Eşini sevmeyip devam etmek zorunda olan var mı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çocukları bahane ediyorsunuz ama hayat çocuklara daha ilk darbeyi sizden yemiş oluyor. Sevgisiz, huzursuz bir ortama mahkum ediliyorlar. Sonrada ya evden kaçıyorlar yada yanlış evlilikler yapıyorlar. Yani hikayedeki herkes haksızlığa uğramış oluyor kendinizde dahil. İnsan isterse herşeyi yapabilir size boşanmak çalışmak zor geliyordur yoksa insan sevmediği birine neden katlansın ki?

Hiçbir çabanız olmadığı gibi hala eski sevgilinizi düşünüp evlilik hayalleri kurup işin romantizmindesiniz. Üzüldüm çocuklara

Evlilik kolay değil, kötü şeyler yaşanmasa bile monotonluk ilişkiyi eskitiyor. Özellikle pandemi döneminde karı koca ilişkileri daha fazla yıprandığını düşünüyorum.
Evlenmek zor, ayrılmak daha zor, yaşanmışlıkları unutmak harcanan zaman geçen yıllar anılar ve çocuk... Bir anda silmek, yeni bir hayat kurmak güçlü bir psikoloji istemekte. Mutsuz olan bir çok kişi bu etkenler yüzüne boşanamıyor.
Sorduğunuz soru çok genel, bir ankette eşine aşk, sevgi duymadığı halde evliliğe devam edenlerin oranı %68 olarak açıklanmıştı.

Hanımlar,
yalnızca bu konu ve üye özelinde değil genel alın yazacaklarımı, bir üye birden fazla üyelik almışsa kurallarla alakalı bir sıkıntı varsa yönetim zaten gerekeni yapıyor, ya üyelikleri iptal ediyor ya birleştiriyor, doğru mu?

Doğru. Yöneticiler müdahale ettikten sonra iş size düşüyor, bir kişinin sürekli aynı paylaşımlarından sıkıldıysanız veya birden fazla üyelik almasına tepkiliyseniz yorum yazmama hakkınız var, geyik yapmak yerine yorum yazmayın, göz ardı edin.
Azıcık kendinizi frenleyin, konu dışı uyarılarınız birikiyor, sistem sizleri günlerce banlı tutuyor, mune beni şu kadar gün banladı diyorsunuz, süreyi aslında kendinizi frenlemeden yaptığınız geyiklerle siz belirliyorsunuz.

Kaldı ki, kurallara uymadığı için iptal veya birleştirme işlemi gören kişilere zaten bir yaptırım uygulanmış oluyor, üyenin yüzüne bunun defalarca vurulması da uygun değil.

" Bir şeyi yapmak isterseniz bir yolunu bulursunuz. İstemezseniz de bir bahane bulursunuz."

Genel kadınlarımız bu halde. Bahaneniz çocuklar. Mutsuzsunuz ve çocuklarınız da mutsuz olacak. Hiç şaşmaz bu.
Eşinizden soğudıysanız, sevmiyorsanız olmaz. Kadınız biz herşeyimiz duygularla.

Ağzınıza sağlık çok teşekkürler

Sizin eşinize karşı olan sevginiz bitmiş yaşadığınız şeylerden dolayı. Kendim mutsuz bi ailede büyümüş biri olarak yazıyorum çocuklarınız için inanın boşanmak daha hayırlı. Keşke benim annemde cesaret gösterip boşanabilseydi de şuan belki daha sağlıklı bir ruh halim olurdu. Eski sevgilinizle görüşme olayını çok detaylı okuyamadım her yorumu fakat yanlış anlamayın oradan bir şey olmaz bence geri dönüş vs 2 çocuğunuz var karşıdaki beyefendi hiç evlenmemiş yani zor. İnşallah sizin için hayırlısı olsun

Çocuklar diycem yine linç yicem.

hanımefendi çocuklarınız yüzünden boşanmaktan vazgeçmiş olabilirsiniz, hayat sizin karar sizin.
lakin adamı sevmeye sevmeye nasıl devam ederim kısmına buradan nasıl bi fikir bekliyorsunuz onu anlayamıyorum.. sevmeyip evliliğine devam edenler varsa birleşip parti mi kuracaksınız? veya başkalarını da görünce içiniz mi soğuyacak? nedir yani?
verdiğiniz kararın sorumluluğunu kendiniz almalısınız..

Bugün bulunduğum ilçede bir kadın öğretmen boşandığıni duydum kadının 10 yaşında bir kızı var.
Neyse boşandığı adam evlenmiş
Ve kizi babasiyla ve babasının yeni eşiyle gayet mutlu selfieler çekerken gordum
Medeni boşanmalar da var ve çocuklar da demek gayet güzel karşılayabiliyor
Demek önyargıları kırmak lazımmış.
Güzel örnek teşkil etti.

Merhaba arkadaşlar. Başlıkta da yazdığım gibi merak ediyorum eşini sevmeyen ama hala devam edenleriniz var mı?
Esini sevmeden devam eden o kadar cok insan vardir ki! Yoksa bu kadar mutsuz yüz görür muyduk?? Sahsi fikrim; cocuk, para, kurulu düzen vs bunlarin hepsi bir sekilde kotarilir ancak kaybedilen zaman asla yerine gelmiyor! Zaman en kiymetli sey! Birini sevmeden ayni ev icinde yaşarsınız ama peki ya giden yillarinix, gencliginiz, yasam enerjiniz ne olacak??

bu konuya bi hikayeyle cevap vermek istiyorum dedemin hikayesiyle. Benim dedem gencken yani yaklasik 60 sene oncesi zengin bi doktorun kizina asik olmus kizda dedemi seviyormus, dedem ailesine evlenmek istedigini soylemis babasi da koskoca doktorun kizi sana gelip bulgur pilavi yer mi sandin demis bizimkiler fakir koylu tabi. Neyse dedemi babaannemle evlendirmisler dedem babaannemi hic sevmemis hep o kadinla gorusmeye devam etmis kadin da hic evlenmemis. Dedem mutsuz kavusamamis babaannem mutsuz sevmeyen bi kocasi var. Dedem 3 sene once vefat etti babaannemle birbirlerini hic sevmeden bi omur tukettiler yani... Biraz uzun oldu ama sanirim mesaj verilmistir.

Çevremde eşini severek evlenip sonrasında sevgisi nefrete dönüp olanlar ya da zorla evlendirilip sevmeyenler İçin çocuk için olsun maddiyat için katlanan olsun elbet birgün yolun sonu geliyor ve yaş geçmil oluyor sonunda neden daha önce boşanmadık diyorlardı sonuçta erken yaşta ayrılsaydım diye feryat yandılar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…