• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşiniz İle Kavga Ettiğiniz Zamanlar..

Eşim haksizsa özür diler haklısın der sebeklikler yapar, ben haksizsam surat yaparım burnumdan kıl aldirmam yatarken eşim haksızlığım hakkinda uzun uzun vaaz verir mecburen özür dilerim "ama sen de böyle yaptin çok kırıldm ben" der ağlarım o da özür diler:KK53:

Bende hiç küs kalamam ama bilir bağırmasından hiç hoşlanmam mesela tartışıyoruz bağırdı hemen ne bağırıyorsun derim daha da başka birşey demem bir müddet sonra gelir sarılır özür diler :KK72: ki nerdeyse hiç tartışmayız bile, anlık birbirine laf sokma şeklinde sürtüşmelerimiz olur sadece :dua: ben kırdığımı düşünürsem asla duramam zaten hemen üstüme atlarım gönlünü alana kadar bırakmam :KK48:
Birde haklı haksız olmayan gerginlikler olur onda da ikimizde biraz susarız sonra birşey olmamış gibi geçer gider :KK50:

Eşim haklı ise ozur dilerim. Ben haklı isem esim ozur diler. Kırıldığımı net bir sekilde belli eder o konu üstünde konuşurum. Suskun olduğumda anında anlar " seni tanıyorum ne derdin var " der. Oturup da anlamasını beklemem. Aksama kadar it gibi çalışıyor bir de benim tribim afram tafram ile uğramasını beklemem. Oyle ota b*ka da trip atmam.
seni biyerden gözüm ısırıyor çakal seni :D

Eşim haklı ise ozur dilerim. Ben haklı isem esim ozur diler. Kırıldığımı net bir sekilde belli eder o konu üstünde konuşurum. Suskun olduğumda anında anlar " seni tanıyorum ne derdin var " der. Oturup da anlamasını beklemem. Aksama kadar it gibi çalışıyor bir de benim tribim afram tafram ile uğramasını beklemem. Oyle ota b*ka da trip atmam.
seni biyerden gözüm ısırıyor çakal seni :D

kavga veya tartışma zaten her iki tarafının kendisini haklı görmesinden çıkar..o yüzden genellikle bizde kendi kendine geçer olay..tabi ben trip atarım :KK55:

Eşim haksizsa özür diler haklısın der sebeklikler yapar, ben haksizsam surat yaparım burnumdan kıl aldirmam yatarken eşim haksızlığım hakkinda uzun uzun vaaz verir mecburen özür dilerim "ama sen de böyle yaptin çok kırıldm ben" der ağlarım o da özür diler:KK53:
hahha buda güzel taktikmiş tuttm bunu :27:

Kim haksizsa o gonul alir. Ozur de dileriz. Karşı taraf yumusayana kadar adeta yapisiriz:KK8: öperiz, sariliriz, dibinden ayrilmayiz. Uzamaz o yuzden pek.
Gün icinde esimden bagimsiz olarak kötü bir gun gecirip ruh halim kotu olduysa, enerjim dusmusse asla köşeye gecip sessiz sessiz oturup onun bana sormasıni beklemem. Bu bana gercekten sacma sapan bir hareket olarak geliyor. Oyle bir gun geciriyorsam zaten direkt gun icinde esimi ararim. Onun sesini duymak ya da onunla dertlesmek kadar iyi gelen bir sey yok. Yoğunluktan gorusemediysek de aksam eve gelince mutlaka bugün kötü bir gun gecirdim anlatirim. Disarda yaşadığımız hicbir sorunu iliskimize yansitmayiz.

Herkese günaydın.. genel anlamda merak ettiğim için açıyorum bu konuyu
Eşiniz ile kavga ettiğiniz yahut tartıştığınız , ufak tefek atıştığınız zamanlarda ;
Siz Haklıysanız eğer ki eşiniz ne yapıyor mesela ? gönlünüzü alır mı ? özür diler mi ? ugraşır mı ?
Yoksa aynı şekilde rahat devam edip burnundan kıl aldırmaz adım atmaz mı ?
Eğer ki eşiniz haklı ise ; siz ne yaparsınız gönlünü alırmısınız, özür dilermisiniz, yanına yanaşır adım atarmısınz
yoksa sizde nazlanır haklıda olsa burnunuzdan kıl aldırmaz devam edermisiniz :KK53:
Peki ya eşinize kırıldığınız sizi üzdüğü zamanlarda ise
tavrınızı direk konuşarak mı belli edersiniz, ben sana kırıldım üzüldüm şundan dolayı diyerek
yoksa onun anlamasını bekleyerek soğuk davranıp tavır alıp konuşmayarak anlayıp düzeltmesini mi beklersiniz..
Siz suskun olup kendinizi geri çektiğiniz zamanlarda ugraşır mı ? neyin var diyerek sorar mı yoksa hiç birşey olmamış gibi sormadan devam mı eder :KK14:

