• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşiniz ailesinin faturalarını ödese mutfak ihtiyaçlarını karşılasa bir tepki verir misiniz

Merhaba kızlar 1 senelik evliyim eşim 3500 tl kazanıyor , kayınpederim çalıştığı halde kendi evine bakmayan bir insan, düğünümüzü eşim yaptı kendi çalışıp kazanarak, babası tek çöp dahi almadı eşimin aldığı bilezikleri bir de utanmadan düğünde taktı bana sanki kendi almışçasına her neyse, faturaları eşim ödüyor, mutfak ihtiyaçlarını eşim karşılıyor. 1500 lira ayda ailesine gidiyor.
bize kalan 2 bin yetiyor. evimiz kendimize ait . ben çalışmıyorum çalışmayı düşündüm ama kısmet olmadı. şimdi de bebeğimiz olacak. zaten bebeğim 3 yaşına gelene kadar çalışmayı düşünmüyorum ,3 yaşında kreşe vermek istiyorum, her neyse, 2 bin bize yine yeter herhalde gereksiz masraflar yapmazsak bazı şeylerden kısarsak, bankada biraz paramızda var,asgari ücret alıp ev geçindirmeye çalışan insanlar var bu yüzden yetmez demek istemiyorum ,yeter, fakat babası çalıştığı halde ailesine para vermesi şuan bana dokunuyor, bebeğim olacak ve onun geleceğini düşünmek zorundayım, oraya verdiği 1500 lirayı eşim her ay bankaya yatırsa bir senede 18000 para yapar, kesinlikle paragöz bir insan olduğum anlaşılmasın öyle olsa eşim ailesine para veriyor diye ilk başta tepkimi koyardım ama geleceğimizi düşünmek zorundayım, sizce ne yapalım, eşime söylemedim bunu, kayınpederim de gerçekten hiç iş yok , bu böyle sürüp gider, yıllarca, acaba eşim vermese para zorda kalınca öder mi ki bu adam, eşim dese çocuğumuz olacak ben artık para veremem, konuşsa babasıyla ? yoksa ben bencil mi düşünmüş oluyorum ? ama sonuçta adamın kazancı var, kazancı olmasa hasta olsa çalışamıyor olsa hadi tamam eşim baksın ihtiyaçlarını gidersin, ama kendi çalışıp kendi yiyor. bu da bana dokunmaya başladı. fikirlerinizi bekliyorum

öncelikli eşinizin çok iyi bir insan olduğunu düşünüyorum. yani nadir erkeklerden. Bence bu konuyu ona yansıtıp canını sıkmanıza gerek yok çünkü kendisi zaten durumun farkındadır ve yapabilecek birşey varsa yapmaya çalışacaktır.
Diğer yandan annesinden bahsediyorsunuz ve bu anne oğlunun yaptığının farkında bir anne. Benim annemde bu durumda olsa bende elimden geldiğince yardım etmeye çalışırdım.

Bence evlenmeden konuşmanız daha guzel olurdu. Esimde evlenmeden tum maasini ailesine harcardi kendine kiyafet bile almamıştı babama kardeslerime para yollucam diye. Nisanliyken ben bnluma gelemem dedim paran bize yetmiyor anca geciniriz. 5 yillik evliyiz ara ara hala para yollar ama 3 ayda 5 ayda bir

Meyve alırken sevdiğim değilde ucuz olanını seçerken, kızıma avokado mango ...besin degeri degilde fiyati pahaliysa sevmesede aldım eksik etmedim evden. Tropik adaya dönüyor ev her ay. Çöpe atıyorum çoğu zaman çocuğun yediği bi muz. Meyvede sevmez aslında ama alıyorum yinede. Neden çünkü bebeğim en iyisine layık kafası. Annelik hastalıklı bi duygu biraz. Aptamil yerine bebelac mama alsan gözüne uyku girmiyor. Kyafet alışverişinde hesaplı yapınca vicdan azabı, çok para verince kuş gibi hafifsin. Şimdi idare ederim sanıyorsun ama çocuk olunca değişiyor iş. Ben kendimi tanıyamıyorum anne oldukdan sonra.

