Eşiniz ailesinin hakkında konuştuğunuzda nasıl tepki veriyor?

Ben hala çk abarttığını düşünüyorum....
Tamam eşinin ilesi kötü, emri vakiler yapıyor hizmet bekliyor , laf sokuyorlr falan filan...
Eeee beklesinler yapsınlar kendi kendilerine, sen boşver, takma kafana...

Oo sen dert görmemişsin..... Burada anlatılanlrın yanında inan laf sokmaları hiiiç bişey değil.....

Ben çeyizimi kendi maaşımla iğnesinden ipliğine yaptım. Yatakodamı kendi ailem sldı... Çamaşır bulaşık mak. ben aldım minifırın mikrodalga kendi maaşımla aldım.. Tabak çanak ufak ev aletleri herrrşeyin en kalitelisini aldım
jumboydu tefaldi, braudu,taçtı, özdilekti enn enn iyi markalar... Ailem bana annem ayrı babam ayrı bilezik taktı, erkek kardeşim tuğralı bir kolye... Babam eşime 10 gramlık altınkülçelerinden taktı....
Bütün teyzemler dayımlar hepsi karöan çorman olmasın diye anlaşıp aynı model 22 ayar 15grlık bileziklerden aldılar....
Eşimin ailesi mi???
Eşim babasına bi bilezik aldı verdi, babası onu taktı.. Eşim durumu kötü olan ablasının birine bi bilezik alıp verdi, ablası onu taktı.. ' abisi ve diğer 2 ablası birer bilezik taktılar 22 gr. ama tneke gibi birer bilezik taktılar.... Dayıları amcaları teyzeleri 14 ayarlık takı bileziklerinden taktılar, satarken 3 kuruş etediğini görünce utancından kıpkırmızı oldu eşim....
Düğüde eşim bana bir set taktı....
Flört ederken eşim ev kredisi ödediği için ona destek olayım diye tv ve buzdolabını da ben 20 ay boyunca taksit ödeyerek aldım....

Yani eşim evlendikten sonra evimizde sadece kendi kıyafetlerinin olduğu 2 bavulla geldi....
Ve yatakodası dışındki mobilyaları da evlendikten sonra taksit ödeyerek aldık....

Babası 900 emekli maaşı alıyor kira yok yemeği görümcemde yiyor... Doğru düzgün elektrik doğlgaz fat. gelmez.... Ama ayın 5inde maaş alır, 15inde offf param btti demeye başlar...
Ne yani atayımmı satayımmı???
Haa para vermem, verdirtmem de.. Ama eşime de asla yok şöyle yok böyle demem....Haa maddi katkım görümceme olur, sırf kayınpeder orda yemek yiyor diye ayda 1 kilo et 1 tavuk bir miktar kurubaklagildi şekerdi çaydı alır götürürüz.. BAşka da bişey beklemesinler....
Ama ne ben bir gün olsun eşime senin alen şöyle böyle demişimdir ne de başka bişey...
Desem eşim de söyletmezlaf boşu boşuna biz huzursuz oluruz....
Nasıl ki ben aleme laf söyletmezsem ben de eşimin ailesine laf söylemem.. Ne kadar kötü olursa olsun insanın annesi babası çok özeldir, hataları bariz de olsa evlat onu görmez, görmek istemez....
Bu işine gelmek gelmemek meselesi değil....
Ne aileme eşim hakkında laf söyletirim, ne de eşime ailem hakkında....
Ben eşimi çook ama çok seviyorum, 3. şahısların asla mutluluğuma engel olmasına izin vermem.... Biz evlenmek için maddi manevi çok zorluklar yaşadık, Yüce rabbim gördü, ve şu an evlenmeden 1 yıl öncek maddi durumumuzun 3-4 katı daha iyi durumdayız.... Vee çook ama çok mutluyuz... Çünkü birbirimizin ve ailelerimizin hatalarını ortaya döküp huzursuzluk çıkarmak yerine hatalardan ders alıp onları unutmayı tercih ediyoruz....

