eşiniz şehirdışındayken yalnız kalabiliyor musunuz?

benım kvdemde çok tırsaktır annesını yenı kaybetmişti bızde cenazeden sonra ev badanalanır boyanır ancak 20 gun sonra fırsatımız oldu tam boya sırasında kp ve eşim yurt dışına gıttı evde ıkımız kaldık bende kendı katımda yatıcam uyuyamam yoksa dedım bıd eaynı yatakta yatmak zorundayız çünkü diğer odalar boyanıyor bıtane kova kalmış boya kovası boyacının boya yaparken kullandığı mevdıvende duruyormuş yatınca fark etmiş ve butun gece kovayı izlemiş bu nedır kımdır yoksa annemın ruhumu dıye hava aydınlanmadan kalkammmış sabah namazını bıle kaçırmış o derece ama ozamandan sonra alışıcam dedı yalnız kalmaya yanı korkuların üzerine gıtmeden alışılmıyor snaırım

eşin sürekli mi böyle sistemde çalışıyor yoksa geçici bi süreliğine mi böyle....eğer devamlı böyle olacaksa mutlaka kendi evine bi şekilde bismillah deyip başlaman ve orda kalman laızm...nereye kadar ailenle kalıcaksın düşünsene...
bende hiç istemiyorum ailemde veya kaynanamda kalmayı ama napıyım çaresizlik işte, başka kalıcak yerim yok...15 ay boyunca dişimi sıkıcam artık....ama benim eşimde daimi falan işi olsa böyle asla asla asla kalmazdım..kendi evimde kalırdım kesinlikle...

gideli 5 ay oldu 5 ay daha kalcak belki fazla bilmiyorum başarabilir miyim. bakalım gidersem yazarım dson durumları. sağol. canım

Bence cesaretli ol,benim esimde 2 aylina trye gidiyordu bebeklerimiz olmadan önce,ve benim kaldim sehirdede benim hic akrabam yafa aylemden kimse yok.bundan bi kac a hafta önce cenaze icin gitdi trye ve ben bebislerimle yalnizdim

Bence cesaretli ol,benim esimde 2 aylina trye gidiyordu bebeklerimiz olmadan önce,ve benim kaldim sehirdede benim hic akrabam yafa aylemden kimse yok.bundan bi kac a hafta önce cenaze icin gitdi trye ve ben bebislerimle yalnizdim

canım benim bende aynı durumdayım, yaşadığım yerde kimsem yok. bu yüzdende kırılıyor cesaretimi, bakalım salı gününe kadar karar vermem lazım, ya evime gitcem yada annemlerde devam ama burda olmuyor zor oluyor herşey.

evde yalnız bende korkarım hırsız vs gırecek dıye dıs kapının bısuru kılıdını kapatırım balkon olan odaların kapısını kıtlerım ısıgın bırınıde yakıp bırakırım.esım dalga gecer benle otopark bahce kameralı her katta kamera var gayet guvenılır bır apartman ama.gelde ıcıne anlat.8 yıl oldu alısıyorum sanırım.yaza esım bıyere gıdecek olursa annemde kalmıcam cunku cok sıcak benım memleket pısıyoruz.kalıcam evımde valla.kıs yada bahar olsa seve seve gıderım annemın evıne cunku arkadaslarım cevrem orda kızımda rahat edıyor bende.ohhh arkadaslarımla kahve ıcıyorum sınemaya gıdıyorum annem abım kızıma bakıyor.kızımda anne sen gıt gez dıyor cunku anneanne ve dayı delısı sokaktada oynuyor mıs gıbı benı kım takar.yanı kızımada banada annemın evı cennet arkadaslar sıcak yer olmasa 365 gun cıkmam ordan

ilk kaldığımda korkmuştum ama alıştım eşim olmadığı zaman erkenden yatağa girmiyorum iyice uykum gelince yatıyorum:)kafa kurup korkmayım diye uyuyup kalıyorum sonra da.evim alt kat olmasına rağmen çok da korkmuyorum kapılarımı güzelce kilitleyip okuyup üfleyip yatıyorum k.validem de annem de uzak değil ama evimde kalmayı tercih ediyorum bazen kafa dinlemiş oluyor insan hem iyi taraflarından bak

Biz evimizde biber gazı tutuyoruz, (eskiden çantamda da taşırdım), hiç kullanmadım ama insana daha güvenli hissettiriyor... öyle bir takım önlemler alabilirsiniz, korkunuzu azaltacaktır. Yoksa annenizin evi olsa bile, insan kendi evini, kendi konforunu arıyor...

