Eşinin ailesi ile birlikte oturmakk

Kayınvalidemi neden sevdiğimi anlıyorum bu konuları okuyunca.
Kaynım evlenmeyi planlıyor ona ev yaptıracaklar kayınvalidemin evinin yanına.
Dedi ki kayınvalidem kapısı bizim kapıya bakmasın gelin kendini bana gelmeye gitmeye mecbur hissetmesin.
Dedim ne kadar ince düşünüyorsun?
Ne insanlar var ölecekmişde oğlu birlik oturacakmış.
Ne yapıyor oğluna sarılıp mı uyuyor her vakit.
Eve hastaya hizmetçi lazım işte o da sensin arkadaşım aç gözünü.
Evleneyim diye görmezden gelme,

valla benım kayınvalıdemlerde aynı apartmanda ev kıralıyalım ıstedıler
ama ben dedımkı olmaz yanı ben ıstemıyorum o kadar yakın aynlıs anlamayın ama dedım
once bıraz bozuldu arkada 2 bekar oglu daha var
bırıyle keısn bırlıkt eoturmayı dusunuyorlar :S
dusunsene bız oraya bayramda gıttıgımızde o gelın oranın hanımı olacak ve tum hızmetı o yapacak bızde coluk cocuga karısmıs oluruz bırlerı uclerız o kadar yıl sonra :S
yazık yanı
ama sımdı kayınvalıdem ıyıkı boyle olmus dıyor onlar kendı evlerınde rahat ben ayrı bır yerde rahatım ıstedıgım gıbı gıyınıyorum yıyorum ıcıyorum ıstedıgımı cagrıyorum ıstedıgım seyı ıstedıgım saatte yapabılıyorum

buarada mevzu onlara hızmet hurmet etmek degıl
ama bır hafatlık bısey degıl omurluk bısey , agız tadıyla kavga bıle edemezsınız mutfakta sımaramazsınız salonda uyuya kalırsınız 1 kalırsınız 2.de oglumu neden yalnız bıraktın olur
bırde kayınvalıde tekte degıl kayınbaba var..
5 tanede kardes var *2 10 kardes demek

Son düzenleyen: Moderatör:
ben gerçekçi davranıcam biraz çok zor birkere ama emin olki bu hissettiğin nişanlına karşı olan heyacanın ve aşkın en fazla 1 yıl sonra bitecek sevgi ve saygı kalıcak oda böyle birlikte oturursanız çok zor zaten ama emin olki heyacanınız aşkınız bittiğinde bu acı gerçekle karşılaşacaksınız bir bakmışsınki koskoca bir sorunun içindesin isterse meleke olsunlar olmaz arkadaşım bence net tavrını koy eşinle sarılıp tv izleyemedikten sonra istediğin gibi evinde arkadfaşlarını ağırlayamadığın sürece cinsel bir ilişkiye girmek için uyumalarını beklemekle ailenenden birileri sık sık geldiğinde surat çekmekle bir evlilik yürürmü böyle bir hayatı bile bile kabullenmek biraz saflık gibi geliyor sevebilirsin ama net tavrını koy ya böyle ya hiç senide anlamalarını sağla sonradan çok çok üzülüp içinden çıkamayıp dul kalacağına şimdi üzül daha iyi
belki şuan sert gelebilir sizlere ama biraz realist olmakta fayda var yazık neden gencecik yaşında bunları yaşayacaksınki karşı ailede evlatlarından ayrılamıyorsa evlendirmesinler kendi rahatı için evladının ve bir genç kızın huzurunu bozmasınlar bence...