Son düzenleme:
ALlahım onları bildiği gibi yapsın.hakikaten gitmek istemiyorum onlara.zaten arayıp sormuyorum da 15 dklık bir mesafedeyim çalışıyorum.beni hizmetci ve köle etmeye çalıştılar kendilerine.nişanlılıgım boyunca kaynana kocasının nasıl fena oluşundan ve nasıl yemek ve çay içtiğinden bahsetti durdu.en sonunda beni patlattı.o senin kocan sen bana benimkini anlat dedim.bozuldu şeytan kadın.görünüşte çok mazlum ama gelin bana sorun.2 haftada bir giderim eşimle.ama her oraya gidip geldikten sonra evde kıyametler kopar eşime annen böle dedi ablan böle yaptı baban bunu dedi diyerek üstüne giderim tutamıyorum kendimi anası babası abası beni üzdükçe bende elimde olmadan onu üzüyorum.ve direk savunmaya geçiyor.kafana takma he de geç diyor ama yapamıyorum.kendilerine bakmaya mecburmuşuz hiçte mecbur değilim.herkez kendi anne babasına bakmaya mecbur.ha vicdan konusu kimi gelinin vicdanı el verir kaynanasına kayınpedereine bakar.ben şahsen bakmam bakamamda kimse kusura bakmasın ha eşim zorlarsa bak diye yaşadıklarımı unutamam onlara iyi davranamayabilirim.eşim bunun farkında.gelin eline düşürmem diyor allahım benim elime düşürmesin yarabbim sen büyüksün.

ilk evlendiğimizde ben bu hatayı yaptım laf söyledim söyletmedi kavga gürültü
ben nasıl aileme laf söyletmiyorsam oda söyletmek istemiyor.
çok sorunlu bir ailesi var parasal sorunlar genelde.
eşim arada kalıyor bazı şeyleri bana duyurmuyor bile çünkü utanılacak kadar çirkin şeyler.
çözümü hiç sormayarak buldum ben
kayınvalidemde bana bir laf derse kendim veriyorum karşılığını.
eşime gerek kalmıyor.

Allahım yardımcın olsun.

Ne güzel senin eşin ev kredisi ödeyip ev almış benimkisi hep onlara bakmaktan sadece bir bavul eşyayla geldi ne varsa ben yaptım.Ailesi sana kötüde olsa takı takmış ablalarının taktığı 22 gr bileziğe teneke diyorsun,eşimin ablası çeyrek taktı,amcaları, dayılarıda çeyrek taktı.Bir ablasıda gelmedi.Kaynananız sağ değil ve kayınpederinizde emekli galiba eşimin anne baba evde emeklide değiller.Abarttığımı düşünüyormusunuz hala?

Arkadaşlar yazılanları üzülerek okudum ve şaşırdım.Ben 3senelik evliyim eşimin ailesiyle annemin evi yan yana ve biz çok şükür bu zamana kadar hiç sorun yaşamadık.Ben eşimin anne ve babasını çok seviyorum bizde bu seneye kadar maddi çok sıkıntı çektik ama bu bizim için asla sorun olmadı,kayın babam 600tl maaş alıyor evlendigimizde tüm eşyalarımızı aldı ve borçları hep o ödedi bu sıradada hep bize yardımcı oldular,kayınvaldem çok tatalı bi insan benim sağ kolumdur her konuda yardımcıdır ve dert ortagımdır.Bazı şeyler hep büyüklerde bitiyor,eger şu an ben mutluysam bunu ailesine borçluyum ve onlara eşim gibi güzel bi evlat yetiştiridikleri için çok dua ediyorum.

Kıvırmaya gerek direk kavga ederdi birkaç ay öncesine dek.
Aslında ailesinin hatasını iyi bilir ama bana laf ettirmez.Ama ailesinede aynısını yapar, bana laf ettirmez hatalı olsamda.
Bende bazen haddimi aşıyorum kaşınıyorum yani.
Eskiden çok olgunlukla karşılar, telkin ederdi.
Evlendikten sonra kavgalarımız başladı.Zaten tek sorunumuz aile mevzuu.
Ama artık düzelmeye başladı, bende laf etmemeye dikkat ediyorum.
Ortayı buluyoruz yavaş yavaş.
O eski olgunluğunu gösteriyor, bende herşeye laf etmiyorum.
Yuvarlanıp gidiyoruz işte..

