Eşinin yanında söz sahibi bayanlar,bana öğretin lütfeeeennn

Canım bıraz daha yandı.acaba yaramı deşmesemiydim

dibe vurmadan suyun üstüne çıkamazsın

gerçekler can yakar ama senın toparlanmana ıyı gelir

çünkü olayın içindeyken bazı şeylerı göremıyoruz yada görsekte tuhaf gelmıyor

3. bi göz lazım arada

Ah ah suç sende değil be güzelim
Erkeği ilah gibi yetiştirip, onlara karşı gelinmez bir varlık gibi büyüten toplumda
Bir bardak suyu bile kalkıp almayı öğretmeyen annelerde...
Sen de bunu görerek, duyarak öğrenmişsin.
İnançlı birisin zannediyorum ki. cinselliği istememen günah değil, bir hak.
Hangi kitapta yazıyor her koşulda o adama itaat etmen
Üstelik yatağını ayırmış, seninle beraber uyumak zulm gelen birine?

Bu konuya neden bu kadar çok yazdım bilmiyorum ama, üzüldüm hemde çok
Bir birey olduğunu unutmana, eşine köle konumuna gelmene.
Sanıyorum ki sende onu deli gibi sevmiyorsun
Sadece sana bağırmasın diye çok şeye katlanıyorsun

Eğer gerçekten bir doktorsan acilen mesleğine adım at
Kendi paranı kazan dilediğin gibi ye, iç, giyin
Sana hesap soramasın neden çok harcadın diye
Çocuğun zaten gelişim açısından kreşe gitmek zorunda
Gerçekten Huku ve Tıp okumuş ilim, irfan sahibi iki kişi olduğunuza inanasım gelmiyor
Biri insanlıktan çıkmış, diğeri kadınlığını unutmuş
Dilerim bu adama ömür boyunca efendi gibi davranmaz, kendi yolunu çizersin
"Değer görebileceğin" mesleğini yaparsın...

Dedi ki okuduğun zaman bana ve oğluma az vakit ayırıyorsun.ben sadece hizmetçi ve dadıyım kısacası ve de şişme bebek (

Şu anda yataklarımız ayrı ,kendine tekli yatak aldı,ayırdı,yanına döndüğünde benimle aynı yatakta olduğunu gördüğünde dünyası başına yıkılıyormuş

Kendine saygı duymayana kim saygı duyar ki degilmi.

Beni bugüne kadar hep ezdi hep aşağıladı,hep kör cahil gibi baktı,konuşsam senin aklın ermez boşver gibi laflar hep

Yazdıklarınızı şaşkınlıkla okuyorum.
Tıp kazanmışsınız,6 yıl emek vermişsiniz,bu adam için bi anda hepsini kenara atmışsınız.Başka bi insanın kendisi için böyle bişey yapması zaten bütün dengeleri değiştirebilcek bişey.
Ben eşinizden psikolojik şiddet gördüğünüzü düşünüyorum,sizi sindirebilmek için elinden geleni yapmış.
Kusura bakmayın da sizin ona fazla olduğunuzu anlamayın diye yapıyo olabilir.
Ne olursa olsun kendinizi o durumdan kurtarın.
Lütfen mesleğinizi de icra edin.

Hepiniz haklısınız.hepinize katılıyorum.ben baştan kaybetmiştim.belki yazamıyorsunuz ama bende bir eksik var evet,gurur.yoksa çoktaaan çekip giderdim

darılmayın ancak gururdan ziyâde özgüven eksikliği olduğunu düşündüm hakkınızda.
ve eşinizin sizin kul hakkınıza girdiğini de düşünüyorum.
Nedense içimden Allah tez zamanda kurtarsın demek geldii...
Umarım gün olurda eşiniz sağlık açısından büyük bir sıkıntı yaşayıp size ve sizin değerli tıp bilgilerinize muhtaç kalmaz.
O zaman görürüm ben onu sizi ezmek neymişş

Son düzenleme:
karşıma alıp konuşacak laf yılki.sana sacdece çocuk için katlanıyorum diyor,ama defalarca gitmeye kalktım yalvardı yakardı bırakmad

karşıma alıp konuşacak laf yılki.sana sacdece çocuk için katlanıyorum diyor,ama defalarca gitmeye kalktım yalvardı yakardı bırakmad

acaba yalvarıp yakarmasının sebebi dışarıda bu kadar iyi bir oyuncu olması ve bu kadar başarılı görülmesinden dolayı evliliğimde de başarılıyım pozları vermesınden mı

yanı sen gidersen başarısız olacak kaybedecek aa bak bak bu kadar iyi adamdı ama demek ki değilmiş demesinler diye olabilir mı?

