Eşiniz anneliginize laf etse ne yaparsınız?

Emziren anne çaylarının içeriğine bir bak. Hemen hepsinde maltodekstrin gibi şekerin farklı versiyonları var. Adamın karşı çıkması normal. Israrla içersen, bebek emmek istediği halde doymuyor deyip mama verirsen üslup olarak ayarı olmayan adama malzeme verirsin. Gerçekten sütün olmadığına inanıyorsan bolca kemik kaynatıp suyuna çorba yap, bol su tüket dere otu ye. Heralde bunları da yeme diyecek hali yok. Düdüklüye kemiği patatesi havucu at kaynasın bunların hepsini atman 5 dakika. Gayet güzel bir öğün

Soğan kıyma kavur ekmeğin arasına koy. Yanına bolca ayran yap bu da bir öğün. Bulgur pilavı yapmak kaç dakika mesela? Bulgur deli gibi süt yapan bir şey. Yanında soğanla yersen daha da artan sütün. Evet bizim de yemek yapamadığımız zaman oluyor ama alengirli yemek olmadığı sürece her türlü yapılır. Daha doğrusu şunu söyleyim ilk aylar evet gaz sorunu olmasına rağmen bebeklerin geneli gün içinde daha fazla uyuduğu için daha kolay bir şeyler. Tabi eşin de yaşın altına elini koymalı

Asla yetersiz görmüyorum
Bebeğimi her an düşünüyorum
Onun için elimden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyorum
Ama eşime yaranamıyorum
onceki konunuzuda okumustum,afedersin her moka karisan erkekde hic çekilmez,isiniz zor pekde huyundan vazgezmez boleleri cunku en basinda öyle alıştırmışsınız.Bir anneden baska kimse daha iyi dusunemez bebegini,esiniz cok bilmis.

Bebeğime iyi bakmadığımı
Anneliği yapamadığımı söyledi
Artık kendimi anlatmaktan yoruldum
Siz olsanız ne yaparsınız hanımlar?
Her anne bebeği için her zaman en iyisini ister en iyisini yapmaya çalışır. Bunu hiç kimsenin sorgulamaya hakkı yoktur ki eşiniz de dahil. Hiç duymayın bu sözlerin sizi yıpratmasına izin vermeyin.

Bu konu aklıma Room filmindeki şu diyaloğu getirdi
Anne: Ben yeterince iyi bir anne değilim.
Çocuk: Ama sen annesin.
Anne olmak gerçekten çok farklı bir olay. Üstünüze yapışıyor bir kere(istisnai anneler dışında bu söylediğim)
Çocuğunuz bile sizi o kadar mükemmel görüyor ki... Örneğin;3,5 aylık kızım bana baktığı hayranlıkta kimseye bakmıyor. O bana bakınca dünyanın en güZel annesi olduğumu düşünüyorum çünkü öyle bakıyor ❤️
Çocuğunuz için en iyisini siz bilirsiniz fakat bazen yorgunluktan atladığımız veya düşünemediğimiz şeyler olabiliyor. Babanın rolünü de bu anlamda küçümsememeli. Onlar bizim içimizdeki o bağı bilemezler çünkü böyle bir şeyi yaşamadılar ve hiç yaşamayacaklar. Kırıcı ve yargılayıcı konuşmuş olsa da direk tepki göstermek yerine bir düşünün,eksik yaptığınız veya yapamadığınız bir şeyler var mı ? Önceden mükemmel anne olmak için çok çabalardım. Şimdi yetişemediğim yerde mükemmel babalarına yönlendiriyorum bir çok şeyi. Çocuklarımın kişisel temizliği,duygusal durumu her ne varsa paylaşıyorum babalarıyla. Bu sebepten beni eleştirecek bir şeyi kalmıyor. Tırnağını mı kesemedim o gün,babasına söyleyip üzerimden o sorumluluğu ona atıyorum.
Fazla uzattım. Özetle söylemek istediğim;eşiniz ve siz bir takımsınız. Cümle kırıcı fakat bunu sadece siz yalnızken sizi eleştirme amaçlı değil de
yapamadıklarınızı size göstermek amaçlı söylediyse,bir seferlik sinirlenip alınganlık etmek yerine haklı olduğu yerler varsa bunu birlikte konuşarak düzeltmeye çalışın. Eşim benim anneliğimi,ben onun babalığını değil de çocuklara olan yaklaşımımızı tartışıp doğru olan ortak yolu buluyoruz ve bence bu güzel bir şey. Herkes kendi bildiğince anne veya baba olsa çocuklarımız bizim bilgimiz kadar yetişebilir ve bu günümüzdeki eğitim düzeyine bakarsak felaket olur. Ben çocuk gelişimi kitapları çok okuyorum ama bazen öyle bir an oluyor ki ne yapacağımı bilemez halde koşup fikir alıyorum eşimden. Çünkü o daha somut ve ciddi bakabiliyor duruma,bense duygularıma yenik düşüyorum.
Bu söylediklerim kocanız çocuklarıyla vakit geçiren bir baba ve anneye destek olan bir eş ise geçerli tabi.
Öyle oturduğu yerden sırf eleştirmek için eleştiren,evi geçindirmekle baba olduğunu düşünen bir hödükse haddini bildirin bir daha ağzını açamasın. Sevgiler 🌸

Alda kendin bak ozaman deseydin marifetini göster bana deseydin kendini kanıtlamaya çalışma anlatmaya çalışma işine gelmiyorsa beğenmiyorsan boşanırız seni mi çekecem diye postayı koy.

