• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşiniz ne kadar harçlık verir

Benzerini haftasonu esimle konustuk. Ikimiz de cok hizli yasadik bekarlik donemimizde. Ben 20li yaslarimin ilk basini haftada en az 3 kez isten gelip hazirlanip eglenmeye gidip, eve gelip dus alip 3-4 saat uykuyla ise giderek gecirdim.

Haftasonu esimle yemek yaptik, sohbet edip yemek yedik. Kopegimizle oynadik, sonra hep beraber evimizin yanindaki golun kenarinda yuruyuse ciktik onu da alip. Yururken esim bana dedi ki 'Sen de su an hayatindaki her sey tammis gibi hissediyorsun dimi? Mutlu olmam icin butun sartlar saglanmis gibi hissediyorum, icimde hic bosluk yok' dedi (yurtdisindayiz esim yabanci, Turkceye bu kadar cevirebildim).

Evliligin bana kattigi en buyuk seyi soylersem ben de 'tamamlanmis hissetmek' derim. Sanki boyle puzzle'in en uyumlu parcasini ariyormusum ve bulunca her seyiyle tamamlanmisim gibi 😊 Kaldi ki dedigim gibi ben hic domestik bir kadin degildim, 27 yasinda evlendim ve arkadas grubumun icinde en erken evlenen benim, herkes sok olmustu 😂
Ayyyy çokkkk tatlıııı.😁😁

Ayyyy çokkkk tatlıııı.😁😁

Valla Ferhans sen tatli buldun mu o kisimla ilgilenmiyorum ama sana daha once de yazdim, senin hayal ettigin hayati da yasadim ben ama sonuna kadar yasayinca doyuma ulasiyorsun. Bir noktadan sonra insanin hayattan beklentileri evriliyor.

Ama ben Izmirliyim, Izmir'in gobeginde buyudum, 18-25 yas arasini Istanbul'da gecirdim, sonra da yurtdisina yerlestim. Yani o hayati yasayacak imkanim vardi.

Sen Van'da miydin, yani doguda hayal ettigin gibi bir hayat yasamayacagin ortada, anca kendini kurup duruyorsun 🤣 Hayalin ile yasadigin hayat dogru orantili degil, hicbir zaman da olmayacak, bununla barissan belki ona buna sinir olmadan ic huzuruna kavusursun. Ki ben gercek hislerinin o oldugunu dusunmuyorum da hadi neyse.

Valla Ferhans sen tatli buldun mu o kisimla ilgilenmiyorum ama sana daha once de yazdim, senin hayal ettigin hayati da yasadim ben ama sonuna kadar yasayinca doyuma ulasiyorsun. Bir noktadan sonra insanin hayattan beklentileri evriliyor.

Ama ben Izmirliyim, Izmir'in gobeginde buyudum, 18-25 yas arasini Istanbul'da gecirdim, sonra da yurtdisina yerlestim. Yani o hayati yasayacak imkanim vardi.

Sen Van'da miydin, yani doguda hayal ettigin gibi bir hayat yasamayacagin ortada, anca kendini kurup duruyorsun 🤣 Hayalin ile yasadigin hayat dogru orantili degil, hicbir zaman da olmayacak, bununla barissan belki ona buna sinir olmadan ic huzuruna kavusursun. Ki ben gercek hislerinin o oldugunu dusunmuyorum da hadi neyse.
Maşallah yok yok.ne kadar başarılı bir hayat

Selamlar. Ben yeni evliyim. Eşimle sürekli polemikteyiz bu konuda. Çok merak ediyorum diğer evliler nasıl. Eşiniz size ne kadar harçlık veriyor, ve kart veriyormu ve maaşı ne kadar ona göre ne kadar veriyor. Bız bu konuda hiç anlaşamıyoruz:KK43:
Merhaba,bu durum her evlilik için farklılık gösterir elbette ben 2 yıldır evliyim evlendiğimde çalışıyordum kendi paramı kazanıyordum evin ihtiyaçlarını eşim görüyordu kendi param ilede kişisel ihtiyaçlarımı karşılayıp birikim yapıyordum.6 ay önce işi bıraktım eşimin maaşı yatınca kredi borçlarımızı ödüyoruz.Bana aylık 12.000 ₺ verir kendi ihtiyaçlarım için.(Kuaför,tırnak,kıyafet,alışveriş) Multinet (Yemek kartı) bendedir.Market alışverişini beraber yapıyoruz ve para işleri genelde eşimde oluyor.Benim kendi kredi kartım var zaten..Aylık eşimin hesabıma yatırdığı paradan arttırdığımlada birikim yapıyorum.

