Eşiniz ailesinin hakkında konuştuğunuzda nasıl tepki veriyor?

benim eşimde hemen savunmaya geçer bunu değiştiremezsin. o nedenle eşinin tavrı eğer buysa eşini hiç karıştırma. ne söyliceksen kibarca onlara söyle. bilsinler rahatsızlığını ona göre davranırlar. eşinle huzursuzluk yaratma. bu tip kocalar gidip seni savunmaz skın bunu bekleme canım

onlar sorgulanamazlmaz:
onlar kutsal varlıklar:bbo:
haklarında kötü tek bir kelime söylenemezkafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

"Onlar bizden büyük,bir gün bizde yaşlanacağız,senin alttan alman lazım,birazcık idare et,senin annende bazen yapıyor ben bişey diyomuyum?!!!"
Aynen bu ve buna yakın cümleler kurar.Eğer çok haklı ve kızgınsam,savunurken altta kaldığını düşününce de hemen karşı atağa geçer,o da benim aileme laf eder..
Amaaan zaten bişey de denmiyor ki kocalara......naniknanik

Herhalde tepki verirler biraz empati yapın yahu kim ailesine laf söyletir. Ben söyletmezsem o da söyletmez

ben nişanlımın ailesi gerçekten bize hasızlık ettiklerinde epey söylenirim nişanlımın yanında ya bana katılır ya sessiz kalır bişey demez ya da terler habire alnını siler..kaydirigubbakcemile3

Görüşmem kararı almanızı sağlayacak ne yaptılar size anlayamadım...
Evet size karşı bize siz bakacaksınız diye emri vaki yapması hoş değil, ama yani olacak olan o.. sonuçta yaşlannıp bakıma muhtaç kaldıklarında tabii ki evlatlar bakacak....

Ama gerçekten neden görüşmeme kararı aldığınızı çok merak ettim.... Bana sanki biraz fazla büyütmişsiniz gibi geldi....

Benim eşimin ailesi de bana ne takı ne eşya ne ev hiçbirşey yapmadılar.. Herşeyi eşimle ortak yaptık....
Kayınpederimin taktığı bileziği bile eşim alıp eline verdi...
Eee ne yani görüşmeyeyim mi onlarla???

Eşimi seviyorsam, onunla mutluysan gerisi vız gelir tırıs gider..
Kendi kendinizi bu kadar doldurarak sadece kendinize ve evliliğinize zarar verirsiniz...

Ben eşimin ailesine yüzlerine karşı hiç kırıcıda olmadım.Bana söylenenleri hazmedemeyip kocama sarıyorum...

cnm aynı hataları ben yaptım ailesine kızınca eşime sarıyodum onun başını etii yiyordum 4 yıllık evliyiz eşim eskiden ailesine bişey söyleyince onları savunurdu ama benide kırmazdı konuşarak sakin sakin yanlış anlamışsındır fln derdi konuyu kapatırdı ama şuan 8 aylık bi oğlumuz var ve eşim beni el üstünde tutuyor ailesinin hatasını brn söylemeden kendisi görüyor inşallah sennde eşin düzelir ama zaman herşeyin ilacı.eşinin üstüne çok gitme sonuçta onlar arada kalıyor

Herhalde tepki verirler biraz empati yapın yahu kim ailesine laf söyletir. Ben söyletmezsem o da söyletmez

Eşim haklıysa susar hakılsın derim.Ben haklıdan yana olurdum.Bu arada artık benim ailem eşim oldu ve kimseye laf söyletmem annem babam da olsa...

Eşimle konuştum,üstüne çok gittiğim için özür diledim ve artık ben bana sokulan lafların cevabını vericem, içime atıpta sonrada senin kafanın etini yemiycem dedim.Eşimde seninle tartışıp huzurumuzun kaçmasını istemiyorum bana söylenmede ne yaparsan yap dedi.

tılsım ne kadarlık evlisin bilmiyorum ama bende evliliğimin ilk yılında böyleydim bana bişey yapmadılar düğün sonrası sanki hiçbişey olmamış gibi davrandılar bütün herşey görmezden gelindi bende patlamaya hazır bomba gibiydim ama sonra unuttum artık kin beslemiyorum beslesem ne olacakki ben ve eşim yıpranıcaz onlar eski hayatlarına devam ediyorlar. Bence sende mesafe koy ama görüşmemezlik etme, eşinden soğutma kendini eline koz vermiş olursun ufak bir tartışmada haklı iken haksız duruma düşersin.

