Ben eşimin ailesine yüzlerine karşı hiç kırıcıda olmadım.Bana söylenenleri hazmedemeyip kocama sarıyorum...
Herhalde tepki verirler biraz empati yapın yahu kim ailesine laf söyletir. Ben söyletmezsem o da söyletmez
benim eşimde hemen savunmaya geçer bunu değiştiremezsin. o nedenle eşinin tavrı eğer buysa eşini hiç karıştırma. ne söyliceksen kibarca onlara söyle. bilsinler rahatsızlığını ona göre davranırlar. eşinle huzursuzluk yaratma. bu tip kocalar gidip seni savunmaz skın bunu bekleme canım
canım kardaşim seni severim ama sen bunu başinda söylediysen inanki bu cocuk seni gercek anlamda sevmiş almiş yada sana verdigi sözleri tutmuş ne demek bakamam bakmalısın bakacaksında bakacazda kimse agaç kovugundan cıkmadı aile sonuçta sadece kacayı almakla bitmiyor o onların oglu tatlım anne baba kardeşi kolay kolay hiç bir evlat silmez silemez de sana yapılanlar agır olbilir bilemiyorum tam olarak ne kadarda haklı olsan sen daha evlenmeden bu sözü kullanmişsın sanki yapmak istedigin buymuş gibi yapma sen kaybedersin eşinde ortasını bulması gerekir büyük görev eşine düşüyor idare edecek sizi senin ailenede öyle demesi senin hoşuna gidermi ve bu muhabbetlere girmeyin bence tatlım düzelir zamanla korma seninde oglun oldugunda gelinin seninlede ilgilenmesini istersin oglunu alıp gitmesine izin vermezsin degilmi öptüm seniAilesi yüzünden evlilik kararını verebilmem 2 yılımı aldı.Evlenirkende herşeyi baştan söyledim ben annene babana bakmam ailemizinde gelirini onlara vermene izin vermem diye ve herşeye tamam diyince evet dedim.Biz aile olduk artık ve bana ve olunca çocuğumuza bakmakla yükümlü aksi olduğu taktirde biz olamayız.
Görüşmem kararı almanızı sağlayacak ne yaptılar size anlayamadım...
Evet size karşı bize siz bakacaksınız diye emri vaki yapması hoş değil, ama yani olacak olan o.. sonuçta yaşlannıp bakıma muhtaç kaldıklarında tabii ki evlatlar bakacak....
Ama gerçekten neden görüşmeme kararı aldığınızı çok merak ettim.... Bana sanki biraz fazla büyütmişsiniz gibi geldi....
Benim eşimin ailesi de bana ne takı ne eşya ne ev hiçbirşey yapmadılar.. Herşeyi eşimle ortak yaptık....
Kayınpederimin taktığı bileziği bile eşim alıp eline verdi...
Eee ne yani görüşmeyeyim mi onlarla???
Eşimi seviyorsam, onunla mutluysan gerisi vız gelir tırıs gider..
Kendi kendinizi bu kadar doldurarak sadece kendinize ve evliliğinize zarar verirsiniz...
Ailesi yüzünden evlilik kararını verebilmem 2 yılımı aldı.Evlenirkende herşeyi baştan söyledim ben annene babana bakmam ailemizinde gelirini onlara vermene izin vermem diye ve herşeye tamam diyince evet dedim.Biz aile olduk artık ve bana ve olunca çocuğumuza bakmakla yükümlü aksi olduğu taktirde biz olamayız.
tılsım ne kadarlık evlisin bilmiyorum ama bende evliliğimin ilk yılında böyleydim bana bişey yapmadılar düğün sonrası sanki hiçbişey olmamış gibi davrandılar bütün herşey görmezden gelindi bende patlamaya hazır bomba gibiydim ama sonra unuttum artık kin beslemiyorum beslesem ne olacakki ben ve eşim yıpranıcaz onlar eski hayatlarına devam ediyorlar. Bence sende mesafe koy ama görüşmemezlik etme, eşinden soğutma kendini eline koz vermiş olursun ufak bir tartışmada haklı iken haksız duruma düşersin.
Birincisi her konuşmamda benden beklentileri olması beni rahatsız ediyor, imalı konuşup laf sokmaları, oğullarına benim yanımda çocuk muamelesi yapmaları, her konuşmamda bana hastalık ve sıkıntılardan bahsedilmesi,evlendikten sonra oğullarının kıymetli oluşu ve daha çok şey...
tılsım ne kadarlık evlisin bilmiyorum ama bende evliliğimin ilk yılında böyleydim bana bişey yapmadılar düğün sonrası sanki hiçbişey olmamış gibi davrandılar bütün herşey görmezden gelindi bende patlamaya hazır bomba gibiydim ama sonra unuttum artık kin beslemiyorum beslesem ne olacakki ben ve eşim yıpranıcaz onlar eski hayatlarına devam ediyorlar. Bence sende mesafe koy ama görüşmemezlik etme, eşinden soğutma kendini eline koz vermiş olursun ufak bir tartışmada haklı iken haksız duruma düşersin.
kesinlikle katılıyorum...
ben yenı evlıyım sonucta.. k.validem bana baska eşime baska konustular ilk zamanlar biz hep kedi kopek gibiydik ( severek evlenmısken) şimdi akıllandım artık bende cift taraflı oynuyorum..onların bana yaptıkları gibi..
k.validemi kaç kere yakaladım beni öldürecekmiş gibi bakıslarını ama eşimın yanında bana bi iltifatlar bi sözler..eşimde sanıyorki fesat olan taraf benım gecımsız olan benım..halbukısı tam tersi yani..
neyse
bak eşinde demıs evde huzur istiyorum diye..bundan sonra onların dedıklerını yutma sende soyle bak kafana taktak hasta olursun valla bosver degmez..
arkadasında dedigi gibi asla eşinin ailesinin eline koz verme..
bu arada benım k.validem kendı k.validesine ve k.pederine bakmıyor (şuan yaslı ve yatalaklar) ben bakmam kızları varken dıyordu bana dunya laf etti ben bakmam vsvs..
şimdi aynı seyı benım yapmamdan korkuyor korksunda bakmıcam cunku.. gitsin kızının evine o baksın...
bir k.valide yaslılıkta gelınının ona bakmasını istiyorsa gencliğinde iyi gecınsın ..laf sokmak için laf sokmasın veya konusmak için.. oğlunu kıskanıpta gelinini dıs kapının mandalı olarak gormesınki sonradan pişman olmayasın..
şu 7aylık evlılıgımde oyle laflar dediki artık sevmıyorum arayada mesafe koydum .eşimsizde gitmiyorum yuzunede soyledım zaten.. (yaa arkadaslar varyaa gectımız ocak ayından beri bize '' çocuk yapmayın masraf olur diyip duruyo allahım delircem yaaa benı uzdugu yetmedi annemlere tlf acmıs aman çocouk yapmasınlar masraf olur zaten kızılcıklı calısmıyor yeterınce masraf bide cocuk olursa masraf ikiye katlanır vsvs.. )
tılsım kusura bakma senın konunu dagıtmak istemedım ama aklıma geldı işte .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?