Eşinin ailesini ilk kez yemekte ağırlama

Tabi her bölgenin kendine has tatlari vardir. bizim buradaepeyce uzundur davet sofrasi.. gereksizce :)

En iyi yaptiginiz corba ne ise onu yapin.
karniyarik yada imam bayildi tarzi bir sey olabilir.
Yada güzel bir et kavurma/kizarmis pilic.
Pirinc pilavi.
Mevsim salata yapin, yogurtlu hvuc kavurma tarzi seyler yapbilirsiniz sofrayi zengin gosterecek basit tatlar
Önceden hazirladiginiz bir zeytinyagli olabilir, yada ev yapimi olan hazir böreklerden..
en sona da basit ama şık bir tatli.
Kimi saray lokumu yapar, kimi revani, kimi helva. Aslinda yemek yapmayı seviyor ve eliniz cabuksa en fazla bir kac saatinizi alir.

Pratiklikte tavan nokta :))

5 aylık evliyim,daha önce hiç misafir ağırlamamıştım. Evde pek elimi sürmezdim ama iş başa düşünce yapıyor insan.

Ben de mercimek çorbası, izmir köfte, pilav, çoban salata yapmıştım.
İzmir köfte hem kolay hem doyurucu hem güzel görünüyor.
Bunların yanına da zeytinyağlı barbunya,yoğurt soslu patlıcan biber kızartma ve paçanga böreği yaptım.
Tatlı olarak da etimek tatlısı yaptım, o da kolay,hem de çok hafif oluyor.

Tedirgin olmama rağmen altından kalktım,zaten zor yemekler değildi.
Severek yediler,yeter ki ne sevdiklerini ve kendi kapasiteni bil.
İnan bi misafir sofrası kurmak öyle ahım şahım bi şey değil.

Fırında sebzeli tavuk yanında pirinç pilavı.mercimek ya da yayla çorbası.salata,komposto,yoğurlu patlıcan ve biber.çayın yanında da ıslak kek ya da revani.sonra meyve servisi yaparsınız...
Tarifleri oktay usta'dan almanı tavsiye ederim.ben aldım ve denedim sonuç tarifler orjinal.

ama nasıl planladınız? yani yaptıklarınız basit ve biliyorum ama kesinlikle saatlerce düşünsem hepsini biraraya getiremem.

hazır mantı, içliköfte,çiğköfte,rus salatası vs satılıyor artık gayette lezzetli oluyor hatta bulabilirseniz ev yemeği yapan birini ona yaptırırsınız kurarsınız sofranızı..eğer çok ilgili değilseniz mutfakla uğraşmayın hiç

benim fiks menum yayla çorbası indiceme icine tavuk bulyon atıyorum çok lezzetli oluyor izmir köfte çok basit nohutlu pilav sigara böreği mevsim salatası yemekten sonra cerez tatlı oh mis şimdi zamanı kabak tatlisi yapabilirsin bol fındık ceviz ay canım çekti.

Bence kendisi deneyimlemeli.pat diye gelen misafirler olsa bildiği tariflerle sofrasını hazırlar.başkasına bağımlı olmak yerine kendine olan güvenini güçlendirmeli mutfak konusunda.

Arkadaşlar tarıfleri vermişler..

Ama ben en çok tatılın baslar baslamaz ıkıncı gunu davet etmen fıkrını begendim..

Butun stresi en basından atarsın..dıger günler sana kalır rahat rahat..

evinin esyasini dert etmene gerek yok bence kolay seyler yapabilirsin mesela ben olsam firinda tavuk patates, ortaya havuc tarator ,biber patlican domates gibi karisik kizartma, pilav vs yaparim ortaya salata falanda yap cok zorlanacagini sanmiyorum ve cok vaktinide almaz cayin yanina borek yap ve pastaneden baklava falan al cerezde cikart oldu bitti iste gozunde buyutme bu kadar

Bence ta yaza oteleme. Hemen gelsinler size buradaki hanimlar zaten çok pratik menu önerileri sunmuslar. Yaşadığın şehirde ev yemeği tatlı börek vs yapıp böyle günlere vs satanlar vardır. Onlara da siparis verebilirsin. Tatlı, börek ve 2-3 çeşit zeytin yağlı siparisi versen sana sadece ana yemek ve pilav kalır. Evet yemeklerini sen yapsan iyi olur ama sende çalışıyorsun ve vaktin çok kısıtlı.

