• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinin annesine anne demeyen var mı?

Anne demiyordum ortaya konuşuyordum hitapsiz bir şekilde.. gerek duymuyorum kimse kimsenin annesi olamaz anne demekle de saygı olmuyor canım kendini zorlama.. ne gelinler gorduk annecim deyip kaynanasına her türlü çirkefligi yapan 😂

Bir kaç aylık evliydim bize geldi biz sana güvenmiyoruz oğlumu boynuzlamanı bekledik dedi sonrada seni istemiyordum almasaydım keşke dedi bende sen almadın beni oğlun istedi dedim oğlumun altına yattın kalktın almak zorunda kaldı seni dedi bende evden kovdum defoldu gitti
Karaktersiz rezil. Siz ona bırakın anne demeyi evinize Bile almayacaktınız. Oğlunun hatırı neymiş

Ayıp ediyorsun ortadan konuşarak. En azından ismini katarak söyle. Mesela Ayşe anne gibi. Senin kocanı doğuran kadın. O bir anne. Kimse annenin yerini alamaz ama birazda iğneyi kendinize batırın. Hep mi kv ler kötü
Aynen öyle.

En azından anne demek zor geliyorsa bile bunu paylaş Ayşe teyze falan de.
Bence de anne demek Saçma. Hem de aşırı Saçma

Açıkçası demek içimden gelmiyor.Sadece birkez demiştim ondada "bana anne diyen dillerini yerim" demişti:KK57:Birçok şey oldu düğün zamanı onları çoktan geçtim zaten evlilikte dördüncü yıla girdim...Ama hala bir ayrım var eşimle kız kardeşi arasında doğal olarak bu ayrım banada yansıyor... Geçende eşimin annesi bana ne zaman anne diyeceksin söyle artık dedi başta duymadım sonra yine tekrar etti zor söyleyemem içimden gelmedikçe dedim en son içinden gelmiyorsa öylesine de ben bunu yapamam dedim.Annemle onu bir kefeye bile koyamıyorum annem anneyse gerçekten onun adı nedir bilemiyorum gerçekten ona anne demeyi kendime yediremem bence haketmiyor.Var mı benim gibi düşünen?Bu arada merak eden olur ne diyorsun teyze falan mı diyenler için belirteyim ortadan konuşuyorum.
Elbette insanin ne annesi ne de babasi esin ailesi gibi olmuyor ama bence dilini alistirmalisin sana bi kotulugu olmayan bir kadin anladgm kadariyla ayni zamanda o sana nasil hitap ediyor bu da onemli sen ondan o samimiyeti aliosn soylememen ayip bence. Misal bende diyemiyordum nisanliyken ortaya konusurdum 😀 evlendik el opmeye gidince anne baba dedim oyle kaldi onlar bana kizim vs demez samimi sozler soylemez ama ben yine de anne baba diyorum. Ve zorlanmiyorum ama bu demek degil ki annemin babamin yerine gectiler asla gecemezler asla annem ve babamin tirnagi olamazlar. Ama saygi gostermek lazim ilerde cocuklarimizda bizi ornek alarak onlara oyle yaklasacak.

Ben mecbur kalmadıkça anne demiyorum. Ortadan konuşuyorum. Annelik yapmadı tam aksine kaynana oldu bana. Bu sıfatı haketmediği için içimden anne demek gelmiyor. El öptürmeyi çok sever elini de öpmüyorum.

