrultusunda istekleri ve ihtiyacları arasındaki dengeyi kuramadıgı gibi size de haksızlık etmiş olur.
Gerekirse küçük bir cocuga anlatır gibi karşınıza alın ve konusun.
Dedigim gibi ikiniz de istekleriniz için belli bir bütce belirleyebilir ve herkesin o parayı diledigi gibi kullanma ozgurlugunu tanıyabilirsiniz.

Bu arada siz detayları yazdıkca başka seyler de cıkıyor.
Ya eşiniz bu tutkusunu en son modeli, en teknolojik olanı almaya endeksli yürüterek bir çeşit bagımlılıkla karıştırıyor
ya da onun gereksinimlerini fotograf konusuna yabancı oldugunuzdan ötürü siz tam olarak anlamadıgınız icin yanlıs tarif ediyorsunuz.

Bu isi yapması için ona destek olun, ancak para kazanmayı da amaçlayabilir.
Çünkü masraftan çok gelir elde edebileceği bir hobi :)

Sadece hobi olarak yapmamasını ayni zamanda meslek olarak yapması açısından konusun. O zaman siz de rahatlar bu kadar karışmazsınız. Çünkü gelir olmadığında sıkıntı yaratacaksınız belli.

Bence uğraşmasında sıkıntı yok.

öğretmen maaşını küçümsemenize ilk başta çok şaşırdım ama eğer ki branşlarınız el veriyorsa masrafı azaltması için ek ders almasını ve kurs açmasını isteyebilirsiniz eşinizden ... dağınıklıktan rahatsız oluyorsanız sanırım evde buna ayrılacak bir oda yok ama evinizin mesela kömürlüğüne hani doğal gaza geçmeden önce kullanılan kömürlük eşyalık vb yerler oluyor ya eğer ki öyle bir yer varsa hem karanlık oda olarak kullanılır hem eşyalarını koyar ... birde şöyle bir şey var ki mutlu oluyor yaptığı işten sadece para kısmını düşünmüyor para konusunda sıkıştırır sanız eğer mesela yeni lens almak istiyorsan fotoğrafları satmalısın ilk önce vb gibi her ihtiyacında sanki başka gelir kaynağı yokmuş gibi fotoğraf satmaya zorlaya bilirsiniz

yani evet alıyor tamam ben tam olarak çok mu şart aldığı onu anlayamıyorum olabilirim.ama eminim ki biraz da musriflik yapıyor çünkü genel olarak karakteri böyle tutumluluk sıfırdır.kendisine aldığını geceyim hiç gereksiz yere cocuklara oyuncak alır durur.atiyorum oğlumun 3 tekerli bisikleti varken küçük 2 tekerli de almış .biraz daha buyurdu sonra az daha büyük 2 tekerli alırdik demi.ya da çeşitli sebeplerle 3 tane bebek arabası var evde

yok öğretmen maaşını kucumsemiyorum sadece kredi de odedigimiz için çok da rahat olamıyoruz .daginikligin çözümü yok maalesef.evimiz 4+1 bir odayı eşimin eşyalarına ayırdım tıklım tıklım.odaya sigmadigi için dediğiniz gibi bir kismi evin bodrumundaki bize ayrilan bölümde.bir kısmı da kvlerde.

bende bir dönem icraata dökmeye cesaret edemesem de araştırmıştım bu işi ama çok fazla malzemesi var eşinizin
sanırım bir üst model lensi , merceği vb ürünleri alsada atmaya kıyamıyor yani çok şaşırdım şuan bence söyleyin kurtulsun fazlalıklardan hem çok kafası karışır bir anda karar veremez hangi malzemleri kullanacağına hemde fazlası profesyonel değil sonuçta gereksiz eskileri satarsa yenilerini almaya fırsatı olur

Hepsi de fotoğraf malzemesi değil ki resimle de uğraştığı için boyalar,tualler,rolyefle de uğraştığı için çamurlar,yontma aletleri,taşlama ,zımpara turu makineler,o rölyefleri taşımak için taşıma aletleri,matkap türleri,lehim makineleri ,sprey boyalar ebru malzemeleri saymayayim daha fazla vb diyeyim artık.tabi bunlar hep geçmiş.mesela bir ara yaşadığımız bir şehirde bir köyde eski yerleşimdi.orda bulunan tarihi bir rölyef vardı.rolyef dediğim kabartma işte.onun aynısını yaptı milli eğitime goturdu,bayildilar .sonra kurs actirdilar (bu arada ondan para kazanmış olduk. :) neyse)bir sürü üretti sanatsal faaliyetler oldu falan.kurs dışında kazanç yoktu ama öğretmen olarak o sene bir yilda kaç tane tesekkur aldı.ordan tayin olduk o bitti.mesela başka bir ilçede o ilçe bir meyvesiyle ünlüydü milli eğitim eşime o meyvenin büyük bir heykelini yaptırdı onu da yaptı sokağı baştan başa boyadı falan.heryerde bir aksiyon bize yeni malzemeler yeni ugraslar

durdum ve dedim ki '' NE KADAR SANATLA UĞRAŞAN BİR ERKEK '' o kadar malzeme hepsi ayrı şeyler offf bence normal o zaman hatta dağınıklığı da şuan normal geldi bana Allah size sabır ve esenlik versin

durdum ve dedim ki '' NE KADAR SANATLA UĞRAŞAN BİR ERKEK '' o kadar malzeme hepsi ayrı şeyler offf bence normal o zaman hatta dağınıklığı da şuan normal geldi bana Allah size sabır ve esenlik versin
Amiin :) bir ara yazmıştım eşime diyorum ki sen niye işine giden sonra eve gelen mesela aksiyon olarak maç falan izleyen bir tip olamıyorsun yildim valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…