Eşinin yanında söz sahibi bayanlar,bana öğretin lütfeeeennn

Öncelikle tıp eğitimini yarım bırakmakla hata yapmışsın. Senin kendi çevren ,kendi işin, kendi arkadaşların olmalı ki eşine bağımlı kalma. Mutluluğunu sadece bir kişi üzeinden kurmak hatadır zaten.

Adam tıp mezunu bir kızı evde oturtmuş erkekliği tavan yapmıştır heralde.


Eşin bana sorunlu gibi geldi. Eve kendine, yemeğine dikkat edicen adam da burnundan kıl aldırmayacak.


Bana haksızlık ediyorsun ile başla . Tüm görevlerimi yerine getiriyorum la devam et. Uzmanlığını yap. İşe başla. İlgi göstermeyen, ben konuşurken dinlemeyen adam yerine koymayan bir eş istemiyorum de bitir. Senin gibisini bir daha bulamayacağı için dank edecektir kafasına.

Evet iyi olalım , özverili olalım, empati yapalım... Karşındaki odun olduktan sonra muhabbet sevgi iyilik doğmuyor kullanılma hissiyle kalıyorsun. işte dünya böyle bir yer. Sağlıklı bir insan olarak devam etmek için sınırlarını kalın kalın çizmeli , benim buna şuna ihtiyacım var demeyi öğrenmelisin.


Bir de kıyafet , parfüm ,makyaj malzeme paralarını artırabilirsin. Herkes nasıl giyiniyor falan dersin. Erkekler para harcamayı sevmeselerde en güzel en şık kadının yanındaki kadın olmasını isterler. Harca şekerim ne kasıyosun kendini.
 
Son düzenleme:
Ayyyy içim şişti okurken vallahi afakanlar bastı! Benim bir tanıdığım var doğunun en ücraköyünden çamurun tezeğin içinden çıkıp hemde 2. Evliliğini yaptı 3 kızı var ve inanın kocası mum gibi titrer karşısında siz nasıl kendinizi böyle hiçe saydırırsınız? Dahası benimde kızlarım var empatiyapıyorum evladım tıp okuyacak gidip bir adamın altında ezilip ev hanımı olacak değer görmeyecek Allah korusun parçalarım o adamı ben....neden kendinize bunu reva görüyorsunuz yarın birgün evladınızda bunları görerekbüyüdüğünden sizi asla saymayacak biliyor musunuz
 
Kısacası beni sevmiyor ve kendine yakıştırmıyor.o daha iyilerine layikti .o kadar dedi ki insan evladı birini bulsam da evlensem ,nerde onun kriterlerine uygun kadın görüyorum hem çok kıskanıyorum,hem de tanışsalar belki aradığı budur ,keşke tanışsalar diye geçiyor içimden.ya ben hakikaten hiç bir şeyim,onun dediği gibi ne anne ne kadın ne insan ne evlat hiçbirşeyim,ya da artık kanıma işledi söyledikleri,iyiki ailem ,arkadaslarım,akrabalarım beni değerli hissettiriyor,yoksa yaşamamazsın herhalde
 

Aslında oğlumuzun yanında hiç rencide etmez.hep dikkat eder,benim dediğim daha üstün olur.bişeyçin ondan izin aldıgında oğlum,acaba anne izin verirmi,anneye sor der hep.
 
Madem sen sesi yükseltince susup pısıyor, ''AaAa YETER AMA BE! '' diye başla söze. Sen kendini ne zamnnediyosunda beni böyle küçük düşürüyosun, aşşalıyosun. Kim var senin karşında de. Ben seni sevip saydıkça iyice kendini bişey sanmaya beni hor görmeye başladın. Bende insanım ama de. Ama bunları ağlar gibi söyleme kükre ! Eğer naparsan yap işime gelir demicekse boşanmayla tehdit et ! Ben tıp okumuş insanım işim var gücüm var seni mi çekicem ömür boyu de. Ben olsam şimdiye kadar 40 kere kükremiştim. Tabi bağırışmak hiçbizaman çözüm değil tabikide sesimi çıkarınca susuyor diyorsun ya. Birde bunları söyledikten sonra bi süre elini eteğini çekeceksin kocandan. Yani söylediklerinin arkasnda durucaksın. Seni ezmeye kalktığı anda yine kendini hatırlatacaksın.
 
Eskiden hep bunu dinler ağlardım
Uzun zamandır hasret kaldım yüzüne
Muhtacım inan senin bir tek sözüne
Yalvarsam ağlasam kapansam dizine
Döner miyiz yine eski günlere

Yine eskisi gibi beraber olsak
Ne olur sanki geçenleri unutsak
Hayat bitse dünya dursa
Ölüm bile olsa biz ayrılmasak
Söyle buldun mu aradığın aşkı söyle
Yoksa yalnız mısın sen yine
Benim gibi boynu bükük
Gözü yaşlı tek başına

Söyle buldun mu aradığın aşkı söyle
Yoksa yalnız mısın sen yine
Benim gibi boynu bükük
Gözü yaşlı tek başına

Çok yazık ettin sevgime be.
 

Dün oğlumu parka götürmüştüm,dönüşte oğlum bi taraftan su istiyor,bi tarafdan çişi gelmiş,bi tarafdan ellerini yıkamalıyım,her şey girmiş birbirine bi tarafdan da duyuyorum ki konuşuyor bu,ne annesin,ne kadınsın,dedim noluyor,dedi ki bi duş aldırsana çocuğa,kendin nasıl büyütülmüşsrn öyle büyütücen tabi.patladım haykırdım,yeterr be,ne istiyorsun benden,adam işkence resmen ya"dedim.zaten evden çıkıyordu,ayakkabısını giyindi,kaçtı hemen.hiç bişey de demedi,akşam tarafı döndü
 

Size bu yaptığı psikolojik şiddet .

