eşini kırmak istemiyorum ama kizginim

Ne guzel bir hobisi var.sacmasapan seylerle ugrasmaktansa guzel bir hobi edinmis.illa bundan parakazan diye bir beklentiye girmek bana sacma geldi acikcasi.benim esimde buara resim yapmaya merak sardi malzemelerini fln alacak cok buyuk meblaglar tutmayacak tabii ama ben sevindim boyle bir karar aldigi icin.ufak tefek seyler ciziyordu zaten. herkesin butarz hobileri olmali kesinlikle

Bak canım, ister para kazanır ister kazanmaz: İster hobi der, ister kariyerim olacak bu benim diye hayaller kurar.

Adam sonuçta evde yan gelip yatıyor mu? Hayır. Aynı senin gibi gidip çalışıyor ve benzer bir maaşı eve getiriyor di mi?

Şimdi 4000 Tl masraf yaptın; çalış, fotoların satsın, galeri de resmin olsun diye sürekli söylenerek, adamın zevk aldığı şeyi o ödev haline getirmeye bir hakkınız yok bence. Madem böyle bir eğlencen var, madem kabiliyetlisin, daha çok emek ver bizi daha zengin et demeye geliyor dediğin. Kabiliyetli olmak suç mu?

Adam evde oturup yatsa; sen çalışsan, ya da bu iş için bir araba ev parası yatırım yapmış olsa; borcu sen de yüklensen bir derece anlaşılır yaptığın; şu şekliyle değil.

Ben olsam şahsen, ne güzel çok yönlü, sanatçı ruhlu bir eşim var der; sevinirdim sanırım.

birbirinizin hobilerini ve hayallerini desteklemeniz gerekir bence.siz yemek kitabı hevesinde olsanız ve eşiniz size para kazandırmıyor dese aaa karısını para getirecek yol olarak görüyor deriz.bu konuda da aynı şeyi düşünüyorum biraz masraftan ölmezsiniz herhalde.kahvede oturmasından iyidir.

Madem severek yapiyor ve basarili siz de para kazandirabilecegi hobisinden faydalanmak istiyorsunuz butceniz icin -ki cok haklisiniz. O zaman siz gonderin fotograflarini yarismalara, site sifresini alin satilabilecegini dusundugunuz fotograflari yukleyin, hadi fotograf cekme gezisi yapalim diyerek bunu bir aile etkinligine cevirin boylece siz de gerilmezsiniz esiniz de mutlu olur nacizane fikrim

ben neden fotograftan para kazanamiyor diye kizmaniza bi anlam veremedim,hobi bu sonucta.at yarisi oynayip para kazanacagina sevdigi biseyle ilgilensin zaten ogretmen oldugu icin geliri var.
siz zaten bastan beri desteklememissiniz,cesareti kirilmistir adamin.
benim esimde meslegi disinda hobi olarak gitar calar,gruplari var arada konserlere gider,benim aklima ne kadar para kazanir bundan diye sormak dusunmek dahi gelmedi.

Ben ne diyeceğimi bilemedim. .Önce eşinizi kendi yerime koydum haklı buldum. Sevdiği bir şeyi yapıyor. Ama bunu yaparken de etrafı dağıtması can sıkıcı tabi. Siz de kendi açınızdan haklısınız. Eşinizin sanata karşı ilgisi ve yeteneği olduğu belli. Sanatçıların da uzun uğraşlar sonunda para kazandığını biliyoruz. Hatta çoğu ressam vefat ettikten sonra ünlü olmuş, belki kötü bir örnek ama. Şöyle bir avantajınız var ki eşinizin sabit bir işi var. Yani bu işten para kazanamasa da para kazanacağı bir işi var. Belki onu motive etmeye devam ederken etrafı da çok dağıtmaması ve tüm parasını bu yönde harcaması konusunda uyarabilirsiniz.

Maddi açıdan probleminiz yoksa, hobi için yapılan harcamalara (çok fazla olmadığı sürece) kızmamanız gerektiğini düşünüyorum. Para kazanmak zorunda neden olsun ki, sadece sevdiği için yapıyor belli ki. Ha eğer etrafı dağıtması, sizi ihmal etmesi veya maddi sıkıntı yaratması gibi durumlar varsa siz de haklısınız tabi.