Merhaba kızlar 1 senelik evliyim eşim 3500 tl kazanıyor , kayınpederim çalıştığı halde kendi evine bakmayan bir insan, düğünümüzü eşim yaptı kendi çalışıp kazanarak, babası tek çöp dahi almadı eşimin aldığı bilezikleri bir de utanmadan düğünde taktı bana sanki kendi almışçasına her neyse, faturaları eşim ödüyor, mutfak ihtiyaçlarını eşim karşılıyor. 1500 lira ayda ailesine gidiyor.
bize kalan 2 bin yetiyor. evimiz kendimize ait . ben çalışmıyorum çalışmayı düşündüm ama kısmet olmadı. şimdi de bebeğimiz olacak. zaten bebeğim 3 yaşına gelene kadar çalışmayı düşünmüyorum ,3 yaşında kreşe vermek istiyorum, her neyse, 2 bin bize yine yeter herhalde gereksiz masraflar yapmazsak bazı şeylerden kısarsak, bankada biraz paramızda var,asgari ücret alıp ev geçindirmeye çalışan insanlar var bu yüzden yetmez demek istemiyorum ,yeter, fakat babası çalıştığı halde ailesine para vermesi şuan bana dokunuyor, bebeğim olacak ve onun geleceğini düşünmek zorundayım, oraya verdiği 1500 lirayı eşim her ay bankaya yatırsa bir senede 18000 para yapar, kesinlikle paragöz bir insan olduğum anlaşılmasın öyle olsa eşim ailesine para veriyor diye ilk başta tepkimi koyardım ama geleceğimizi düşünmek zorundayım, sizce ne yapalım, eşime söylemedim bunu, kayınpederim de gerçekten hiç iş yok , bu böyle sürüp gider, yıllarca, acaba eşim vermese para zorda kalınca öder mi ki bu adam, eşim dese çocuğumuz olacak ben artık para veremem, konuşsa babasıyla ? yoksa ben bencil mi düşünmüş oluyorum ? ama sonuçta adamın kazancı var, kazancı olmasa hasta olsa çalışamıyor olsa hadi tamam eşim baksın ihtiyaçlarını gidersin, ama kendi çalışıp kendi yiyor. bu da bana dokunmaya başladı. fikirlerinizi bekliyorum
En azindan faturaları çıkarsın eşiniz kendisinden ayda 1500 geçinen aileler var az buz para değil

Meyve alırken sevdiğim değilde ucuz olanını seçerken, kızıma avokado mango ...besin degeri degilde fiyati pahaliysa sevmesede aldım eksik etmedim evden. Tropik adaya dönüyor ev her ay. Çöpe atıyorum çoğu zaman çocuğun yediği bi muz. Meyvede sevmez aslında ama alıyorum yinede. Neden çünkü bebeğim en iyisine layık kafası. Annelik hastalıklı bi duygu biraz. Aptamil yerine bebelac mama alsan gözüne uyku girmiyor. Kyafet alışverişinde hesaplı yapınca vicdan azabı, çok para verince kuş gibi hafifsin. Şimdi idare ederim sanıyorsun ama çocuk olunca değişiyor iş. Ben kendimi tanıyamıyorum anne oldukdan sonra.
Yeteri kadar alın,ziyan etmeyin sizde canım:)Benim çocuklarım da en sıkıntılı günlerimizde bile bir kere market yumurtası yemediler.Sütümü yumurtamı köyden alırdım onlar için.Muzu taneyle alırdım.Beslenmelerinden hiç kısmadım.Ama israfta etmedim,o gün poğaça yaptıysam ekmek alacağım parayı kumbaraya attım,gelecekte bir gün gelecek diye:)Ve gelecek geldi,3 çocuğum okula gidiyor ve artık asla para birikmiyor 3 5 kuruş dışında...

merak ettim kb parayı nereye harcıyor ozaman ?
Kbabanız evi kiramı ?
Çok zor durumda olmadıklarını söylüyorsunuz daha ne ?
Herkes yavrusunun geleceğini düşünmek zorunda tabi.
Ben durumları kötü ise desteklerdim fakat iyi ise daha iyi şartlar için yuvamıza olanaklar sağlardım
Gelecek planları yapardım yavrum için eğitimi için .

