Eşiniz aileniz ile görüştürmese ne yapardınız !

iyi de neden

adam neden sen gitme onlar gelsin diyor

ailesinin şehrinde semtinde evinde eşinin görüşmesini istemediği biri mi var

çocukların düzeni mi bozulur diyor

burada yazınca tabii çok kötü de neden göndermiyor bir bunu bulmalı

mesela eşim bir hafta 10 günden fazla ailemde kalmamı onaylamaz

zira o, uzun kalamaz onsuz da oğlu huzursuz olur diye gidin gelin der

Ailesi buna akıl verirmiş gerek yokmuş öyle duyormus

"Çocukları olduğu için"
"Çocuklarının hatrına"
"Çocukları yüzünden"

Arkadaşlar bunlar bahane değil. Bu insanlar çocuk doğurmasalar da yine böyle bir muameleye katlanırlar çünkü kendini ezdiriyor. Artık ataerkil toplumdan mıdır nedir, "Erkeğin sözünden çıkılmaz, erkek ne derse o, kocam değil mi kodu mu oturtur, erkeğim de erkeğim". Siz böyle yaparsanız herkes tepenize çıkar.

Kimse size istemediğiniz bir şeyi yapamaz. Burada akıl alıp, kocanız "Çıkmayacaksın" dediğinde pısıp oturursanız daha çok konu açarsınız. Köle Isaura mısınız? Yani nasıl bir yol izlemeli diye bir soru yok, böyle insan yerine konulmadığı bir hayat yaşamaya devam edecek boşanmıyorsa. Çocuklarım için diye bir bahaneyi ben kabul edemiyorum, üzgünüm. Ne güçlü kadınlar var resti çekip boşanan, ekonomik özgürlüğünü sonradan kazanan. O yüzden ben boşanması dışında herhangi bir "yol" gösteremem.

Miş miş miş de muş muş muş...

Konu sahibi kim didimin didisi cok tanimam etmem ne yaşadı bilmem.

Bu masalda burda bitmis

Ailene gitme deyince oda birşey demiyormuş demişsiniz. Tepkisini belli etmemeye devam ederse hep böyle gider. Ne demektir yaa gitme ailene demek. Okumak cehaleti alır eşşeklik baki kalır. Tamda bu sözün karşığı adam.

Yemez öyle bişey demek. Adamına göre muamele. Arkadaşlara katılıyorum bitane daha doğursun.

Yemez öyle bişey demek. Adamına göre muamele. Arkadaşlara katılıyorum bitane daha doğursun.

Okumuş meslek sahibi ama ,sözü geçmeyen, ne düşündüğü umursanmayan,sesi çıkmayan bir kadin...Ben anasina,babasına üzüldüm,okut,zahmet çek,para kazandir ,sonra kizina,torunlarına hasret kal,kızınında hiç sesi çıkmasın...

Ben arkadaşınızda buldum suçu..
Adam ne akıllı kendi ailesine köle etmiş.. karısının ailesinden hizmet beklemiş..
Arkadaşınızda bu durumlara tepki göstermemiş...akıllı adam vesselam..

Höst, sen kimsin de benim ailemle görüşüp görüşmeyeceğime karar vereceksin derdim ve giderdim. Koca denen şahıs bi tarafını yırtadursun, kimse bana ne yapıp yapmayacağımı söyleyemez. Beğenmeyen içinse kapı orda. Ama tabi bu benim şahsi tavrım, sizin arkadaşta tutmaz anlattığınıza göre.

Adam zihniyet olarak kadın ailesine gitmeyi aşağılayıcı buluyordur. Veya karısını bir yere göndermeyi.

Sanki çok mu anormal bu ülke için? Niçin mantıklı bir açıklaması olabileceğine inandınız bu kısıtlamanın? Çocukların düzeni kendi ailesine gidince bozulmuyor mu?

Yazdığınız sebeplerin hiçbiri de zaten aileye gitmeye engel oluşturamaz, yasak sebebi olamaz. Eş zaten böyle bir şeyi yasaklayamaz.

hayır şunun için mantıklı sebep aradım

yanımızda çalışan bir eleman vardı

eşi hamile idi

eşinin annesinin evi dırının üstünde imiş

yaz günü onlara gidiyormuş, hamile bir şey olacak sıcaktan diye korkuyorum annenler bize gelsin, ben getirir götürürüm diyorum yine bana küsüyor diye anlattı

kıza sorsanız o neden engelliyor eskiden beri gittiğim annemin evi diyordu

adam hiç görüşme dese mantıklı sebep aramam da sen gitme onlar gelsin diyor demiş

o nedenle sebep aradım burada var ya eski sevgilim orada diye göndermiyor vs gibi konular öyle mi acaba dedim

Siddet ve baskıyla büyüyen cocuk magdurdur, üzülürüm, dua ederim cunku seçenegi yoktur, mecburdur. Ama ekonomik özgürlüğü olan bir kadının baskıya ya da siddete uğradığı bir evliliği bile isteye devam ettirmesine hic üzülmüyorum.

Bazıları layıgını yasıyor.

Çok istisnai bir örnek bana göre, zaten bunu diyene kadar adam sürekli aileyi eve getirebilir imiş, yani yine mantıksız bir kısıtlama.

Eski sevgili mahallede diye göndermeyen adamlar da aynı zihniyetin başka versiyonu.

Ama zaten bu örnek düpedüz kadına hiçbir şeyi hak görmeyen adam örneğiymiş, adam telefonunu bile alıyormuş kadının. Akıl verirler diye.

Bunları kabul eden ve hala evli kalmak isteyen öğretmene de yazıklar olsun.

Ya kimse kusura bakmasin ben anlamiyorum bir anne bir baba cocugunu büyütmek icin,elinden geleni yapiyor yemiyor yediriyor giymiyor giydiriyor ,elin tirsigi cikip annene baban gidemezsin diyor.nasil bir boyun egme seklidir ya nasil kabullenirsin nasil cok sinirleniyorum agzimdan kotu bisey cikacak neyse arkadaşına sole bir kac tane daha cocuk yapsin dayak falan atarsa ,yemek üstü tatli saysin.kocasinin ayaklarini yikasin daha cok yaranir kocasina ozaman...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…