Bu konu aklıma Room filmindeki şu diyaloğu getirdi
Anne: Ben yeterince iyi bir anne değilim.
Çocuk: Ama sen annesin.
Anne olmak gerçekten çok farklı bir olay. Üstünüze yapışıyor bir kere(istisnai anneler dışında bu söylediğim)
Çocuğunuz bile sizi o kadar mükemmel görüyor ki... Örneğin;3,5 aylık kızım bana baktığı hayranlıkta kimseye bakmıyor. O bana bakınca dünyanın en güZel annesi olduğumu düşünüyorum çünkü öyle bakıyor

Çocuğunuz için en iyisini siz bilirsiniz fakat bazen yorgunluktan atladığımız veya düşünemediğimiz şeyler olabiliyor. Babanın rolünü de bu anlamda küçümsememeli. Onlar bizim içimizdeki o bağı bilemezler çünkü böyle bir şeyi yaşamadılar ve hiç yaşamayacaklar. Kırıcı ve yargılayıcı konuşmuş olsa da direk tepki göstermek yerine bir düşünün,eksik yaptığınız veya yapamadığınız bir şeyler var mı ? Önceden mükemmel anne olmak için çok çabalardım. Şimdi yetişemediğim yerde mükemmel babalarına yönlendiriyorum bir çok şeyi. Çocuklarımın kişisel temizliği,duygusal durumu her ne varsa paylaşıyorum babalarıyla. Bu sebepten beni eleştirecek bir şeyi kalmıyor. Tırnağını mı kesemedim o gün,babasına söyleyip üzerimden o sorumluluğu ona atıyorum.
Fazla uzattım. Özetle söylemek istediğim;eşiniz ve siz bir takımsınız. Cümle kırıcı fakat bunu sadece siz yalnızken sizi eleştirme amaçlı değil de
yapamadıklarınızı size göstermek amaçlı söylediyse,bir seferlik sinirlenip alınganlık etmek yerine haklı olduğu yerler varsa bunu birlikte konuşarak düzeltmeye çalışın. Eşim benim anneliğimi,ben onun babalığını değil de çocuklara olan yaklaşımımızı tartışıp doğru olan ortak yolu buluyoruz ve bence bu güzel bir şey. Herkes kendi bildiğince anne veya baba olsa çocuklarımız bizim bilgimiz kadar yetişebilir ve bu günümüzdeki eğitim düzeyine bakarsak felaket olur. Ben çocuk gelişimi kitapları çok okuyorum ama bazen öyle bir an oluyor ki ne yapacağımı bilemez halde koşup fikir alıyorum eşimden. Çünkü o daha somut ve ciddi bakabiliyor duruma,bense duygularıma yenik düşüyorum.
Bu söylediklerim kocanız çocuklarıyla vakit geçiren bir baba ve anneye destek olan bir eş ise geçerli tabi.
Öyle oturduğu yerden sırf eleştirmek için eleştiren,evi geçindirmekle baba olduğunu düşünen bir hödükse haddini bildirin bir daha ağzını açamasın. Sevgiler