Eşinin ailesini ilk kez yemekte ağırlama

Herkese cok tesekkurler cok pratik tarifler sunmussunuz, okurken bile rahatladim vallahi. En iyisi bu isi uzatmamak.ben bu haftayi deneme turlariyla gecireyim o zaman

Biz de aynı senin gibi iki tarafın ailesinde de uzakta yaşıyoruz eşimle. 5 buçuk aylık evliyiz. Kimseyi çağırmadık (baya uzaklar) çağırmayacağız da. Hem sadece anne ve babası gelse ya? Ne o öyle. . Neyse. Bence baharda çağırın gitsin. Tabi eğer büyük bi problem yaratmayacaksa.

Bence çağırmak zorunda değilsin. Ben her seferinde iş okul gibi şartlarla birlikte güleryüzle en güzel şekilde tüm sülalesini ağırladım. Laf sokup huzur bozup ev karıştırıp gittiler.

Şimdiki aklım olsa çağırmazdım, zaten evi görmüşler, yemek yapmayında bilmiyorum. Bayramda, ramazanda alırım. Tezimi bitirmem lazım de. Yaza da allah kısmet:)

Yok illa alacağım dersen;

ortaya salata yoğurt
Tarhana çorbası
Fırında etli ceya tavuklu patates
Erişte veya pilav( ben pilav beceremem mesela)

Üstüne de sütlü tatlı veya hazır baklava
Ve börek oldu da bitti tamamdır.

Ama bu menü çok oldu:) tarhana ve mantı yap:)

Evine ilk karıştırdıkları anda da müdahale et, ben yapmadım utandım. Şindi çok pişmanım.

Aman ilk evlendiğimde bende öyleydim
Aslında kolaymış
İnternetten beğendiğim tarifleri yazdırıp, mutfak çekmecem atmıştım öyle öyle alıştım
Zaten mantı açmanı beklemez kimse
Önceki günden zeytin yağlı bişeyler yapabilirsin, dolma mesela. Hatta çeşit olsun dersen sadece biber dolması değil de kabak ta ekle.
Börekte iyi olur
Bi çorba, mesela mercimek ya da yayla
Bi de patates kızart yanına köfte ya da tavuk eklersin oldu bitti. ( Ortada zaten dolma, börek, salata olunca bu kadar yeter )

ben evliliğimin 15. gününde kendi ailemi ertesi gün eşimin ailesini çağırdım yemeğe. annemler 20 kişi kaynanamlar da 18 kişi falandı. benimde mutfakta pek tecrübem yoktu ama üstesinden gelebildim. çok sıkıntı yapma. mümkünse sana yardımcı olacak birini çağır tek yapma. bana görümcem yardım etmişti.

ama nasıl planladınız? yani yaptıklarınız basit ve biliyorum ama kesinlikle saatlerce düşünsem hepsini biraraya getiremem.

Planlamak zor değil ki,kategoriye göre düşün. Çorba ve ana yemek seçeceksin. Pilav zaten hep olur. Onların yanına da hem arada atıştırılacak hem çok tıkamayacak şeyler seçeceksin. bu ya zeytinyağlı sarmadır ya pilakidir ya da paçanga falandır zaten.
Tatlı seçeneği çok geniş,ama çok zorlanırım dersen onu hazır da alabilirsin.

Adım adım git birbiriyle uyan yemekler seç hepsi bu.

Ben menu verip cekileyim.

Ezogelin corba yap. Onceki gunden yaparsan kivam sorunu yasamazsin. Mercimegi pirinci hasla, blenderdan gecir. Bir tavada yag, salca ve baharat kizdir. Ekle kaynat. Bitti.

Et sote de cok basittir aslinda. Etleri dogra, yagsiz tencereye at. Muhurle. Suyunu salsin, ceksin, hafif kizarsin. Ustune yag sogan ekle. Sonra biber. En son domates ya da salca. Sonra su. Kaynat yarim saat falan. Oldu bitti. Tuzunu vs en son at.

Patates puresi yap. Ugrasamam dersen sutle karistirilan hazirlari var. Al gitsin.

Pilav yapabiliyorsan yap. Yapamazsan arpa sehriye pilavi candir. Havuc rendele kavur, ince ince carlsiton biberi ekle kavur, arpa sehriye ekle rengi donene kadar kavur. 1e 1,5 su ekle gitsin. Tane tane oluyor.

Irilerinden mantar al. Ayikla tuz ekle firina at. Icleri su dolunca ustune kasar koy kasarlar kizarana kadar pisir. Mis.

