Eşiniz ailesinin faturalarını ödese mutfak ihtiyaçlarını karşılasa bir tepki verir misiniz

Evlenmeden önce biliyorsan bu durumu yapacak hiçbirşey yok eşinin annesi be kardeşleri sonuçta baba bakmıyorsa insaniyet namına o yardım ediyor gönderilen parayı azaltmanız huzursuzluğa sebep olur onlarında o parayı har vurup harman savuracak hali yok bence hiç ses çıkarmayın kimisinin geliri 10000 olur yer içer gezer bereketi olmaz elinde hiçbirşey kalmaz zaman gelir sizin o 2000 başınızdan aşar.

Bizimde öyle. Maaşın yarısından çoğu ailelere gidiyor. Belki de en çok benim aileme. Ama bizimkiler ikisi de hasta oldu. İki emekli maaşları var. İyi kötü yettiriyorlar. Yetmediği yerde ben yollarım. 200-300. Babam ameliyat olacak diye kredi çektim. Evleri yoktu. Gece konduda kalıyorlardı. Doğru düzgün evde oturabilsinler ev almak istediklerinde bi miktar ben de kredi çektim. Eşim bir şey demiyor. Ayda ikibin tl o kredilere gidiyor. 200-300 te ayrıyetten yolluyorum. Maaşın 3/2 si aileme gidiyor. Allah razı olsun eşim bir şey demiyor. Ana baba hakkı mecburuz diyor. Yine de acaba hakkına giriyor muyum diye düşünmeden edemiyorum.
Çünkü çok kısmak durumunda kalıyoruz.
Yediğimizden-içtiğimizden değil ama giydiğimizden,zevkimizden fedakarlık ediyoruz.
Eşini anlayabiliyorum. Babadan hayır yok belli bu saatten sonra da gelmez. Akıllanmaz yani. Büyük görümce abartı. İphone falan almasın. Tamam yediği içtiğine kimse bişey diyemez ama onun zevki için seni zora sokmasın.
Küçük görümce için bir şey diyemem çünkü o evdeki akıllı tek insan o anladığım kadarıyla.

Şu kadar söyliyim. 21 yaşındayım. 2 yıllık evliyim. Bu ayın 1 inden itibaren hayatımın büyük dersini aldım. 30 sene yaşamışcasina hayatın acısını tatlısını gördüm. Sadece 2 hafta içinde hayatın ne olduğunu gördüm.
Çalışsın evini geçindirsin. Kocanin adını ali var sayıyorum.
Ali artık evli. Alinin artık çocuğu olacak. Ali artık ev gecindiriyor. Ali artık bekar değil. Alinin sorumluluğu , kendi hayatı var. Bekar oğlan mı ki evlendiği halde babasınin çalışmasına rağmen eve para göndersin. Bencil olacaksin bu konuda ablacim. Her şeye bonkör ol ama paraya bencil ol. Ben bunu bilirim. Yüz verdikce arkası gelmiyor. İleride çok pişman olursun. Baksın evine. Derdi neymiste sanki. Önce kendini düşün. Kendi hayatını düşün. Verme para mara. Değer kıymet biliyolarmis gibi ...

Ailesine gonderdigi para maddiyat ile alakalı benim çocuğumla vakit geçirmemi istemek maneviyat ile alakalı. Aç kalmadığımiz sürece 3 yaşına kadar çalışmak istemiyorum. Bu benim kendi tercihim çalışan annelere saygı duyuyorum yanlis anlasilma olmasin bende bebekken benim annemde çalışmiş ,fakat ben isterdim annemle daha çok vakit geçireyim. Kendimden de yola çıkarak çocuğumla vakit geçirmek istiyorum

Ailesine destek olmak da esinizin maneviyati ile alakali.. konunuza hem sizin hem de esinizin yerine kendimi koyarak cevap yazdim.
Babam ayni durumda olsa annemler darda kalacak diye dusunur yine yardim ederdim. O ailede buyumus esiniz eger babasi sonradan degismediyse onun yuzunden buyuk ihtimalle yokluk gormus.
Ben calistigini vermese de babama kiyamazdim ondan esiniz adina uzuluyorum vicdaniyla mantigi arasinda kaliyordur.
Sizin yerinizde olsam da calisirdim. icinde bulundugum kosul cocugumun gelecegini etkiliyorsa mevzuyu kimseye bagli kalmadan kendim cozerdim .. Calisan tum annelerin ortak amaci ortak ozlemi evlatlari zaten..yoksa kimse cocugunu birakip ise gidecek gucu bulamazdi..

