Esiniz harcamalarınıza karışır mı?

Sshelby

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2016
460
134
33
Illa benim haberim olacak diye diretir mi? Atıyorum 25 50 liralık bir seye bile. Illa nakit olarak, sadece istediginizde vermesi mantıklı mi?

Çalışmıyorum bu arada. Geri dönüş bekliyorum başvurduğum yerden.

Gelir durumuna bağlı olarak 50 liralık bir şey küçümsenmeyecek konumda kalıyor olabilir.
Ama böyle ihtiyaç/istek anında para vermek çok çirkin, küçük çocuklara bile böyle yapılmaması gerekir. Az veya çok, bütçenize göre size bir miktar vermeli ve karışmamalı.

Bende ev hanimiyim, sunu aldim diye soylemesem bilmez bile. Gecen cuzdan aldim bak nasil derisi falan dedim. Eline para almis icine koyuyor. Bende normalde hic istemem geri verirdim, tesekkur edip almayi ogrendim ev hanimi olunca.

Pek degil acikcasi bende suan calismiyorum esimin hesabindan ek kartim var her ay gerektigince harcarim hic de sormaz naptin diye. Cok yuklu bisey alirsam merak eder tabi

Ben para istemem kendisi maaşını alınca bi kısmını hesabıma aktarır
Ordan çeker harcarım

Bizde ben diretiyorum sorsun karışsın diye yoksa çığrından çıkabiliyorum para hesabı sıfır bi öğrenemedim

Illa benim haberim olacak diye diretir mi? Atıyorum 25 50 liralık bir seye bile. Illa nakit olarak, sadece istediginizde vermesi mantıklı mi?

Bende ev hanimiyim çalışmamı istemediği için. .
Maaşını nakit olarak ewde bırakır aldığımı bilir alışveriş beraber yapılır annemlere memlekete gittiğimdeyse maaşının çeyreğini alırım. Kabul etmiyosa çalışmama izin vermesi gerekir çünkü

Karışmaz harcamalarıma, çalışmıyorum ben de..
Ek kartım var,bazen alışverişe çıkacağım zaman bir limit belirler, "onun üstüne çıkarsan karttan çek, altında olursa nakit al" filan der sadece, ufak tefekleri sormaz. Zaten ben söylerim şunu şunu aldım diye..
Gelir bana ait olsa da söylerdim, laf olsun diye söylerim yani, hesap vermek değil de...

Harcama durumuma bağlı
Bütçemize göre aşırıya kaçmışsam sorar
Kırmadan ama
Onun dışında sormaz
Misal bugün 80 tl lik market alışverişi yaptım
Açıklama yapmadım
Evdeki paranın eksik olduğunu muhakkaki görmüştür ama sormadı nereye harcadın diye
Ki sorsa da özel ihtiyacıma harcamamıştım zaten

Kesinlikle katılıyorum.
Erkekler para konusunda stresli olabiliyor bazen 50 liranın hesabını bilmek fayda bile getiriyor.

hiç söylenmez para hesabını sevmez ben daha hesapçıyım:))

İstemek durumunda kalmanız çok kötü. Söyletmeden vermeli. 25 50 liralık bi şeye bile haberim olacak demesi... Ne desem bilemedim. Bütçenizi aşan mantıksız bi harcama yapacağınızı falan düşünüyor herhalde. Saygısızca. Biraz hesap vermenizi ister gibi. Benim param der gibi. 25-50 tl lik alışverişin nesini haber vereceksiniz. Maddi olarak baskı kurmak istiyor.

Karısmaz

Şimdilik çalışmıyorum. Sürekli eşim para verir, arada annem de verir babam da. Param yetmeyecek pahalı birşey alacaksam, aşkım para derim verir. Böyle olmak zorunda. Okulumu bitirene kadar böyle de olacak :)
Aksi durum çok sıkıcı ve aşağılayıcı olmaz mıydı?

Çalışıyorum ve eşim harcamalarıma karışmıyor (bunun için büyük mücadele verdim, baya ağır çirkef oldum hatta çünkü evliliğin ilk döneminde maaş kartımı almaya yeltenmişti; eğitim şart)

Bu bendede büyük sknti ama farkında bile değil bazen çok zoruma gidiyo ve defalarcada ağladım hem calistirmiyo hem benim param diyo ha ihtiyacimi karşılar yok demez ama ona gore benim gereksiz olan bi çok harcamam var ve surekli bu konuda sakayla uyari yapiyo ve bazende kalp kırıcı oluyo ve çok üzülüyorum ama ilk zamanlara görede baya degisti yinede bu duruma alisamiyorum para konusunda rahat olan kadınlara imreniyorum gercekten

Eşim maaşını aldığı gibi getiriyo kira fatura kredi kartı hepsini o gün yatırırız geri kalan parayıda evde çekmeceye koyuyoruz ihtiyacımız oldukça alırız zaten ikimizde duruma göre davranıyoruz para varsa gezeriz yoksa evde otururuz maddiyattan çok şükür hiçbi kavgamız olmadı ne istesem alır bi şekilde gerek olmayan şeyleri almam zaten savurgan değilim cimri hiç hiç değilim tam ortası yerine göre:)) o kazanıp getiriyo sanki kendim kazanımışım kadar rahatım olması gereken bu evlilikte. Allah başka dert keder vermesn cnm herkesin mutlaka bi eksisi oluyo

Sağolsun karışmaz.. normalde tutumluyumdur ama arada ayarım kaçar bi sürü alışveriş yaparım ohh sefan olsun der.. bazen de ödemelerden dolayı sıkıntı çekmemek için bu ay temkinli olalım der.. ki bunu kolay kolay söylemez zaten.. iyidir eşim ya Allah başımdan eksik etmesin çok şükür kırmaz beni

ben çalışıyorum ama çok savurganım. O nedenle kendim söylerim şu kadar harcadım diye. Y a da genelde harcayacağım tutarı isterim verir. Belirttiğim gibi çok savurganım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…