Burada onlarca başlık açıldı aynı dertten, nasıl oluyor da susturamıyorsunuz şu adamları, anlamıyorum!
Ben doğurdum, nasıl bakılacağını da en iyi ben bilirim, laf söyleyecek adamı da o evde tek başına bırakır çeker giderim.

Iyi yemiyormusum o yüzden bebeğimi iyi besleyemiyormusum
Emziriyorum
Arada mama veriyorum
Tüm gün yorgunluktan ağzıma bisey atmaya fırsatım olmuyor
Yemek yap, yemek ye diye sürekli uyarıyor
Çok bunaldım
Tüm olayımız bu
Artık iş iyice telefonla ilgilenme de yemek yapa kadar geldi
Çok kırıldım
Sana bisey söylenmiyor diyor
Napicagimi şaşırdım
Uslup konusunda çok hataları var

Bence bu konuda haklı eşiniz. Ben de emziriyorum. Normal koşullarda kahvaltı yapmayı sevmezdim sabah erken uyandığım halde öğle 12 gibi bir şeyler atıştırırdım. Artık her gün sabah 8 gibi kahvaltı yapıyorum. Öğlen düzenli yediğim bir öğünüm var. Akşam yemeklerini ihmal etmem, aralarda mutlaka bir şeyler yerim. Günde en az 2.5 3 litre su içerim. Çünkü yemeyince sütümü etkiliyor. Sırf bebeğim için yapıyorum bunu. Arada elbette kaçırdığım oluyor ama dikkat etmeye çalışıyorum.

Sizin de eşiniz size kötü bir şey dememiş. Kendine iyi bak ki bebeğe de iyi bakabilesin demiş.

Cok bılıyorsa kendı yapsında ogretsın uygulamalı olarak. Annelıge laf soylemek kımın haddıne ya tabı ıstısnaları ayırıyorum bazı annelere ben de laf soyluyorum (haberlerde gordugumu cani anneler). Hıc laf anlatmaya fılan calısma konussun dursun cok ılerı gıderse ac agzını kendı altt degıstırsın yemedıgı yemegı yedırsın sabaha kadar uykusuz kalsın bakalım bırdaha agzını acıyormu. Sızı bılmem ama ben cok sert cıkarım o lafı kabul etmem. Cunku kendılerı en ufak esıyle surtusme yaşasa hemen cocugunıda sılen varlıklar oldugu ıcın laf soylemeye hakları yok

Cok bılıyorsa kendı yapsında ogretsın uygulamalı olarak. Annelıge laf soylemek kımın haddıne ya tabı ıstısnaları ayırıyorum bazı annelere ben de laf soyluyorum (haberlerde gordugumu cani anneler). Hıc laf anlatmaya fılan calısma konussun dursun cok ılerı gıderse ac agzını kendı altt degıstırsın yemedıgı yemegı yedırsın sabaha kadar uykusuz kalsın bakalım bırdaha agzını acıyormu. Sızı bılmem ama ben cok sert cıkarım o lafı kabul etmem. Cunku kendılerı en ufak esıyle surtusme yaşasa hemen cocugunıda sılen varlıklar oldugu ıcın laf soylemeye hakları yok

Iyi yemiyormusum o yüzden bebeğimi iyi besleyemiyormusum
Emziriyorum
Arada mama veriyorum
Tüm gün yorgunluktan ağzıma bisey atmaya fırsatım olmuyor
Yemek yap, yemek ye diye sürekli uyarıyor
Çok bunaldım
Tüm olayımız bu
Artık iş iyice telefonla ilgilenme de yemek yapa kadar geldi
Çok kırıldım
Sana bisey söylenmiyor diyor
Napicagimi şaşırdım
Uslup konusunda çok hataları var

Bir sorsana eşine kaç kere çocuk doğurmuşta büyütmüş :sinirli:

Anneler herşeyin en güzelini en süperini bilir diye birşey yok. Yakın olmadığım bir arkadaş hamileliği boyunca sigara içti, eşi yalvardı yakardı, kızdı nafile bırakmadı. Emzirirkende devam etti sigaraya adam artık sinir krizleri geçiriyordu. Çok haklıyıdı bir baba olarak. Biz herseferinde kavgalarını anlattığında eşin haklı diyorduk. Madem bırakamıyorsun sigarayı mama ver diyorduk, onada yanaşmıyordu. Anneyiz diye her kararımızın tartışmasız ve kutsal olduğu fikrini bir kenara bırakmalıyız bence. Yeri geldiğinde babamızın evinden getirmedik bakıcak tabi diyorsak babalar için, kararlarınada saygı duymak, olurunu/olmazını doğru biçimde anlatmak zorundayız. Siz çok sabit düşünüyorsunuz. Doktorunuzun bile gerek yok dediği mamayı ölçüsünü abartarak veriyorsunuz çocuğa. Kimse size düşman değil burda ama sizden ziyade bebeğinizi düşünerek tavsiye verdiğimiz doğru. Anne çayı karışıım, riskleri olduğunu düşünüyorsa eşiniz rezene çayı için. Bilimsel olarak sütü arttırdığı kanıtlanmış tek besin rezene. Kolayca çözümlenecek şeyler için kendinizi strese sokup eşinizle tartışıyorsunuz. Bi sakinleşin, meditasyon yapmayı falan deneyin.

Back
X