Eşini sevmeyip devam etmek zorunda olan var mı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne romantizmi?? Bende bu zihniyetlere üzülüyorum

Hangi konfor??

Insan sevmedigi insanla evli kalmamali. Bir tane hayatimiz var. Ayrilmak icin ne gerekiyorsa önce sartlari olusturun ardindan ayrilin.

Sevmek, sevilmek, mutlu bir aile sizin hakkiniz degil mi?

Bu demek degil ki hepimizin cok mukemmel evlilikleri var, eslerimiz ultra yakisikli, ultra anlayisli, ultra insanlar...
Her evlilikte sorun vardir ama günün sonunda yine de artisini eksisini tartip bakinca seviyorum diyebilmeli insan. Yoksa olmaz, hayat gecmez oyle.

7 yıl oldu. Yani düşünmemiştim hiç bunu.
okuyunca bi durup düşündüm.
çok rampa geçtik eğrildik,yuvarlandık felan derken hep bi şekilde düzlüğe çıktık.
eksik illa var. Herşeyde var aslında.
ama hayat sandığımızdan daha uzun.

sevgisiz geçecek ömrü kim nasıl ister,dayanır.
ömrümü sevgisiz geçecek birinin elinde kurban veremem.
Hayat yeterince zor zaten.
az biraz nefes alıp huzur bulduğumuz bir omuz var ara sıra oda olmayacaksa hadi yallah.
Öbür türlüsü sevmediğim birinin yemeğini,pis donunu yıkamaktan hizmetinden kurtuldum derim yani.

Konfor alanı tanımındaki "konfor" illa konforlu olmak zorunda değil.
Konfor alanı tanıdığınız, bildiğiniz sevmezseniz bile kalmak istediğiniz, daha farklısını bilmediğiniz için deneyimlemekten çekindiğiniz veya korktuğunuz için dışına çıkmadığınız alan.
İşin kötü yanı çocuklarınızda bu "konfor alanını" sizinle beraber deneyimliyor ve beynine kodluyor.
İşte çocuğunuza yaptığınız en büyük kötülük bu.

Ne desek boş, çok detaylı bi konu ve kimse kimseyi tam olarak çözemiyor (tüm emojilere tek tek baktım, sigara içen kalktı mı arkadaşlar?)

maşallah diyelim öncelikle.
şuan eş seçimi yapmaya çalışan biri olarak eşinizin burcu ne? o gruba bi baksak

not: evet burçlara inanıyorum

Ya sabır

Tabi ki öyle. Aile hayatı sorunlu olan mutlu bir ev yaşantısı olmayan çocuklar da genelde kendilerini derslerine veriyorlar. Kimisi kafa dağıtmak, aile içindeki kaostan kurtulmak kimisi de iyi bir meslek sahibi olup yine bu çevreden kurtulmak için. Dışarıdan bakınca çoğunlukla başarılı, kötü alışkanlıklardan uzak çocuklar oluyorlar. Ancak çoğunun arkadaşlarıyla iletişiminde ya da ileriki yaşlarda romantik ilişkilerinde ortaya çıkıyor ailelerinin bu durumunun verdiği zarar. Öğretmenler de çoğunlukla derslerde başarı görünce çocuğun psikolojisi iyi durumda sanıyor.

Ne romantizmi?? Bende bu zihniyetlere üzülüyorum
Romantizm dışında ne denir? Sürekli evlenip mutlu olduğumu hayal ediyorum yazan sizsiniz. Aynı şeyi eşiniz yapsa başka bir kadınla evlenip mutluluk umutları beslese ne yapardın? Ona göre yolunu çiz bence. Kimse böyle birşeyi haketmez

Siz tam olarak kimsiniz diyorsunuz da siz kimsiniz de benim konumla bu kadar alaycı ve geyik yaparak konuşabiliyorsunuz? ben yorumlara açığım zaten öyle olmasa konu açmam ama sizin anlamadığımız yorumlara gelemediğim değil dalga geçici tarzda konusulunca tahammülüm edemiyorum. Ama belli başlı kişilerin hep yorum tarzı bu bana özel bir şey değil.Cunku kötü olmak daha kolay zor olan iyi olmak.

Türkiye de evlilerin en az %80 i sevmediği halde evli zaten aksini iddia eden etmesin.

Boşanmayın tüm boşanan ailelerin çocukları sıkıntılı diyen Öğretmenin branşını tahmin edebilir miyim?
Badem bıyıklı bir din kültürü hocası.

Amacınız polemikse yanlış yerdesiniz.
2 gün önce yazdığım yazıya bugün cevap vermenizin başka bir açıklaması yok.
Önce gayet mantıklı yazdım, sonra siz karşılık verince öyle yazdım. Valla kötü biri miyim onu bilmiyorum ama evli ve çocuklu biriyken eski sevgilimi arayıp ağlamam bakın onu biliyorum. Kötü müyüm iyi miyim sizi hiç ilgilendirmez yani, herkes dönüp önce kendi yaptığına baksın sonra karşısındakini eleştirsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…