bende derdım kı...
madem kabul edıyorsun ben etmıyorum..
ayrı ev olana kadar beklerım .
hcbır zaman raht olamıycaz..
ben sana dıledıgımce yemek yapamıycam..
senı sabahlıklarımla ugurlayamıycam..
btn gunu annenle gecırıp akşama kadar senı beklıycem..
ıkı cıft ılgı ıcın yalnız kalma vaktımızı beklıycez..
beraber uzanıp fılm ızlıyemıycez..
evlı arkadaslarımızı evımde agırlıyamıycam..
sana süslenıp püslenip evimi süsleyıp süpriz yapamıycam..
bunları yapamıycaksak evlılıgın ne mantıgı var..
biraz dramatize etmelısın bu konuyu..
kavga etmekle uzaklastırısın onu..
kafanı kullanıp duygusal gırersen olaya yavs yavas ıstedıgın kıvama getırısın..
erkekler bole..

evet bende olsam bunları sakince açıklayıp, iyice mantığına, kafasına sokana kadar anlatırdım..
sonra inat etmedğimi sadece bu durmun bana uygun olmadığını belirtip, biraz yanlız düşünmesi için de bi kaç gün ona fırsat tanırdım.

bu devirde her kız kabul etmez bu durumu. hee annesi falan bulursa ayrı. eden olursa da sevdiği, mutlu olduğu biri olacakmıymış. bunu sor bence.

herkezn dediği gibi kavga etmek çözüm değil.

merhaba kızlar sizlere danışmak istediğim bi konu var,

yaklaşık olarak 9 aydır nişanlıyım.geçtiğimiz aralık ayında düğünüm olacaktı ama olmadı malesef.
nişanlımın ailesi bizimle birlikte oturmak istediği için sorun oldu.ve bizde biraz daha bekleme kararı aldık.

nişanlımlar 6 kardeş ve nişanlımda tek erkek.ailesi tek erkek olduğu için illakide birlikte oturmak istiyor.
ama nişanlanmadan önce böyle bir şey söz konusu değildi.ne istemeye geldiklerinde nede sonrasında böyle bir konuşma olmadı.

5 kızkardeşden 4ü evli 1ide başka bi şehirde okuyor. uzak yerlerde hepsi ama uzak dediğimde arada gidip geliyorlar kalıyorlar.

nişanlımın babası ağır bi hastalık geçirdi.ama şimdi durumu kötü değil yani.özellikle babasının yoğun ısrarları var birlikte oturmak konusunda.

nişanlımla bu yüzden bayabir tartışıyoruz.gerek ailesi baskası gerekse eş dost akrabanın baskısı nedeni ile oda istemediği halde birlikte oturmayı şimdi kabul ediyor.
ama ben istemiyorum kesinlikle.

onu çok seviyorum ve ayrılmak kesinlikle istemiyorum.istemediğim bişeyide yapmak zorunda kalmak istemiyorum.

kızlar size soruyorum siz olsaydınız ne yapardınız ?

bende nişanlıyım canım ben senin yerinde oLSam beklemeye devam ederdim ama biyere kadar sonçta nişanlılık dönemi her ailede frklıdır bizde çok uzun tutulnca laf oLur.. ama hala kararı aynıysa çokta üzülsem ayrılırdm oturamam yapamam ben çünkü şakası bile olsa huzursuz oluorum ben , ama nişanlınada sçlu diemem sonçta oda onun ailesi. Allah yardımcın olsn

ben bir süre kaynanamlarla oturdum.2 kaynım da dahil.allaha şükür büyük sorun yaşamadım.olan ufak tefekleri de gözümde büyütmedim.yaptığım işleri ve hizmetleri de hizmetçilik olarak görmedim.kendi aileme yapıyormuş gibi yaptım.buna rağmen oğullarımı yanımda istemem.herkesin kendi evi olsun.kendi huzurumu bozamam:34:

sakın böyle bir hata yapma sonra çok üzülürsün.forumdaki yaşanan olayları oku bir daha düşün,böylece ilerde neler yaşanabilir görmüş olursun.sonradan üzülmektense şimdi üzül daha iyi.

lütfen bu meseleyi halletmeden ev eşya evlilik ıvır zıvır konularına girme bu sebepten sıkıntı yaşayan insanım..canın yansın istemem..
ne kadar uzak o kadar iyi..yine gidin gelin görüşün ama mutlu olmak istersen kendi ailenden de uzak olacan onun ailesinden de uzak ol arkadaş..