Ozaman aksini kabul etmedi mi?Veya daha azini .Gorumceler kas yasinda okuyir mu?Bazi ailede biru boyle kurban olur.Kiymetini biliyorlar mi bari?Kp maasini nereye harciyor hic mi eve vermiyir hep oylemiy mis?Gorumceler calisamiyor mu?Eve versin ama 1500 cok fazla 500 tl uygun.Daha da kabul etmiyorsa bastan kabul etmissin yapacak birsey yok.Cocuklar buyudugunde nasilsa gorumceler evlenmis olur.Daha az vermeye baslar.Gorumceler de kendi dugunlerini calisarak yapsin bir zahmet.Bizler de calisarak ceyiz hazirladik.Abisi yardim eder az ama tum ceyizini de duzmek zorunda degil.Ortayi asmayin bu durumda.Calissan daha cok karisma hakkin olur ama diyeyim.
Görümcemin biri 22 biri 18 yaşında , 18 yaşında olan lise sona gidecek bu sene. staj yaptı kendisi stajdan kazandığı para ile ufak tefek çeyiz aldı kendine o büyüğüne göre daha bilinçli . diğeri durumun farkında ama çalışma ruhu yok.kayınpeder maaşını tamamen kendine harcar facebooktan bakıyorum devamlı oraya buraya gitmeler yemeler içmeler.. haber vermeden şehir dışına çıkmalar.adam bekar hayatı gibi yaşıyor evde benim çocuklarım eşim var mı demek yok.

merak ettim kb parayı nereye harcıyor ozaman ?
Kbabanız evi kiramı ?
Çok zor durumda olmadıklarını söylüyorsunuz daha ne ?
Herkes yavrusunun geleceğini düşünmek zorunda tabi.
Ben durumları kötü ise desteklerdim fakat iyi ise daha iyi şartlar için yuvamıza olanaklar sağlardım
Gelecek planları yapardım yavrum için eğitimi için .
Kendi evleri, adam geziyor tozuyor para öyle gidiyor.kp desteği olmadığı için aslında kv ve görümceler zor durumda kalıyor bu yüzden eşime düşüyor herşey.

Şu kadar söyliyim. 21 yaşındayım. 2 yıllık evliyim. Bu ayın 1 inden itibaren hayatımın büyük dersini aldım. 30 sene yaşamışcasina hayatın acısını tatlısını gördüm. Sadece 2 hafta içinde hayatın ne olduğunu gördüm.
Çalışsın evini geçindirsin. Kocanin adını ali var sayıyorum.
Ali artık evli. Alinin artık çocuğu olacak. Ali artık ev gecindiriyor. Ali artık bekar değil. Alinin sorumluluğu , kendi hayatı var. Bekar oğlan mı ki evlendiği halde babasınin çalışmasına rağmen eve para göndersin. Bencil olacaksin bu konuda ablacim. Her şeye bonkör ol ama paraya bencil ol. Ben bunu bilirim. Yüz verdikce arkası gelmiyor. İleride çok pişman olursun. Baksın evine. Derdi neymiste sanki. Önce kendini düşün. Kendi hayatını düşün. Verme para mara. Değer kıymet biliyolarmis gibi ...
Hepten vermeden de olmaz azaltsın istiyorum eşim, çünkü biliyorum o adamdan hayır yok o kendi boğazını doyuruyor ancak. hiç de düşünmüyor benim oğlum evli farklı bir hayatı giderleri var diye.eşimle konuşmadım dün yorgundu benim de pek keyfim yok şu sıralar. akşama açarım konuyu.

Bence evlenmeden konuşmanız daha guzel olurdu. Esimde evlenmeden tum maasini ailesine harcardi kendine kiyafet bile almamıştı babama kardeslerime para yollucam diye. Nisanliyken ben bnluma gelemem dedim paran bize yetmiyor anca geciniriz. 5 yillik evliyiz ara ara hala para yollar ama 3 ayda 5 ayda bir
Evlenmeden konuştuk bu durumu . babasının nasıl biri olduğunu bildiğim için kabul ettim. 2 bin ile de geçindik bir sene boyunca fakat çocuk olunca durumlar değişiyor

Kendi evleri, adam geziyor tozuyor para öyle gidiyor.kp desteği olmadığı için aslında kv ve görümceler zor durumda kalıyor bu yüzden eşime düşüyor herşey.

Eşiniz üstüne düşeni yapıyor fakat tek hatası babasını bu duruma bu şekilde alıştırması.
Bence bir an önce konuşup yetişmediğini söylemesi lazım.
Taş olsa çatlar bu ne ya !

