Eşinin ailesiyle yaşayanlar, buyrun dertleşelim

anlamıyorum canım esın nasıl bısey demezzz ya bu durumaaa....
hepsi erkeklerın yuzunden ıste onlar eslerıne sahip cıksa dur anne yada baba esım daha yenı doğum yaptı ben takarım dese yada esımının halını bılmıyormusuz ona bunu nasıl soylersınız dese bask bı daha bısey dıyebılırler mı...
ala ala ya cok kızdım

evlenecek olan arkadaşlarrrr ne olursa olsun aynı eve evlenmeyın..esınız yada ailesi ne kadar iyi olsa da OLMUYORRRR işte bu kadar..
Gerekirse sizde çalışın eşinize yardımcı olun evi yoksada kiraya evleninn...
imzayı atana kadar bir çokk sözler verilir.işte bir yıla kadar cıkarız işte şöyle böylee..yok arkadaş yok sözlerini tutmuyorlar..
herkes mi kötü olur herkes mi geçinemiyor diye düşünebilirsiniz ama ev ev üstüneee OLMUYORRR...BİTTİ !!!
BENDEN SÖLEMESİ...

Aferin bacım bende senin yaptığını yaptım bende mutluyum..
bi karar vericeksin ve sonu ne olursa olsun dönmiceksin kararından..
gözün kara olacak
bende 7 yıl kaynana çektikden sonra boşaanıcam dedim ve ayrı kaldım bi süre benim eşimde şartlarımı kabul etti ev değiştik mutluyuz en önemlisi de huzurum var..

aynen canım yaa...yoksa baska turlu anlamıyorlar...bız sesımızı cıkarmadıkca bıseyler yapmadıkca eslerımızın umrunda bıle olmuyor bu durum..
aynen ben evımı terkettığim zaman esımı sevıyordum ama dedım kı kendı kendıme alya eğer oda senı sevıyorsa kapına gelır her ıstediğini de yaparr..
kaldı kı ıstediğimiz ikimizin mutluluğu için tek kendım ıcın değil ya

Ben de bir süre onlarla yaşadım. Melek gibi bir kayınpederim var gerisi benim için fos. Kayınpederim çok iyidir ama adamı kenarına takmazlar o yüzden onun melekliği beni korumaya yetmiyordu.

En son dayanamayacak hale geldim, ailem az çok biliyorlardı sıkıntılarımı, babama kadar gittim evi terkettim. 1 hafta sonra evimiz ayrıldı, onları artık nadiren görüyorum.

Hayatıma onlardan yana hiç karışan yok şuan, bir tek eşim var başbaşa bir hayatımız var. Eşim tek erkek olduğu için ailesinin yükü onun omuzlarındaydı, şimdi onlarla birlikte ödeyeceğimiz yüklü bir miktarda borcumuz var. O borcun içinde bana ait tek bir kuruş bile yok, beni ilgilendirmeyen şeyler ama eşimin sorumluluğu da olduğu için o burcun yükünü ben de çekmek zorundayım.

aynı durumdayız hemde tıpatıp aynı ben 1 sene 4 aydır filan uğraşıyorum siz ne zaman hani evliliğinizin kaçıncı yılında ayrı eve çıkmayı başardınız.

O evde birlikteyseniz güllük gülistanlık bir ayrılık beklemeyin. Kesinlikle sabrınızı zorlayacak kavgalar olacaktır, ağır sözler işitebilirsiniz. Ama sabredin, kararlı olun.

Eğer ayrılmak istiyorsanız, eşinize kendinizden yana şikayet etmeyin. Eşiniz memnunsa ayrılmaya yanaşmaz, halinizden onun da zarar gördüğünü anlatın, mesela diyebilirsiniz ki "geçen gün şöyle bir olay olmuştu ya sen farkında değilsin ama seni hor görüyorlar" gibi gibi... Olmayan bişeyin iftirasını atın demiyorum, olan olayları biraz süsleyerek dile getirin ki kendisi de rahatsız olmaya başlasın. Ama kendinizden yana olanları değil, eşinize karşı yapılan fakat eşinizin farkında olmadığı şeyleri dillendirin.

