Aslındahissetdiklerim şu,başara bilirim.belki size komik gelicek ama basara bilirim.niye komik gelicek size çunki basara bilseydin olaylar bu duruma gelirmiydi hiç.ama ben ona hayır demeyi,ikaz etmeyi,çocuğu üzerine atmayı hiç demememiştim kikocan senın patronun mu yaptığın işin karşılığında mı ekmek veriyor? ekmek yemek ne demek? sen o adamın çocuğunu dünyaya getirmiş kadınsın bilemiyorum bu kadar insan bi sürü şey diyor sende en ufak bi heyecan kırıntısı hissedemedim hiç mi gaza gelmedin azcık umutlanmadın anlamadım.
4 yası olucak Haziran'da İNŞAALLAH
Bana seni arkadasım da çocuk doktoru onun yanında işe düzeltirim diyordu.
Aslındahissetdiklerim şu,başara bilirim.belki size komik gelicek ama basara bilirim.niye komik gelicek size çunki basara bilseydin olaylar bu duruma gelirmiydi hiç.ama ben ona hayır demeyi,ikaz etmeyi,çocuğu üzerine atmayı hiç demememiştim ki
Çooook güzel tavsiyeler ,teşekkür ederim.aslında düşündüm de ağız tadımı bile ona göre değiştirmişimevin baskın karakteri benim, dominantsa eğer kelime evet dominantım, arkadaşlarımız hatta eşim de kabul eder bunu. ilk sene değildim, malum yeni gelinlik, eşim beni daha da çok sevsin, eşimin gözüne gireyim düşünceleri yüzünden.
şu an eşim, çok şükür, ben ne dersem onu yapar. hemen hemen her şey ile ilgili kararı ben alırım. eve büyük bir eşya alınacağında ne zaman ve ne alınacağından, gezmeye nereye ve ne zaman gidileceğine kadar. hatta araba ile ilgili ne yapılacağı bile dahil. bunu şu şekilde sağladım (ha bu arada eşim annesine "anne sen istemiyorsan, bal ayına gitmeyelim!!!!!!!!!!" demiş bir insandı, o haldeydi)
öncelikle aman şu insan kırılmasın, aman bu insan darılmasın, aman iyi geçineyim hallerini bırakın. hemen bırakın! gerektiği yerde birisini bozmanız gerekiyorsa bozun. (çok ağır olmasın elbette)
eşinizin ailesine kötü davranmayın, surat asmayın. gerektiği zaman yine karşı çıkın ama kaba şekilde değil.
kendinizi ezdirmeyin (özellikle eşinizin ailesine, yemeği siz mi yaptınız, bırakın bulaşığı başkası yıkasın, bulaşığı mı yıkadınız, bırakın çay servisini kim yaparsa yapsın) hizmetçi kıvamına sokmayın kendinizi.
eşiniz size nasıl davranıyorsa öyle davranın. ayna gibi yansıtın, yakınırsa eğer "senin yaptıklarını yapıyorum" dersiniz.
bir de eşinize vıdı vıdı yapma fırsatı vermeyin, alış verişe gitmeyi sevmiyor mu, tamam gitmesin. siz kendiniz çıkın, arkadaşlarınızla gezin.
aslında daha çok şey var ama, (bu şu an geldi aklıma) mesela eşiniz patlıcanı çok seviyor, sizse kabağı diyelim. ve eşiniz kabaktan pek haz etmiyor. pişireceksiniz, kaçarı yok. onun sevdiği yiyecek yeniyorsa o masada, sizin sevdiğiniz de yenecek. zevkleriniz, tercihleriniz sizi siz yapan parçalardır. çok tolerans gösterirseniz, sayılmazsınız.
ha bu arada işinize dönün! boşa mı dirsek çürüttünüz.
Ya kusura bakmayın ama Türkçeniz çok bozuk.
İşe düzeltmek nedir?
Ya kusura bakmayın ama Türkçeniz çok bozuk.
İşe düzeltmek nedir?
Turk değilimde ondan:)azeriyim
evlendikten 1 yıl sonra anne oldun tıp mezunu olman için 2 yılın olduğuna göre,2 yıl önce mezun oldunuz.o hal de eşiniz sizin okumakla geçen yıllarınızı yanında geçirdiğinize göre çok da evhanımı olarak görememiştir.o yüzden size bu kadar yüklenmesi ilginç...
Biliyor musun benim yengem de azeri ve abimi parmağında oynatıyor, hükümet gibi kadın.
Baküden değilsin herhalde?
Turk değilimde ondan:)azeriyim
Eşim Bakü'den ben Nahçevandanım.bundan dolayı da beni hep aşağılar.görgüsüz muamelesi yapar
Azerbaycan'dan aldıysanız tıp diplomasını.orda peynir,ekmek gb verilir diploma ve Türkiye'de yaşıyorsanız denklik verilmez,yani doktor yerine pek konmazsınız...
yani klasik bir evlendikten sonra erkeğin değişmesi vakası.... açıkçası ben size çok üzüldüm, tıp kazanmak da okumak da ne kadar emek ister... mesleğinizi yapın bence aile hekimliği veya tus kazanıp uzman olarak... kendinize güveniniz artar, hem de maddi olarak eşinize bağımlı olmazsınız. ayrıca "onun ekmeğini yiyorum" sözünüze takıldım, siz onun eşisiniz, ve onun çocuğunu doğrurup bu yaşa getirmişsiniz (dini konuya giremiyorum ama bir araştırabilirsiniz bunu, erkek evini geçindirmek zorundadır)... ve ayrıca onca ev işini yapmak zorunda da değilsiniz, yardımcı kadın tutabilirsiniz, çocuğunuzu kreşe verebilirsiniz; bunca çalışan kadın çocuğunu kreşe veriyor diye çocukları olumsuz mu etkileniyor yani? eşinize kendinizi ezdirmeyin...
Bunu yengem ve ailesi de çok yapar Bakü dışındaki azerilere değer vermezler.
Baküden olsan bırak ders almayı sen bize ders verirdin:)
Bu aşağılama Bakülüler de genel olan bir şey haklısın.
Aynen öyle.eşim bazen konuştukca konuşur.seviyesiz bişey gördümü bunu anca nahçıvanlı yapar der,canımı çok yakar ya.derim ki sen nasıl böle konuşursun,sen ki biliyorsun insanın insandan üstünlüğü ancak takvadadır.tamam haklısın der ama hep tekrarlar
Ben de çok aşağılamalarına şahit oldum, kendilerini çok yüksek görüyorlar ruslardan çok etkilenmişler.
Ne olursa olsun işine sahip çık alternatif tıbba da yönelebilirsin denklik alana kadar.
Senin de bu kadar ezilmenin sebebi bunlar milletçe eziyorlar Nahçivanlıları zaten kendini en baştan yenik gibi düşündün onun yanında sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?