- Konu Sahibi setenaysetenay
-
Eşiniz bence sürekli masraf edip hiçbir kazanci olmasa artık uzulurdu eminim.masrafini geri cikardi diyorsunuz sürekli masrafla insan bunalıyorum.bakin sonuçta bu kazandıran bir is her fotoğrafla uğraşan birgün para kazanmaya basliyor
ben ustune gitmiyorum ki para para diye.daha doğrusu hiçbirşey için çene yapıp ustune gitmem.hoslanmam kendimden sogutmaktan.ama bu uzun bir sabır sonucu olan seyler
Ben zaten sürekli ,tabiri caizse dır dircilik şeklinde yapmadım esime.benim hicbirseye baskı kurmaya calisma müdahale etme huyum yoktur aslında.o da bana bağlıdır.ama bu uzun bir sabirdan sonra ara ara dediğim şeylerden ibaret.cunku dediğiniz gibi çok da bütçe yapacak durum olmuyor maddi durumumuzu etkiliyor.ben de çok dedim mesela birşey mi aliyorsun ben de kendime birşey alayim böyle anlasalım sonra bir sure birşey almayalım diye.tamam diyor az zaman geçince yine birşey alıyor.tabi ben de vazgeciyorum alacağımdan.ama o zaman hayır vazgecme al diyor.nasil alayim ki zorlancaz.insan bin liralık lens almışken hemen ardından gidip bilgisayar varken yeni bilgisayar alır mı.bizim maddi durum da buna dayanmaz artık.
o zor işte o tarz şeyleri sanatsal gormuyor
Eşim öğretmen ama fotoğrafla uğraşıyor yıllardır.bunun icin çok masraf etti biliyorsunuz masraflı bir iş.fotograf makinesi lensler falan.ben de her aldığında kizdim.bastan aslında kizmiyordum aliyordu ama işi fazla abartinca engel olmaya başladım.bir yandan da dağınıklık beni bunaltti.sonucta ikimiz de öğretmeniz gelirimiz belli.bir de ışıkla boyama fotoğrafı diye birşey var ona taktı.bir çubuk mu ne varmış Amerika da satılan onu almak istedi ben izin vermedim sonra da bir sürü uydurma malzemeyle ayni işi yapmaya çalıştı.kucuk küçük derken o da baya masraf oldu.hem de bir sürü ıvır zıvır doldu eve.simdi başarılı mı derseniz evet başarılı.fotograf dergilerine fotoğraf yolluyor fotoğrafları kapak oluyor.internet üzerinde bazı fotoğrafçıların ilgisini çekti hep yazıyorlar arkadas falan oldu yabancı fotoğrafçılarla falan.ama sorumsuz bir yandan.madem bir para kazan değil mi öyle iş yapmaya da uğraşacak biri değil.neyse birgün ben baya kizdim anca boş boş uğraşıyorsun masraftan başka birşey yapmiyorsun diye .o da sinirlendi tamam bırakıyorum diye bütün alet edevat ne varsa attı.sadece fotoğraf makinesiyle lensler kaldı.bu bir sure böyle gitti ama ciddi bunalıma girdi.birgun beni aldı karşısına ben dayanamıyorum setenay,haklisin masraf ediyorum ama bu benim işim.ben öğretmenliği öylesine yapıyorum ama sen engel oldun ne olur yapma fotoğrafçılığı birakamam ben diye.o ışık çubuğunu aldırmadin ama uydurma şeylerle ugrastim yıllarca olmadı benim işlerimi herkes beğeniyor ama böyle olmuyor.bir projem var ışıklı araba fotolari cekicem araba meraklılarının ilgisini çekecek bence bunla epey para kazanicam.arastirdim araba fotolari çekenler var ama bu tarz hiç yapılmamış.o çubuğu alalım.birkac malzemeye ihtiyaç var onları da alalım.bir yandan shutterstock