bunları bana dediyseniz eğer altlı üstlü oturuyoruz biz ama o dediklerinizi yapamam çünkü eşime karşı tek birşey demiyorlar onun yanında melekler ben gardını almış savaşcı gibi duruyorum çünkü kendimi kurdum artık :s gene birşey diyecekler moralimi bozacaklar diye.
bir kere çok büyük kavgayla ama kv ile yaptığım kavga sonucu eşim şehirdışında iken baba evine geldim eşim beni alırken babamın bazı şartları vardı ama ayrı ev demedik keşke deseymişiz. şartların hepsini yerine getirdi. şimdi bir daha baba evime kesin kararla da olsa gitsem ayrı eve ikna olur mu ki :s ilk sefer bu şartı koymuş olsaydık zafer benimdi şuan :2:

aynı durumdayız hemde tıpatıp aynı ben 1 sene 4 aydır filan uğraşıyorum siz ne zaman hani evliliğinizin kaçıncı yılında ayrı eve çıkmayı başardınız.

vlla canım ben daha yenı cıktım ayrı eve 4 yılı gectı yanı

valla canımm ayrılmıssın ya ne yapcan borclar odenır zamanlaaa....evınde huzuru olsun ınsanın yeter yanı...
erkeklere kalırsa hıc ayrılma taraftarı olmuyorlarr cnku onlar hem sızınle hem annesınle yasamaktan mutlu..ama anne kız bıle gecınemezken aynı evde kayınvalide gelin nasıl gecınsın..hadı 1 hafta 1 ay anlarım uzakta olurlar gelırler kalırlar mısafır gıbı ama aynı evde bır omurrr tanrım dusunemıyorum bılee...
kavgalar olsa sozler solensede kadın direkçek arkadaş kendini ağırdan satçak birazzzzz

evet keske ısteseydınızz..ayrı eve cıkmayı..durma durma da baba evıne donmek hos değil canım ya
ama gerekırse yaparsın yanı cnku gercekten cok zorr..hayır anlamıyorum onlar bız o evde rahat edemezken nasıl mutlular anlamış değilim yani.......

Kıyamam yaa, bu o kadar bir sorun ki yardımlaşma amaçlı bir topic bile açılıyor..bencede o derece büyük bir problem.. bunu gören erkeler varsa utansın yanii

ben aynı evde yaşamıyorum çok şükür.. ama güzel bir topic olmuş.. Allah gönlünüze göre versin kızlar 'en kısa zamanda'

vlla canım ben daha yenı cıktım ayrı eve 4 yılı gectı yanı

nasıl bir sabır var sizde bravo ben artık kendimden geçtim agresif saldırgan sinir krizleri geçiren biri oldum ve şu an hiçbirşey olacağından bir ümidi kalmayan biriyim. bir 3-4 sene daha düşünemiyorum onlarla birlikte

Biz aynı evde olduğumuz için ayrı ev talebinde bulundum, ama siz zaten ayrısınız. Sizi üzmek istemem ama böyleyken biraz zor ayrılırsınız. Ayrı ev deseniz, zaten ayrısınız diyecekler.

Ah canım borçlar ödenir ödenir de, ben o kadar çok fedakarlık yaptım ki zerre kadar karışılık göremedim, şimdi bir de onların keyfi borçlarının yükünü çekiyorum.

ne bilelim biz işlern bu kadar olacağı hiç aklıma aklımıza gelmemişti. evet hoş değil ama böyle sinirden delirmek hayatta silikleşmekte hoş değil.
yaklaşık 1 haftadır baba evime gitmeyi düşünüyorum ama annem babam bu üzüntüyü kaldırabilirler mi onu düşünüyorum.
niye rahat edemiyorsun diyor ki benim ki anlamıyor yani rahatsız olduğumu . sen benim annemi kardeşinin kendi annen kardeşin yerine koymadığın için rahat edemiyorsun benimse artık şu evi ve ailemi diyor

TATLIMM ben aynı evde deıldım aynı bınadaydık evımız 3 katlıydı..birinci katta kiracı ikinci katta o üçüncü katta ben oturuyodum..
ınan gece esımle rahat bıle sevısemıyodum yaaa aman alya sesın duyulcak ama sessız olalım falan bu ne ya dedım...
bı kacga etsek yada sabah der gece sesınız cok duyuldu mıllet rahasız olcak..anlayacağın olumlu olabılecek hıc tarafı yoktu....
allahtan calışıyorum canım bende aksamdan aksama goruyordum onları o yuzden dayandım bıde dediğim gibi benım esımle baska sorunlarımda vardı bu ıkıncı plandaydı..sonra cektım resti işine gelirse dedimm..sonuç ZAFER BENİMM

TATLIM aynı evde bile olmasa ınsan gercekten cok etkılenıyor yaa oyle deme :)
canımcm dıbımde olmasınlarda borclarını da odemeye razıyım artık napayım yaa..sınır oluyosun anlıyorum ama sabret...