Çalışıyorum. Evim 2 gün pırıl pırıl sonra dağılıyor.

Sabah kahvaltı hazırlayamıyorum . Giyin , çocuğunu hazırla koştur koştur işe git.

kendime bakıyorum evet , giyimime de dikkat ediyorum ama bazen vakit kalmıyor .


Bu durumda benden kusursuzsun.


Bir de beyfendi acaba seninle evlenirken aklı neredeydi. Önce iste evlen sonra da aşağıla. Olacak iş mi?


Sizin açınızdan bakarsak:

1. Duydularınızı düşünmüyor.
2. Konuşurken sizi dinlemiyor.
3. İltifat etmiyor, değerli olduğunuzu belli etmek bir yana sizi aşağılıyor.
4. ihtiyaçlarınızı kısıyorsunuz, para isterken ve harcarken de çok sıkılmanıza neden oluyor.
5. Cinsel olarak tatmininizi düşündüğünü hiç hiç sanmıyorum.
6. çocuk bakımı konusunda size sonsuz destek vermesi gerekirken sürekli sizi eleştiriyor.


Birçok kadın için bu adamın insanlığı da adamlığı da eksilerin altında.

Bu adam muhtemelen yanlış bir aile ortamında yetişmiş. Fazlasıyla ezilmiş. Erkekliğinde bir sorun var. Ya da psikolojik bir sorunu var. Sizi eze eze kendi psikolojisini rahatlatıyor. Hayata karşı bir tampon görevi görüyorsunuz. Lütfen kendi hayatınızın iplerini elinize alın. Uzmanlığınızı tamalayın. Son nefeswinizde bu adama bukadar emek verdiğinize üzülmeyecek misiniz. bu hayat size verimli olmak , çevrenize fayda sağlamak, iyi insan olmak için verildi. Ama bu kendinizi ezdireceğiniz anlamına gelmiyor. hatta bu halde mutlu da olamıyacağınız için veriminiz de düşüyor. Yapmayın bunu kendinize.
 
Son düzenleme:

vallahi sen sesini yükseltmedikçe daha çokkk ezilirsin. hayır cahil bir insan da değilsin. okumuşssun doktor olmuşsun. çok mu aşıksın kocana bu kadar taviz veriyorsun.güçlü ol. senin kimseye ihtiyacın yok.sana çemkiriyorsa sende çemkir.herşey karşılıklı.
 

Bunu kaçamica bi zamanda yap sıkıştır onu.
 

5.şık dışında gepsidoğru evet.babasız büyümüş.annesi kadın basına 5yetim büyütmüş.kimse onun gibi olamaz diyor.maddi sıkıntılar çekmiş annesi.hem çalışmış,hem ev işini yetiştirmiş hem de 5çocuk büyütmüş hepsi diplomalı 3ü hukuk bitirmiş ,biri doktor,biri ..unuttum..onun da kitapları var bastığı falan,makaleleri falan.bu da etken tabiki.o anne kocasızdı ve benim kocam var bunla yetinmem Kazım.esas o ki karnım doyuyor
 
Son düzenleme:
Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.
 
Siz öyle sessiz kalmaya devam ettikçe o da üstünüze gelmeye devam edecek. Onca yıl okumuş doktor olmuşsunuz ama işinizi yapmıyorsunuz, evim temiz, yemeklerim var, kıyafetlerim ütülü gibi seyler okudum ben. Bunlara ne gerek var ki? bir kadın tutarsınız o da yapar bunları, ya da hem bunları yapıp hem de kariyer peşinde koşan bir sürü kadın var.

Eşiniz size öz saygısını yitirmiş. Bu durumun eş üzerinde söz sahibi olmakla ilgisi yok, sizin yaptığınız seyleri değerli bulmuyor.

Ben sizin yerinizde olsaydım silkelenir kendime gelirdim.
 
Gece 5de uyudum,çok kötüyüm,çekip gitmek istiyorum,bir kadın her şeye tamam diyorsa erkek onu ezmelimi bu hep böylemi olur,illede elimde hep oklavaylamı dolasmalıyım,bıraktığım anda ben bittim o zaman.
 

Çekip gitmek istiyorum,ne yapsam da düzeltmem ki,gözünde degerim yok bikere.bi defa keşke baskasına aşık olsam demiştim,annem bu iyice kafayı yedi demişti:)
 
Çekip gitmek istiyorum,ne yapsam da düzeltmem ki,gözünde degerim yok bikere.bi defa keşke baskasına aşık olsam demiştim,annem bu iyice kafayı yedi demişti:)

Hımmm mücadele etmek yerine kaçanlardan olmak işinize geliyor yani. Çok kolaydır kaçmak, cok kolaydır arkanda bırakıp gitmek. Başkasına aşık olsanız ne olacak ki? Ne değişecek? Belki sorun eşinizde değil sizdedir.
 

Ne biliyim ya.düşünüyorum işte. Kolaya kaçmakmı ooof benim gibi sabırlısını görmedimm.sorun o ya o sen yanlışsın dedi,ben de hep kabullendim,hep kendimi değiştirdim,işte o yüzden artık her şey duyuyorum ya ondan.bikere bile ben böyleyim.işine gelirse,demedim
 

Eğer evliliğinizi devam ettirmek istiyorsanız kartlarınızı acık oynayın, size "sorun sensin" diyorsa tam olarak nedenini öğrenin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…