Eşine artık 2bin yetmiyor diyeceksin.
Mesela yakında bebeğin ihtiyaçları alınacak kendini kısma hiç al istediğini.
Birden vermeyi kesemez belki ama zamanla azaltabilir mesela artık 1000tl göndersin.
Bebek doguncada 500 yollasin.
Sonra da tamamen kessin vermeyi.
Ayrıca o büyük gorumce de hiç mi insanlık yok gitsin çalışsın.
Bence konuşun kv ile ve eşinizle de.
Baba hayirsizsa gorumce çalışsın yani bu nedir hep abiye yüklenmek ne ayıp şey ?

Kayınvalideme bir şey demek istemiyorum kocasının ne olduğu ortada, eşime söylesem babasıyla konuşsa iyi olur ben o adama bir şey demek istemiyorum nemrut gibi zaten, hiç muhattap olamam. eşim bana bir şey demese de o da düşünüyordur herhalde.
Sonuna kadar haklısınız...1500 çok fazla gelirinize göre...eşinizin ailesini karşınıza almayın sonra kötü gelin olursunuz...
Bir dönem bende aynı durumla mücadele ettim sizi anlıyorum yardım etmeseniz eşiniz arada kalır ,vicdanınız elvermez vs.
Eşinizle konusun aylık erzak alın annesine de 300 TL para versin pazar ve ekstra giderler için ben bu şekilde çözdüm durumu.diğer türlü nereye gidiyor bilinmez...500-700 gitse kalanı çocuğunuzun geleceğine yatırım için biriktirirsiniz.

Babası hazıra alışmış tabi.Vermesin nasıl asalak bi insanmış bunlar kusura bakmayın üstünüzden geçinmeye alışmışlar.siz bi işe girip çalışsanız maaşınız kadarı eşinizin ailesine gittiğinde daha çok içinize oturur kolay mı her sabah evden erkenden çıkıp bin türlü insanla muhatap olmak.üstüne bebeğinizden ayrı kalcaksınız.değer mi?kimin için? Çalışmayın eşiniz bi süre sonra yetememeye başlayacaktır çocuk zaten masraflı mecburen birilerinden kısacaktır.ama bu süreçte işe girip eşinizin işini kolaylaştırırsanız hep sizden gider.iyi düşünün.kv de yüz vermeyin hakkınıza çöreklenmiş tabiki iyi görünecek.istemem yan cebime koy hesabı.çok kızıyorum böyle ailelere :sinirli:

Bide görümce mi varmış?tam okuyamadım.konu sahibi arkadaşım sen ordan burdan kısarsın onlarda çatır çatır yer geçinirler kılık kıyafet kozmetik harcarlar siz kısmaya devam edersiniz.kısmayın tutumlu olmayın harcayan makbulmüş baksanıza kp i örnek alın adam maaşı almış köşesine çekilmiş ohh!

Konuşmaktan öte yapabileceğiniz hiçbir şey yok..
Umarım eşiniz çözer durumu.. Bir ailede sorumsuz biri varsa ceremesini bütün aile çekiyor :KK43:

Esin alistirmus onlar tabi kv kp de asalak gibi sirtindan geciniyor esinin.Y
Oğlu oğlu. Onu yapan, doğuran büyüten insanlar bunlar.
Asalak ne biçim bir tabir. El kızı 2 gundur hayatında ona veriyor ama anasına babasına verince asalak oluyor ana baba.
Tabii ki verecek. 1500 değil belki ama illa ki karşılayacak ihtiyaçlarını. İnsan anası babası zor durumdayken onlara vermez mi olduğu halde. Ana bu ya ana.
Eşim anana babama asalak diyecek birde, daha neler.
Bizde anne baba olacağız yapmayın etmeyin.

2si1arada 2si1arada

Esinize masraflarinizin artacağını bebeğinizin için biraz birikim yapmak istediğinizi söyleyin. 1500 ciddi bir rakam ama hepsini kesemez bir anda.
Baba savurgan ama annenin ne günahı var, zaten kimsenin içi rahat etmez annesi o şekildeyken gondermemek. Azar azar gönderir illa ki ama birikiminizi yapın siz hemen olmasada zamanla olur inşallah.
Evde başka çalışan yok mu gorunce kayın falan ?
Sadece kp mi kazanıyor?