valla canım ınan aıleler cok uzuluyor benım annem ben eve donduğumde cok ağlamıstı...benı ıstemedıklerı ıcın deıl yada kım ne der flan dıe deıl ynı..sadece yuvam yıkılcak bunu benı cok uzecek dıee..ama ıyıkıde boyle yapmısım napayım aılemı uzdum ama geleceğimde onemlı sonuctaa...
dediğim gibi esıne soyle tmm annene ailene saygım sonsuz ama baksana rahat edemıyorum askım..ben ıstemezmıyım basbasa yemek yıyelım evde ıstediğim gibi dolaşayım rahat rahat birlikte olalım.YOKSA BENIM bır sorunum yok onlarla sorun sen yanımdayken bıle senı ozluyorum falan de..
gercı anlarmı bılemem

herkese geçmiş olsun öncelikle.. normalde sadece okurum bu tarz konuları yorum yapmam ama buradaki bir cümle dikkatimi çekti;
''sen benim annemi kardeşinin kendi annen kardeşin yerine koymadığın için rahat edemiyorsun benimse artık şu evi ve ailemi diyor''
açıkçası ben bu cümlenin nasıl kurulabildiğini anlamıyorum. kimse kimseyi benimsemek zorunda değil, saygısızlık terbiyesizlik tabii ki yapmamak lazım. soguk da davranmamak lazım ama bu benimsemekten kasıt kendi anne babamız gibi sevmekse kusura bakmayın ama kimse buna mecbur değil. benim eşimin ailesi cok tatlıdır hepsini ayrı ayrı cok severim. hiç bir ters şeylerini görmedim, hoş görsem tepkimi anında verirdim EŞİME (ailesine demiyorum bakın eşime diyorum, saygısızlık yapmam ama bana yapılan saygısızlığı eşime yaparım). buna rağmen eşim bana bir kaç kez buna benzer bi şeyler söyledi, dedim ki; benim annem babam belli, onlar benim annem babam değil, benimkiler de senin annen baban değil. senin kadar sevmek zorunda değilim zaten istesem de sevemem. o yüzden bence ikimiz de sınırlarımızı bilelim. annenin babanın üzülmeyeceğini bilsem anne baba bile demem çünkü benim annem babam var...
yani anlatmak istediğim şu, insan kendi annesi ve babasıyla aynı çatı altında yaşayamazken (allah eksikliklerini göstermesin), kimse kimsenin ailesiyle yaşamak zorunda değil. hele paşa beyler istiyor diye buna razı olmak hiç değil! ama tüm bunların nedeni maddi imkansızlıklar ise o zaman başka ve tek çözümü kadının da çalışması. burada eşlerin izin verip vermemesi (o ne demekse) de önemli değil çünkü biliyorum ki bir kadın isterse dünya yerinden oynar.. bu çok net bence. o yüzden bence hafif dik başlı ama aynı zamanda cok sevgi dolu olmayı bilmemiz gerekiyor. sakinlikle, suskunlukla daha dogrusu hakkınızı yedirmekle asla hiçbir şey elde edemezsiniz. hak verilmez, hak alınır bunu da bence unutmayın bayanlar.. biraz güçlü ve korkusuz olun bu nedir yaa böyle..

bizde aynı binadayız aile apartmanı gibi kv babaanne ile dede ve biz oturuyoruz 3 katlı aynı diyorum ya gece duşa girdin ertesi gün beni gördüğünde gece yıkanmayın ne işinizx var banyoda derdi ilk zamanlar. ya da ben duşa girdim eşim evdeyken duştan çıktım bornozla salona geçtim diyelim anaaaa kv oturuyor salonda sırıtıyor bana :s ya da oldu ya pazar sabahı saat 11i geçti halen oğlu evden çıkmadı kapımıza dayanırdı. neymiş oğlu o kadar yatmazmış . biz birlikte olurken bile geldiği vardır apar topar üstümüze birşeyler geçirip kapı açtığımız bir kere çaldı mı açılmadan gitmezdi çünkü + evet onun haricinde de sorunlarımız var eşimle ve artık ne onların yüzünü görmek istiyorum ne de eşimin eşime gene bir şekilde katlanıyorum ama onları görünce şeytan çarpmışa dönüyorum resmen
bende çekcem çok az kaldı.

yani büyük konuşmayayım ama bu benim başıma gelecek var ya...
ucu boşanmaya gider o kadar net söyliyeyim

Son düzenleme:

anlıyorum benim ailemde o yönden üzülecek eminim ama herşeyi ölçüp tartıp sonra karar vericem ondan sonra uygulucam
yok benim eşim bunları anlamaz zamanında çok dedim ya anlamıyor ya anlamak istmiyor artık anlatmaktan usandım.:2:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…