Hepiniz haklısınız.hepinize katılıyorum.ben baştan kaybetmiştim.belki yazamıyorsunuz ama bende bir eksik var evet,gurur.yoksa çoktaaan çekip giderdim

kimse size çekip giidin demiyor ama eşiniizn bu yaptıkları ne vicdana ne de müslümanlığa sığar sizi baskılamak için her tepkinize günah deiş..ya onun yaptığı günah değil miii..bakın yukarda verdiğim linkde ..karşıısnda kıskançlıktan tabak fırlatan Hz aişeye bile sesi çıkmıyor...siniri geçince güzellikle anlatıyor peygamberimiz (s.a.v.)hatalı olduğunu..
Siz ki cahillikle uzaktan yakından lakası olmayan bir insansınız koskoca 6 yıllık tıp fakültesini bitirmiş bir doktorsunuz ben ite kaka bitirdiğim açıköğretim ve öncesinde okuduğum meslek yüksekokuluyla övünemem eşimm...heryerde gurula söyler benim eşim 2 üniversite biitirmiş diyee..siizin yanınızda esamesi okunmaz okulumun ama değer verilmeyince anlamı da olmuyormuşş.bir sirkelenin size cahil dediğinde sen profesörsün de ondan mı benden üstün görüyorsun kendini deyiverinn bozulmak nasıl olurmuş görsün sizden fazla mı okumuş ki aşağılama hakkını buluyor kendindee..

Son düzenleme:
Sağol canım,ALLAH razı olsun.ama malesefki seviyorum.ama kalbim çok kırık.o ise bana e. Son 5yıl önce seviyorum demişti ve bu kadar.off ben neler yasaımmm.fmf hastasıyım evlendikten sonra öğrendik,çocuğumuz oldun iste edi hastalığım genetik diyenleri dedi aldırmadım kovdu beni evden,ama ben onu affetdim,hata burda ya 1yasındayken oğlum geri döndüm

25 yaşındasınız,5 yıllık evlisiniz ve oğlunuz var.24 yaşında tıp bitirirsiniz zaten,hangi arada evlenip,evhanımı olup, çocuk yaptınız.bana ilginç geldi de...

Cnm rabbim.yardimcin olsun bu adsm.nasil degisir bilmem
Okudukca halimw bin sukur ettim.esimin kiymetini dahads anladim

acikcasi yazdiklariniza cok sasirdim....cunku herseyin farkindasiniz sizde ve bile bile onun icin kendinizden herseyinizden odun veriyorsunuz....adam yatagini ayirmis herseyde sizi hor goruyor asaliyor cocugum icin katlaniyorum diyor....eeee siz ne bekliyorsunuz issiz gucsuz sizi kapiya atmasinimi....once kendinize gelin soyle bir silkelenin....siz kendinize saygi duyinki oda duysun.... ne pahasina olursa olsun isinize donun kendi ayaklariniz ustunde durun kendinize guvenin bak ozaman esinizde size karsi nasil degisiyor..... size tafsiyem kendinizden bukadar odun vermeyin kendinize saygi duyun.....

Aslında biriyle konuşmak hep ağırıma gider çünki ekmeğini yiyip arkasından konuşuyor gibi hissederim ama artık dayanamadım belki bana birileri güç verir dedim

tıptan mezun olduktan sonra mı evlendiniz yoksa okurken mi? yani evlenmeden önce bu çalışma konusunu konuşmadınız mı eşinizle? yoksa sonradan mı tavrı değişti, çalışmanızı istemedi? tam anlayamadım da... bu arada eşiniz gerçekten sizi kıskanıyor demek ki, ve aşağılık kompleksi de olabilir, kendisini sizden daha aşağı görüyor olabilir...