Yukarıdaki yorumlarda vardı, fotoğrafları pazarlama-satma gibi işlerle siz ilgilenebilirsiniz. Bir nevi menajerlik yapabilirsiniz eşinize :)

Forumda görüyoruz pavyona gidenler, karısının izni olmadan yüklü meblağları ailesine verenler, bugün okudum kadıncağızın ailesinden 40.000 tl almış ev alıcam diye para da yokmuş ortada açıklama da. Geçiminizi çok etkilemiyosa gözünün önünde duruyo adam ne güzel işte teşvik bile etmelisin bence. Benim kocam da teknolojik alet dedimiydi hastasıdır, gerekli gereksiz alır bi şeyler bazen bozuluyorum ama en azından gözümün önünde ve diğer sorumluluklarının bilincinde.

Of ne diyecegimi bilemedim. Fotografcilik zahmetli ve de masrafli bir hobidir. Kisitli olan butceyi hobim bu benim diyerek yormak da karsi tarafa haksizlik. Onun hobisi pahali,sizin de ayni sekilde masrafli bir hobiniz olsa esiniz ne derdi acaba?
Bir de onceliginize bagli. Gecim derdi mi yoksa hobilere zaman ve para ayirmak mi? O onemli.

Ama ciddi etkiliyor maddi durumu yani baya masraf etti diyeyim
ya dediğim gibi baya masraf yapti bu da bende beklenti oldu sanırım.cunku hiç birikim yapamadık şimdiye kadar .eşim evimiz var arabamız var fazlasına ne gerek var düşüncesinde ama rahatça yaşamak varken bir sürü masraf ediyoruz baya para gitti yani hesaplamasında ama 20 30 bini bulmuştur belki şimdiye kadar.sonucta para kazanabilen birseyle uğraşıyor ben de madem bu masrafları yapıyorsun kazan bari diyorum

Yukarda da dediğim gibi az uz değil ki masraf.bizi etkiledi yani.ben de sürekli eşya değiştirebilirdim ama yapmadim.esime kalsa al ne olacak diyor ben de sıkışmak istemiyorum

mesela bir kere fotoğrafçı arkadaşı shutterstocka benim adıma koyalım fotoğraflarını sana ayda 5000 vereyim dedi.kabul etmedi çünkü fotoğraflar eşimin ama arkadaşı adına yayimlanacakti.ben haklı buldum para için eşimin emeğinden başkası kazansın istemedim saygı duyuyorum ona.ama kendisi de biraz caba gosterse

Ah bir bilsem o fotolari yüklemeyi yapıcam da bir sürü boyut degisikligi falan yapıp yüklüyor hiic anlamiyorum
Tabi onlara sukrediyorum öyle olsa o eşim olmazdi ama iste abartiyor malesef
maddi olarak bana hiç karismazki öyle huyları yoktur keske biraz tutumlu olsa

Eşinize teklif etseniz bende öğrenmek istiyorum nasıl yapıyorsun neler bilmek gerekiyor belki beraber çok daha güzel şeyler ortaya çıkarırız bende anlayınca belki sana daha güzel destek olurum desen. Yani bu işten Sende zevk alırsan onu motive edersin bişeyleri daha bi aşkla yapar. Yada sen onu geçersin bu işte o daha da hırslanır.