canım kardaşim seni severim ama sen bunu başinda söylediysen inanki bu cocuk seni gercek anlamda sevmiş almiş yada sana verdigi sözleri tutmuş ne demek bakamam bakmalısın bakacaksında bakacazda kimse agaç kovugundan cıkmadı aile sonuçta sadece kacayı almakla bitmiyor o onların oglu tatlım anne baba kardeşi kolay kolay hiç bir evlat silmez silemez de sana yapılanlar agır olbilir bilemiyorum tam olarak ne kadarda haklı olsan sen daha evlenmeden bu sözü kullanmişsın sanki yapmak istedigin buymuş gibi yapma sen kaybedersin eşinde ortasını bulması gerekir büyük görev eşine düşüyor idare edecek sizi senin ailenede öyle demesi senin hoşuna gidermi ve bu muhabbetlere girmeyin bence tatlım düzelir zamanla korma seninde oglun oldugunda gelinin seninlede ilgilenmesini istersin oglunu alıp gitmesine izin vermezsin degilmi öptüm seni

öyle bişi olunca eşim beni kaale almıyor ,duymamazlıktan geliyor.. (oda biliyor annnesının nası bi insan oldugunu sonucta ama ne yapabılırkı annesi işte gözyumuyor ..gözyummak zorunda oldugunu sanıyor..akıllancak ama iş işten gectıkten sonraaa )

k.validenizle ilişkınız acısından hemen gorusmeme kararı almak yerıne mesafe koysaydınız keske ?
masallah sizede butun ev ve ev esylarını almak bu zamanda eşiniz olsun k.validenız olsun 4 ayak ustune dusmusler bide daha uste çıkmaya caslısıyorlar yani daha ne diyim.

Birincisi her konuşmamda benden beklentileri olması beni rahatsız ediyor, imalı konuşup laf sokmaları, oğullarına benim yanımda çocuk muamelesi yapmaları, her konuşmamda bana hastalık ve sıkıntılardan bahsedilmesi,evlendikten sonra oğullarının kıymetli oluşu ve daha çok şey...

arkadaşım yaşın kaç bilmiyorum ama evlilğin ilk zamanlarında ve gençlik zamanlarında bu düşünceler doğaldır ama mantıklı düşünürseniz çok doğru değil. Evlenirken ben annene babana bakmam gelirimizden vermem demişsiniz bu bencilce değilmi. Tamam elbette evlenince ayrı bir aile olunuyor ama bir aileyi hiçe saymak bakmamak ilgilenmemek anlamına gelmez bu hiçbir zaman. İlk önce kayınvaldienizin söylediği bakarsınız bana sözüne emrivaki olduğu için içerlediğinizi söylediniz ama siz zaten baştan bu şartı koymuşsunuz.. Sadece evlenirken yardım etmediler diye bu kadar katı olmayın alttan almayı bilin biraz. Ben çok çok kötü şeyler yaşandığında arada tamamen saygı bittiğinde görüşmeme taraftarıyım. Bakın sizde aynı kalmayacaksınız yaşlanacaksınız çocuklarınız olacak oğlun bir gelin alsa ve gelin dese ki ben annene bakmam gelirimizden yardım etmem ne hissedersin birde kocan olmasa başında... Ne olacağım demeli insan ne ekerse onu biçer.. Zamanla bunu aşacağınızı düşünüyorum. Ailesiyle evlenmiyoruz demişsiniz ama sizinde bir aileniz var heralde eşiniz aileniz için böyle birşey dese hoş olurmu biraz empati kurun ve aynı şeyleri eşiniz sizin aileniz için dediğinde neler hissedeceğinizi düşünün.. Hatalar insanla içindir siz affedici ve makul olun... Onlar bugğn varlar yarın yoklar dar zamanda kırmaya kırılmaya değmez...

