Eşinin ailesi ile resmi olmak?

Cok guzel yapiyor icli disli olunca aliyorsun boyunun ölcusunu gerek yok
 
Karşınızdaki insanlara, gireceğiniz ortama göre değişir. Ben de eşimin ailesi ile arkadaşınız gibiyim. Ama özellikle böyle olsun diye istediğimden değil, süreç böyle gelişti. Karşımda daha sıcak, samimi insanlar olsaydı daha farklı olabilirdi. Eşimin bazı akrabalarıyla çok daha samimiyimdir mesela.

Ama bildiğim bir şey var. Aranızın iyi ya da kötü olmasından bağımsız olarak, belirli bir mesafe ve sınırların çizilmesi her zaman iyidir.
 

Kesinlikle katılıyorum azcık samimiyet görünce haddini aşıyor herkes

Bence kendi ailemde dahil mesafe candir
 
Samimiyet zamanla olan bir şeydir. Ben de sizli bizli konuşmayı severim. Cok samimi olmaya gelmez.
 
Arkadaşın fazla resmi korkuyor galiba cok gelip giderler diye adamın ailesine acıdım kesin arkadaşın her Allahım günü annesinin evine giden bir tiptir ama kaynana haftada 1 cok görülür.. Neyse kişiye göre değişir bu mesafe meselesi bende ilk başlar cok gelip gitmesinler diye sacma sapan triplere girip mesafe koymaya çalısırdım ama baktım iyi insanlar bende samimi olmaya başladım bir görümcemi cok severim samimi oldum diye sürekli gelip gitmiyorlar da, ayarında her şey. yani eş ailesi sizi yemiyor korkmayın bir durum olursa tepki verin tabikide ama sizli bizli ne ya eşim ailemle öyle konussa cok zoruma gider. Dipnot : erkek kardeşim yok evin tek kızıyım kaynana ya da görümce değilim yani
 
Bu kişiye göre değişir. Siz içinizden geldiği gibi davranın. Ben görümcemle çok samimiyim aynı yaştayız ve kanka gibiyiz onunla senli benli konuşurum. Kayınvalidemi çok severim. Konuşur dertleşiriz, (kocalarımızı bile çekiştiririz ), samimi ve sıcak bir ilişkimiz var ama ben yine kendisine siz diye hitap ederim, büyüğüm olduğu için. Kayınpederime zaten siz derim onunla daha resmiyiz, daha mesafeliyiz.
 
Kesinlikle mesafe koymayın. Belki de çok iyi anlaşıp, mutlu olabilecekken hatta belki sevecen tavrınızla el üstünde tutulacakken gereksiz yere gelin triplerine girmeyin. Size hiç bir kötülüğü dokunmayan insanlara niye mesafe koyuyorsunuz? Eşiniz bu durumda nasıl olur bu kısmı da düşünün lütfen. Aile size karşı olumsuz davranmıyorsa siz de o aileden kopmak yerine ailenin bir parçası olun. Eşiniz de, ailesi de siz de herkes mutlu olsun. Neden gergin bir ortam yaratıyorsunuz? Arkadaşınızın tavrı doğru değil.
 
Bu konuda kim ne dese boş.. kim ne tavır içindeyse haklıdır. Çok hanım bir arkadaşım var. Eşinin ailesine karşı samimi sevecen. Görsen dersin ki böyle olmalı gelin. Ama adamın ailesiyle tanıştım. İnsan gibi insanlar. Tabi gelinleri iyi olur. Karşı taraf çok önemli. Çok sabrederim kalitemi korumak için yüz göz olmamak için.. ama benimkiler bazen mecbur bırakır insanı. Arkadaşınız anladıysa elini verince kolunu kaptıracak. Mesafe koyayım demiştir. Yani siz de aileye göre şekillenin. Soğuk durmak başka mesafe koymak başka. Ben çok sıcaktırım. Oturmam hep çaydı yemekti hizmet ederim. Ama sırrımı anlatmam kararlarımıza müdahele etmelerine izin vermem. Ne soğuk demeye dilleri varıyor ne yönetiriz dediğimizi yaptırırız demelerine izin veriyorum. Ama çok samimiyettense mesafeyi elli kere tercih ederim. Kararlarınızı sorgulayamazlar. Yönetemezler sizi. Evliliğinize müdahele edemezler.
 
 
Güzel, yapıcı yorum ve görüşleriniz için çok teşekkür ederim. ❤ Mune Hanım konumun kapatılmasını talep ediyorum.
 

Arkadaşınızın adı ne ? sanki beni anlatmışsınız haha
Şaka bir yana herkesin ilişkisi farklıdır. Belki bilmediğiniz sorunları olmuştur aralarında.
Ama tabiki mesafe ve resmiyet olmazsa tepene çıkarlar haberin olsun.
Yani hem samimi hem resmi olabilirsin :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…