Merhaba kızlar 1 senelik evliyim eşim 3500 tl kazanıyor , kayınpederim çalıştığı halde kendi evine bakmayan bir insan, düğünümüzü eşim yaptı kendi çalışıp kazanarak, babası tek çöp dahi almadı eşimin aldığı bilezikleri bir de utanmadan düğünde taktı bana sanki kendi almışçasına her neyse, faturaları eşim ödüyor, mutfak ihtiyaçlarını eşim karşılıyor. 1500 lira ayda ailesine gidiyor.
bize kalan 2 bin yetiyor. evimiz kendimize ait . ben çalışmıyorum çalışmayı düşündüm ama kısmet olmadı. şimdi de bebeğimiz olacak. zaten bebeğim 3 yaşına gelene kadar çalışmayı düşünmüyorum ,3 yaşında kreşe vermek istiyorum, her neyse, 2 bin bize yine yeter herhalde gereksiz masraflar yapmazsak bazı şeylerden kısarsak, bankada biraz paramızda var,asgari ücret alıp ev geçindirmeye çalışan insanlar var bu yüzden yetmez demek istemiyorum ,yeter, fakat babası çalıştığı halde ailesine para vermesi şuan bana dokunuyor, bebeğim olacak ve onun geleceğini düşünmek zorundayım, oraya verdiği 1500 lirayı eşim her ay bankaya yatırsa bir senede 18000 para yapar, kesinlikle paragöz bir insan olduğum anlaşılmasın öyle olsa eşim ailesine para veriyor diye ilk başta tepkimi koyardım ama geleceğimizi düşünmek zorundayım, sizce ne yapalım, eşime söylemedim bunu, kayınpederim de gerçekten hiç iş yok , bu böyle sürüp gider, yıllarca, acaba eşim vermese para zorda kalınca öder mi ki bu adam, eşim dese çocuğumuz olacak ben artık para veremem, konuşsa babasıyla ? yoksa ben bencil mi düşünmüş oluyorum ? ama sonuçta adamın kazancı var, kazancı olmasa hasta olsa çalışamıyor olsa hadi tamam eşim baksın ihtiyaçlarını gidersin, ama kendi çalışıp kendi yiyor. bu da bana dokunmaya başladı. fikirlerinizi bekliyorum

Siz sonuna kadar haklısınız. Kp işi gücü var bnce maddi destek almasına gerek yok. Siz başta kabul etmeseydiniz kşke ipin ucu kaçmış geçmiş ola

Asalak ne biçim bir tabir. El kızı 2 gundur hayatında ona veriyor ama anasına babasına verince asalak oluyor ana baba.
Tabii ki verecek. 1500 değil belki ama illa ki karşılayacak ihtiyaçlarını. İnsan anası babası zor durumdayken onlara vermez mi olduğu halde. Ana bu ya ana.
İhtiyaç başka şey.Maaşı varken orda burda çar çur edip evin ihtiyaçlarını oğluna yıkmışsa asalaktır

Hep kadınların çalışması taraftarıyım da kocan ailesine yedirecek sen niye çalışacaksın çocuğunu başkasına bırakıp? Sen de çalışınca artık daha çok vermeye başlar. Boşversene kör mü kocan gözünün önüne baksın parasına sahip çıksın. Çocuğun kreş yaşına gelsin o zaman kendin için girip çalışırsın.

Kp calisiyormuş koskoca adam sagligi yerindeyken ogluna destek çikcagi halde maas almasi hic dogru bulmuyorum.Evlenince manevi anlamda zaten cocuklar bir omur anne ve babaya destektir yeri geldi midemaddi destek çikar.Ama evlendiklten sonra oglunun ve gelininin yakasindan düsmeyen insanlari siniroluyorumnmaddi anlamda kp para bekler kv is temizlik bekler.

