Eşiniz ailenize giderken sorun çıkartıyor mu?

Hallimce

Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2020
122
69
18
38
Sorum açık aslında. Başlıkta da sorduğum gibi eşleriniz sizin yaptığınız bir plana uyarken sorgusuz sualsiz ve sorunsuz davranıyor mu? Ailem bizi evlerine davet etti. Bir ay oldu görüşmeyeli. Özel bir gün olduğu için toplanacağız. Eşime de bir hafta öncesinden sorup ne zaman müsaitsin ona göre ayarlayacağız dedim. Karar verdik yarın görüşeceğiz. Arabayla 15 20 dk yol gideceğiz taş çatlasın 3 saat oturup geleceğiz. Şimdi eşim diyor ki gitmesek olur mu hiç gidesim yok. Ben gitmek istemiyorum hasta olduğumu söyle. Şimdi onu ikna etmem gerekecek. Dünden beri de yiyecek birşeyler hazırlıyorum götürmek için. Eşim biliyor da bunu. Bile bile yapıyor. Siz olsanız ne yaparsınız. Bu arada herkes uzaktan çalışıyor. Ona rağmen ayda iki ayda bir görüşüyoruz ve sonuç bu. Bazen hiç sorun çıkarmazken bazen de böyle zorluyor beni. Ben de kafam rahat gidip vakit geçirip gelmek istiyorum. Çok bişey değil ki beklediğim. Bu arada ailemle bir problemi yok eşimin. Gitmek istememe sebebi bu değil yani.

Aklima sosyal fobi geldi.
Baska secenekler olarak evden biriyle sizin bilmediginiz bir huzursuzluk yaşanmış da olabilir.
Benim de bazen son dakika gitmek istememe durumum oluyor. Bu sekilde baska planlara da son dakika gitmek istemiyorum diyebiliyorsa ailenizle ilgili bir sorun degil bence. ama sadece aileye boyleyse baska sebepler vardir. Sevmiyordur ya da bilmediginiz bir sorun vardir.

Planı ortak yaparız ve herkes uyar
Sizinkilere gitmeyelim veya gitmemek için bahaneler uydursa ömür boyu kendi ailesine aynı sorunları çıkaracağımı bilir
O yüzden karşılıklı mecburi saygı ve sevgiyle hallediyoruz işleri
Ortada bir tatsızlık yoksa ben hiç gelemem bu tarz şeylere
Bir zahmet birbirimizin ailelerine saygı duyalım

Korono var bilmem farkında mısınız? Neyse kendiniz gitseniz illa ailelere yapışık ikiz olarak gitmeye gerek yok ki sizde onun ailesine giderken kendi tek gider ama aılenızle arasında bir durum yok dimi?
Ama ayda birmiş sanırım gitmeniz buna saygı duyması gerekiyor sevmesede saygı göstermeli bencillik ediyor

Son düzenleme:
Ayda bir çok bisey degil.
Biz de kaynanama ayda bir filan giderdik, pandemiden once yani ben de bayilmiyorum veya özlemiyorum eşimin ailesini ama o kadarcik gorusmeyi de insan eşi için yapmali, yaparim ben de.

Benim ailem farkli sehirde eşimden asla isteksizlik gormedim bugune kadar, hevesli gider hatta cunku bizimkilerle arasi iyi zaten.

Her hafta veya 2-3 gunde bir aile ziyareti mevzu olsaydi istememesi ve gelmemesi normal derdim ama dedigim gibi ayda bi defacik 2-3 saat için insan eşiyle birlikte aile ortaminda bulunmali.

Kimseyi bişeylere zorlamam ben. Gelmek ister misin derim, olur derse gideriz olmaz derse ben kendim giderim. Neden gelmedi diye sorana da istemedi der geçerim. İnsanlar her zaman her yere gitmek istemek zorunda değiller bence.

