Esiniz harcamalarınıza karışır mı?

Çalıştığım halde karışırdı, fişleri kontrol ederdi ne alınmış, ekstra bir harcama yapılmış mı diye...
Şunu söyleyebilirim cimri adamla ömür geçmiyor.

Ben calismiyorum. Nakit paramiz evde durur. Elinde parasi biten ordan alir.
Gunluk ekmek vs alisverisi disinda bisey aldigim soylenemez. Geri kalan her seyi birlikte aliriz cogunlukla.
Bazen bakarim 20 lira bile harcamamisim. Evdeki nakitin miktarina gore 50-100-200 ne kadar alacaksam alirim ordan para baska yere koyarim.
Buyuk bisey alacagimizda cikaririm bunla alalim diye. O da bilir artik senin kenarda vardir cikarda onla alalim diye

Hesap soruyo olsa cok zoruma giderdi sanirim. Ki ben zaten para isteyemiyorum diye eve birakmaya basladi nakit burdan alirsin diye..

Bazen almadan once soylerim, bazen aldiktan sonra şunu aldim derim, eşimi artik taniyorum, butcemizi biliyorum, ona gore hareket ediyorum. Ornegin taksit yapilacak sey vardir, gorunce begenilip alinmis sey vardir gibi... Gelirinize, esinize bagli.

bence tabii ki belirli bir harçlık vs cebinizde olmalı

ama işte önemli olan eşiniz ne alınca sorun ediliyor

mesela ben çocuğa nasıl her gördüğünü almıyorsam kendime de almıyorum

düşünüyorum bir kaç gün sonra gerçekten ihtiyaçsa alıyorum

yani evde atıyorum 5 eşarbım varsa 6. yı sadece beğendim diye almıyorum

ama kış geliyor montum yoksa alıyorum

karşımndakinden de aynısını beklerim

ayy bu bardak güzelmiş deyip ev bardak dolu iken bardak almasın isterim vs vs

yani her bir durum o olayın özelinde değerlendirilmeli

Benim eşimde karışmaz. Bazen ben söylerim özellikle fazla harcama yaptığımda şunu şu fiyata aldım diye. Konuşturmaz bile lazımsa alacan tabi açıklama yapma bana der.

Eşim karışmaz, çok sorunlu bir evliliğim var ama bu konuda sorunumuz yok.

Yalnız burdaki yorumlarda dikkatimi çekti, maaşı çekip eve mi koyuyorsunuz. Hırsız filan girse? Bizim bankada durur para nakit paraya İhtiyaç oldukça az az çekeriz

Bazıları komtrolcüdür. Ben mesela. Bilmek isterim ne harcama yapmış. Nereye ne vermiş kuruşu kuruşuna. Sanki böyle olunca fuzuli şeylere karşı harcamaları kontrol altında tutuyormuşum gibi geliyor. Benim paramın kontrolüde bendedir ama yinede şunu aldım bunu aldım diye söylerim o nedem söylüyorsun aldıysan ihtiyaçtır der ama ben yine de söylerim. Yani karşılıklı olmalı olacaksa

Benim eşimin dükkanı var müşteriden para geldikçe eve getirir.
Yani maaşı olsa eğer çoğu bankada dururdu. Tabi ki hepsini çekmezdik.

Ben duruma göre bakarım eğer ihtiyaç dışında bi miktar eve koyduktan sonra 2000 falan kaldıysa bankaya yatırırım ama yine de en azından 2.000 falan da evde durur bizim.
Belki de hepsini bankaya yatırıp ihtiyaç oldukça çekmek daha iyidir ama yine de belli miktar az da olsa evde olacak benim için ya. Nakit olmadan asla

Bütün maaşını bana verdigi için eşim, yetireyimde ne alırsam alayım, hesap sormaz.

Karismaz.zaten maliyeti fazla olan biseyse danisirim.benim ihtiyacim olmadan da para verir ben istemeden.istedigimi de parasi olmasa bile bisekilde almaya calisir.
Ancak ben bazen onda parasinin azaldigini gorurum al bunu harca yada pazarda harcayalim derim.onu unutmaz sen su kadar para harcadin diye tekrar parayi verir sonra.calismiyorum bu arada.

Çalışmıyorum evdeyim şimdilik. Hiç hesap sormaz. Zaten kendisi cok müsrif bir insandır. 4 yılda ancak normale yakın hale getirdim eşimi.
Borçlarımiz vardı ödemeleri yapıp kalani bana getirirdi. Çünkü 10 tane kartim da olsa ben nakitsiz kendimi çıplak hissediyorum.
Şimdi borçlar bitti faturaları ödeyip,harcliklarimizi alıp kalani bankada biriktiriyoruz.

Hayır karışmaz. Ben çalışmıyorum.

Çok üzüldüm.
Boşanmayı düşünmez misiniz?
Eşiniz çok kötü niyetli bir adam bana göre...
Yo kotu niyetli değil bu sebeptende bosanmayi düşünmedim evet beni çok zorluyo bu durum çok agladigim oldu bide ille ben sunu istiyorum veya lüks yerlere gidelim marka kıyafet giyerim tarzı bi insanda değilim ama oda babasından boyle görmüş bide 18 19 yaslarinda babası olmustu ve evin yükü ona kalmis üni gidememiş kazandığı halde ve bi anda ona kalmis ve kv yalan söyleyerek ihtiyaç disinda bi bahaneyle para ister ondan kaynaklida böyle yaptigini bildigi için daha çok sorgular olmuş diye düşünüyorum ama gerçekten çok zor çalıştım ben iki sene nisanlanmadan önce o zamanda bile savurgan biri değildim zaten babam isten çıkmıştı sırf mahcup olmasın istemek zorunda birakmayim eline vermeyim diye cebine koyardim uyurken ben bu kadar dusunceli biri oldugum halde boyle oluncada çok agrima gidiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…