a üye olayım (stok fotoğraflar satilan,fotograflar begenilirse üye olunan pasaportla üye olunan bir site)ordan da foto satarim belki.izin ver böyle yapayım dedi.ben de hem engel olmak istemedim üzüldüm hem de para kazanacağına da inandim tamam dedim.bunlari almak yapmak falan 4 bine falan mal oldu.neyse 2-3 ay oldu hala ortada birşey yok.deli gibi evi dağıtıp durmadan foto çekiyor.bir arkadaşı var fotoğrafçı onun yanına gitti bu projesini söyledi o da çubuğu da çok beğendi projeyi de .lüks bir arabası var cekelim deneyelim dedi,o sırada eşinden bosanmis bu ara kafam iyi değil bir ara yapalım demiş.1 ay oldu git diyorum gidicem diyor hala gitmedi.aslinda sorumsuzluk yapıyor.o siteye de foto yolladı begenildi üye oldu ama satış yok hala.kolay da değil baktım bir sürü ünlü fotoğrafçı var onlarınki satılıyor sonucta.ha bir de sürekli oraya fotoğraf da yuklemiyor resmen ihmal ediyor.ben yine sinirlenmeye başladım ama soylesem çok kotu olacak biliyorum çünkü beni ikna etti zar zor.yani cok ugrasmadigini biliyorum.cubuk ortada duruyor bana sinir geliyor.cubukla başka fotolari cekip fotoğraf sitelerine gönderip durma pesinde.ne yapsam bu adama ne desem ki bilmiyorum.Geçen yine bir fotoğraf dergisine kapak olmuş onu anlatıyor herkese baya mutlu oluyor ama para kazanma desen yok.ben de masraftan biktim açıkçası.yarismalara katil diyorum hicmi katılmaz bir insan yarışmaya.gecen birine zar zor ikna ettim katıldı ilk katilisiydi ilk üçe girememiş ama ilk 10 a girmiş mansiyon kazandı yine de.bak ilk girdim nasıl kazandın gir işte diyorum tamam diyor umursamiyor.zaten hiç gözü yoktur para pulda.bir cins adam.ama bu isi savsaklarsa bizi iyi bir huzursuzluk bekliyor su an sabırla beklemedeyim resmen
yani evet alıyor tamam ben tam olarak çok mu şart aldığı onu anlayamıyorum olabilirim.ama eminim ki biraz da musriflik yapıyor çünkü genel olarak karakteri böyle tutumluluk sıfırdır.kendisine aldığını geceyim hiç gereksiz yere cocuklara oyuncak alır durur.atiyorum oğlumun 3 tekerli bisikleti varken küçük 2 tekerli de almış .biraz daha buyurdu sonra az daha büyük 2 tekerli alırdik demi.ya da çeşitli sebeplerle 3 tane bebek arabası var evdeBir üyeye cevaben yazdıgınız gibi eşinizin bu ugrasından para kazanacagı beklentisi icerisindeyseniz pek ümitlenmemenizi tavsiye ederim.
Yine de destek olun cunku hem eşinizin hem de sizin kazanacagınız şey -bilgi becerinin artmasının yanı sıra- manevi anlamda paradan cok daha degerli şeyler olabilir...
Siz eğer istediginiz gerekli gordugunuz şeylerden, onun ekipmanlarını karşılamak icin vazgecmek durumunda kalıyorsanız; eşiniz geliri dogrultusunda istekleri ve ihtiyacları arasındaki dengeyi kuramadıgı gibi size de haksızlık etmiş olur.
Gerekirse küçük bir cocuga anlatır gibi karşınıza alın ve konusun.
Dedigim gibi ikiniz de istekleriniz için belli bir bütce belirleyebilir ve herkesin o parayı diledigi gibi kullanma ozgurlugunu tanıyabilirsiniz.
Bu arada siz detayları yazdıkca başka seyler de cıkıyor.
