- 23 Ağustos 2012
- 51.011
- En iyi cevaplar
- 1
- 237.459
- 898
- Konu Sahibi Ogungelecek
-
Eşini sevip (iki taraf için de geçerli ) çıkarı olmadan gerçekten sevip devam eden o kadar az insan kaldı ki ..Merhaba arkadaşlar. Başlıkta da yazdığım gibi merak ediyorum eşini sevmeyen ama hala devam edenleriniz var mı?
Ne romantizmi?? Bende bu zihniyetlere üzülüyorumÇocukları bahane ediyorsunuz ama hayat çocuklara daha ilk darbeyi sizden yemiş oluyor. Sevgisiz, huzursuz bir ortama mahkum ediliyorlar. Sonrada ya evden kaçıyorlar yada yanlış evlilikler yapıyorlar. Yani hikayedeki herkes haksızlığa uğramış oluyor kendinizde dahil. İnsan isterse herşeyi yapabilir size boşanmak çalışmak zor geliyordur yoksa insan sevmediği birine neden katlansın ki?
Hiçbir çabanız olmadığı gibi hala eski sevgilinizi düşünüp evlilik hayalleri kurup işin romantizmindesiniz. Üzüldüm çocuklara
Hangi konfor??Başlığa istinaden yazıyorum, illa ki var.
Çocuklarım için katlanıyorum diyecekseniz, demeyin.
Çocuklar bahane.
Konfor alanından çıkmaktan korkuyorsunuz.
Cesur değilsiniz.
İşin enteresan yanı, çocuk yaparken çok cesur olunup, o çocuklara sağlıklı bir çocukluk yaşatmaya gelince korkak olunması.
Konfor alanı tanımındaki "konfor" illa konforlu olmak zorunda değil.Hangi konfor??
Ne desek boş, çok detaylı bi konu ve kimse kimseyi tam olarak çözemiyor (tüm emojilere tek tek baktım, sigara içen kalktı mı arkadaşlar?)
maşallah diyelim öncelikle.Sevmediğim bir adamla beraber olamam.elini tutamam.uyuyamam.sarilamam.yemek bile yiyemem.
Ya bide sevişmek ve çocuk yapmak var.buyuk konuşmak gibi olmasın ama yapamam.
Eşimi de çok seviyorum
Ya inşallah bu durumda değilsindir.
Ya sabırDaha bugün çocuğumun öğretmenine anlattım durumumu. Yapmayın sakın boşanmayın tedavi olursa devam edin çünkü kaç yıllık öğretmenim tüm boşanan ailelerin çocuklarında mutlaka bı sorun var hiç sorun olmasa bile ayrıldıkları icin anne babadan nefret ediyorlar dedi. Babasız erkek çocuk büyütmek çok zor baba figürü evde olmalı dedi.Buyuturken baba şart dedi.Allah korusun maddeye alkole yöneliyorlar dedi.
Eşimin burcu akrepmaşallah diyelim öncelikle.
şuan eş seçimi yapmaya çalışan biri olarak eşinizin burcu ne? o gruba bi baksak
not: evet burçlara inanıyorum
Tabi ki öyle. Aile hayatı sorunlu olan mutlu bir ev yaşantısı olmayan çocuklar da genelde kendilerini derslerine veriyorlar. Kimisi kafa dağıtmak, aile içindeki kaostan kurtulmak kimisi de iyi bir meslek sahibi olup yine bu çevreden kurtulmak için. Dışarıdan bakınca çoğunlukla başarılı, kötü alışkanlıklardan uzak çocuklar oluyorlar. Ancak çoğunun arkadaşlarıyla iletişiminde ya da ileriki yaşlarda romantik ilişkilerinde ortaya çıkıyor ailelerinin bu durumunun verdiği zarar. Öğretmenler de çoğunlukla derslerde başarı görünce çocuğun psikolojisi iyi durumda sanıyor.Bosanmis cocuklarin sorunlu oldugunu söylüyorlar hep, ama benim gözlemledigim: Evliligi saglikli yürütemeyenler, ayni berbat sekilde bosaniyorlar. Cocuklari silah olarak kullanan cok, cocuklar herseye sahit oluyor. Sonra cocuk bunlarin arasinda ezildigi icin tepkili.olunca da adi "sorunlu cocuk" oluyor. Halbuki buna sebep olanlar hep yetiskinler.
Romantizm dışında ne denir? Sürekli evlenip mutlu olduğumu hayal ediyorum yazan sizsiniz. Aynı şeyi eşiniz yapsa başka bir kadınla evlenip mutluluk umutları beslese ne yapardın? Ona göre yolunu çiz bence. Kimse böyle birşeyi haketmezNe romantizmi?? Bende bu zihniyetlere üzülüyorum
Siz tam olarak kimsiniz diyorsunuz da siz kimsiniz de benim konumla bu kadar alaycı ve geyik yaparak konuşabiliyorsunuz? ben yorumlara açığım zaten öyle olmasa konu açmam ama sizin anlamadığımız yorumlara gelemediğim değil dalga geçici tarzda konusulunca tahammülüm edemiyorum. Ama belli başlı kişilerin hep yorum tarzı bu bana özel bir şey değil.Cunku kötü olmak daha kolay zor olan iyi olmak.Neden kıvırayım hanımefendi?
Allah aşkına siz tam olarak kimsiniz ki kıvırayım? Öyle birşey ima ettiğime dair bir ibare bile yok, kaldı ki ben böyle birşey demiş olsam buradaki "linç tayfa" diye adlandırdığınız kişiler çoktan uyarmıştı, bende düzeltmiştim hatamı. Bu şekilde anlayan sadece sizsiniz farkında mısınız?
Amacınız polemikse yanlış yerdesiniz.Siz tam olarak kimsiniz diyorsunuz da siz kimsiniz de benim konumla bu kadar alaycı ve geyik yaparak konuşabiliyorsunuz? ben yorumlara açığım zaten öyle olmasa konu açmam ama sizin anlamadığımız yorumlara gelemediğim değil dalga geçici tarzda konusulunca tahammülüm edemiyorum. Ama belli başlı kişilerin hep yorum tarzı bu bana özel bir şey değil.Cunku kötü olmak daha kolay zor olan iyi olmak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?