çok haklısını kızlar ne yapayım tekrar konuşmaya çalşacağım gene usanmadan herzamnki gibi anlatacağım olamıyacağını

kesinlikle kabul etmezdim,sonrası pişmanlık olur çünkü..
biraz daha bekle ve nişanlını ikna etmeye çalış,rahat olamayacağınızı,evliliğinizi dilediğinizce yaşayamayacağınızı söyle,bi şekilde ikna olur umarım...

tam tersi de olamaz mı ?
benm bir arkadaşım kyınvalidesi-kynpederi beraber yaşıyorlar ustelik görumcesi de çok yakın oturuyor ama surekli birbilerindeler oyle de mutlu ki bebeği var 2 yaşında Allah daha iyi geçim versin maşaallah
bence bizim olaya bakış açımız illa ki farklı olur buna senn kendn karar vermen lazım ailesi mi sana nasıl davranıyor tutumları nasıl falan diye

yaa ne kötü bi durum, herkes kendi evinde mutlu olur, şuan nerde kalıyolar, yani neden yeni yuva kuran insanlara yardım etmek yerine böyle düşündürüyorlar.düğünü ertelemişsiniz sebebinin beraber yaşamak istememeniz olmasını anlamış olmaları lazım.ne bekliyorlar ki.üzüldüm açıkçası.başımın üstünde yerleri var, ama süreklilik başka bişey.kızlar? gönül ister ki sorun çıkmasın ama görüyoruz bu konudaki başlıkları.çatılar her ne olursa olsun ayrı olmalı kanaatim.

ben bir süre kaynanamlarla oturdum.2 kaynım da dahil.allaha şükür büyük sorun yaşamadım.olan ufak tefekleri de gözümde büyütmedim.yaptığım işleri ve hizmetleri de hizmetçilik olarak görmedim.kendi aileme yapıyormuş gibi yaptım.buna rağmen oğullarımı yanımda istemem.herkesin kendi evi olsun.kendi huzurumu bozamam:34:

keşke şimdi de sizinki gibi olsa herşey egem hanım, cidden çok isterdim.
artık karşılıklı önyargı, tahammülsüzlük daha çok bence.

tam tersi de olamaz mı ?
benm bir arkadaşım kyınvalidesi-kynpederi beraber yaşıyorlar ustelik görumcesi de çok yakın oturuyor ama surekli birbilerindeler oyle de mutlu ki bebeği var 2 yaşında Allah daha iyi geçim versin maşaallah
bence bizim olaya bakış açımız illa ki farklı olur buna senn kendn karar vermen lazım ailesi mi sana nasıl davranıyor tutumları nasıl falan diye

Biz de eşimin ailesiyle beraber oturuyoruz,3 yıllık evliyiz ve kv.kp.ile hiç bir sorunumuz yok ama ayrı evde yaşamak bambaşka bir güzellik bence..Birçok şeyden mahrum kalıyorum böyle.Eşimi istediğim zaman öpemiyorum,sarılamıyorum.İstediğim zaman eşim için özel bir sürpriz yapamıyorum..Yapamadıklarım böyle uzar gider...Aile ile problem yaşamıyor olabilirsiniz,mutlu olabilirsiniz ama evliliğiniz asla ama asla hayalinizdeki güzellikte olmaz,olamaz..

ben asla yapamazdım...istememm...yakınımda olsun, hep gelsinler, gitsinler ama aynı evde aynı çatı altında bir yaşamı kabul edemem :31::31:

2012 senesinde hala birlikte yaşamayı teklif eden erkek ailelerinin olması çok komık...

ben aynı evde oturmuyorum ama oturanların yaşadığı sorunları yakından gördüm ve inan çekilecek dert değil,
bu genç yaşında yazık etme kendine,aşkınıza,sevginize, evliliğinize...çünkü zamanla herşeyden soğursun,yaşam enerjin kalmaz.

Back
X