Aslında biriyle konuşmak hep ağırıma gider çünki ekmeğini yiyip arkasından konuşuyor gibi hissederim ama artık dayanamadım belki bana birileri güç verir dedim

kocan senın patronun mu yaptığın işin karşılığında mı ekmek veriyor? ekmek yemek ne demek? sen o adamın çocuğunu dünyaya getirmiş kadınsın bilemiyorum bu kadar insan bi sürü şey diyor sende en ufak bi heyecan kırıntısı hissedemedim hiç mi gaza gelmedin azcık umutlanmadın anlamadım.

Bana seni arkadasım da çocuk doktoru onun yanında işe düzeltirim diyordu.

Sizi bu hale getiren fazlaca dindar olmanız sanırım.İslami kültürün kadına yükledigi toplumsal anlam ne yazık ki iddia edildigi gibi degil.
Hiç bir arap ülkesi yok ki kendi ana dillerinde kutsal kitabımızı iyi degerlendirsinler,kadına insan degeri versinler.

İslamiyet cahiliye devri alışkanlıklarını malesef KADIN söz konusu olunca hiç etkilememiş.

Siz bu vicdan,bu Allah korkusuyla daha çok çekersiniz.Silkelenin diyoruz siz dedikoduan arkadan laf etmekten bahsediyorsunuz
Karın tokluguna çalışan bir işçi degilsiniz.Eş siniz annesiniz kul sunuz emanet siniz.

hİSSETTİĞİNİZ ŞEY İSE SEVGİ DEGİL.O KADAR EZİLMİŞSİNİZ Kİ ONU KENDİNİZDEN DEGERLİ GÖRME EĞİLİMİNDESİNİZ.PSİKOLOJİNİZ KÖKTEN SARSILMIŞ BENCE....BU SEVGİ OLAMAZ...

evin baskın karakteri benim, dominantsa eğer kelime evet dominantım, arkadaşlarımız hatta eşim de kabul eder bunu. ilk sene değildim, malum yeni gelinlik, eşim beni daha da çok sevsin, eşimin gözüne gireyim düşünceleri yüzünden.

şu an eşim, çok şükür, ben ne dersem onu yapar. hemen hemen her şey ile ilgili kararı ben alırım. eve büyük bir eşya alınacağında ne zaman ve ne alınacağından, gezmeye nereye ve ne zaman gidileceğine kadar. hatta araba ile ilgili ne yapılacağı bile dahil. bunu şu şekilde sağladım (ha bu arada eşim annesine "anne sen istemiyorsan, bal ayına gitmeyelim!!!!!!!!!!" demiş bir insandı, o haldeydi)

öncelikle aman şu insan kırılmasın, aman bu insan darılmasın, aman iyi geçineyim hallerini bırakın. hemen bırakın! gerektiği yerde birisini bozmanız gerekiyorsa bozun. (çok ağır olmasın elbette)

eşinizin ailesine kötü davranmayın, surat asmayın. gerektiği zaman yine karşı çıkın ama kaba şekilde değil.

kendinizi ezdirmeyin (özellikle eşinizin ailesine, yemeği siz mi yaptınız, bırakın bulaşığı başkası yıkasın, bulaşığı mı yıkadınız, bırakın çay servisini kim yaparsa yapsın) hizmetçi kıvamına sokmayın kendinizi.

eşiniz size nasıl davranıyorsa öyle davranın. ayna gibi yansıtın, yakınırsa eğer "senin yaptıklarını yapıyorum" dersiniz.

bir de eşinize vıdı vıdı yapma fırsatı vermeyin, alış verişe gitmeyi sevmiyor mu, tamam gitmesin. siz kendiniz çıkın, arkadaşlarınızla gezin.

aslında daha çok şey var ama, (bu şu an geldi aklıma) mesela eşiniz patlıcanı çok seviyor, sizse kabağı diyelim. ve eşiniz kabaktan pek haz etmiyor. pişireceksiniz, kaçarı yok. onun sevdiği yiyecek yeniyorsa o masada, sizin sevdiğiniz de yenecek. zevkleriniz, tercihleriniz sizi siz yapan parçalardır. çok tolerans gösterirseniz, sayılmazsınız.

ha bu arada işinize dönün! boşa mı dirsek çürüttünüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…