Eşiniz ailesinin faturalarını ödese mutfak ihtiyaçlarını karşılasa bir tepki verir misiniz

ay cevap vericem diye küplerden indim düşünün artk:P
maaşın nerdeyse yarısı zaten parası olan aileye gidiyor pes.
kp emekli olsa 1000lira alsa 1500 de sizden 2500 ayda. siz ayda 2000.
kpin umursamamasının sebeplerinden biri de zaten bir yerlerden sorgusuz sualsiz para geliyor olması. para gelmese mecbur düşünecek.
birden keserseniz kıyamet kopar kabak sizin badınıza patlar. kademeli azaltın. bebeğin madraflarını arttırın , hayatım şu da lazım, bu çok gerekliymiş nette okudum , bu olmazsa olmazmış doktor dedi, bu kitap gelişimi için çok önemli.
siz paraya yer bulmazsanız adam bulur.
kp bey gibi gezsin diye bu kadar para vermek doğru gelmiyor, ihtiyaçları olsa tamam denir ama böyle çok ayıp ya.

Hepsini okumadım

Siz 2000 ike geçinirken onlar 1500 artı kp Şeklinde geçiniyor

Fatura kaç lira yanı ben bol harcarım ayda 200 değil onlar ne kadar harcıyormuş ki iki yaşlı

Mutfak masrafını da kıssın Kv kışlık hazırlasın akşam pazarına gitsin

Hepsini okumadım

Siz 2000 ike geçinirken onlar 1500 artı kp Şeklinde geçiniyor

Fatura kaç lira yanı ben bol harcarım ayda 200 değil onlar ne kadar harcıyormuş ki iki yaşlı

Mutfak masrafını da kıssın Kv kışlık hazırlasın akşam pazarına gitsin

İki tane de görümcem var evde 4 kişiler .

Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama gerçekten çok zor bu parayla geçinmek. Eşiniz öncelikle kız kardeşinden çalışmasını ve ailesine destek olmasını çünkü kendisinin artık bir bebeği olacağını ve bu kadar yardımda bulunamayacağını söylemesi gerekiyor. Bu durumda gorumcenizin çalışmayıp evde oturması çok büyük sorumsuzluk. Sonra da aynı şekilde babasıyla konuşsun. Yavaş yavaş azaltan verdiği parayi. Yetmedi içe onlar da kendilerince tedbir almaya başlayacaklardır.
Ankarada yaşıyoruz. Evet görümcem çalışsa daha iyi olur ama o da sonunda bir gün evlenip gidecek .sonra nolcak gözler yine eşime çevrilir. Bakalım. Henüz konuşmadım eşimle bugün işler çok yogunmus konuyu açmadım hiç

Tamamen parayı kesmek değilde bazı aylar biraz kısabilir.
Bunu da eşinizle konuşarak değil bazı aylar ek masraflar çıkararak yapabilirsiniz.

Mesela bebeğinize sigorta başlatın. Kendinize bir şeyler alın. Bir ev daha almaya çalışın, yatırım olur deyin v.s
750 yada 500 verse esim raziyim henuz konusmadim bakalim ne diyecek.sigorta isini bir arkadas daha soyledi benim aklima gelmemisti bu cok iyi bi fikir .Evimizi eşim evlenmeden dubaide çalışarak aldı yeni bir ev alamayız ev alacak nakit paramız yok kredi isine de eşim de bende girmek istemiyoruz .

Yattıkları yerden ellerine bir "asgari ücret" veriyorsunuz resmen her ay. Kendi ağzınızla söylediniz o parayla kaç çocuklu aile geçinmeye çalışıyor. Kesinlikle vermesin. Çocuğum olsun olmasın eşimin okadar parayı ailesine vermesine izin vermezdim. Hem gelirleri var hem mutfak ve faturalar sizin cepten çıkıyor. Daha neler derdim de neyse!
Gelir var da adam işte hayırsız. Yer içer eve bir çöp dahi getirmez. Eşim de mecbur vermeye .ama en azından daha az vermeli.