Herkesin kişiliği farklı.. verdiği tepkiler ayrı.. mesela evlenmeden önce kim bana bulaştı, kötülük yaptı, haksızlık yaptı vs ise direk hayatımdan çıkardım. Umurumda bile olmadılar. Ha arkadaşımdı ha sevgilimdi fark etmez.. hepsine karşı aynı tavrı aldım. Evlendim iyi giderken tartışmalar sürtüşmeler başladı direk defol git dedim ya da eşyamı aldım gitmeye kalktım. Baktım ki her şey saçmalık! Evlenmişiz büyük bi şey de yok ortada.. en ufak şeyde sen kimsin deyip adamı yok saymaya kalkmalar. Neyse üç dört ay böyle devam etti. Sonra Kafama dank etti. Düzeldim. Artık kavga edince direk konuşma tartışma oluyo. Birkaç gün konuşmama ardından düzelme. Hatta şuan hamileyim birbirimize giriyoruz ama ardından hemen konuşuyoruz. Yapacak bi şey yok sen bunu niye böyle yaptın deyip boşanacak halde yok

İkimizde kendimizi haklı sandığımız için ilk etapta birbirimizin yüzüne bakmayız
Sonra genel olarak eşim el şakaları yapar yada gelir makas alır ondan sonra kim haklı onu buluruz
İlk adımı eşimin atma sebebi kırıcı laflar etmesidir
En sonunda ikimizde özür dileriz olay kapanır

İkimizde kendimizi haklı sandığımız için ilk etapta birbirimizin yüzüne bakmayız
Sonra genel olarak eşim el şakaları yapar yada gelir makas alır ondan sonra kim haklı onu buluruz
İlk adımı eşimin atma sebebi kırıcı laflar etmesidir
En sonunda ikimizde özür dileriz olay kapanır
bizdede bazen böyle olur ama bazen de eşim hiç gönül almaz.. kırdıgını düzeltmez.. hiç birşey yok gibi davranır yada yastık felan fırlatır :27:

Bu karşılıklı bir uyum meselesi. Ondan öte yapı meselesi...

Yani bir toparlayıcı bir yapıda olmak içine varsa olur, yoksa sonradan ya da zorla olmuyor maalesef.

ilginçtir ki , bizde yapıcı taraf eşimdir. Kavga etmeyiz, ama bazen zıtlaşırız. 1-2 saat beni bırakır sonra yanıma gelir, ya çay ya da kahve içmeye gidiyoruz der, unuturuz. Ben gemileri çabuk yakar, inadımdan da dönmem pek. Bunun iyi bir şey olmadığını biliyorum, ama asla gocunmam, özrümü diler, barışırım sonunda. İyice törpüledim bu durumu tabii ki. Ama bunu eşim karşısına alarak anlattığı için anladım, yoksa aynı tas aynı hamamdır zaar :confused:

o yüzden denemeni öneririm, ama mutlaka yapmışsındır. Pekte değişmez insanlar işte :işsiz:

13 yıllık evlilikten öğrendiğim kavgaları uzatmamak gerektiği eşim çok büyük kusuru varsa sarılır ve özür diler
ama küçük tartışmalarda gerginliklerde uzatmayız ne o nede ben olması gerekende bu evlilikte tartışma ve kavga evliliklerde soğukluk veriyor.
Erkekler bizim gibi olaylara bakmadığını biliyorum

PEKI HANIMLAR BIR SORU DA BENDEN .
KONU SAHIBININ DE DIKKATINI ÇEKECEKTİR.

ANNEM 22 YILLIK EVLI. BİR KERE BILE ÖZÜR DILEMIS INSAN DEĞIL. HEP BABAM YANAŞIR. GÖNLÜNÜ ALIR.
AMA BENIM EVLILIGIMDE DURUM ÖYLE DEĞIL ORTAK OLABİLİYOR.

ANNEM EĞER ILK ADIMI SEN ATARSAN HATASINI ANLAMAZ HEP SENDEN BEKLER DER HER ZAMAN.

SIZCE BÖYLE SURUNDUREN KADINLAR DAHA MI DEGER LI OLUYOR. ?
ÇEVREMDE ANNEM GIBI OLANLAR HEP DEĞERLİ GERÇEKTEN

Back
X