Evinde sofranı güzelleştirmek için İnternetten araştırma yapabilirsin. Ama dekoratif objeler vs bulmakta ugrasmak istemezsen cicekciden sofra için ortaya koyabilecegin yatay ve kisa çiçek yaptırabilirsin. Çiçekçi ihtiyaca uygun güzel bişeyler hazırlar. Ben su bardaklarinda veya kavanozlarda çiçekler seviyorum. Ama sanki yaz masalarında olur o bilemedim.

Karacanın sanırım guzel sofralar kurabilmek için hazırladığı bir site vardı. Ben videolarını izleyip izleyip duruyordum. Çok güzel öneriler var onlara da bakarsin.

Bence çok keyifli tadını çıkarmaya bak.

Evinin dekorunu sorun etme öncelikle herkes yeni yerleştiğini biliyor.
Menü olarak :
Mercimek çorbası
Et sote, çok kolay etleri önceden düdüklüde haşla, sonra tavada sotele, biber tavada sotele, birazda soğan ekle sotele en son küp şeklinde doğramış domates koy ve az ateşte biraz pişir. Et zoruna kaçarsa, aynı yemeği tavuk göğsü ile yapabilirsiniz.
Pilav veya sade bulgur pilavı,
Fırında mantar, ortaya koyarsın isteyen alır
Mevsim salata
Tatlı olarak da revani, buda çok kolay, denenmiş ölçülü tarif verebilirim.
Veee en önemlisi güler yüz.

Cnn büyük marketlerde hazır mezeler var son gelen mmisafirlerine zaman sıkıntım nedeniyle öyle yaptım
Böyle paketli paketli
Arnavut ciğeri, haydari, acılı ezme, lahana sarması vs... Yanına salata eklersin corba olarak hata payını en azına indircek corba mercimektir , bide fırında ana yemek yaparsan yanına pilav tamamdir tatlı olarak dışardan hazır bir kılo baklava tamamdir tatlyla uğraşma sakin
Ev dekorasyonu içinde takma kafanı zamanla olacak şeyler
Ama basit bi vazoya canlı renkli bi buket çiçek koysam pahalı diil papatya vs odanın tüm havasını değiştirir emin ol
Herşeyi mükemmel yapvam diye uğraşma hazır hocalardan destek al hatta misafir erken gelirse yabancı diillermis pilavı yapması için yardım alabilirsin kıvamını tutturmak zor olabilir

Kendimi düşünüyorum, 1 aylık evliyken ailelerimizi ağırlamıştım.
İlk misafirim ve 15 kişi falandık.
Bayağı şanslılarmış, bunu anladım.

Mutfakta yeniler için her zaman fırın yemeklerini tavsiye ederim.
Tek yapacağınız şey baharat koyup fırına yollamak oluyor, ette de tavukta da bu böyle.
Fırın yemeğini ana yemek olarak seçin.
Çorba ve pilav garanti yapın zaten.
Araya meze olarak havuç salatası çok pratiktir, aynı şekilde semizotu salatası (domates sarımsaklı olan)da öyle.
Zeytinyağlı dolma alabilirsiniz ya da barbunya yapımı çok kolaydır, hazırları da mevcut, bir tane onlardan alıverin.
Ara sıcak olarak bir çeşit hazır yufka börek ve peynirli kabak gondol yapabilirsiniz.
Tatlı olarak sütlü irmik tatlısı doldurursunuz kaplara, üzerine çikolata sos döktünüz mü bitti gitti.

Eviniz içinse endişelenmeyin, 2yıllık evliyim.
Bırakın aksesuarı örtü bile örtmem ne masa ne konsola.
Duvarlarımız da çıplak.
Her gören eşyayı atıp kaçmışsınız gibi diyor, verdiğim cevap 'ben hatırası olan eşyaları geze geze almayı seviyorum, gidip bir dükkana takım almak çok kolay, tatillerimde gördüğüm objelerle dolduracağım' deyip ağızlarını kapatıveriyorum.
Masanıza özen gösterebilirseniz, eşyalarınızdan çok masa düzeniniz ve hamaratlığınız konuşulur.

Son cümleye çok güldüm

Nette güzeli tarifler var bakın derim bu arada konu dışı amaa yüksek lisans ta uzatma yaptınız mi )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…