Harclik kismina takilmadim yani beynini kullanan her insan anlar ki her yore de kulturde hatta evde bile kelimeler baska anlamlari kapsar. Kadinlarimiz o kadar erkek dusmani ve kendilerini o kadar asagilik goruyorlar ki neden denildigini bildikleri ancak asla asagilama barindirmayan kelimelerin dahi yerini degistirerek biz ezik degiliz bizde variz demeye calisiyorlar. Ama aslinda bu sekilde erkeksi yabani arsiz kadinlar oluyorlar farkinda degiller. Calismayan kadinlara esleri para verir buna kimi harclik der kimi para der kimi sikke der kimi a der kimi b der. Aslinda bunlarin kavgasi kadinin erkekten para beklemesi baska hicbirsey degil. Evet bekliyorum hicte calisma istegim olmadi esim evimin yoneticisi ve gerektiginde hanimina ve evlatlarina gerektigi kadar para verir ve ihtiyaclarini giderir. Zorunuza gitsin ne mutlu bana... :)

Harclik kismina takilmadim yani beynini kullanan her insan anlar ki her yore de kulturde hatta evde bile kelimeler baska anlamlari kapsar. Kadinlarimiz o kadar erkek dusmani ve kendilerini o kadar asagilik goruyorlar ki neden denildigini bildikleri ancak asla asagilama barindirmayan kelimelerin dahi yerini degistirerek biz ezik degiliz bizde variz demeye calisiyorlar. Ama aslinda bu sekilde erkeksi yabani arsiz kadinlar oluyorlar farkinda degiller. Calismayan kadinlara esleri para verir buna kimi harclik der kimi para der kimi sikke der kimi a der kimi b der. Aslinda bunlarin kavgasi kadinin erkekten para beklemesi baska hicbirsey degil. Evet bekliyorum hicte calisma istegim olmadi esim evimin yoneticisi ve gerektiginde hanimina ve evlatlarina gerektigi kadar para verir ve ihtiyaclarini giderir. Zorunuza gitsin ne mutlu bana... :)
Yaklaşık 1 sene önce açılmış konuya gelip çalışan, kendi ayakları üstünde duran, kendini ezdirmeyen, değerli gören kadınları gömmek için yorum yazıyorsunuz. Zoruna giden de onlar oluyor her nasılsa :D
Kavgamız kadının erkekten para beklemesi değil. Kadının alacağı üç kuruş için onunla kavga edecek biriyle evli olmasına rağmen buna tamah etmesi.
Yöneticinizle mutluluklar.

Bu mesleğini bağlı bu para verme olayı
Maaşlı mı serbest mi maaş alıyorsa belli miktar bir ay kullanım için para verir ama serbest ise
Her gün miktar değişe bilir

Selamlar. Ben yeni evliyim. Eşimle sürekli polemikteyiz bu konuda. Çok merak ediyorum diğer evliler nasıl. Eşiniz size ne kadar harçlık veriyor, ve kart veriyormu ve maaşı ne kadar ona göre ne kadar veriyor. Bız bu konuda hiç anlaşamıyoruz:KK43:
Kart versin sana.. ihtiyac birsey lazim olur nakit para ne ki

Bende calisiyordum oglum dogunca isi biraktim bu bizim ortak kararimizdi cunku aile buyuklerinden bakacak kimse yoktu ve bakicilara guvenemedik kendim yetistirmek istedim maddi imkanimizda oldugu icin isi biraktim oglumu anaokuluna yazdirdik derken kizima hamile kaldm smdi onu buyutuyoorm oda okula baslayinca anca baslarim calismaya cunkü benim işim sahalarda sera iclerinde ziraat muhendisiyim calisma sartlarimiz zor

Bunca zaman hic harclik marclik bilmem adamin butun parasi evde durur mali islere ben bakarim herkesin kendine ait kredi karti var alacagimi alirim izin de almam tabiki butceyi asmayacak sekilde harcama yaparim duracagim noktayi biliirim oda sormaz ne yaptin ne aldn diye

Bende merakli degilim evde oturmaya inanin calismak ödül gelir suan ve gercekten sıkıldım ama el mahkum kimseye guvenemiyoruz kendimiz buyutuyoruz cocuklarimizi maddi olarak mecbur olsaydim calisirdim tabiki .. bizde durumlar boyle

Harçlık almıyoruz kendi paramızı çatır çatır yiyoruz 😎
Tamam ama konu sahibi bunu sormamis.Herkes aynı imkan da aynı sartlarda değil .zaten üzgün olan canı yanan birine böyle yazınca ne oluyor.Herles gibi konu sahibide isterdi kendi parasına çatır çatır harcamayi konu o değil

Harçlık ne? Ergenmisiniz ve babanızdan para mı alıyorsunuz?

Ev giderleri ve kendi giderleriniz için harcama yapacaksınız bu. Ben ilk evlilik zamanlrımda çalışıyordum. Maaşımdan biraz verirdim ki para biriksin. Asla para biriktiremem. Şimdi bebeğim var ona bakmam lazım işten ayrıldım. Bütün faturalar ve kirayı öder. Sonra kalan paraya göre, ne kadar kendime ve eve alışveriş yapacaksam gönderir.

Çok harcıyorsun diyorsa, ayda iki kez toplu gidin alın beraber. Ev ihtiyacını fazla fazla al, mesela benim hep yedeklidir mutfak ve ev ihtiyaçlarım. Neye ihtyacın varsa kişisel olarak onun için sana para göndersin. Karta yanaşmıyor anladığım, benimki de kart sevmez. Buna ne gerek var diyorsa, var ki istiyorum diyeceksin.

Bende 10 yıllık evli değilim, iki senelik evliyim. Nasıl alıştırırsan öyle gider.

Ne kadar derseniz, bebek yokken 4000₺ eve harcardım. Kendime 4000₺ ayırıyordum gerisi eşime. Çocukla olunca ayda 10000 gönderiyor. Ev ve çocuğun Herşeyine gayet yetiyor.

Son düzenleme:
Back
X