Eşinin ailesiyle yaşayanlar, buyrun dertleşelim

vallahi gıptayla okuyorum yazdıklarını

Bende yeni evliliyim 4 . aya girdim.

Kayınvalidemle birlikte kalıyoruz.O çok hasta ve yaşlı insan hem yaşlı hem de hasta biriyle yaşamanın nasıl birşey olduğunu ancak birlikte bir evi paylaşınca anlıyor

Bir kere merhametli iseniz fevkalede üzülüyorsunuz ben elimden geldikçe ilgileniyorum çalıştığım halde işten evi arayıp halini soruyorum.Ne yemek istiyorsa yapmaya çalışıyorum.Kayınvalidem çok iyi bir insan arada damarı tutsada pek basmamaya çalışıyorum zaten kendi derdine düşmüş.

Belki çalışmasaydım hep evde olsaydım bunalırdım açıkçası meşguliyetimden dolayı ona bakmak bana zor gelmiyor açıkçası.

Ama inanın evi eşimin ailesine bırakmışım.Annelerine bakmaya geldikleri için(evliler bu arada) herşey ellerinde istediklerini pişiriyorlar yiyorlar içyorlar kesinlikle karışmıyorum hatta geldiklerinde memnun oluyorum sonuçta evde yaşlı kadının tek durması beni üzüyor.En azından lazım değil gelsinlerde ne yaparlarsa yapsınlar deyip işin içinden çıkıyorum.

Dibim köşem herşeyim ellerinde Allah nasıl sabır veriyorsa artık :) zoruma gitmiyor.Ama görgülü insanlar en azından belkide ben rahatımda onlarda rahat davranıyorlar damarlarına basmıyorum ...

Arkadaşlar size naçizane tavsiyem kayınvalideniz veya görümcelerinizden evde birşey saklamamaya çalışın onlara bazı özgürlükler tanıyın,yasak koymamaya dikkat edin öyle olunca meraklı olmayıp kendi eşyaları gibi sahip çıkıyolar eşyana evine eğer saklar eşyaya eve titrerseniz daha meraklı ve didik didik edici olurlar kısa bir süreliğine bunu deneyin farkı göreceksiniz :)

Son düzenleme:
selam bu konuya eşimin ailesiyle yaşadığımı ve bazı sıkıntılarımı yazmıştım şimdilerde bebek istiyoruz normalden olmuor doktora falan gidiyoruz işte kaynanam eğer olursa ismini büyükler koyar senin sevmeye bile sıran gelmez diyo haliyle bende üzülüyorum düşünüyorumda olursa acaba kıskanırmıyım bebeğimi huzurum bozulurmu

Canım taktir ettim yazdıklarını herkes böyle düşünmez iyilik ten ne çıkar.senin yerinde başkası olsa cingar çıkarıp ortalığı birbirine katar.senin yerinde bende olsam aynı dusunurdum.sen hastaya bakıyorsunrabbim mukafatini fazlasıyla verir .helal olsun valla

canım doğru diyosunda benim isteğim benim eşyalarımı kimse kullanmasın bana ait olsun kimse evimi dipköşe temizlemesin ben yapayım evin kadını olarak...bu tarz şeyler hissediyomusun peki onlar evdeyken...gerçi benimsememişsindir sende benim gibi...ben şuan kaynanamın evini asla kendi evim diye görmrüyorum bazı görevlerimi yapıyorum çekiliyorum...hatta bu da sorun aramızda neden benimsemiyorsun senin bu ev diyorlar ..ama laf da az bi bişeyini değiştirim diyorum hemen ayaklanıyorlar ....gel de benimse işte..ben ilk zamanlar bu tarz konularla ilgileniodum evi bana ait yapamaya çalıştım baktım asla başedemicemi anladım..çünkü kaynanam ne yapsam geri eski haline getirdi ..artık saldım yakasını ve açık açık söledim ben bu evi benimseyemem ayrı eve çıkıcam dedim kayınpeder benle konuşmuyor böle dedim diye....öyle işte

nedemek yaa senin sevmeye bile sıran gelmez ..bide açık açık sölemiş kadın..olmadığına sevin ozaman canım...benimde olmuyo gerçi ama bana öle demiyolar yaa çok hevesliler torun için...ben onlar için değilde kendim için istiyorum ama