Asla haksiz degilsiniz. Ama ikna etmek yillarin aliskanligi bir cirpida silivermek zor olacak. Belli ki esiniz oldum olasi bakti ailesine.
Isiniz de yoksa eger su an bence esinizle sakince konusun. Kendi gelir gider listenizi yapin. Ustune bebek tahmini gider listesi yapin.bildiginiz kadariyla ailesinin gelir gider listesini yapin.
Cunku bebek dogduktan sonra yapilan bu yardim adil olmayacak. Sizin giderleriniz yukselecek.
Anne baba olarak cocuklarimiza kendi butcelerini ayarlamayi ogretmemiz gerekirken esinizde tersi bir durum olmus. Yavas yavas onlari yorganina gore ayak uzatmalari gerektigine ikna etmek lazim.
Elinizde liste ve rakamlar olmasi esinizin de resmi gormesini kolaylastiracak.
Hele ki basit bir matematik hesabiyla 2000 tl 2 yetiskin ve 1 bebek icin ayrilirken, diger tarafta baska 2 yetiskin 1500 tl + kendi paralari ile yasiyorsa... Sizden daha fazla para giriyor evlerine. Bu aslinda sanirim evliligin basindan beri boyleymis.
Cok da guzel sabretmissiniz. Paraci olsaniz bu konuda cok daha onceden baska tarz konusurdunuz. Esiniz de gorecektir eminim. Icinizi ferah tutun.
Uzun uzun yazmışsınız çok teşekkür ederim.2 tane de görümcem var evde 4 kişiler. Kp nin çalıştığı kendine .eve bir şey almaz. Yani eve eşimin parası giriyor kayinpederin faydası dokunmuyor.

Bencillik falan değil kesinlikle haklısın, birde bebek masrafın olacak 2 bin kesinlikle yetmez kıt kanaat olursunuz bu sefer de kavgalar tartışmalar başlar olan size olur...

Ayrıca neden 1500 tl gibi hiç de azımsanmayacak bir rakam her ay veriliyor? Maaşın yarısı hiçe gidiyor resmen...

Kp bu zamana kadar çalışıp birikim yapmamış mı?anlamıyorum zamanında çalışıp otur ye 50 küsür yaşlarına gelip hala bir şey sahibi olamamış üstüne birde oğlunu sömürüyor...
Acizlik resmen...

Ankara ise zor da olsa geçinilebilir. Ama gorumceleriniz genç muhakkak onların da kendilerine göre istekleri ve ihtiyaçları olacaktır. Baba bize para ver dediklerinde kayınpederinin gidin abinizden alın mı diyor.

Cocugunuzun gelecegini dusunuyorsaniz calismayi deneyin.. 2 ay sonra calismaya donen annelerin yaninda 3 yasina kadar calismayi dusunmuyorum diyebiliyorsaniz ailesine gonderdigi paraya da laf etmeyin bence
Ailesine gonderdigi para maddiyat ile alakalı benim çocuğumla vakit geçirmemi istemek maneviyat ile alakalı. Aç kalmadığımiz sürece 3 yaşına kadar çalışmak istemiyorum. Bu benim kendi tercihim çalışan annelere saygı duyuyorum yanlis anlasilma olmasin bende bebekken benim annemde çalışmiş ,fakat ben isterdim annemle daha çok vakit geçireyim. Kendimden de yola çıkarak çocuğumla vakit geçirmek istiyorum

Ankara ise zor da olsa geçinilebilir. Ama gorumceleriniz genç muhakkak onların da kendilerine göre istekleri ve ihtiyaçları olacaktır. Baba bize para ver dediklerinde kayınpederinin gidin abinizden alın mı diyor.
Babalarından para istemezler çünkü vermez. Kayınvalidem den alırlar para . Kv biraz ayırır .

Sizi hakli goruyorum sonuna kadar, kp calisiyorsa evini gecindirsin bu devirde herkes kendi kendine anca yetiyor. Esinizin kardesleri var mi? Varsa onlar yardim etsin birazda

Bencillik falan değil kesinlikle haklısın, birde bebek masrafın olacak 2 bin kesinlikle yetmez kıt kanaat olursunuz bu sefer de kavgalar tartışmalar başlar olan size olur...