Merhaba kızlar 1 senelik evliyim eşim 3500 tl kazanıyor , kayınpederim çalıştığı halde kendi evine bakmayan bir insan, düğünümüzü eşim yaptı kendi çalışıp kazanarak, babası tek çöp dahi almadı eşimin aldığı bilezikleri bir de utanmadan düğünde taktı bana sanki kendi almışçasına her neyse, faturaları eşim ödüyor, mutfak ihtiyaçlarını eşim karşılıyor. 1500 lira ayda ailesine gidiyor.
bize kalan 2 bin yetiyor. evimiz kendimize ait . ben çalışmıyorum çalışmayı düşündüm ama kısmet olmadı. şimdi de bebeğimiz olacak. zaten bebeğim 3 yaşına gelene kadar çalışmayı düşünmüyorum ,3 yaşında kreşe vermek istiyorum, her neyse, 2 bin bize yine yeter herhalde gereksiz masraflar yapmazsak bazı şeylerden kısarsak, bankada biraz paramızda var,asgari ücret alıp ev geçindirmeye çalışan insanlar var bu yüzden yetmez demek istemiyorum ,yeter, fakat babası çalıştığı halde ailesine para vermesi şuan bana dokunuyor, bebeğim olacak ve onun geleceğini düşünmek zorundayım, oraya verdiği 1500 lirayı eşim her ay bankaya yatırsa bir senede 18000 para yapar, kesinlikle paragöz bir insan olduğum anlaşılmasın öyle olsa eşim ailesine para veriyor diye ilk başta tepkimi koyardım ama geleceğimizi düşünmek zorundayım, sizce ne yapalım, eşime söylemedim bunu, kayınpederim de gerçekten hiç iş yok , bu böyle sürüp gider, yıllarca, acaba eşim vermese para zorda kalınca öder mi ki bu adam, eşim dese çocuğumuz olacak ben artık para veremem, konuşsa babasıyla ? yoksa ben bencil mi düşünmüş oluyorum ? ama sonuçta adamın kazancı var, kazancı olmasa hasta olsa çalışamıyor olsa hadi tamam eşim baksın ihtiyaçlarını gidersin, ama kendi çalışıp kendi yiyor. bu da bana dokunmaya başladı. fikirlerinizi bekliyorum
Ben anne babanin cocuga maddi destek olmasi gerektigini düşünüyorum cocuk anne babaya maddi destek olacaksa o aile ne ise yarıyor? Herkes cocuk büyütür onemli olan bakmak destek olmak.Boyle ailelere gıcık oluyorum ya faydasi yok bari zarari olmasın. Ben olsam kızardım.Ama sadece o çalışıyorsa kazandığı parayi harcama sekline mudahale ettirmezdi.O zaman nolurdu bilmiyorum.Isiniz zor.

Çocuğunuz yokken size kalan parayla idare edersiniz. Çok da üzmez bu sizi belki. Ama insanın çocuğu söz konusu olunca öyle olmuyor. Ben çocuklarımın hiçbirşeyi eksik kalmasın isterim.Ben eski de giyerim hergün simit de yiyebilirim , devlet hastanesine gider sıra da beklerim ama çocuklarıma bunları yaşatmak istemem. Varken neden yokluk çekilsin. 3500 tl kazanıyormuş kusura bakmasın baksın evine. He yettiremediği zaman olur hastalık vesair masraf çıkar tamam. Her ay düzenli 1500 tl çok para. Ben böyle bir eşim olsa asla çalışmayı düşünmezdim.

Evet haklısınız zaten bugüne kadar bir şey demedim eşime de hak verdim, iki tane de görümcem var , yarın öbür gün onlar da evlenecek yine bir sürü masraf eşime düşecek şuan bu durum canımı sıkmaya başladı sonuçta adamın kazancı var, konuşsa eşim belki değişir mi dedim ama......... zor yani bende bilmiyorum ne olacak

Kv ve görümceler çalışmıyor mu?

Siz evlenmeden önce 5 kişilik ailelermiş. Eşiniz mi geçindiriyormuş onları? Yani kp,çalışmıyor diyelim geriye 3 kişi kalıyor hepsi en kötü asgari ücretle çalışsa bir dünya para eder.

Haklısınız tabi ki, eşimi çok sevdiğim için kabul ettim . bu yüzden eşimden ayrılmadım.
Verdiğiniz para,kazancınıza oranla gerçekten çok.Fakat kayınvalidenize üzüldüm.Getir oğlum yiyelim,onu al bunu al diyende var iyilik bilmeyip.Siz evlenmeden önce yine eşiniz ev olsun alabilmiş.Benim eşimin önceki kazancından bir çöpü yoktu kenarda.Kayınpederimin emekli maaşı,bir dükkanları olduğu ve kendi evlerinde oturdukları halde,geçinmeye yetmiyor diye eşimin kazancını hep eve harcatmışlar.Yarında biz sana destek olacağız diyerek.Kayınpederimin çoğu dolaplardan haberi yok.
Fakat çocuklar büyüdükçe masraflar o kadar artıyor ki.İhtiyaç ve istekler bitmiyor.Eşiniz babasıyla konuşsun.Bebek vesilesiyle bir miktar kısabilirsiniz verdiğinizi belki...

Back
X