- 27 Haziran 2011
- 323
- 41
- 98
- 32
- Konu Sahibi kaderiminoyunu
-
​evet ikna et demesi kolay ama olmayan olmuyor işte sendemi aynı evdesin cnm
herkese geçmiş olsun öncelikle.. normalde sadece okurum bu tarz konuları yorum yapmam ama buradaki bir cümle dikkatimi çekti;
''sen benim annemi kardeşinin kendi annen kardeşin yerine koymadığın için rahat edemiyorsun benimse artık şu evi ve ailemi diyor''
açıkçası ben bu cümlenin nasıl kurulabildiğini anlamıyorum. kimse kimseyi benimsemek zorunda değil, saygısızlık terbiyesizlik tabii ki yapmamak lazım. soguk da davranmamak lazım ama bu benimsemekten kasıt kendi anne babamız gibi sevmekse kusura bakmayın ama kimse buna mecbur değil. benim eşimin ailesi cok tatlıdır hepsini ayrı ayrı cok severim. hiç bir ters şeylerini görmedim, hoş görsem tepkimi anında verirdim EŞİME (ailesine demiyorum bakın eşime diyorum, saygısızlık yapmam ama bana yapılan saygısızlığı eşime yaparım). buna rağmen eşim bana bir kaç kez buna benzer bi şeyler söyledi, dedim ki; benim annem babam belli, onlar benim annem babam değil, benimkiler de senin annen baban değil. senin kadar sevmek zorunda değilim zaten istesem de sevemem. o yüzden bence ikimiz de sınırlarımızı bilelim. annenin babanın üzülmeyeceğini bilsem anne baba bile demem çünkü benim annem babam var...
yani anlatmak istediğim şu, insan kendi annesi ve babasıyla aynı çatı altında yaşayamazken (allah eksikliklerini göstermesin), kimse kimsenin ailesiyle yaşamak zorunda değil. hele paşa beyler istiyor diye buna razı olmak hiç değil! ama tüm bunların nedeni maddi imkansızlıklar ise o zaman başka ve tek çözümü kadının da çalışması. burada eşlerin izin verip vermemesi (o ne demekse) de önemli değil çünkü biliyorum ki bir kadın isterse dünya yerinden oynar.. bu çok net bence. o yüzden bence hafif dik başlı ama aynı zamanda cok sevgi dolu olmayı bilmemiz gerekiyor. sakinlikle, suskunlukla daha dogrusu hakkınızı yedirmekle asla hiçbir şey elde edemezsiniz. hak verilmez, hak alınır bunu da bence unutmayın bayanlar.. biraz güçlü ve korkusuz olun bu nedir yaa böyle..
yani büyük konuşmayayım ama bu benim başıma gelecek var ya...
ucu boşanmaya gider o kadar net söyliyeyim
hoşbuldum canım 23 yaşındayım hayır canım kp yok çocuk için hiç pişman olmadım ama 2.yi kv ile otururken düşünmüyorumhoşgeldin cnm kaç yaşındasın
çock yaptına pişmanmısın ne değişti
peder varmı
slm kizlar bende kv.lerle ayni evde oturuyo sayilirim altli ustluyuz simdilik bi iki seneye kadar cikcaz ayri bi eve bizde gunduz onlarla birlikte oturup aksam yatmaya kendi katimiza cikiyoruz su ana kadar hic tartismadik hatta eltimden daha iyi davraniyolar ailemi aratmiyolar bana hatta sabah kahvaltiyi hazirlayip bana telden cagri atiyolar oyle iniyorum ilginc ama gercek bende hala sasiriyorum cok iyiler fakatttttttt ah bide herseye karismasalarr yan dairedeki arkadaslarimiza bile gidemedik daha buna da sukur diyorum
Bende 3 yillik evliyim.Ayni binadayiz.evliligimin ilk zamanlari hergun kv gildeydik.zorla gidiyordum.esimle.cok kavga ettik bu yuzden.gorumcem kocasindan ayri 2 cocuguyla kv ve kp le yasiyor.kv ve kp neyse de gorumcenin de olmasi....
Kv gorumce yuzunden hep bize tavili.
Anlamadigim kendi kizlari ve torunlari basustune gelinler ve cocuklari yerindibine...
