Eşinin ailesiyle oturmak isteyenler veya düşünenler...!!!!!

foreveryours

Çınar'ım....
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2010
1.091
88
363
Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar...
Ben buraya bu konuyu açıyorum umarım herkes benimle aynı fikirdedir..
Ben evlenmeden öncede buraya kaynanamla oturmak istiyorum çook iyiler diye konu açmıştım..
Bütün ablalarım ve kardeşlerim bana YAPMA!! dedi..Ben ne yaptım kmseyi dinlemedim ve gittim oturdum..Ve gittiğim gün pişman oldumm...3 ay oturdum ve başıma gelmeyen kalmadı..Rahat olamadım..Şimdi söyliceklerimi lütfen ama lütfen dinleyinn!!!!
Bi sürü konu açılıyor eşmin ailesiyle oturmayı düşünyorum napıcam diye...Karışmak haddime değil ama TECRÜBE.!!!
Ben ve benim gibi arkadaşlarımda buyursunlar bu konuya..
Ben şanslıydım 3 ayda kendi evime çıktım..
Yaşadıklarım nelermi_? Anlatayım bıkmadan dinlerseniz.
Öğlene kadar rahatça uyuyan ben 8 de kalklar oldum..
Yaz ve sıcak uzun eşofman giyiyordum çünkü kayınpeder vardı evde.
Dışarı çıkıcaz hesap ver..
Anneme gidicem hesap ver.
Bana kimse oturmaya gelemedi çünkü kaynana ve görümce var..
Gece eşimin canı bişe isterdi çıkda yap bakalım görümce uyuyor ve işe gidiyor acaba uyanırmı rahatsız olurmu..
Salonun ortasında yatan kayınpeder..
Banyo vs. Bunlar bazıları başka paylaşmak isteyen varsa buyursun
Şu anda kendi evimin kraliçesiyim..Evim dağınıksa toplamam aman kalsın sonra toplarım diyorum..
Arkadaşlar ben 22 yaşındayım ama Allah'ıma şükrediyorum eşime teşekkür ediyorum beni kısa zamanda kurtardığı için..
Yakmayın kendinizi gözünüzü seveyim....

Ayyyy canim resmenn bende ayni seyi yasadimmm ama ben 1sene oturdumm
simdide müstakil ev alcaz esim tuturdu iki aylelik alalim diye bende sen annengili al git ben gelmem onlar gelirse dedim kv ben cook rahatim cook iyi benim evim diyordu esim demis simdide ev bakiyormus birlikte oturcakmisiz bende gittim dedim anne ben rahat edemiyorim kusura bakma filan diyee ama esim tuturdu gelsinler diye offff ya offff

İşin zor..
Allah sana kolaylık, eşine biraz anlayış versin...

Girişte öyle bir yazmışsınız ki gören de eziyet gördünüz sanacak... :) Neyse ki evinize çıkmışsınız. Ama bu bahsettiklerinizi karşı taraf mükemmel bir aile bile olsa yaşamak kaçınılmaz. Sadece bahsettiklerinizle kaldıysanız ne mutlu size. Keşke herkes sizin kadar şanslı olsa da birlikte yaşayarak sadece bunlarla karşılaşsa. Yine de tabi hatırlatmakta fayda var birlikte yaşamanın sonuçlarını. Ayrı evinizde mutluluklar dilerim. :)

Yok canım eziyet görmedim :) ama yaşadıklarımı yazdım..sadece evlenmek isteyipte eşinin ailesiyle oturmayı düşünen arkadaşlara söylüyorum bu ara baya bi konu açıldı bu durumlarla ilgili :)

Katılıyorum izninle eklemek istiyorum.
İstiyorlarsa melek olsunlar farketmez.
Kaynanasıyla birlikte oturmayı kabul ederek evlenen evlendim demesin kızlar..
Evsiz evlilik olmaz

bu konu ibretlik olsun bizim gibi cahil düşünenlere amaiş işten geçmez inşallah
forever çok şanslısın cnm 3 ayda çıkabilmek çok büyük bi başarı:26:
bende çıksam 4 ay oldu hergün direttim çıkıcam die ama yok çıkmıyor
siz çıkarken ne dediniz cnm eşinin ailesine
tepki gösterdilermi
ve sen çıkmak için eşine ne dedin de 3 ay da çıktı:44:

canım anneme gidiyoruz diye çok laf yapmışlardı yaz ayında tatile çıkmadan bir gün evde hiç sebeb yokken tartışma oldu..kaynanam bana alttan alttan laf sokardı..ama ben eşime ayrı ev felan hiç demedim.hep güler yüzlü karşıladım.en son anneme gitme meselesi yüzünden tartışma oldu..siz annene gidiyorsunuz orda ne halt oluyorsa yüzünüz asılıyo özellikle oğlumun dedim.eşim eve geldi odaya çektim..ltfen dışarı çıkalım dedim çıktı.anltttım ilk kez o zaman.çok sinirlendi..sakın dedim annen o senin bir laf söyleme.akşamda o mevzuyu açtı çok sinirlendik..ertesi gün tatile gittik.ben netten ev felan bakıyordum..eşimin maaşı 1100 dü o zaman.çok ağlıyodum yalvardım hep allahım nolur diye..o ay maaşı birden çok çok fazla yükseldi..bide .ikramiye geldi.ama evlilik için kredisi vardı..üzülme dedim ben bütün altınlarımı bozdurucam..hepsini bozdurdum kredisini ödedim..bitane ev bulduk ama ölesine bakıyo diyodum..tutamam bi kaç bekle dedi..dedimki kaçırmıcam bu evi 1+1 evim gittim en son altınlarımı bozdurdum geldim evi tutuk..evde yatak odamız hariç hiç bieşymz yoktu..ailem sağolsun yardımcı oldular aldılar çoğu şeyimi..gene çok eksiğim var ama her ay birşey alıyoruz.çok kızdılar..surat taptılar..ama napayım..şimdi eşim diyoki keşke başta çıksaymışım.annesine gidince rahat edemiyo eve gelince evim gibisi yok diyor..bunun tatması lazım eşinin.böyle işte hikayem