Ayrıca neden 1500 tl gibi hiç de azımsanmayacak bir rakam her ay veriliyor? Maaşın yarısı hiçe gidiyor resmen...

Kp bu zamana kadar çalışıp birikim yapmamış mı?anlamıyorum zamanında çalışıp otur ye 50 küsür yaşlarına gelip hala bir şey sahibi olamamış üstüne birde oğlunu sömürüyor...
Acizlik resmen...
Adamın hiçbir birikimi yok eşim evi de kendi aldı düğünü de kendi yaptı adam beş parasız para kazanır ama kendi yer gezer tozar .evde 2 de görümcem var.

ben sizi haklı buldum. herkesin evinin bütcesi kendine. babasının evini geçindirecek maddiyatı varmış zaten. eşiniz o evin geçimini sağlıyorsa kp kendi parasını napıyor merak ettim doğrusu. maddi durumları olmayabilir bi gelirleri olmayabilir, başınızın gözünüzün üstüne anne babanızdır bakılması gerekir ama böyle bir durum yok. bu yapılan sizin degil onları bencilligi. esınızle acıkca konusmalısınız belkı oda rahatsızdır bu durumdan ve cesaretlendırılmeyı beklıyordur.

Sizi hakli goruyorum sonuna kadar, kp calisiyorsa evini gecindirsin bu devirde herkes kendi kendine anca yetiyor. Esinizin kardesleri var mi? Varsa onlar yardim etsin birazda
Eşimin kizkardesleri var 2 tane 1 ablası var ablası evli. 2 görümcem de çalışmıyor birisi lise sona gidecek bu sene. Öbürünun de çalışmaya niyeti yok

Çok iyi birisiniz Ben sizin yerinizde olsam binbir türlü şımarıklık yapar tatil diye tutturur bir şekilde huzursuzluk çıkarırdım. Annesine bakmak istiyor anlıyorum ama annesi de bir taşın Altına elini koymalı ya çalışsın ya da boşanıp nafaka alsın madem baba babalık yapmıyor. Hastane masrafı değil ki acil bir ihtiyaç olsun 1500 lira sağlık olsa haksızsınız derdim ama bu biraz aileyi maaşa bağlamak olmuş.. Biri bana da ekstra maaş verse bende daha çok gezerim 10 liralık değil 100 liralık giyerim. Kp eve girecek parayı hesaplayıp ona göre geziyordur zaten, kv için üzgünüm eşiniz içinde. Şu şekilde de diyebilirsiniz "ilerde çocuğum okumak istediği okulu birikmişimiz olmadı diye okuyamadım derse hiç mi vicdan azabı çekmeyeceksin" eşiniz de çok iyi bir insan ama umarım duygularından çok mantığıyla hareket etmeye başlar. 2 ailenin yükünü omuzlara almak düşündüğümüzden de zor olsa gerek... Görümce de iPhone istiyorsa çalışıp alsın bir zahmet, kardeşiniz çektim yokluğu onlara yaşatmamak istiyor ama ayarı kaymış biraz, şımartmaya girmiş bu olaylar benim gözümde.. Umarım hakkınızda hayırlısı olur

Evlenmeden önce biliyordum bunu. kabullenmekten başka çarem olmadı
Ozaman aksini kabul etmedi mi?Veya daha azini .Gorumceler kas yasinda okuyir mu?Bazi ailede biru boyle kurban olur.Kiymetini biliyorlar mi bari?Kp maasini nereye harciyor hic mi eve vermiyir hep oylemiy mis?Gorumceler calisamiyor mu?Eve versin ama 1500 cok fazla 500 tl uygun.Daha da kabul etmiyorsa bastan kabul etmissin yapacak birsey yok.Cocuklar buyudugunde nasilsa gorumceler evlenmis olur.Daha az vermeye baslar.Gorumceler de kendi dugunlerini calisarak yapsin bir zahmet.Bizler de calisarak ceyiz hazirladik.Abisi yardim eder az ama tum ceyizini de duzmek zorunda degil.Ortayi asmayin bu durumda.Calissan daha cok karisma hakkin olur ama diyeyim.

Back
X