Bende esimle anlastim eger ise girersem birazda nakitimiz olursa ev alip gidecegiz.kv nin evini de kiraya verecegiz.benim maasim krediye esimin maasi evi gecindirmeye olacak.kizlar dua edin biran once ise baslayayim.
hiç rahatsız değil misiniz bu durumdan. eğer bende bunları yapsaydım bende şu anda el üstünde tutulurdum bu durumdan sıkıldığım için karşı geldiğim için şu an bu haldeyim. sadece yatmaya evime çıkacaksam benim evim olmasaydı keşke kv bir odasında otursaydım hiç olmazsa evim yok ben bu durumu bilerek geldim derdim :s
karakartal35 sen çalışıyorsun heralde neden aynı ewdesiniz
ben senin konunu tam bilmiyorum da
walla Allah sabır versin çok zor bir durumdur tahminimce
canim rahatsiz miyim evet hemde cok iyi yanlari ne kadar coksa kotu yanlari da o kadar cok ilk basta bu durumdan cok rahatszdim sonucta yeni gelinsn ve bi baskasinin evi onlarin duzenine yavas yavas alistim ve esime ne zaman ayri evden bahsetsem cok ustume geliyosun falan filan bi suru sey soyluyodu ve bende moral namina hicbise kalmiyodu en son baktim bu boyle olmayacak saldim cayira mevlam kayira, kotu yanlarini gormemeye calisiyorum isleri yapabildigim kadar yapiyorum aksi takdirde kendi kendime zarar verecegimide biliyorum cunku baska problemlerde var ne diyim allahim tez zamanda hepimize ayri bi yuva versin biz kv.lerin ustunde oturuyoruz ama esime her zaman diyorum burasi bizim evimiz degil annenlerin evi cunku kafalarina gore girip cikabiliyolar yatak odam dahil, esyalari falan daha hic benimseyemedim temizlik yaparken bile zoraki yapiyorum ama yapcak bisey yok katlanmak zorundayim herseye ragmen sukurler olsun halimize iyi insanlar yine de
Kızlar anlamadığım nokta aynı apartmanda oturupda anahtarınızı neden kvnize ya da bi başkasına veriyosunuz ? Ben sahsen 2 sene oldu bir kere bile bi yere giderken vermedim vermemde zaten ...
canım ben bilmiyordum böyle olduğunu ama bende anahtar olacakmış eşim anahtar taşırsa kaybedermiş ondan 2 tane yedek kvde olacakmış bana bunu balayından döndükten sonra söylüyorlar =) hileyle aldım attım anahtarları aylar sonra eşime anahtar yaptırdım 1 senedir kaybetmedi halen demekki kaybetmiyormuş =)
onu geçtim onlar evde otururken anahtarı kapı üstünde istiyorlar canları istediklerinde çıkıp gelecekler kapı çalmak zorlarına gidiyor kapı çalınca istenmediklerini hissediyorlarmış.
Çok Saçma geliyo Bana Dingonun ahırı Sanki ... Ben anahtarımı vermedim. Özellikle müsait olmadığım zamanlarda kapımı açmadım Okula gidiyodum 1 yıl Önce O sıralar kapıya zırt pırt geliyolardı. Bi gün valla Hiç utanmadan Kvye Jartiyerle açtım kapıyı gelemediler bi daha ne bu yaa ... Şimdi arıyolar sadece Telden ..
Kızlar anlamadığım nokta aynı apartmanda oturupda anahtarınızı neden kvnize ya da bi başkasına veriyosunuz ? Ben sahsen 2 sene oldu bir kere bile bi yere giderken vermedim vermemde zaten ...
allah razı olsun canım nasıl topikler onlar ne konuda yardımlaşma bende destek olalım diye birbirimize bu topiği açtımKıyamam yaa, bu o kadar bir sorun ki yardımlaşma amaçlı bir topic bile açılıyor..bencede o derece büyük bir problem.. bunu gören erkeler varsa utansın yanii
ben aynı evde yaşamıyorum çok şükür.. ama güzel bir topic olmuş.. Allah gönlünüze göre versin kızlar 'en kısa zamanda'
hoşgeldin cnm benim eşimde aynı öle diyor bu evi benimseyemiyorum diye kızıyor üstelik nasıl benimseyeyim hiç tanımadığım insanların yaşam şekillerine kullanılmış eşyalarına
ne bilelim biz işlern bu kadar olacağı hiç aklıma aklımıza gelmemişti. evet hoş değil ama böyle sinirden delirmek hayatta silikleşmekte hoş değil.
yaklaşık 1 haftadır baba evime gitmeyi düşünüyorum ama annem babam bu üzüntüyü kaldırabilirler mi onu düşünüyorum.