Teşekkür ederim güzel cümleleriniz için...
Benim komşuluk ilişkilerim hep iyidir aşırı samimiyetim yoktur ama aramız hep iyi çok şükür.
Bu hayatta hep yalnızız,cesur olmak zorundayız felsefesine çok inandığım için mecbur hissediyorum ben kendimi açıkçası.
Allaha sığın, bol bol dua et. Ondan başka kimimiz var ki zaten?
Alışınca insan yıllarca beraber yaşadığı ailesinde bile rahat edemiyor ki..

bugün gelecek kısmetse, ara ara iş dolayısı ile senede 1-2 kere yalnız kalırım. çok da severim yalnız kalmayı. içi rahat etmez, annemi çağırmak ister ama istemem, tatil yapıcam yahu, yemek yapmak yok, gece acıkmaları yok. popomu serip yatıcam nitekim popomu serdim yattım, 1-2 saate gelecek herbirşeyim kısmetse.
çocukluğumdan beri korkmam ve severim yalnız kalmayı. köpeğimiz var ama sanmayın ki ona güvenip rahat kalıyorum, pimpirikli bir şey, çıt duysa ortalığı ayağa kaldırıp insanın yüreğini ağzına getiriyor gece 2-3 mesela, uyuyoruz bir atlıyor yataktan, kapıya havlaya hırlaya koşuyor, benim kalp güm güm güm bir bakıyorum inen-çıkan var. kalp sahibi yapacak beni erken yaşta

eşim akşam 8 de işe gider sabah 8 de gelir...kendi işimiz olduğu için iş değiştirme imkanımızda yok ilk 1 aylık evliyken başladı işe gitmeye apartmanda sadece 1 daire doluydu bina yeni olduğu için oda en alt kattaydı üstüm ve benim katın boştu sokak lambası bile yoktu mahallemizde...ilk 3 4 ay paraoya yaptım sağımda KURAN solumda ekmek bıçağı öyle yattım hep şimdi 2 seneik evliyim alıştım her gece yanlızım hoşuma bile gitmeye başladı bu durum koskoca yatak dön dur rahat rahat ohhhh

bende eşimin işini bile bile evlendim.. annemin evindeyken derdim korkarım filan ama öyle olmuyor bi cesaret geliyor ve hiç korkmuyorum, uyurken banyo yaparken gece tvde yada pcden korku filmi izlerken filan hiç korkmuyorum ,alıştım belkide bilmiyorum..şimdi yine yalnızım 1haftadır. (20günlük eşim yok)..evde dip-köşe temizliği yaptım çok az bi işim kaldı bitecek.. ve şöyle eşim işi nedeniyle biyerlere gidecek olsa bile evimden çıkmıyorum..annemin evine gidincede evimi özlüyorum :) (annemle farklı sehırlerdeyız 9saat yol zaman farkı var) sonucta eşimle ortak paylaştıgımız bir yasantımız var ''evimiz'' ben evimde olunca eşime olan hasretim bi nebze azalıyor sanki..kısaca evimde ancak kendimi avutabiliyorum..başka yerlerde duramam yani en fazla 4-5gün daha fazla duramam..

Benimde eşimin şehir dışı görevleri oluyor önceleri korkmaya bilirdim belki korksam da gerekirse sabaha kadar oturur gene evimde kalırdım
Ama oğlum olduktan sonra korkak oldum her anlamda şimdi diyorum ya bana bişey olursa oğlum yanlıZ evde ne yapacak
Kim bilecek Halim'i
Bakma bu kadar karamsar konuştuğuma geçen gene görevdeydi kardeşimi çağırdım 1 gün ( mübarek bi yatar kapıyı kırsan uyanmaz:) ) onla kaldım
Zor ama alışmak lazım

Başarmak mı? Bunu bir başarı olarak görüyorsan bambaşkaymışsın gerçekten :))
Bu arada korktuğun şeyler yanında eşin varken de başına gelebilir...
Biraz kendine güvenin olsun lütfen, sen bir bireysin... Sürekli birilerine muhtaç olan kadınlar gördükçe çıldırıyorum :/
Sırf sana yönelik değil yazdıklarım, çevremde birkaç insana denk geldim onların ardından da aynı muhabbetler döndü... Suratlarına da gayet absürd bir şekilde bakmıştım, daha da lafını edemediler zaten.
Üzülüyorum sizin gibileri gördükçe aşırı edilgensiniz :/ Üzücü...