ben de 4 yıldır evlıym k.valıdemlerle yasıyorum esım tek cocuk asla ayrı eve cıkma ımkanım yok. sımdı de asker yolu gozluyorum. k.valıdem fmf hastası sınırlenınce kı bu her zaman temızlk knusunda olur agzından cıkanı kulagı duymaz herseyı soyler aglarm ben de ama kusmem.. bılıyorum kı benı sevıyor ben de onu sevıyorm aslında.. annem dıyorm cunku annem olark goruyorm. cok zıtlastıgımız anlar da oluyor bazen susuyor bazen ıcımdekını bır bır soyluyorm ama ozur de dıler ben de ozur dılerm bı sekılde anlasıp gıdıyoruz. esyalı eve geldm ılk baslarda mısafır gıbı hıssettm kendımı ama sımdı kısım kısım benm ıstedıklerım alınıyor yanı ben ıstemedn annem soyleyerek bana bırakark oluyo tum bunlar.. oglum ılk senemızde dunyaya geldı 22 yıldır cocuk gormeyen 3 kısılık bı aıleye hemen cocuk dogurmam hataydı cok kez pısman oldugumu dıle getırdm ama sonra soyledıklerıme pısman oldm ne kadr yıpransam da sımdı 3 yasında dnya tatlısı bı oglum var cok sukur.. k.pedere gelınce seker gıbıdır ne benm aıleme ne bana bır gun bıle terslk yapmadı her sırrımı soyleyebılecgm tek ınsan oz babamdan daha degerlı yanımda.. esım aılesıne duskn ama bana da duskun ona sureklı sıkayet edıp mutsuz edersm hak olur ustumde kıyamam gunaha da gıremem.. hızmetcıden hallıceyım ama ne yapaym evm nerde olsam yapacktm o ıslerı.. esımle basbasa vakıt gecırme hayallerm var bı tek o da olack ıns sadece sabır dılıyorm rabbımden.. ben de bugn ayrı bı konu acacktm bu konuyla ılgılı ama vazgectm sakınlestm ve ıcımı doktum.. esımı de aılesını de cok sevıyorum. aılemden kmlerce uzakta evde kapalı sureklı hızmetcı hayatı yasasam da mutluyum .. panık ataklk antıdepresanlk durumları aslında bız yartıyoruz gelınler olark sanırm.. hep baskalarının sozlerınden etkılenıyoruz.. su sayfada her seyı yazanı gordm her turlu akıl verılmıs ama kımse guleryuzlu ve sabırlı ol unutma Allah sabredenlerledır dememıs.. cok uzuldm okurken ve bı gr bıle aklım karısmadı daha da cok kendımden emın oldm dogru yolda oldugumu dusundum.. k.valıdem pek ınsan ıcıne cıkarmaz benı herkeste geln k.valıde sorunu var cunku aklımn karısmasından korkar.. ama ben kendımden emınm annecm bugn daha ıyı anladm bunu.. son soyleyecegm de hepımız bırer potansıyel kaynanayız unutmayalm lutfen.. Allah sabredene dıledıgını verır..

allah daha mutlu ozaman

Aynı beni anlatmışsin benim eşimde tek çocuk 8 yıldır beraberiz hepimiz d halimizden gayet memnunuz.

allah bağışlasın canım kaynanan yeni doğum yaptığında falan ebeğini etiştirmene emzirmene yedirmene giydirmene karışıyomuydu

Hayır canım hiç karışmadı.2 doğum yaptım ikisinde de misler gibi baktı.2.doğum ikiz oldu ışte,yedirmeme,giydirmeme karışmadı.ama çok yardımı oldu.anne şunu giydir tamam kızım,anne mama yi şu ölçüde içecek tamam kızım.hiç müdahale etmedi.bazen çocukları bırakıp eşimle dışarıya ciktigimizda aman kızım ne yedireyim ne zaman uyutayim diye sorar.gelince de rapor verir şunu yedi şu saatte uyandılar diye.valla böyle ama çocuklarımin üzerinde çok emegi var.Allah razı olsun.senin çocuk varmıydi canım

Teşekkür ederim kizilmavi.
Babamın çok güzel bir sözü vardı derdiki kızım sular akar akar durulur.Yarın kayınvalidem (kimin önce öleceğini Allah bilir)
aramızdan ayrıldığında vicdanım rahat olsun istiyorum.Emin ol kimse ne açlıktan ölmüş nede eşyayı kemirmiş yani benim evime gelip gittiklerinde hiç bişeyim eksilmiyor.Hem misafirin olmadığı yerde ne huzur oluyor ne de bereket biz bunları unuttuğumuz için huzursusuz.Evlenmeden önce bunların olacağını biliyordum diyordum ki nasıl dayanacam Allah ım sabır ver şimdi çok şükür kayınvalidemin her seferinde dua etmesi bana herşeyi unutturuyor.Herkese nasip olmaz dua eden birine hizmet etmek.Empati çok güzel birşey ...

kaderiminoyunu ben evimi onlara temizletmemeye çok gayret ediyorum.Akşam eve gidince evi baştan sona temizliyorum yemeği pişiriyorum ondan sonra oturuyorum.Yani ilerde küçük duruma düşecek bir duruma mahal vermemeye çalışıyorum.Sonuçta nede olsa hepimiz insanız kimseye minnetim olmasın istiyorum.Senin durumun farklı demek ki ...tabiki evde değişiklikler yapmaya hakkın var ama önce onlara danışarak yapmayı denedin mi ?işte onların suyuna giderek mesela anne bak böyle yapsak daha iyi olmaz mı gibilerinden desen belki kabul ederler diye düşünüyorum...tatlı dil yılanı deliğinden çıkarıyor.

