- 6 Ağustos 2014
- 17.656
- 31.610
- 598
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
Sakın ol canım alt tarafı birgün. Sarma sar buzluga koy.Mercimek çorbası yaparsın yanına en basit fırında tavuk.patates yaparsin ve pirinç pilavı. Börek tabi hazır yufkadan yaparsin onu.Yada böreği hazır alirsin çayın yaninada pastaneden yaş pasta baklava aldın mi tamam.
ama nasıl planladınız? yani yaptıklarınız basit ve biliyorum ama kesinlikle saatlerce düşünsem hepsini biraraya getiremem.5 aylık evliyim,daha önce hiç misafir ağırlamamıştım. Evde pek elimi sürmezdim ama iş başa düşünce yapıyor insan.
Ben de mercimek çorbası, izmir köfte, pilav, çoban salata yapmıştım.
İzmir köfte hem kolay hem doyurucu hem güzel görünüyor.
Bunların yanına da zeytinyağlı barbunya,yoğurt soslu patlıcan biber kızartma ve paçanga böreği yaptım.
Tatlı olarak da etimek tatlısı yaptım, o da kolay,hem de çok hafif oluyor.
Tedirgin olmama rağmen altından kalktım,zaten zor yemekler değildi.
Severek yediler,yeter ki ne sevdiklerini ve kendi kapasiteni bil.
İnan bi misafir sofrası kurmak öyle ahım şahım bi şey değil.
Bence kendisi deneyimlemeli.pat diye gelen misafirler olsa bildiği tariflerle sofrasını hazırlar.başkasına bağımlı olmak yerine kendine olan güvenini güçlendirmeli mutfak konusunda.hazır mantı, içliköfte,çiğköfte,rus salatası vs satılıyor artık gayette lezzetli oluyor hatta bulabilirseniz ev yemeği yapan birini ona yaptırırsınız kurarsınız sofranızı..eğer çok ilgili değilseniz mutfakla uğraşmayın hiç
seçim kendisiniBence kendisi deneyimlemeli.pat diye gelen misafirler olsa bildiği tariflerle sofrasını hazırlar.başkasına bağımlı olmak yerine kendine olan güvenini güçlendirmeli mutfak konusunda.
Öyle tabi.sevgiler :)seçim kendisini
Son cümleye çok güldümFırında sebzeli tavuk patates, pilav,salata, 1-2 çeşit basit meze ve hazır tatlı/ ya da kakaolu kek hemen çırpılır fırına verilir. Hatta üstüne çerez bile alıp ikram edebilirsiniz. Kolalar fantalar meyve suları alıp dizin.
E beğenmeyen de zıkkım yesin.
3 aylık evliyiz. Düğünümden sadece birkaç gün önce bu şehre atamam olduğu için ev tutma ve yerleşme işlerimiz ışık hızıyla oldu adeta. Düğünümüzün ertesi günü sadece yatak odamız gelmişti düşünün, ne halı vardı evde ne perdeyavaş yavaş bu 3 ay içinde eksiklerimizi tamamladık. Eşyalarımızı aldık. Hala çok eksiğimiz var, ki ben çeyizi olan bir kız da değilim. Öğretmenim ve sömestr tatili yaklaşıyor. Eşimin ailesinin maailecek (eşimin teyzesi, eşi, çocuğu, eşimin abisi ve onun eşi vs de dahil) tatilde yemek daveti beklediklerini biliyorum. Sorun şu ki evimin şu an dört dörtlük olmamasının yanı sıra ben mutfakta da çok yeniyim, yeni yeni yemek yapmaya başladım. Onca kişiye tek başıma daha önce hiç yemek çıkarmadım ve o gün rezil olmaktan korkuyorum. Ayrıca salonumuzda dekoratif hiçbir şey yok sayılır henüz, evimi daha da zenginleştirmek ve mutfakta da daha çok pratikleşmek istiyorum. Ek olarak yüksek lisans tezi yazıyorum ve birkaç ay içinde tezimi vermezsem bursumu kaybedeceğim. Sömestrda eve kapanıp tez yazma planlarım vardı açıkçası. Misafir ağırlamamak için ne de çok sebep saydım değil mi :) Ben mi abartıyorum, heyecan yapıyorum acaba? Sömest tatilinde çağırmasam, ne bileyim baharda filan yemeğe alsam eşimin ailesini çok mu geç olur?
Not: Eşimin ailesinden kişiler daha önce tek tek evimize geldiler, yani annesiyle teyzesi beraber, eşimin bekar olan abisi tek olarak. O zaman çay yanına ufak tefek bir şeylerle hallettim. Ama topluca güle güle oturun a yemeğe gelmeleri bir başka diye düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?