Ya eşiniz bu tutkusunu en son modeli, en teknolojik olanı almaya endeksli yürüterek bir çeşit bagımlılıkla karıştırıyor
ya da onun gereksinimlerini fotograf konusuna yabancı oldugunuzdan ötürü siz tam olarak anlamadıgınız icin yanlıs tarif ediyorsunuz.
yok öğretmen maaşını kucumsemiyorum sadece kredi de odedigimiz için çok da rahat olamıyoruz .daginikligin çözümü yok maalesef.evimiz 4+1 bir odayı eşimin eşyalarına ayırdım tıklım tıklım.odaya sigmadigi için dediğiniz gibi bir kismi evin bodrumundaki bize ayrilan bölümde.bir kısmı da kvlerde.öğretmen maaşını küçümsemenize ilk başta çok şaşırdım ama eğer ki branşlarınız el veriyorsa masrafı azaltması için ek ders almasını ve kurs açmasını isteyebilirsiniz eşinizden ... dağınıklıktan rahatsız oluyorsanız sanırım evde buna ayrılacak bir oda yok ama evinizin mesela kömürlüğüne hani doğal gaza geçmeden önce kullanılan kömürlük eşyalık vb yerler oluyor ya eğer ki öyle bir yer varsa hem karanlık oda olarak kullanılır hem eşyalarını koyar ... birde şöyle bir şey var ki mutlu oluyor yaptığı işten sadece para kısmını düşünmüyor para konusunda sıkıştırır sanız eğer mesela yeni lens almak istiyorsan fotoğrafları satmalısın ilk önce vb gibi her ihtiyacında sanki başka gelir kaynağı yokmuş gibi fotoğraf satmaya zorlaya bilirsiniz
Hepsi de fotoğraf malzemesi değil ki resimle de uğraştığı için boyalar,tualler,rolyefle de uğraştığı için çamurlar,yontma aletleri,taşlama ,zımpara turu makineler,o rölyefleri taşımak için taşıma aletleri,matkap türleri,lehim makineleri ,sprey boyalar ebru malzemeleri saymayayim daha fazla vb diyeyim artık.tabi bunlar hep geçmiş.mesela bir ara yaşadığımız bir şehirde bir köyde eski yerleşimdi.orda bulunan tarihi bir rölyef vardı.rolyef dediğim kabartma işte.onun aynısını yaptı milli eğitime goturdu,bayildilar .sonra kurs actirdilar (bu arada ondan para kazanmış olduk. :) neyse)bir sürü üretti sanatsal faaliyetler oldu falan.kurs dışında kazanç yoktu ama öğretmen olarak o sene bir yilda kaç tane tesekkur aldı.ordan tayin olduk o bitti.mesela başka bir ilçede o ilçe bir meyvesiyle ünlüydü milli eğitim eşime o meyvenin büyük bir heykelini yaptırdı onu da yaptı sokağı baştan başa boyadı falan.heryerde bir aksiyon bize yeni malzemeler yeni ugraslarbende bir dönem icraata dökmeye cesaret edemesem de araştırmıştım bu işi ama çok fazla malzemesi var eşinizin
sanırım bir üst model lensi , merceği vb ürünleri alsada atmaya kıyamıyoryani çok şaşırdım şuan bence söyleyin kurtulsun fazlalıklardan hem çok kafası karışır bir anda karar veremez hangi malzemleri kullanacağına hemde fazlası profesyonel değil sonuçta gereksiz eskileri satarsa yenilerini almaya fırsatı olur
Amiin :) bir ara yazmıştım eşime diyorum ki sen niye işine giden sonra eve gelen mesela aksiyon olarak maç falan izleyen bir tip olamıyorsun yildim valladurdum ve dedim ki '' NE KADAR SANATLA UĞRAŞAN BİR ERKEK '' o kadar malzeme hepsi ayrı şeyler offf bence normal o zamanhatta dağınıklığı da şuan normal geldi bana Allah size sabır ve esenlik versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?