Benimde kayınvalidem evi çok süpürüyorum diye önce biraz söylendi ama şimdi sesi çıkmıyor:)

Yaşlılarla idare etmek çok zor Allah sabır versin.

Bu konuda çok haklısın bende yazılanlara dikkat ediyorum.Çoğu yerde hemen boşan ,nasıl dayanıyorsun, ben olsam asla çekemem,kendini ezdirme gibi çok yıkıcı sözler var.

Dediğin gibi sabırlı ol ,hatayı birazda kendinde ara gibi cümlelere çok az raslıyoruz.Hepimiz insanız kim rahatından ödün vermek ister ama herşey biranda olmuyor zamanla oluyor sabır etmek ,fedakarlık etmek ,vefa göstermek bu erdemler nerede kaldı peki?

Sadece karşı taraftan beklemeyle olur mu önce kendinden başlayacaksın ve kendi ailenle eşinin ailesini dengede tutacaksın yoksa evlilikte huzur aramak mantıksız olur.

su67 işte bende bu anlattıklarının çoğunu ilk yıl yaşadım mesela 10 da evine çıkmak gibi ve surat asma olayı çok çok oldu malesef kendi evinde her zaman ağırlıyamıyorsun annemleri 1 kendi evimde ağırlarsam 5 kayınvalide evinde ağırlıyorum. inmediğinde kesin laf yaparlar ama o lafları bebeğin olup inmediğinde daha çok yaparlar ne yap et uzak otur arkadaşım.
benim kendi evim düzenim olsa ben çalışmam bile hatta 1 ay evimden çıkmam valla o kadar imrenek bakıyorum ayrı yaşıyanlara

kaderimin oyunu işte en büyük sorunda bu aslında kendi evim var ama yok gibi. kayınvaslidemlerin haklarını yemeyim iyi insanlar kaynvalidem kızıma bakıyor ve çok çok iyi allah razı olsun, akşam yemeğimiz her akşam vardır ben sadece salata yaparım ve bulaşıkları toplarım. sevdiğim yemekleride yapar bende onun yeri gelir evinin temizliğini yaparım iyi anlaşıyoruz yani. sadece ilk yıl çok çok büyük sorunlar yaşadık eşimle olsun kayınvalidemle olsu. aslında en büyük sorun bence görümcemdi o evlendi bizim kavgalarımız bitti birde meleğim olunca hepsi birden kendilerini toparladı görümcemde kendi kabuğuna çekildi.mesel görümceme kızgınlığım geçmedi benim de içimde kaldı hep kırgınlığım yakın oturuyoruz arabayla 15 dk ilçede oturur o 1 ay gelmez geldimide 5 gün 7 gün kalıyor bende buna kızıyorum gelinli çocuklu bir ev sonuçda onunda çocuğu var ve hiç anlaşamıyorlar bunu bildiği halde bu kadar uzun süre kalıyor. demek istedğim sık gelsin ama uzun kalmasın benim kuzumada yazık evine git sende diyeceksiniz belki ama oda olmuyor kızım çıkmak istemiyor çünkü halasını çok seviyor ama çokda üzülüyor kıskanıyorlar çünkü birbirlerini zor ya anlatacak çok şey var

Son düzenleme:
Güya eşimi düşündüm,strese koymıyım adamı zamanla para biriktirir alırız herşeyimizi diye düşünüp kendim teklif ettim ailesi ile birlikte yaşamayı;etmez olaydım...iyiler hoşlar ama ne kadar da iyi olsalar da olmuyor..1 sene oldu hala alışamadım ne huylarına ne de düzenlerine...allahtan çalışıyorum da sürekli iç içe değiliz.ne olsa da eşiniz size değer verip sevsede aşık olsada,işin içine annesi girmidi olayın bütün akışı değişebiliyor maalesef...

aynı evde değilim aynı sokaktayım ama bugün doktora gitsem tedaviye başlıcak panik atak için.evde su kaynatsam onlara da götürelim dicek o derece yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…