2si1arada 2si1arada

Esinize masraflarinizin artacağını bebeğinizin için biraz birikim yapmak istediğinizi söyleyin. 1500 ciddi bir rakam ama hepsini kesemez bir anda.
Baba savurgan ama annenin ne günahı var, zaten kimsenin içi rahat etmez annesi o şekildeyken gondermemek. Azar azar gönderir illa ki ama birikiminizi yapın siz hemen olmasada zamanla olur inşallah.
Evde başka çalışan yok mu gorunce kayın falan ?
Sadece kp mi kazanıyor?
Görümcelerim var çalışmıyorlar biri lise sona gidecek. hepten kesmek evet olmaz azaltsa en azından yarısını verse olur herhalde.

Kp calisiyormuş koskoca adam sagligi yerindeyken ogluna destek çikcagi halde maas almasi hic dogru bulmuyorum.Evlenince manevi anlamda zaten cocuklar bir omur anne ve babaya destektir yeri geldi midemaddi destek çikar.Ama evlendiklten sonra oglunun ve gelininin yakasindan düsmeyen insanlari siniroluyorumnmaddi anlamda kp para bekler kv is temizlik bekler.
Evlenirken de bir hayrını görmedik zaten tek bir şey dahi yapmadı

Kv ve görümceler çalışmıyor mu?

Siz evlenmeden önce 5 kişilik ailelermiş. Eşiniz mi geçindiriyormuş onları? Yani kp,çalışmıyor diyelim geriye 3 kişi kalıyor hepsi en kötü asgari ücretle çalışsa bir dünya para eder.
Evet eşim geçindiriyordu ,görümceler çalışmıyor

Babası hazıra alışmış tabi.Vermesin nasıl asalak bi insanmış bunlar kusura bakmayın üstünüzden geçinmeye alışmışlar.siz bi işe girip çalışsanız maaşınız kadarı eşinizin ailesine gittiğinde daha çok içinize oturur kolay mı her sabah evden erkenden çıkıp bin türlü insanla muhatap olmak.üstüne bebeğinizden ayrı kalcaksınız.değer mi?kimin için? Çalışmayın eşiniz bi süre sonra yetememeye başlayacaktır çocuk zaten masraflı mecburen birilerinden kısacaktır.ama bu süreçte işe girip eşinizin işini kolaylaştırırsanız hep sizden gider.iyi düşünün.kv de yüz vermeyin hakkınıza çöreklenmiş tabiki iyi görünecek.istemem yan cebime koy hesabı.çok kızıyorum böyle ailelere :sinirli:
Kayınvalidemi seviyorum kızmıyorum ona kadın ne sıkıntılar çekmiş ona tek kelime edemem tüm suç kocası olacak insanda.

Kayınvalidemi seviyorum kızmıyorum ona kadın ne sıkıntılar çekmiş ona tek kelime edemem tüm suç kocası olacak insanda.
Size bravo diyorum sadece.Sapla samanı karıştırmıyorsunuz.Evet kadın ne yapsın.Onun duasıyla Allah kat kat versin size inşallah...

Verdiğiniz para,kazancınıza oranla gerçekten çok.Fakat kayınvalidenize üzüldüm.Getir oğlum yiyelim,onu al bunu al diyende var iyilik bilmeyip.Siz evlenmeden önce yine eşiniz ev olsun alabilmiş.Benim eşimin önceki kazancından bir çöpü yoktu kenarda.Kayınpederimin emekli maaşı,bir dükkanları olduğu ve kendi evlerinde oturdukları halde,geçinmeye yetmiyor diye eşimin kazancını hep eve harcatmışlar.Yarında biz sana destek olacağız diyerek.Kayınpederimin çoğu dolaplardan haberi yok.
Fakat çocuklar büyüdükçe masraflar o kadar artıyor ki.İhtiyaç ve istekler bitmiyor.Eşiniz babasıyla konuşsun.Bebek vesilesiyle bir miktar kısabilirsiniz verdiğinizi belki...
Kayınvalideme bende üzülüyorum çok sıkıntılar çekmiş iki tane de görümcem var evde. eşim evimizi de çok zor aldı yurtdışında çalışıp evlenmeden. yoksa diğer türlü hiç geçinemezdik. bakalım konuşayım eşimle ne diyecek en azından yarısını versin ...

Back
X