Son düzenleme:
kızlar hepinize teşekkür edeim bir aylığına evime gebiraz orda kaıp mayıs gibi ildim ama yanımda annem ve anneanemde var. annemin içi rahat etmedi geldi. bir ya kalıp tekarar annemlere döncem.

Benim eşim 2 yıllığına şark görevine gitti, ve ben 16 aydır kızımla tek başıma evimde kalıyorum. Bu arada kızım 5 yaşında.

Korkuyormusunuz derseniz çooook nadir, rüyamda hırsız görürsem. Onda da gecenin bir yarısı da olsa eşimi arıyorum konuşuyoruz, rahatlatıyor beni ve tekrar uyuyorum.

Keyifli yönleri de var yanlız kalmanın zor yönleride var.

Keyifli yönleri ev daha az kirleniyor, ütü daha az oluyor, sürekli yemek yapma derdi olmuyor.

Zor yönleride kışın her sabah arabanın karını buzunu temizlemek, aylık yaptığımız market alışverişi poşetlerini tek başına taşımak (eşim burdayken sen sadece yumurtaları ve kızımızı al çık ben taşırım derdi ), en ama en zoruda kızımın geç saatte canının bişey istemesi... İşte o zaman ne yapacağım diye düşünüyorum, kızımın canı atıyorum saat 10 da lahmacun isterse, hamburger vs. isterse eşim internetten göndertiyor, ama son gelen yemekçiyi pek gözüm tutmadı, rahatsız oldum artık yemek göndermesine izin vermiyor ve dondurucuya lahmacun bile olsa depoluyorum, canı istediğinde fırında ısıtıp yediriyorum.

Ben günlerimi nasıl geçiriyorum, sabah ben işe geliyorum, kızım anaokuluna gidiyor (09:00-16:30 okul saatleri) bende 7:30 da anneme bırakıp akşam 17:50 de annemden alıyorum,yemeğimizi annemde yiyip evimize geçiyoruz. Cumartesi - pazar evdeyiz, kalan zamanımda kızımla temizlik yaparız, gezeriz, alışveriş yaparız, pasta börek yapar annannemizi yada kızımla yaşıt kızı olan komşularımızı davet ederiz, kızımın arkadaşları gelir, kızımla aktivite vs. yaparız, oyunlar oynarız (bu ara tombala ve jenga ya taktı kafayı), kuaföre gideriz, ben saçımı vs. boyatırken kızımda saçlarını ördürür :) ayrıca kızımla sohbet etmekten acayip keyif alıyorum, hiç yalnızlık çekmiyorum, büyük insan gibi sohbet eder benimle, ev arkadaşım, evimin neşesi. Yazın çok daha eğlenceli oluyor...

Biraz detaylı anlattım, ortalama yaşacaklarını az buçuk tahmin etmen adına.

Ama evinin keyfi hiç bir yerde yoktur, bulamazsında, bence kalın evinizde keyif almaya bakın. Her evin bir ağası vardır, sizin evinizin ağasıda sen ol.

ben değil aynı şehir aynı ülkede bile değilim annemlerle belki yakın olsalardı bi müddet orda bi müddet evimde geçirmeyi tercih ederdim ama karşı komşum görümcem o yüzden midir bilmem evde hiç korkmuyorum maşallah diyim :) eşim bazen 1 ay bazen 2 gün olmuyo her zaman evde yalnız kalıyorum bence birinin evinde olmaktan daha iyi kapıyı kilitleyip camları kapatırsan sonrada Allaha tevekkül edersen sıkıntı çekmezsin ben öyle yapıyorum ama başka yabancı bi apartmanda oturduğumda da böyleydim kapıyı kilitleyip Allaha tevekkül ediyodum bide senin kızın varmış oda sana bi uğraş olur tek yalnız kalmaktan daha iyi ama bende çok özlüyorum eşimi yanımda olmasını istiyorum evimin hiç tadı olmuyo o zamanlar =((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…