kaynanan çok iyi de olsa olmuyor gerçekten
yemek kültürü bilefarklı oluyor sen zeytin yağı katarsın o tereyağı misal olmaz olmuyoreltim 2.5 sene
kayınvaldesiyle yaşamış bazen yeri geliyordu eşi ile beraber olunca gece 3 te banyo yapmak zorunda kalıyordum demişti utanarak yapıyordum dedi
ses gidecek diye, birde evde sabah 8 den beri kalk iş yapıyordum haliyle kayınvalde insanın kendi annesi gibi olmuyor
kendi annem olsa kızım uyu der ama kayınvalde demiyor kendi gibi olmanı istiyor kendine benzetmek istiyor.
bu sefer ilişkiler tuhaflaşıyor

Bende kayinvalide ve kayinpederle beraber oturuyorum kizlar kasimda 5 yil bitti. Yuregim tukendi artik ozellikle kayinpederim cok fena. Minuscule un mi sini soylese kukruyorum artik iyice cileden cikartiyorlar adami. Esinin ailesiyle oturmayi dusunenlere sesleniyorum sakin kabul etmeyin. Heleki yeni evli olanlar sakin cocuk yapmayin inanin cok zor. Her kafadan bir ses cikiyor insan kendi cocuguna istedigi gibi bakamiyor. Cocuk dusse suclusu anne oluyor yapmayin kizlar tecrubelere kulak verin kendinize yazik etmeyin

arkadaşım sakın ha diyorum. bir kere hep el kızı olursun gelin diye hizmet beklerler hergün en iyisinde en şirretine bu böyledir sen hep el kızısın. o yüzden hiç tavsiye etmiyorum ayrıca erkeğin görevidir ayrı ev açmak zorunda.

ya zaten bu devirde kv kp yada benzeriyle oturmak nedir ya,oldukca sacma.evlilik 2kisi arasinda yapilir.hic bir seye karismayan,egitimli,gorgulu,kafa dengi birisi olsa bile ayni evde istemem.bir tane hayati var herkesin onu da onlarla zebil edemem valla.ALLAH birlikte yasayanlari tez zamanda kendi yuvasina kavustursun.varsin esyasi olmasin ev kotu olsun.birlikte yasamaktan iyidir.

Konu için teşekkürler
Ben birçok benzer konu da bakın bu arkadaş size örnek olsun genç kızlar diye mesajlar veriyorum yorumlarımda
Bunun bir başlık altında toplanması daha isabetli olmuş

Ben yaşamadım ama çevremde gördüklerim yetti
Bana aynı bina da oturursunuz denildi, sorulmadı bile
Ancak kişi ne istediğini bilirse kimin ne dediği pek te önemli değil ( tabi eş adayınızla hemfikir olmanız lazım )

Bende ne kendi aileme ne eşimin ailesine o kadar yakın olmak istemediğimi
Aynı binadansa (zaten eşimin ailesine ait değildi, kayınvalidemin ve teyzelerinin payı filan epey karışık bir dava ) kiraya çıkmayı tercih edeceğimi
Sadece sükuneti sevdiğim için böyle düşündüğümü belirttim
Çok şükür zamanla kararımın ne kadar doğru olduğunu daha iyi anladım

Aynı ev veya bina her ne ise kendi ailenizle bile zorken, içlerine girmeden anlamayacağınız bir aile için çoook daha zor olmalı..
Yoksa aman kaynanamdan uzak olayım derdin de değilim, severim hatta kendisini ama mesafe güzel şeydir her anlamda
Özgür , sakin , iki kişilik bir hayat yeterli

Zaten çalışan insanlarız bir de akşam eve gelince, çay çrba merasimleri törene dönüşecekse ve rahatça uzanıp kafa dinleyemeceksem ne anladım ben o işten..

insan kendi ailesi ile yeri geliyor çelişiyor, kendine ait bir evin hayalini kuruyorken
sevdiğimiz insanın ailesi bile olsa aynı evde yaşamak çok zor gerçekten...

kimi insanlar yaşayarak öğrenir kimileri yaşananları görerek..umarım bir çok kişi
konuda ki ana fikri anlar ve bir daha birlikte yaşamak ile ilgili konuları gündeme getirmez.

hehehehehe çok doruuuu bu cümleleri bir yerden anımsıorummm görümcem de kayınvalide sultanım da çok iyiler öz annem ve öz ablam gibi seviyorummm ama ev üstüne ev cidden kurulmuorrr bana demişlerdi ama kavrayamamıstım tecrübeyle sabit bir olaymıs uyku konusu ve gece yemek yeme cay yapamama gibi sorunlar bizdede var bir ay içersinde kendi evimize cıkmayı planlırouz bakalımmm inş <3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…