Nar eksili bir kasik salata yap.

Koz patlıcan ya da koz biberden de yogurtlu salatalar yaptin mi, oldu bitti.

2 saatlik is. Planli ol yeter. Cikan menu de enfes.

Hiç mutfağa girmediğim halde 1 haftalık evliyken eşimin ailesini epeyve kalabalık 2 haftada çalıştığım halde 19 kişilik eşimin amcalarını gelinlerini analarını danalarını almıştım .Ve dört dörtlük de ağırlamıştım.İnsan yeni evliyken pratik de olamıyor temizliği 1 gün önceden yaparsın yemeği de etli bir yemek pilav çorba salata ve oraya bolca meze hazır patlıcan biber közleri var barbunyalar var hazır mantı içecek vs de oldumu tamamdır

İlk evlendiğimde mutfak konusunda tecrübesizdim, artık tecrübe kzandım zannediyordum ama kolay diye önerilen menülere bakınca hiçbirini yapamaycağımı fark ettim:)))

Bende aynı senin gibiydim ve kayınvalideme sen yaparmısın yemekleri demiştim o yapmıştı çok rahat etmiştim hatta hala sağolsun büyük davetlerde yemeklerime yardımcı olur.
Bence kvalidene anne sen erken gelde bana yardım et gı de Yapsın işi ne misafir gibi dolanmasınç

sana burda güzel menüler cıkartır bayanlar hem pratik hemde hesaplı :)

İlk denemelerse korkmayın bir şekilde geçiyor hallediliyorBen Ramazan ayına girmeden evlendim Ramazanda 2 aileyi de ağırladım kalabalık olmasakta Ben islim kebabı yapmıştım ama o ilk yapana göre biraz sıkıntılı olabilir o sebeple ben size 2 li olarak sunayım seçenek genelde hep yapılan klasiklerden

Mercimek çorbası - Yoğurt çorbası
Fırında tavuk patates - Fırında köfte patates
Pirinç pilavı
Havuç tarator - Yeşil salata - Çoban salatası - Kuskus salatası - Közlenmiş kırmızı biber mezesi
Herhangi güzel yaptığınız hafif sütlü bir tatlı

Sonrasında çay yanına çerez,çekirdek, dilimlenmiş meyveler

İlk evlendiğimde mutfak konusunda tecrübesizdim, artık tecrübe kzandım zannediyordum ama kolay diye önerilen menülere bakınca hiçbirini yapamaycağımı fark ettim:)))
Eşine yemek pişiriyorsan bilirsin herhalde bu yemekleri.sadece aynı günde yapacaksın.ev ne yiyonuz kızz?

Ben olsam cagirmam
Calisan kadinsin yeni evlisin ne isin var ev davetleriyle bosver ya, cok yuz verme sonra tependen inmezler ki bununsonu da yok bugun yemege cagirirsin yarin baslar habersiz gelmeler,rahat vermemeler, benden soylemesi

Kız mutfakta yeniyim diyor verilen tavisye: sarma yap at.

Bence fırında patates tavuk yap, çeşnile koy fırın poşetine. Knorr'un çok güzel sosları var.
Bir pilav, düdüklüde mercimek çorbası, hazır tatlı bir iki çeşit de közleme salata vs yapsan yeter de artar bile.

Tam ben yazacaktim agzina saglik..valla borek yok kebap falan:)
Benimde onerim bildigin seyleri yap.ben ilk evlendigimde sizin gibiydim.kayinvalidemleri yemege alacagimda cok stres olmustum.o zaman mercimek corbasi,biber dolmasi,pilav birde hazir manti koymustum ortaya.finaldede sutlu irmik tatlisi yemekler cok uyumsuz farkindayim ama o zamanlar en iyi yaptigim seyler bunlardi

Az ve öz ama doyurucu yiyecekler olsun.Ivır zıvırla veya son dakika pişmesi gereken şeylerle uğraşma,panik olursun.Isıtılabilen yemeklerle soğuk mezeler seni kurtarır.Annen veya başka yakınından yardım alabilirsin.
Başlangıçta çorba mutlaka olsun.Çorba bilmiyorsan 2 paket hazır çorba kullanabilirsin.
Arada et veya tavuklu bir yemek,hazır mantı da olabilir.Börek de doyurucudur,beceremem dersen milföyden bile olur:)
2 çeşit salata,biliyorsan kısır ve patates salatası güzel olur,herkes sever.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…