Açıkçası demek içimden gelmiyor.Sadece birkez demiştim ondada "bana anne diyen dillerini yerim" demişti:KK57:Birçok şey oldu düğün zamanı onları çoktan geçtim zaten evlilikte dördüncü yıla girdim...Ama hala bir ayrım var eşimle kız kardeşi arasında doğal olarak bu ayrım banada yansıyor... Geçende eşimin annesi bana ne zaman anne diyeceksin söyle artık dedi başta duymadım sonra yine tekrar etti zor söyleyemem içimden gelmedikçe dedim en son içinden gelmiyorsa öylesine de ben bunu yapamam dedim.Annemle onu bir kefeye bile koyamıyorum annem anneyse gerçekten onun adı nedir bilemiyorum gerçekten ona anne demeyi kendime yediremem bence haketmiyor.Var mı benim gibi düşünen?Bu arada merak eden olur ne diyorsun teyze falan mı diyenler için belirteyim ortadan konuşuyorum.
Melek gibi kayınvalidem var. Tek bir sorun bile yaşamadım ama ben de toplasan 3-5 kere anne demişimdir. Bu bence insanın içinden gelen bşr şey. Benim gibi iyi şeyler de yaşasan belki söyleyemezdin yine. Ben de seslenmek zorunda kalmayım diye dibine kadar gider konuşurum. Garip geliyor bana annem olmayan birine anne demek

Kendi annene dedigin gibi elbette demiyorsun ama ben anne diye hitap ediyorum.Derin anlam yuklemeye gerek yok iki hecelik biseye.

X anne şeklinde diyorum ama yanında hiç demedim.
Yani sen napıyorsun vs.
Seslenmem genelde yanına gider yemek hazır serim mesela oyuzden hic anne demedin.
Eşim anneme anne diyor mesela ama ben sevmiyorum pek sadece anne demeyi. En nihayetinde bir annem var

Valla anne diyince benim annemin yerine gecicek diye bişey yok, yolda giderken bebek arabası süren bi adam anneme yol verip "anne gec" demişti.elin adamının söylemesiyle bile Yüzümüzde oluşan gülümseme saatlerce sürdü. Bence bu kadar kasmayın kendinizi, üstelik kadına içimden gelmiyor demişsiniz üzüldüm acıkcası kayın validenize.

''Anne'' Kelimesi okadar güzel ki anneme de çok yakışıyor.Yani tarif edilmez birşey.Kv severim sık görüşmeyiz zaten yanyana olunca zorda kalmadığım sürece anne demem.Ağır geliyor ya .Hani haketmediği için değil ne olursa olsun.Anne çok özel birşey.Her ikisini de Rabbim başımızdan eksik etmesin.

Ben derim eşim de benim anneme der, mesela yengem anneme x hala diyor anne demiyor. Ama benim eşim anne diye seslenince çok hoşuna gidiyor biliyorum. Onlara anne deyince kendi annemizi atıp yerine onu koymuş olmuyoruz ama o benim hayat arkadaşımın bir bütün olduğum insanın annesi elbette ben de derim. Hatta benim annem de bu şekilde seslenmemizi istiyor.

Kelimelere bu kadar anlam yüklemek niye? Kim kimin annesinin yerini doldurabilir Allah askina. Benmi cok rahat ve umursamasim anlamadim.

Canım dört yıldır nasıl ortadan konuşuyorsun? Sana bir kötülüğü mü dokundu? O yüzden mi hak etmediğini düşünüyorsun?

Eşinizin anne demesi, kayın validenizin anne dediğinizde sevinmesi bir beklentinin olduğunu gösteriyor. Size kıymet vermişler, hiç lafını etmemişler. Ama ben sizin gibi gelin istemezdim. Eşiniz ile aynı kafada değilsiniz, kayın valideniz ile de. Benim direkt öz anne teyze amcasına ismen hitap eden arkaşım var ama bizim annelerimize teyze abla der. Sizin kültürünüz başka olabilir ancak daha gelenekselci insanların hatrına bir x anne diyemiyorsunuz. Demekki sizin için eşinizin ailesi el. Böyle gelin istemezdim.
Bakis acisi bicimsel bence. Anne lafini duymak gereklilik degil önemli olan o anneligi hissettirmek. Eğer eşin ailesi annelik yerine kayınvalidelik yapmayı uygun göruyor ama sorun teşkil etmiyorsa kadında anne demediği için taşlanmamali.

Back
X