Ha söz verdiyse (bana değil gidilecek yere), son anda caydıysa yine onsuz giderim. Ama sonra ona aynısını uygularım. Söz verip son anda vazgeçerim

Anne babaya tek gidilecek durum var eşli gidilecek durum var. Herkes ailecek giderken kocam yan çizse bozulurum onu da bozarım tıpış tıpış gelir. Hele ortada sorun yokken aşırı gidelim diye tutturmamışken bu kadar sıkıntı çıkarması benim hoş karşılayacağım bi durum değil. Siz de adamakıllı konuşun son dakika yan çizmemesi gerektiğini anlasın.

Bu arada ben evli değilim ama çevremde ortak plana sorunsuz uyan da var böyle sizin eşiniz gibi sorun çıkaran da. O yüzden evlenince düzelir dememek lazım evlenmeden dikkat etmek lazım böyle meselelere. Sizin tek yapabileceğiniz adamakıllı konuşmak.

Normalde eşimi bu konuda asla darlamam
Ben gidiyorum derim giderim isterse zaten ben de gelip göreyim der gelir.
Ama davet edilen bir yemekse mevzu ve mırın kırın yaparsa sıkıntı çıkarırım Zaten yapmaz mırın kırıncı taraf genelde benim

İster gelsiiin ister gelmesin , nasıl davranıyorsa kendisi de aynı tavrı göreceğini bilse yeter .
Hiç mahcup olur vs diye de düşünmem ben olsam son anda vaz geçti derim herkese , banane 10 yaşında çocuk mu ki arkasını toplayayım?

Ben nazar degmesin sansliyim bu konuda.Kv ve annem yakinlar birbirlerine ..esim anneme gidelim diye baski yapmaz..Genelde oglumu alir gider ben anneme gecerim.Cunku annem yalniz kv daha kalabalik bunu bilir saygi gosterir annemin isleri varsa yaparim oyle doneriz..esim istedigi vakit zaman annesine gidet niye gittin diye asla sormam sorgulamam saygi gosteririm cunku annesi yasli yarin birgun oldugunde bir sorun yasamak istemem..gonlunce annesiyle kalsin.Bizde durumlar bu

Benim eşim de sizinki gibi biraz. Eskiden zorlardım, sonra saldım. Kendim çıkıp gidiyorum, canı isterse gelir, istemezse gelmez. Ailemle çok mangal partisi yaptık eşim olmadan. Davet bile etmiyorum, evde tost filan yaparsın kendine diyorum.
Ailemle görüşmek için koca kaprisi çekemeyeceğim.

Sizin yerinizde olsam çıkıp giderim davete, eşime de gel demem bir daha. Bu arada benim de eşimin ailemle arası iyi, onu böyle kabullendiler.

Plan asamasinda hic darlamam, ama soz verdi ise sozunde dursun yani, insanlar da ona gore hazirlik yapiyorlar neticede, canim istemiyor deyip caymak his degil.

Güzellikle konuşun, bi hafta önceden anlaştığınizi kendisini zorlayıp gelmesi gerektiğini söyleyin. Baktınız anlamiyo bundan sonra sana verdiğim hiçbir sözü tutmiycam deyin, aynen de öyle yapın siz kendiniz gidin

Belki keyfi yoktur belki canını sıkan bişeyler vardır belki durgunlaşmıştır siz eşisiniz daha iyi bilirsniz benim eşimede öyle oluyo bazen ,onun ailesine gidecegimiz zaman banada oluyo kendi tek gdiyo bazende ben tek gidyorm annemi görmeye .ruh hali insanların değişebiliyor

Plan yapılmışsa hastalık acil durum yoksa bozuşuruz. Başıma henüz gelmedi.
Galiba sorun çıkaran benim. Çünkü eşimin annesi koloni gibi onların istediği hayatı yaşayalım istiyor. Bu nedenle muhim olan olandır. Emrivakiyi de sevmem, canım istemiyor gibi saçma bahaneyi de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…