Reactions: anu
Eşinin çok güzel bir hobisi var bence adamı bunaltıp durma canım. Sende kendine bir hobi bul. Bu arada sürekli para kazan para kazan bu işten deyip durma ne kadar paracı bir kadın izlenimi oluşturuyorsun bence.
Eşin madem yarışmalara katılmıyor hevesi yok sen al bunun fotolarını sen yolla neden kocana söyleyip duruyorsun. Eğer kazanırsa falanda ne güzel süpriz olur belki o da heveslenir. Açıkcası ben fotoğraf çekiyor olsam ve eşim gizlice yarışmalara gönderse ve kazandığımı söylese inanılmaz mutlu olurdum.
Olaya hep masraf gözüyle bakmışsın oysa ortada bir mutluluk var mutlu olan adam eşini de mutlu eder. Bırak mutlu olsun.

yazık ya hobisi işte
insanın bi hobisi de mi olmasın?
palaroid makine seviyorum ben de
şimdi elime geçen her parayla makine için sticker, film, makine aksesuarları alıyorum

bunlardan para kazanmak gibi bir niyetim de yok
sadece hobi

Bu kadar para odaklı bir hayattan ziyade düşünce yapınızı değiştirmenizi tavsiye ederim.
Şu yazdıklarınız çocugunun enstruman almasına izin vermeyip her yıl koltuk takımlarının rengini degistirmekten bahseden insanlara benziyor.

Eşinizin yaptıgı resimler ya da cektigi fotograflar hic begenilmiyor da olabilirdi, önemli olan bunlarla ugrasırken zevk alması, kendisini iyi hissetmesi.

Yetenegi oldugu halde bunlardan herhangi bir gelir elde etmeyi istememek de bir tercihtir.
Eş olmak, aç ve açıkta degilken bu şekilde mudahale etme hakkını vermez size.

Sonuçta eşiniz kendi hayatını idame ettirebilecek düzeyde bir ucret alıyor, cocugunuzun ve ortak ev masraflarınızın haricinde aile birligine zarar vermeyecek şekilde bu paranın bir bölümünü kendi istekleri için ayırmak onun en dogal hakkı.

Siz kazandıgınız para ile evin tüm sorumlulugunu üstleniyorsanız ve o tum kazancını bu işlere ayırıyorsa evet sorumluluklarınızı paylaşmadıgı için şikayet etme hakkınız olur.
O durumda da evin giderlerini hesaplayıp herkese kişisel harcamalar icin belli bir bütce belirlemelisiniz.

Benim halamın da kocası aynı.
Yıllardır adam taşlarla uğraştı, makina filan aldı yurt dışından..
Halamı hep çok para kazanacağım diye oyaladı.. Hem de yıllardır.
Sonuç sıfır.

Yemin ederim okurken sizde beni boğdunuz. Ya adamı bi rahat bırakın, bu adamın hobisi.. Hobisini keyif aldığı şeyi yönlendirmeye çalışıyosunuz bana böle yapılsa çok ciddi diyorum karıştırmam deliririm. Saygı duyun

Mutlu olduğu bir şeye 4 bin tl harcamış çok mu?

Aşırı tepki veriyorsunuz bence

4 bin 10 bin ne ise cebinizde kalsa eşiniz mutsuz bir adam olsa dahamı iyi?

Kötü bir alışkanlık değil bu fotoğraf çekiyor adam bırakın nasıl istiyorsa öyle yapsın

aslında son durumda ben de katıldım birçok seye.beraber iş yapıyoruz havası oluştu ama ben ugrassam da onun cabasi yok araba fotosu yok ortada
Yazmıştım yollamayı bilsem yolluycam da bir değişiklikler yapılıyor hiç anlamıyorum ugrastim anlayamadim
paraci değilim aslında.ama mecbur bıraktı böyle söylemeye.giderler çok fazla oldu çünkü.belki beni kisitlamiyor al der her zaman ama onun harcamasindan belli şeyleri almaya dikkat etmek zorunda kalıyorum.

Benim halamın da kocası aynı.
Yıllardır adam taşlarla uğraştı, makina filan aldı yurt dışından..
Halamı hep çok para kazanacağım diye oyaladı.. Hem de yıllardır.
Sonuç sıfır.
Valla bunu okuyunca içim daraldi :)
zaten kotu birşey değil senelerce hep anlayışlı davranmaya çalıştım ama 20-30 bin gitmiştir belki.bu kadar da iyi değil ki maddi durumumuz .bu iş para kazanilabilen bir iş olunca belki böyle dusundum.cunku hep veriyoruz her zaman da ben mi fedakarlık yapicam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…