niye rahat edemiyorsun diyor ki benim ki anlamıyor yani rahatsız olduğumu . sen benim annemi kardeşinin kendi annen kardeşin yerine koymadığın için rahat edemiyorsun benimse artık şu evi ve ailemi diyor
eviniz ayrıymış ama yinede çok ayıp etmiş sizinkiler nedemek ne işiniz var yaaa aslında çok güzel cevap vermeliydin utanmadan "hımm ne işimiz mi var oğluna sor annecim o işler hep onun başının altından çıkıyor " deyip kikir kirik gülmeliydin.gerçi insansinirlenince kitleniyor dicek cevap blamıyor biranönce kendini çek çok soğuk davran dş kapını sürekli kitle anahtar onlardaysa açamasınlar kilidi kapıda bırak sorun olursa rahatsızlını bişeilde belli et dile getir başka şekilde olmaz canım anlayışsızlar bellibizde aynı binadayız aile apartmanı gibi kv babaanne ile dede ve biz oturuyoruz 3 katlı aynı diyorum ya gece duşa girdin ertesi gün beni gördüğünde gece yıkanmayın ne işinizx var banyoda derdi ilk zamanlar. ya da ben duşa girdim eşim evdeyken duştan çıktım bornozla salona geçtim diyelim anaaaa kv oturuyor salonda sırıtıyor bana :s ya da oldu ya pazar sabahı saat 11i geçti halen oğlu evden çıkmadı kapımıza dayanırdı. neymiş oğlu o kadar yatmazmış . biz birlikte olurken bile geldiği vardır apar topar üstümüze birşeyler geçirip kapı açtığımız bir kere çaldı mı açılmadan gitmezdi çünkü+ evet onun haricinde de sorunlarımız var eşimle ve artık ne onların yüzünü görmek istiyorum ne de eşimin eşime gene bir şekilde katlanıyorum ama onları görünce şeytan çarpmışa dönüyorum resmen
bende çekcem çok az kaldı.
buna da şükür cnm ben kayınvalidemin düzeninin içindeyim ondan çk zorlanıyorumhayatım ben aynı evde diilim aynı apartmandayım dayalı döşeli yuvam var ama bi türlü ağız tadıyla oturmak nasip olmadı hep yukardayım kayınvalidemin orda bıktım artık..
aynı ev sayılmaz canım o aynı ev benim gibi hiç kendi evine gidemeyenlerin yaşantısı gibi..ben sizin adınıza pek üzülüyorum sonuçta kendi düzeniniz var yani karışmalar illaki olur ama insanın gece evine gitmesi bile bambaşka bi mutluluktur şükredin bende o da yokslm kizlar bende kv.lerle ayni evde oturuyo sayilirim altli ustluyuz simdilik bi iki seneye kadar cikcaz ayri bi eve bizde gunduz onlarla birlikte oturup aksam yatmaya kendi katimiza cikiyoruz su ana kadar hic tartismadik hatta eltimden daha iyi davraniyolar ailemi aratmiyolar bana hatta sabah kahvaltiyi hazirlayip bana telden cagri atiyolar oyle iniyorum ilginc ama gercek bende hala sasiriyorum cok iyiler fakatttttttt ah bide herseye karismasalarr yan dairedeki arkadaslarimiza bile gidemedik daha buna da sukur diyorum
çocuk konusunda nasıl sorunlar yaşadınız cnm anlatırmısın bana bende çocuk yapıp yapmamak konusunda çok kararsızımhoşbuldum canım 23 yaşındayım hayır canım kp yok çocuk için hiç pişman olmadım ama 2.yi kv ile otururken düşünmüyorum
kızlar çok geçmiş olsun sizin yazılarınızı okudukça benim sinirlerim tepeme çıktı oturma odasında uzanan kayınpederler yatak odasına giren kaynanalargelip öldüresim var hepsini benim çok şükür öyle bi sıkıntım yok aynı ildeyiz arabayla 10 dakika var aramızda ama evime gelemezler ben çagırmadan haber verip bile akşam oturmaya gelelim diyemezler ancak ben gelin yemege carta curta dersem gelirler zalimligimden degil mecburiyetten bu hale soktum onları çünkü daha evliligimin ilk gecesi kayınbabam yemek aldı getirdi tamam yemek getirdinde gecenin bi yarısı ne diye oturuyosun cehennem olsana evine töbe töbe neyse onu yolladık bi kaç gün sonra çat kapı eşimin kardeşi geldi annesi git sen biz sonra geliriz demişmiş bak sennn neyse onuda geçtim mutfak dolu yemek dedim açmısın evet dedi bana patates kızart dedim oldu canım başkaa orda bir sürü yemek var seç ısıtıp veriyim. sonra bi kaç gün geçti annemleri yemege çagırdım anneme erken gel biraz yardım et yemege dedim annem geldi temizlik felan yapıyoruz baktım kapı çaldı açtım kayınbabam rank diye içeriye girdi napıyon nediyon felan dedim akşam ailem yemege gelicek hazırlık yapıyoruz annemle tmm dedi gitti akşam babam kardeşim felan benim ailem geldi tam yemek yicez baktım hoppalaaa kaynana kayınbaba çocuklarını almış gelmişler artık benim şartel attıııı ne hoşgeldin dedim ne suratlarına baktım sonra eşime dedim hoşlanmıyorum böyle çat kapı olaylardan o zaman uyar dedi bende bi yakınlarına dedim işte o gün bu gündür çagırmadan gelmezler yani illa kafasına vura vura ögretceksiniz yoksa mümkün degil.. ama eşime hiç bi zaman baskı tarzı konusmadım yani ailene saygım cok ama ben onların sınırlarını aşmıyosam onlarda benimkini aşmasınlar seni seviyorum felan filan yaptım sonucta ailesi üzülmesini istemem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?