hiçbirşeycikler diyemez çünkü ailesinin ne olduğunu çok iyi biliyor.bana neler yaşattıklarını,iftiralarını hepsini biliyor.o yüzden ağzını bile açamaz.üstüne çok gidersem sus der o kadar

Kendi topiğimde bahsettiğim üzre
Düğünde yaşananlar yüzünden ben pek laflarını etmezdim
Malum anası babası 5 para etmiyorsa eşimin bi suçu yok ki
Eşim beni hep sevdi korudu kolladı mutlu etti
Ama eşimin hastalığından sonra onunda artık adlarını anacağını sanmıyorum

Eşimin ailesi hakkında konuşmam.
Öyleydi böyleydi şöyle yaptılar diye asla konuşmam.
Yaptıkları birşey de yok gerçi,olsa da konuşmam kendisini görmesini isterim.
O da benim ailem hakkında konuşmaz.
Sessiz bir prokotol gibi..

Ben önceden çok derdim şöyle yaptı böyle yaptı hep onları savunurdu büyük kavgalarımızdan sonra artık sana hiç bişi demiyeceğim iyi yada kötü hemen hemn bu kararımı uyguluyorum ama gerçekden can sıkıcı bir durum varsa söylerim durum yine aynı onları savunnur bende susmam savunmam onlara savunduğun gibi benide savun onların evine nasıl karıştırmıyorsan benim evimede karıştırma benim hayatımada karıştırma ozaman dediğimde susuyor
genel olarak herşeyde önce ailesi gelir (kızıyla ben ailesi olmuyorduzda) sadece hayatında anne babası ablası varmış gibi davranıyor)

Son düzenleme:

Kayınpederiniz eli öpülecek adammış az maaşla bile elinden gelenin fazlasını yapmış.Benim kayınpederim şimdide evdeki oğlunun maaşını yiyerek hala asalak gibi yaşamaya devam ediyor.Kaynanamsa yeni gelecek gelinini hem evde hem dışarda çalıştırmanın peşinde...

Topiğinizi okumuştum sizde çok sıkıntılar çekmişsiniz fakat güzel olan eşiniz ailesine tepki vermiş.Benim eşim yapılanları unuttu ve ailesini her fırsatta aramaya devam ediyor.Yaşlandıklarındada anneme babama bakacaksın demez inşallah:Saruboceq:

Son olayı biliyorsundur
Eşim ölümlerden döndü hala hastanedeyiz
Ve bunun tek sebebi üzüntü stres
Bu olaydan sonra eşim uzun süre asla adlarını anmaz
Oldu ki elimize düştüler yaşlandılar hastalandılar bakıma ihtiyaçları var
Başka çareler bulur eşim alıp getirmez mesela bakıcı tutmak gibi
Yada diğer kardeşleri bakımı üstlenir bizde maddi destek veririz
Ama ne eşim ne ben evimize alma hatasını yapmayız

Benim eşimde bana Allah senin gibi gelinin eline düşürmesin onları demişti ve çok üzülmüştüm sanki kötü olan benmişim gibi...Bizi düşürdükleri duruma bakarmısınız gerçekten yazık...

hiçbirşeycikler diyemez çünkü ailesinin ne olduğunu çok iyi biliyor.bana neler yaşattıklarını,iftiralarını hepsini biliyor.o yüzden ağzını bile açamaz.üstüne çok gidersem sus der o kadar

Eşinizin yapılan veya yapılmayanların farkında olması ve siz konuşuncada üstüne alınmaması güzel bir davranış.Benim eşime ailesi hakkında konuştuğum zaman kendisine hakaret ediyormuşum gibi üstüme yürür...

Evlendikten sonra aile eş ve çocuklar olmalı aksi olduğu taktirde birlikteliğin bir anlamı yok...Her sıkıntıyı çeken ve ömür boyu eşlerimize bakmak zorunda olan biz kadınlarız.

eşim herşeyin farkında olduğu için bana herzaman hak verdi...sağolsun o konuda hiç sıkıntım olmadı.

Çok büyük geçmiş olsun.Allah eşinize sağlık versin inanılır gibi değil yaşanılanlar...Uzak durmak en iyisi bu tür insanlardan izin verselerde, vermeselerde...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…