Eşiniz için..

Ben de beğenmiyorum ya

Mesela normalde askılı kot giyiyoesanız, yaz tatillerinde bikini şort kısa etek vs giyiyoesanız, ne kadarını değşltirirsiniz

Herseyin giyilecek yerleri var. Sosyal cevre hayatinda giymemeyi tercih ederim yani belli sinirlarda karismasina izin veririm diyorum zaten Tatillerde adalarda vs giyerim dediklerini.
He kaldi ki evlenmeden once konusmak gerekir bunlari kendi kafa yapinda biri ile evlenmezsen boyle sorun yasanir tabi yani...

Sanırım sadece sevdiği için, benimle :) ben de başka bir şeye bağlayamıyorum artık. Çünkü ona uygun değilim demek ki

Eşimden önce yaşında genç olmasından kaynaklı mini elbiseler, askılılar vs. giyerdim. Aramızda ciddiyet oluştuğunda kendini doğru ifade etti Türkiyenin gündemini, erkeklerin bakış açısını, kendi düşüncelerini bana da mantıklı geldi ve artık olabildiğince derli toplu giyiniyorum. Sadece tatil bölgelerinde tercih ediyorum artık.
Ve böyle oldukça kendimi daha güvende hissetmeye başladım sanki.
Bazen atlayıp farketmediğimde uyarıyor değiştirmem için.
Ama dediğiniz gibi onu giyme bunu giyme höt höt yapıp kendi hayatında değişikliğe gitmeyen saygı duymayan biri olsa yapmazdım.

Sevgiliysek de evliysek de laf ettirmem. Mesela esim sevgiliyken dillendiremiyodu evlenince sehir icinde totonu ortsun tisortlerin demeye basladi. Acigim bu arada. Yazin sirti acik, mini falan da giyiyorum. Yazlik yerlerde gundeme gelmiyor.
Oyle deyince ben de bunlar bekarken aldigim kiyafetler boyle gordun boyle begendin diyorum konu kilit.
Yani kimse vucudunu sergilemeye bayilmaz ancak ise giderken uzun pantolon giydiysem totom zaten kapalidir yani. Ben zaten bilirim nerem hangi kiyafetle abest gozukur vs diye.

Karsimdakinin ne kadar fedakar oldugu onu ilgilendirir beni degil. Simdi dusunelim bir insanin kendini tanimasi, ne sevip sevmedigi, kendini sevmesi kac yil alir? 21 yasindayim hala kisilik savasi veriyorum her gün yeniden taniyorum kendimi cok cabaliyorum ve ben bu kadar ugrasirken kendi kalibimi kendim icin tasarlarken ve butun bunlari cevreye uyum saglamaya calisarak yaparken bir gelip beni kendi kaliplarina, ahlak anlayisina, kendi görüntüsune uydurmaya calissa ve bu kisi canim olsa defol git derim kendinizden taviz vermeyin.

Giydiklerim içinde ben kendimi iyi hissediyorsam ötesi boş.
Mutlu olduğum kadarına evet derim eşimin isteklerinin de..

Fikrinizi degistirecek degilim veya yargilamiyorum ama kimse daha uzun giyindi diye daha guvende olmuyor. Tabi ki herkes yasadigi yere, ortama gore giyinir belki oturdugunuz yer kaldirmiyordur ama etek degil de pantolon giyindim diye kendimi ekstra guvende hissetmedim hiç. Bekarken üzerimde pantolon+ kalin kaban varken de tacize ugradigim oldu, rahatsiz da edildim. Eşiniz güzel konuşarak sizi kendisi gibi dusunmeye ikna etmiş sadece.

Şuan oturdugum yer iyi biyer ve özellikle eşimle birlikteyken elbise etek giydim diye bana zarar veren olmadi. Kirli dusuncelerle bakanlar sadece elvise giyenlere bakmiyor kimsenin kafasinin icine engel koyamayiz.

Istekleri makul seyler ise yapoilabilir.
Esi birak benim eski okul mudurum kadin hocalara "ya uzun giyin ya onluk giyin" derdi. Mecbur giyerdik.

Sizi bilmem ama benim en çok gelemediğim konu bu kim ne derse desin ben neyi beğenirsem onu giyerim erkek arkadaşımda bu konuda çok tutucu değil ailemde ama sizde istiyorsanız yani pek sorun olmayacaksa sizin için yapabilirsiniz tamamen sizin isteğinize bağlı.

Yerine göre uygun giyiniyorsanız abes bi görüntünüz yoksa kabul etmeyin tabiki

Sizi ilk gördüğünüzde , begendiginde nasıldiniz , bu kisim önemli.

Mesela erkek nasıl degistirecekmis giyimini , şort giymeyecek mi mesela , nedir taviz vereceği konu ? Kendisiyle kiyaslamasi saçma olmuş.

Çiçekli güzel değil hiç beğenmiyorum dese , kendisiyle kiyaslasin evet, diğer türlüsü gereksiz.

Eşim göbeği açık şeyler ve şort giymemi istemiyor tatilde şort giyebiliyorum ve dışarıya çıkarken giydiğim elbiselerimin çoğu dizden yaklaşık bir karış üstte.
Ailesinin yanındayken biraz daha mutasıp giyiniyorum çünkü eşimin ailesinde ben hariç herkes tesettürlü ve birçoğu hacı.
Ancak düğünde gelinliğimin kolları düşüktü,sırtım açık ve dekoltem vardı ben çok beğendiğim için hiçbir şey demedi. Yani mesele orta yolu bulmakta. İstemediğim bir şeyi giymiyorum, o da sıkmıyor ama şuan kalkıp uzun tunikler giyeceksin şortlar elbiseler çöpe dese asla kabul etmem.

dar paça kot giymemi istemiyor bende onun yanı hariç her yerde giyiyorum

Eşim giysime hiç karışmaz. Neden rahatsız olsun ki ben böyle daha mutluyum. Neden giydin değiştir ya da bunu giyme demez. Çünkü beni öyle tanıdı değiştirecekse baştan sevmeseydi sevdirmeseydi kendisini bu kadar net

Her iklimin değişik özellikleri olduğu gibi her semtinde farklı insan topluluğu var.
Evlenip yerleştiğim yer büyüdüğüm yere göre çok daha farklı bu nedenle burda mini elbiseyle geziyor olmaktan veya üzerimde bulunan farklı bakışlardan rahatsızlık duyardım verdiğim karar isabet olmuş.
Bahsettiğim güven öncesinde uğradığım bakışların veya sözlü tacizlerin şuan aza indirgenmiş olmasından kaynaklı benim deneyimim sadece.
Ayrıca eşinizle birlikteyken zaten etek giydiniz diye kimse sizi rahatsız etmez sadece bakar siz de görmezden gelirsiniz büyük ihtimal.
Dediğim gibi fikirlerinizi onaylıyorum sadece deneyim farklılıkları diyelim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…