Eşinin ailesi ile resmi olmak?

kitapkolik77

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2019
8
-1
1
Bir kız arkadaşım eşinin ailesi ile fazla resmi. Kayınvalidesine, görümcesine ve eltisine pek yüz vermiyor. Görüşmelerinde 1 kere konuşur yarım saat susar. Sizli bizli konuşur. Onların bulunduğu ortamda 1 olur 5 olmaz.
Biz de evliliğe adım atmak üzereyiz henüz ailesi ile tanışmadık.
Sizce arkadaşım doğru mu yapıyor?
Sizce erkeklerin ailesine mesafe nasıl olmalıdır? Bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Saygı ve mesafe şart. Yine de bu ilişkilerin bir standardı olamaz. Biraz da adamına göre muamele şeklinde oluyor çünkü, ama o da zamanla anlaşılacak bir şey. O yüzden ilk günden canım cicim şeklinde gereksiz, yapay samimiyetlere gerek yok. Eşimin ablasıyla haftada 2-3 kez, bazen görüntülü bile konuşuruz, hem de uzun uzun, çünkü çok severim, çok kafa dengimdir. Eşimin anne babasıyla ise eşim ne zaman ararsa o zaman konuşurum, özel bir çabam olmuyor konuşup, kaynaşalım diye, çünkü iyi insanlar olsalar da, bir çok konuda nötr hissediyorum kendilerine karşı.

Etkiye tepki yapılır arkadaşınız öyle diye sizde gardınızı ona göre almayın derim ..
Ama mesafeyi güzel ayarlamak önemli

Doğrusunu yapıyor bence, başta mesafeli ve saygılı bir iletişim biçiminiz olursa ilerde samimiyetiniz birbirinizi tanıdıkça şekillenir. Böylece yüz göz olmazsınız diye düşünüyorum.

Sırf arkadasiniz oyle diye on yargili olup mesafemi koyacaksiniz.belki cok iyi anlasabileceginiz insanlardir daha tanismamissiniz bile.mesela ben gorumcemi cok severim abla gibi gorururum civik degildir iliskimiz ama sık konusuruz saygimiz sevgimiz vardir karsilikli. biz sana ne dersek diyelim bos bence taniyarak ve yasayarak anlayacaksin mesafe koymani yada koymamani.

Her şey karşılıklı. Maalesef ne çok didinip samimi olunmaya çalışılmalı ne de kasılıp mesafeli. Karşı tarafın hareketlerine göre ilişki ayarı olmalı.

Sadece erkeklerin aılesı ıcın demeyelim de insanlar arası mesafe dogrudur.

Siz ıyı niyetli sevecen saygılı olursunuz, ne desek guluyor ne yapsak sesını cıkamıyor salak bu derler. İnsancıl saygılı, yapmayalım böyle seyler demezler.
Arkadasınız en dogrusunu yapıyor.

Bu her ailede mümkün olmayabilir.
Bazen o kadar mesafeli olmak da sıkıntı çıkarabilir. Tabi el ailesi diye ilk zamandan itibaren mıyış mıyış olmaya da gerek yok. İlk etapta tanımak sonrasında hareketler neyi gerektiriyorsa o şekilde davranmak gerekiyor. Saygıyı elden bırakmadan adım atın esas olan bu.

Hayatımız boyunca yüz yüze bakacağımız insana devamlı siz diye hitap edersek ancak arkamızdan güldürürüz bence.

icinizden nasil geliyorsa oyle,

ahaha esim benim kardesimin esi ile benim kardesimle konustugumdan daha sik gorusur mesela,
neden? zamanla arkadas oldular da ondan.

bu sekilde yillar gecince kayinvalidesi ile ana-kiz veya samimi arkadas iliskisi kuran da cok,
yani tamamen ikili iliskilere bagli.
Onemli olan kendini o adet bu adet deyip yapmak istemedigin seylere mecbur hissetmemen, boylece bosuna stres yapip gerilmemen.

Mesafe iyidir yazıyoruz da mesafe bu dediğiniz değildir

Yani mesafe dediğimüz sizin ayrı bir aileniz olması kv yahut kendi ailenin sizin ailenize müdahale etmemesi

Otu bku ailelere yansıtmamak vs

Yani mesafe iki taraflı annene bu yaştan sonra siz demeyeceğine göre mesafe o değil hayata müdahale ettirmemek kararları bağımsız almak

Kv me hiç anne demedim 14 yıldır evliyim

Sizli bizli de takılmam ortaya konuşurum kendi anneme de arkasından seslenmiyorsam anne demem vs

Eşit birey olun yeter mesafe koyacağım derken size uymayan bir tavır içine girmeye çalışmayın

Açıkçası ben doğru buluyorum, buradaki birçok insanın probleminin temelinde bu yatıyor çünkü.Basta her şeyi pembe görerek kabul etmek, boyun eğmek ya da fazla samimiyet evlilikten sonra ailenin içerisine girdikten sonra ağır geliyor ve toparlamıyorlar.Bastan bana yaparlar, kötüler tü kak* diyin demiyorum ama hep bir mesafe olmalı.Tanıştığımız günden beri neyi neden istedim, neye gelirim neye gelemem net oldum, eşimin ailesi de öyle.Elhamdülillah sıkıntı yaşamadım.

Ben kv mi de kp de severim ama onlarla paylaşacağım bir şey yok Çocuk olunca ancak o konuda dönüyor muhabbet. E o da beni bir süre sonra sıkıyor. O yüzden mesafeliyim ben de. Zaten başka bir şehirdeler.

Bu Kesinlikli Tek Taraflı olan birşey değil O resmiyet karşılıklıdır mutlaka negatif elektrik gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…