kesinlikle katılıyorum...
ben yenı evlıyım sonucta.. k.validem bana baska eşime baska konustular ilk zamanlar biz hep kedi kopek gibiydik ( severek evlenmısken) şimdi akıllandım artık bende cift taraflı oynuyorum..onların bana yaptıkları gibi..
k.validemi kaç kere yakaladım beni öldürecekmiş gibi bakıslarını ama eşimın yanında bana bi iltifatlar bi sözler..eşimde sanıyorki fesat olan taraf benım gecımsız olan benım..halbukısı tam tersi yani..
neyse
bak eşinde demıs evde huzur istiyorum diye..bundan sonra onların dedıklerını yutma sende soyle bak kafana taktak hasta olursun valla bosver degmez..
arkadasında dedigi gibi asla eşinin ailesinin eline koz verme..

bu arada benım k.validem kendı k.validesine ve k.pederine bakmıyor (şuan yaslı ve yatalaklar) ben bakmam kızları varken dıyordu bana dunya laf etti ben bakmam vsvs..
şimdi aynı seyı benım yapmamdan korkuyor korksunda bakmıcam cunku.. gitsin kızının evine o baksın...

bir k.valide yaslılıkta gelınının ona bakmasını istiyorsa gencliğinde iyi gecınsın ..laf sokmak için laf sokmasın veya konusmak için.. oğlunu kıskanıpta gelinini dıs kapının mandalı olarak gormesınki sonradan pişman olmayasın..

şu 7aylık evlılıgımde oyle laflar dediki artık sevmıyorum arayada mesafe koydum .eşimsizde gitmiyorum yuzunede soyledım zaten.. (yaa arkadaslar varyaa gectımız ocak ayından beri bize '' çocuk yapmayın masraf olur diyip duruyo allahım delircem yaaa benı uzdugu yetmedi annemlere tlf acmıs aman çocouk yapmasınlar masraf olur zaten kızılcıklı calısmıyor yeterınce masraf bide cocuk olursa masraf ikiye katlanır vsvs.. )

tılsım kusura bakma senın konunu dagıtmak istemedım ama aklıma geldı işte .

Sen şu konuşara bir göz at tatşım bak gör ne muzdaripler var kayınvalidelerinden. Bazen ben yok olmaz bu kadar artık diyorum o kadar yani. Hayat çekilmez hake geliyor onlar için o kadar yani. Onların yanında bunlar devede kulak. Beklentileri olabilir tamam der geçer gidersin elinden geleni yaparsın yapamadığını yapamazsın. Her anne oğluna çocuk muamelesi yapıyor buna alışın zaten.. Kıymetli olsun oğulları sen sana düşen görevi yap gerisine karışma... Herkesin hatası var kimse dört dörtlük değil ki benim iyi bir kayınvalidem var bana göre ama bardağın diğer tarafına baksam da yazsam bir sayfa dolar.. iyi yönü hiç mi yok, sana saygısı mı yok sevgismi yok hakaret mi ediyor, evliliğn düzenini mi bozuyor fitne fesat mı sokuyor aranıza eşini dolduruyormu sana karşı bunlar önemli diğerleri aşılır...

Baştan nasıl giderse öyle gider.Amacım araya mesafe koyup aile düzenimizi ilişkimizi zedelemelerine izin vermemek.Eğer taviz verirsem suistimal etmelerinden korkuyorum.Görüşmeme kararını bir anlık kızgınlıkla vermiştim.Arada eşim giderse giderim yoksa gitmem.Beni en çok üzen eşimle evlenebilmek için çok sıkıntılara katlandım maddi manevi çok yıprandım ve kimse sormadı...Ama şimdi...

Kafama tak tak hasta olurum tabi haklısın.Bende çocuk için çalışmıyorum ama banada ısrarla çalışmamı söylediler niyeyse çalışıpta onlara bakmam içinmi acabaCADIARZUArtık gerçektende huzurumuzun kaçmasını istemiyorum. Onları kafaya takmaktan bir yıldır uyku sorunu yaşamaya başladım.Benim kayınvaldede eşimin yanında laf söylemiyor çok uyanık birde eşim ne desem cahil o bakma sen ona der.Anlamadığım hiç mi düşünmüyorlar zorla güzellik olmaz sürekli istersek kaçar diye...Kesin görücemin işleri bunlar annelerine bakacak hizmetçi arıyorlar.Benimde bir evim kocam işim gücüm var her zaman yanlarında olamamki zaten...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…